go fredag med rolig skoldag, löpning, tacos och godis!

Och idag har vart en riktigt go fredag faktiskt! Dock lite som igår, småjobbiga lektioner och inga raster, men hade kul ändå och slutade ju tidigt iaf :D 
Började ju bäst haha, men rätt lam fysik (såg dock bara på en film å pratade lite..), sen efter det va det matte, som typ va som vanligt, sen hade vi svenska med karel haha, då jag, frida å elsa (lollo va ledig idag den skiten ;)) bara satt i ett grupprum och läste och flummade lite, och sen innan lunch så hade vi engelska där vi som tur var bara läste en aastunn bok på 40 sidor som man nästan läste ut på lektionen (hade tre sidor kvar typ), så det va ju gött iaf! :)
Å sen va det lunch, och efter den hann vi gå en snabbis till ica och köpa smågodis (köpte asmycket typ haha..) och sen var det dags för sista lektionen som var SO. Å den var oxå rätt okej och rätt slapp :) så egentligen, inte en så jobbig dag ;)
Å sen innan bussen så satt vi i uppehållsrummet, å då tvingade lucas å filip mej å ge dom godis (himla rånare.. haha) å sen i bussen var det helt galet haha xd linus, william och felix pressade sej ner hos oss i baksätet och även dom tvingade oss å ge dom godis xO annars skulle dom inte flytta på sej nämligen.. xd sen tafsade ju felix på en oxå (eller "masserade" hahahah) å krävde mer, det lilla äcklet haha men det fick han inte! Köp eget för f*n! ;)
Haha, tillslut fick vi iaf hoppa av till friheten, och sen satte vi oss i lillabussen som va proppfull med skrikande småbarn, och efter en lååång resa var jag slutligen hemma! :)
Och faktiskt, hur konstigt det än låter, så var jag inte alls trött å utmattad när jag kom hem, utan istället rätt pigg och sugen på å springa?! HUR SJUKT ÄR INTE DET?!?! Och det som var ännu sjukare var, att jag tog den långa rundan idag på 5 km, och det va knappt jobbigt?! Vad har hänt liksom?! hahahhaha xD dessutom sprang jag på ca 30 minuter, rätt okej :) nämen så det va sjukt kul!! kanske kommer kunna komma igång lite nu med träningen..? :P hoppas!!
Aja, så det va ju lite spontant sådär hahah, och sen när jag kom tillbaka vid typ kvart över fem gick jag direkt, svettig som jag var, in i duschen och sen gick jag ner och smällde i mej en bit pizza från igår ;) haha kände jag var värd det! ;P å tjaa.. sen var jag ju rätt slut kan man säga, så sen somnade jag till lite framför tv'n, och sen efter ett tag kom pappa hem, och sen tillslut mamma oxå, och då gjorde vi tacos :D yummie!
Å sen vid åtta kollade jag på fångarna på fortet (sjukt tråkigt men vad gör man?) å sen har jag bara suttit här och knarkat massa godis! ;)
Men nu måste jag sluta å gå å lägga mej, vill inte sova bort hela morgondagen ju..! Först ska jag nog baka dumlekakor, och sen blir det att åka till elsa å sova över! :D aslängesen ju!! 
Sen får vi se vad som händer på söndag. :)
Men ha det bäst hörrni, puss :*
 

De senaste dagarna! - gårdagen!

Aja, igår va iaf en BETYDLIGT bättre och roligare dag än onsdagen!! Hade dock lite halvjobbiga lektioner och knappt några raster (som vi aldrig har nuförtiden :(), men mellan dom tråkiga lektionerna, och på håltimman vi hade istället för musiken, hade vi iaf grymt skoj! :D hängde bl.a mycket i cafét och jag och frida ägde (nästan) ut kevin och andreas på pingis haha :D åså såg vi självklart på barnkanalen (linneas förtjänst..) ;D haha! dagen slutade dock på jobbigaste sätt.. hade då idrott, och det första vi gjorde var att srpringa fram och tillbaka över planen (40 m) 6 gånger upp och ner (240 m), och det TIO gånger!!! Dom är sjuka :O var typ dock bara en som gjorde det, fast jag och elsa skulle gjort det om vi fick typ 5 mer minuter på oss, hade hunnit 7 varv. Menmen, sen efter det spelade vi volleyboll med dom andra tjejerna i B, och det var seriöst lamaste matchen EVER. ÅH VA TRÅKIGT DET VAR!!!! Det som brukar va så roligt :'( Nåväl, sen efter en timma fick vi slutligen byta om, gå ner till hamnen och ta bussen hem! Eller jag skulle ju till stallet. Så när jag kom dit lite innan tre så gjorde jag det vanliga, åt, chillade å bytte om. Kände att jag va både lite trött efter dagen och lite otaggad på att rida (skyller även på pissvädret..), men det fick gå. Blev iaf bättre sen när jag träffade alla åså :) Sen gjorde jag iordning Chester som jag även skulle ha denna gången, och sen började lektionen. Och det gick bra även denna gång! Dock inte som förra gången då vi red barbacka, men ändå bra liksom! Vi övade på att göra typ "slarviga" skänkelvikningar, och det gick hyfsat bra, men gick bättre när jag satte upp stigbyglarna. Sen övade vi på lite andra grejer, och sen gick vi in på volterna och där övade vi på att ställa hästen utåt (i trav), och det gick finfint! Sen i galoppen kom dock problemen.. Asså vet inte om det va han eller jag som va trött, men han störtvägrade verkligen vissa gånger att ens sätta igång i galoppen, trots att jag nästan bankade med skänklarna och använde spöt?! Haha fy, måste sett ut som värsta djurplågaren :( men var tvungen.. men trots det var han motvillig och avbröt galoppen gång på gång, och jag blev så jäkla sur på honom.. menmen, han var väl inte heller på sitt bästa humör kanske.. Men förutom det gick det bra, så jag är ändå hyfsat nöjd! Sen på hästkunskapen pratade vi om WE för det ska vi ha nästa vecka (kan dock inte rida då för har lovat elsa att gå på adelöv, tradition ju!), och sen åkte jag hem. Sen åt vi pizza, åså duschade jag, sen såg jag på halv åtta hos mej och robinson, och sen la jag mej faktiskt vid tiotiden (tidigt för mej) sköönt! :)
kom på att jag hade en gammal minibild på chester från typ förra året haha ;)

De senaste dagarna! - onsdagen

Tjohej alla! :D jagvet, dålig uppdatering igen de senaste dagarna, men det är lite mycket nu såhär i början av terminen.. å då har vi knappt ens fått några läxor än xO aja, får hoppas det kommer bli nån timma över varje dag så jag hinner blogga lite! :) Men iaf, kan ju dra lite snabbt vad som hänt sen sist! Onsdagen var en så sjuk jä*la seg dag?! Har aldrig vart med om nåt så segt :O STÖRT va lång den dagen var, kändes som ett år ;o Dessutom hade vi sex rätt lama lektioner (teknik, eget arbete, engelska, spanska, idrott och den tråkigaste svenskalektionen i mannaminne...), så det "roligaste" under hela dagen var väl att jag slapp idrotten eftersom jag glömt gympakläderna hemma (heheh..) så då fick jag och några andra gå en runda och så satt vi en stund vid vattnet å doppade fötterna. Men annars var det en sjuuukt tråkig dag och det hände knappt nåt kul? Fast juste, skolfoto var det ju då med.. men det är ju bara hemskt, usch bävar lite för å se kortet.. :/ menmen.. Sen när jag kom hem så typ la jag mej i solstolen och solade och sov en stund, och sen efter ett tag gick jag en promenad och så gick jag till pållarna och gav dom morötter :) sen var det la typ en normal kväll med middag och robinson i think :)
 
hahaha naaaw så söta å SMÅ vi va i sjuan :')) 
 

Måndagen + gårdagen!

Sen så har jag ju gått i skolan tre dagar med! ;) Å tjaa, orkar ju inte skriva detaljerat om dom dagarna, men måndagen var nog ändå rätt bra! Har för mig att den va rätt flummig oså.. eller som elsa uttryckte saken; skrattretande x) haha kommer dock verkligen typ inte ihåg nåt från den fast det va liksom två dar sen?! :o det är lite skrämmande haha.. menmen! ;)
Sen efter skolan va jag iaf ute och solade och sov haha, och sen gick jag en sväng bort till hästarna och hälsade på dom (har inte gjort det på skitlänge! :o), och sen gick jag en asmysig liten runda! Bilder kommer :)
Å tjaa.. sen kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde mer under den kvällen haha xd
Sen igår va faktiskt en bra dag i skolan! Å den va oxå rolig, SÄRSKILT sista timman hahahah xd men sen va även slöjden helt okej, vi kom typ på idéer vad vi ska göra nu i höst, och jag och frida tänkte (ev.) göra om ett par jeans till slitna shorts med nitar oså! Skulle va grymt coolt faktiskt! 
Aja, men sista timman som då va mat&bak var ändå bäst hahahaha xd får aldrig nog av karin asså, hon är ju helt galen x'd å gud va hon skällde ut oss igår asså hahah x) aja, jag och elsa va iaf snäll mot "vår" sjua å vi gjorde en grym ost&broccoli-paj å fruktsallad! :D 
men asså guud va vi skrattade, Elsa å jag började nästan gråta vid ett tillfälle x'd haha,, däremot var det mindre kul att vi var tvungna att gå med soporna, och därmed missa bussen.. Fyfan va arga vi va på busschauffören, han åkte precis när vi kom ut :@ så då va vi ju tvungna å ta 101an, å då missade vi ju även svenne.. Så då fick vi ringa Elsas mormor som som tur var kunde hämta oss! :) å sen när jag kom hem blev det lite krångel, så då gick jag ner till min kusin som va hemma en snabbis nu innan hon börjar på universitetet i gbg, och där va jag sen ett par timmar och vi hade SÅ trevligt hon å jag! :D vi pratade MASSA, åt yoghurt med blåbär, pratade lite till och hade det bara allmänt trevligt! :D å sen efter ett par timmar gick jag hem igen å sen kollade jag på tv, pratade med syster å så resten av kvällen :) Nu blev detta mobilblogg, så har tyvärr inga "färska" bilder så får bli gamla typ..
Haha, hittade denna bilden på vår extremt snygga tårta som jag, syrra å kusinerna gjorde nångång förra året! ;D

Söndagen!

Söndagen var en lite..blandad dag. Men slutet blev sjukt bra iaf! :)
Men tjaa.. kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde på förmiddagen.. vaknade nog rätt sent, typ elva eller nåt? Å sen åt jag frukost åså, och sen typ kl tolv elr va det va så såg jag på den GRYMMA intervjun skavlan gjorde med justin bieber! Helt sjukt hur bra den va (och hans konsert!!), och då är jag ingen belieber ens haha xd 
Nämen det va skoj! Sen kommer jag ärligt talat inte ihåg vad jag gjorde efter det? Asså typ inget.. Men sen iaf var det tänkt att vi skulle åka klockan halv tre till askersund, där vi skulle möta upp syrrans pojkvän, för det var halvvägs. Fast såklart kom vi ju inte iväg förräns typ kvart i fyra eller nåt?! -.- aja, sen hade vi iaf en sjukt rolig och flummig resa till askersund (ligger ju ca 1½ timma bort), jag och tinna satt i baksätet och flummade loss.. xd
Aja, sen när vi kom fram så mötte vi upp micke dårå, och sen gick vi bort till den mysiga hamnen, där vi sen köpte lite mat (asså typ mackor/hamburgare) å sen satt vi där och pratade åså :) sen bjöd även världens bästa syster på en stor mövenpick(?)-glass som va aaasgod! :D 
å tjaa, sen hade det väl gått typ 1½ timma, och sen var det dags att säga hejdå till tinna och micke.. :( dock bor dom ju inte såå långt bort nu, i västerås, så det tar ju typ bara 3 timmar med tåg, så nu jäklar ska jag invadera deras lägenhet där i höst hehehe :D nämen blir asmysigt!
Nåväl, sen då så åkte vi hemåt, och hade en skön biltur, chillade lite med musik i öronen och lite gossip girl med :) 
å sen kom vi väl hem vid typ halv nio eller nåt. Så det blev en bra och väldigt mysig avslutning iaf! :)
mysiga hamnen!
sjuukt god glass!!
 
 
ah, nu går det inte å ladda upp mer bilder -.- menmen!

Lördagen!

Hallååå igen allihopa!!! Okej, nu ska jag skriva mycket här haha, bara för jag inte bloggat på riktigt på typ nån vecka.. Nämen ah ;) Hoppas ni haft det bra iaf! Men jag hann ju iaf skriva om torsdagen och fredagen, så vi börjar med lördagen dårå! :) Å dagen började bra iaf! Eller ja, fick ju gå upp typ halv åtta eller nåt (tidigt!!), eftersom jag skulle va vid stallet vid nio ungefär, eftersom det va ponnyallsvenskan! :) Så sen vid typ lite över nio så var jag där dårå, mötte upp Alva å hennes kompisar, och sen kollade vi då lite på förklasserna! Å sen höll ju dom på i typ 1-2 timmar, men efter emilia hade hoppat ( hon nollade!) så kom hon till mej, och sen kollade vi tillsammans och pratade å gick runt lite åså :) å sen när förklasserna slutligen var färdiga, så började laghoppningen dårå! (som bl.a då emilia va med i!:)) Så då mötte jag istället upp ella i min ridgrupp, och sen efter en stund gick vi bort till hela örks hejaklack haha å va med å skrek lite där xd sjukt pinsamt menmen x) aja, sen fick vi även vara banpersonal resten av lagtävlingen. Å sen när den var avgjord (grankärr vann OCH kom tvåa.. dom skitarna haha ;)) så var vi tvungna att ta in alla hinder och allt från banan, asjobbigt, och sen när det va klart började jag cykla hemåt, å sen vid ölmstad kom pappa och plockade upp mej :) sen när jag kom hem var det meningen att jag och mamma skulle åka och plocka amerikanska blåbäri gränna, men sen stängde dom tydligen vid fyra, så då gick jag, mamma och tinna ut på en långpromenad istället, å det va ju mysigt det med :) å sen när vi kom hem igen började vi med maten, och sen åt vi, typ. Å sen behöver vi inte gå in på kvällen, för det var..äsch skit samma! Så om inte kvällen hade blivit som den blev, så skulle det vart en riktigt bra dag! Men jaja, början va ju bra iaf! Nåväl, nu går vi vidare till söndagen, fast det blir i ett annat inlägg!
tog lite bilder på olika ekipage med mobilen, så aasdålig kvalite menmen.. detta är emilia å appollo, så duktiga va dom!
sen tog jag på massa andra random oxå!
 


 
ah får komma mer en annan dag! 
 
 
 
 

uppdatering kommer..

Hej allihopa och förlåt ÄNNU en gång för KASS uppdatering.. :/ men har varken haft tid eller ork till det, men ikväll då jäklar ska jag blogga ;) men nu blir det solstolen! :D puss :*

mysig fredag!

Var tvungen å stänga av datan, men jag fortsätter på mobilen ist. Iaf! Sen var fredagen en riktigt bra dag! :) började dock på sämsta sätt, fysik -.- Aja, vi gick typ bara igenom betygen å blabla å sen repeterade vi typ nåt, å sen såg vi på film. Sen efter det var det matte, och det var la okej :) fick då reda på våra praoplatser, å jag blev skitglad, fick på Bernards på väster :D så det blir nog awesome! Aja, sen efter det hade vi svenska, där vi bara valde böcker typ, å sen hade vi engelska då vi typ bara spelade fråge-spel :D Å sen va det lunch, och sen till sist rätt go SO! :) Å sen vid två fick vi åka hem! :) sjukt mkt goare än å sluta vid tre! Så då åkte jag hem till syster, å så pratade jag med henne, å så åt jag lite, och sen gick vi ut i solen å solade, pratade å läste! :) å sen efter ett par timmar kom mamma hem med massa gott, å sen efter vi pratat med henne så gick jag och tinna ut på en riktig långpromenad! Asgött, å vi hann prata MASSOR! Behövs ibland kan jag säga.. Å sen när vi kom hem efter nån timma, så gjorde vi småpizzor, å när dom va klara så gick vi upp å såg på Australia, så jäkla bra är den! Och lång haha, typ tre timmar.. Men vi hade det asmysigt å satt där å åt massa naturgodis åså ,:D Så en mkt mysig dag vart det! :) Fick bli en gammal bild från förra året!

förlåt!

Hej och FÖRLÅT alla för ingen uppdatering alls sen i onsdags.. så var ju inte riktigt meningen men tyvärr blev det så nu, har inte haft möjlighet att blogga eftersom det har vart kaos här hemma. Men det är ingen ide att fråga, jag kan och kommer ändå inte säga vad det handlar om, men ni behöver inte oroa er för mej, för jag mår bra liksom. Men är faktiskt glad att gå till skolan impn och göra normala saker och skita i allt.. Men nu ska jag iaf försöka sammanfatta lite kort dom senaste dagarna, och berätta om dom roliga sakerna jag gjort!
Så vi börjar i torsdags. Å det var en helt okej dag i skolan, hade först spanska, och den var rätt slapp för vi hann ju inte börja på nåt nytt åså liksom. Sen efter det skulle vi haft biologi, men eftersom pappa inte var där den dagen så bara kollade vi på en film med david (med en sjukt rolig irländare som pratade så roligt så jag och elsa dog typ hahaha), och sen efter det hade vi sjukt tråkig musik där vi inte gjorde någonting typ, och sen skulle vi haft matte men eftersom pappa inte var där så fick vi ha bild istället :D 
och sen var det lunch, och sen hade vi en SJUKT jobbig idrott, där vi spelade fotboll mot 9b's tjejer, och JÄ*LAR va jobbigt det var!! Sprang runt på planen som en yr höna och tog ut mej så jäkla hårt första halvleken, så sen när vi skulle ha "pus" (som innebar jogging, armhävningar och situps) så var jag ju så jä*la slut så jag bara ställde mej i målet, och när jag skulle ta bollen som låg tup 10 meter bort fick jag lite damp och skrek lite hahahah x'd å sen var vi alla så inih*lvetes arga på dom i det andra laget, för dom är såna bitchar, så då gick det ju åt energi till det, så snacka om att vi var helt döda tills vi slutade..! 
Aja, sen gick vi iaf ner till hamnen, å gick på bussen, och sen åkte jag ju till stallet dårå. 
Och där åt jag, bytte om osv, och sen gick jag ner till stallet, hälsade på alla och såg vilken häst jag skulle ha, och det var Chester! :) Dock hade jag inte så höga förväntningar på honom för har ju bara ridit honom en gång sen han kom tillbaka, å då var det uteritt. Men jäklar vad fel jag fick!! Vi red barbacka, och shit va kul det var! Han var skitduktig faktiskt, och man fick riktigt jobba för att han skulle bli mjuk och gå i form, men efter ett tag gick det och skänkelvikingarna gick asbra! :D Sen gick nästan allt annat bra med, det enda man kunde klaga på var farten, särskilt i galoppen då han var trögstartad och saktade av om man inte höll om honom tillräckligt. Men annars var jag skitnöjd med honom, särskilt eftersom vi red barbacka med! :) Så det va jättekul!
Sen kommer jag inte ihåg riktigt vad vi gjorde när vi kom hem, men vi åt la typ å kollade på robinson :)
haha flummig och ful bild jag tog för några dar sen, men hade ingen annan typ haha x)

Bad-dag!

Tjohej allihopa! :D idag var det då bad-dag hela dagen! Brukar va skitkul, men denna gången blev det lite långtråkigt ärligt talat? :/ Däremot hade vi en del stunder där vi hade det riktigt kul, typ i äventyrsbadet och i ruschkanan och så, och sen det bästa på hela dagen; utomhusbad i ösregn :D åååh gud va härligt det var!! :D dog lite typ, särskilt när vi åkte den långa ruschkanan å då var det ju SVINKALLT, fast sen när man kom ner i vattnet så var det huuur varmt som helst, haha :D så det va skitkul!
Sen är jag stolt för vi va så duktiga och simmade 600 meter på 20 minuter med! ;)
Det som var mindre bra under dagen var att dels så var vi bara 5 stycken tjejer i vår klass som badade, och bl.a elsa var inte med :@ å sen så var hoppbassängen stängd, och man blev rätt trött på alltihopa efter ett tag, har ju vart där så jäkla många gånger nu så man vet hur allt är.. dessutom hade dom typ inget nytt?! :( bara typ renoverade duschar och en ny "fontän" typ -.- å sen skämde jag ut mej så jä*la mycket idag?! Helt sjukt :O bland annat så halkade jag i trappan, PRECIS framför typ 15 halvsnygga killar från sanda.. åååh dog verkligen x0 haha jaja, dom kände antagligen inte mej så.. ;) 
Aja, sen var inte livräddningen det roligaste heller, usch hatar det.. aja, lite kul å åka i den där bojen iaf, hehe ;P
Men ja, så det var lite blandat kul och mindre kul idag, har ju vart med om roligare rosenlund-dagar! Menmen, ska inte klaga, slapp ju vanlig skoldag iaf :D
Aja, sen vid ca halv tre åkte vi iaf slutligen hem med bussarna, och sen tänkte jag och elsa att svenne säkert skulle köra vid tre, men NEJDÅ, han körde bara först om en timma, så där var vi fast i ölmstad, i spöregnet.. Så då gick vi bort till krysset, tröstade oss med att köpa choklad, och sen satt vi där vid ett bord och snackade och läste tidningen haha :)
Å sen när det va typ 20 min kvar så gick vi bort till busshållplatsen, stod där i typ 10 min, och sen kom ÄNTLIGEN svenne, och sen fick vi båda uppskjuts iaf :D 
Å sen när jag kom hem så typ var jag helt död, så då chillade jag först en stund, pratade lite med mamma och läste JP, och sen vid typ halv sex så åt vi, och sen vet jag inte vad jag gjorde riktigt, men sen läste jag en stund, ända tills halv åtta hos mej började! :) å så var det ju robinson med, bäääästa!<3
Så så har min dag sett ut! Nu ska jag äta kvällsmat, spela lite piano och sen gå och lägga mej, för har seriöst inte vart såhär slut på LÄNGE!
Men vi hörs typ imån eller nåt! :)
Puss :*
fick bli en bild från förra veckan, osminkad och superfräsch höhö..

frapino-recept!

Tänkte lägga ut mitt lilla "recept" jag gjorde på frapino nu ikväll! Elsa hade gjort det nyss, så då tänkte jag att jag gör en egen variant, fast utan is (som det ju egentligen ska va) :) Dock har jag inga exakta mått på vad jag använde, men typ såhär va det!
 
  • 2 dl kaffe
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk farinsocker
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 tsk kakao
  • MASSA GRÄDDE
  • Is, om man vill!
Tror det va alla ingredienser iaf! Så alla som inte gillar vanligt kaffe, testa detta, aaasgott och smakar knappt kaffe alls! :) Sen kan man lägga till massa ingredienser med! 
Puss :*
såhär typ ser ju en "proffessionell" frapino ut! :)
 

första dagen i 9an avklarad!

Tjenare allihopa! :D just nu sitter jag och kollar massa bloggar och, ofc, facebook, medans jag väntar på att mina naglar, eller mitt nagellack, ska torka! Lite onödigt att jag gjorde det nu dock, eftersom vi ska bada imån så då kommer det säkert försvinna på en gång.. menmen! :)
Idag var det då första skoldagen, och min första dag i NIAN (känns stort haha), och faktiskt, så var det ingen katastrof! :) Faktum var att det va rätt kul å träffa alla igen, och jag har tillochmed börjat vänja mej vid det deprimerande uppehållsrummet nu! :D så det började ju bra iaf haha x) nämen vi har inte gjort så mkt i skolan idag egentligen, började med typ handledartid, som varade i typ 1½ timma, då vi gick igenom schemat, målade schemat, gick igenom massa info osv. Och faktum är, att vårt schema verkar helt okej ändå! Kunde liksom vart värre, får ju sluta två tre dar i veckan :D dock får dom som har elevensval på torsdagar sluta ETT på tisdagar -.- morr.. å sen har vi i princip inga raster, förutom ett hål på 2 timmar på tisdagen, men annars är det ingen katastrof..eller verkar inte vara, änsålänge vet man ju inte.. menmen! Det ägnade vi iaf den typ dryga timman åt, + att vi satt och flummade loss i vårt kära grupprum (t.o.m kerstin har vant sej vid att vi alltid sitter där hahah xd) haha :D å sen så fick vi rast en stund, då vi satte oss ute i solen och bara chillade en stund, och sen var det tråkig storsamling där rektorn tjatade om dom vanliga sakerna.. och sen fick vi jordens längsta rast 2½ timma, YIPPEY :D :D eller inte.. haha så då blev vi lite deppiga och gick bara runt uppe på brahegatan en stund och försökte tigga polkagrisar och kolor, men det enda vi fick var ett par polkagris-pluttar haha.. men alltid nåt! ;D å sen så gick vi ner till dom andra, och så gick vi och åt den EFTERLÄNGTADE, underbara maten (höhö), och sen efter det skulle vi gå ner till hamnen men fastnade på vägen haha, så då typ satte vi oss på en bänk nere vid hallen och typ satt där och babblade, flummade, solade och hade losk-tävling hahaha *moget* xd haha<3
å tjaa, sen när det va typ 20 min kvar så gick vi upp till uppehållsrummet, "lämnade" av lollo haha, och sen gick vi bort till hemkunskapssalen, där vi sen hade mat&bak! Gruppen vi har suger rätt hårt dock, vi är blandade 7or, 8or och 9or.. -.- så nu måste vi 9or "ta hand" om 7orna, yippey... Jaja, idag var inte dom med så idag var en sjukt rolig dag faktiskt, särskilt när typ alla sitter och käftar emot och typ mobbar Karin, läraren asså xd haha höll på å dö där ett tag x''d Aja, sen det vi gjorde va inte helt fel det heller! Scones och smoothie :D å sen medans vi åt satt vi och kom på massa saker vi kunde laga/baka under terminen, och jag och elsa kom typ på 1000 grejer x) hehe.. aja, sen vid halv fyra, då vi slutade (kändes dock ingen skillnad på tre och halv fyra!) så gick vi till bussen, och sen åkte vi hem! 
Sen här hemma har jag typ bara vart med syster, sett på tv med henne, solat lite, ätit lasagne, gjort aaasgod egen frapino (ni kan få receptet, asgott!) och sett på halv åtta hos mej och robinson, bästa ever :D å idag va robinson GRYMT :D 
Så nu är jag glad! Sen får vi hoppas att jag överlever morgondagen bara, bad på rosenlund med massa simning, livräddning och massa skit.. :S aja hoppas det blir lite kul iaf! 
Nu måste jag stänga av, men hörs typ imån hörrni!
Puss :*
haha, kom nyss på å tänka på ett badhus vi var på i norge för 5 år sen (lite nostalgibilder nu på bloggen som ni sett..), det va riktigt grymt faktiskt! Önskar dom skulle haft lite roligare saker på rosenlund.. Aja dom har ju gjort om nu, så vi får se om det kommit nåt nytt :)
 

robinson!

Yeeeeey, *happyface* nu har ju robinson börjat igen :D mitt favoritprogram ju! :D så nu är jag glaaaad :D så det räddar nog min vecka, och höst! (förhoppningsvis!)
haha och nu är det ju "revanschen", så nu är alla goa gamla deltagare med, så det här blir svinkul :D hoppas det blir lite mer bråk bara hehehehe ;)
Aja nu ska jag snart lägga mej hörrni, men ni får en utvärdering av skolan imån när jag kommer hem vid HALV FEM ungefär! ;O dom är sjuka i huvudet, lägger två dagar där vi slutar halv fyra :O MORRR :@ aja nu ska jag sluta, puss :*

sista sommarlovsdagen.. skjut mej, någon?

Halloj allihopa! :) Just nu finns det bara ett ord i mitt huvud: ÅNGEST. Asså fyfaaaan va jag är otaggad på att börja skolan igen imån! Helt sjukt :'( känner att det liksom inte är ett dugg roligt eller spännande, bara jobbigt :( så USCH, hoppas verkligen att jag blir glatt överraskad imån! (troligtvis inte men hoppas kan man ju alltid..)
Iallafall har jag haft en helt underbar (använder det ordet väldigt mkt haha, kommer nog inte användas så mkt mer nu i höst/vinter dock.. :() sista sommarlovsdag, tillsammans med min underbara (haha) syster och kusin! Vi har haft så SJUKT roligt och har inte skrattat så mycket på LÄNGE :'D asså vi är helt sjuka, ni skulle typ fått en chock om ni såg oss tillsammans hahah x'd nejmen vi har haft det så sjukt roligt, trots att vi inte gjort så mkt alls faktiskt haha? x) Vi har typ bara pratat, pratat lite mer, flummat, lagat världens godaste (hemmalagad!!) kycklingwok, kollat på facebook, kollat på william spetz, kollat å hånat massa bloggar, druckit kaffe (kände mej vuxen då haha) och skrattat MASSA! :D och kan fasen inte fatta vart tiden tog vägen?! helt plötsligt var klockan halv sex och linda va tvungen att åka.. så nu sitter jag här och bävar inför morgondagen.. och vill ni veta vad jag bävar mest för? Vårt VIDRIGA uppehållsrum!! Hahah, får ångest när jag tänker på det för det är så deprimerande?! BUHUUUUUU :'( hoppas dom gjort om det eller nåt, annars klarar jag inte av nian hahahah xd (ok, jag är lite konstig, i know..)
MEN nu släpper vi det å berättar lite mer ingående om gårdagen! ;) som även den var en helt underbar dag haha :D
Började då med att jag vaknade vid tiotiden, som vanligt, och så åt jag frukost åså. Sen vid typ tolv eller nåt så åkte jag och mamma bort till krysset en sväng, och köpte lite kakor, korv, korvbröd och glass ;) 
Och sen när vi kom hem packade vi våra badgrejor, och sen bar det iväg mot vårt favvo-badställe Björkenäs! Där vi förövrigt ALLTID badar på somrarna, men har inte gjort det i sommar?! SKANDAL :O nämen så det va riktigt gött å komma dit igen, är så fint där! 
Å sen spenderade vi typ 2-3 timmar där i solen, och solade, badade (va riktigt varmt faktiskt!), läste, lyssnade på musik och åt korv! Så mysigt! :)
Å sen vid typ fyratiden, så var vi tvungna att åka hem, för typ vid fem var vi tvungna att åka in till stan å hämta syrran. Så då åkte vi hemåt, bytte om, fräschade upp oss lite, och sen åkte vi in till stan dårå!
Å först handlade vi som vanligt på willys, och sen när vi betalat så åkte vi bort till resecentrum där tinna väntade! :) Å det va såå kul å se henne, fast det bara va typ nån månad sen, när vi va i norge :)
Så då babblade vi ju i mun på varann hela vägen hem, och fortsatte sen resten av kvällen då vi hade en liten "minikräftskiva" här hemma, då vi satt ute i kvällssolen på altanen och åt och pratade, asmysigt! :D
Så det blev en hellyckad dag verkligen, och är så glad att syster kommit hem nu några dar, så man kan prata av sej lite :)
Men nu ska jag sluta tjata, men tror vi hörs mer senare ikväll! Nu är ju klockan bara halv sju så än är ju dagen inte över! (THANK GOD!) 
Nån mer som är lika otaggad som jag? Eller har ni redan börjat skolan? 
Puss :*
 
syster och kusinvitamin för typ..FEM ÅR SEN?! OMG :O
ååh mysbild från björkenäs för oxå 5 år sen.. saknar tiden<3
 

facebook är krångligt.. :S

Hej allihopa! Hinner tyvärr inte uppdatera så mycket nu, har nämligen ägnat den senaste timman (elr mer) åt facebook.. haha blir lite galen på det .. Aja det blir nog bra ;)
Men nu måste jag snart logga ut, och sen lägga mej å sova.. trist men sant.. Imån måste jag ju nämligen lägga mej typ vid denna tiden, eftersom jag ska gå upp ca 6:00 på tisdag.. :( 
Men anyway, denna näst sista sommarlovsdag har vart helt underbar! Tänkte skriva mer om det imån, men dagen har innehållt sol, bad, mat-handlande, kräftätande och pratande med syster, som kommit hem nu :D fast tyvärr stannar hon bara till på lördag.. men ändå! :) så det är en tröst nu när skolan börjar igen iaf!
Aja, nu måste jag sluta, men skriver mer om dagen imån, om jag hinner!
Ha det bäst, puss :*
 
min "fina" profilbild på fb.. seriöst kunde inte hitta någon bra?! :O så fick bli denna, en ful mobilbild -.- 

knatteläger, amerikanska pannkakor och facebook-snack..

Tjena allihopa :D hoppas allt är bra med er! :)
Här är det toppen! Eller typ iaf haha x) nejmen jag har haft en bra dag, även om jag va tvungen å vakna vid SJU!! Men faktiskt, så vaknade jag direkt?! WHUT?! Händer aldrig annars typ :O haha jaja ett gott tecken inför skolan iaf ;) men anyway, jag gick upp då lite efter sju, å sen gick jag direkt in i duschen för mitt hår va flötigt som ett smörpaket ;s å sen gick jag ner, gjorde gröt med blåbär och honung på (godaste ever typ!) och lite macka, och sen gick jag upp, klädde på mej ridkläder å sminkade mej lite åså, och sen vid typ halv nio skjutsade mamma och pappa mej till stallet! :) Å när jag kom dit va det seriöst helt öde, inte en enda människa :o men dom kom typ 10 min efter :) å sen när några kommit så hjälptes vi åt att ta in hästarna från hagen, vissa tog 2 hästar andra 3, jag fick dock hålla 4 st i början, vilket var i pricip omöjligt xd 
aja, sen gick vi iaf in till stallet, å sen lite innan tio när alla barnen kommit, så fick vi varsin häst som vi gjorde iordning (jag fick snuitje). Sen då vid typ kvart över så gick vi ut till ridhuset, där vi sen ledde tre hela lektioner på ca 30-40 min var, och fyf*n va trött man blev sen! x0 men det va iaf kul med alla söta barn som man fick leda :')
Sen då efter drygt 1½ timma, så fick vi FINALLY gå in med hästarna till stallet, "klä av" dom, och sen släppte vi ut dom i hagen igen! :) Sen fick vi gå in och fika, och sen gick vi ut till ridhuset med alla 20 barnen, och sen lekte vi massa lekar haha :) dock lyckades jag undvika datten och nån mer lek, fast när vi skulle köra "kom alla mina kycklingar" va jag tyvärr tvungen å va med haha.. fast det va rätt kul ändå ;)
Aja, sen va väl klockan typ kvart över ett när jag slutligen drog mej hemåt, på cykel.. ÅÅH vilken underbar dag att cykla, det va regnigt (fast inte just då som tur va), jag var hungig och SVINTRÖTT, så ni kan ju gissa att det inte gick i rekordfart hem.. menmen, vid lite efter två kom jag iaf hem, och då la jag mej bara uppe vid tv'n och däckade haha xd å sen sov jag en dryg timma typ, innan jag sen masade mej ner och gjorde amerikanska pannkakor, my favourite ;) Å sen åt jag och läste en stund, och sen ringde min syster å så snackade vi massa :)  
Sen gick jag upp å typ satte på datan, och sen kom mamma och pappa hem, och sen kollade jag på gossip girl, SÄSONG ETT (thank god!) som är den bästa EVER, och sen har jag typ bara myst lite vid tv'n och suttit här! :)
Å nu ska jag se om jag ska ta itu med det jag bävar för.. facebook. Haha nä men det va såhär, att när emilia skulle skaffa ett spotifykonto till mej, så blev det automatiskt ett fb-konto, å jag känner att nu har typ hela världen facebook så nu får jag faktiskt oxå sätta igång med det.. Men det är så JOBBIGT! Vilka vänner ska man ha, vilken profilbild å blabla.. haha men det fixar sej! 
Ahja ska sluta tjata nu, men vi hörs nog imån igen hörrni!
Puss :*
haha kunde bara ladda upp denhär bilden från örks hemsida, från nån knattereidning för lääänge sen haha x) förlåt för att jag typ aldrig har egna bilder!!
 

tidig uppstigning imån!

HEJ förresten! :D 
yes, nu är jag äntligen klar med bröllopsinlägget och ska nu snart gå å nana eftersom jag måste upp ca SJU imorgon bitti, eftersom jag ska va i stallet vid halv nio för jag ska va med å leda på knattelägret :) blir nog kul, gillar ju både barn och hästar så det är ju en toppenkombination ;)
Dock vet jag inte om vi får rida efteråt.. hoppas det! får fråga paulina...
Hursomhelst! Det har vart en väldigt chill dag återigen, har typ inte gjort alls mycket. Vaknade vid tiotiden som vanligt, sen åt jag frukost ute å så läste jag oså :)
Sen smsade jag lite med ella, å sen gick jag ut och schtekte en stund! 
Sen efter kanske 45 min så kom molnen så då gick jag in och satte på mitt älskade gossip girl, som jag inte sett på typ ett halvår?! :O har ju dock inte fått några nya avsnitt men kände att jag va tvungen att bara kolla på ett par gamla avsnitt. Så fick bli de två senaste i 5e säsongen- men FYF*N va arg jag blev?! Asså det va skitdåligt ju!! Hade precis glömt att 5e säsongen SÖG! Å ändå såg jag klart typ 1½ avsnitt -.- så typiskt mej! 
Men blev skitförbannad, är heeelt annorlunda än dom andra säsongerna ju?! Näpp, nu blire att kolla 1-4e säsongen, BANNE MEJ!! Haha vet inte varför jag blev så upprörd men.. oj nu skrev jag vääldigt mkt om detta, vi släpper det. Nåväl, efter jag sett de två riktigt kassa avsnitten så gick jag slutligen ut och solade igen. Å det va såå gött, låg bara där i värmen å lyssnade på typ världens bästa radioprogram Krister i P3, så jäkla kul haha :D
Å sen så gick jag in, satte in en lasagne i ugnen, å sen gick jag ut till trädgårdslandet och plockade morötter, tomater och ärtor till salladen! :) å sen solade jag lite till, å sen gjorde jag en awesum sallad haha, och sen åt jag. Typ. ;)
Å sen när mamma kom hem så bestämde vi oss för att åka och bada nånstans, så då åkte vi till hultrum där vi alltid badat innan (dock inte förra året), men när vi kom dit var det helt igenvuxet så det gick inte att bada?! :O så då blev vi arga å åkte till bunn istället, fast där va det ju kallt så det va bara mamma som badade. Aja, sen åkte vi hem, å så solade jag lite å läste lite till, och sen dess har jag bara sett på tv å suttit här! :) men nu måste jag sluta, men vi hörs imån igen! 
Puss :*
tog en vacker bild av alla grönsakerna.. haha
bunn!

Linda&Björns bröllop!

Okej.. jag vet, bröllopet va för ungefär 2 veckor sen, men har verkligen inte haft tid att skriva om det förrens nu!
Men ÅH VA KUL DET VAR!!! Asså shiiit, nästan lika fint/kul/amazing som min kusins förrförra året.. Men asså grejen va att det här liknade det väldigt mycket! Temat, vigseln i kyrkan, lokalen, folket, talen, dansen, musiken, KULIGHETEN, ja väldigt mycket alltså som ni hör!! :D
Men vi tar det från början; Det var alltså förrförra lördagen, alltså två veckor sen, imorgon. Jag kom till emilia runt ett, och då gjorde vi iordning oss å sminkade oss osådär :) 
Sen typ halv två så åkte vi iväg till kyrkan! Å sen vid två började vigseln dårå :) Å det va såå fint! Linda (å björn oxå haha) va såå fin och deras barn, cornelia, rasmus och alice var brudnäbbar :') så sjukt söta med små rosa prinsessklänningar och rasmus hade typ väst och rosa slips :'D!
Å så hade dom superfin solosång med! 
Anyway, sen efter vigseln var slut, så blev det ju ris/såpbubble-kastning ute på kyrkbacken, och sen fotograferades ju dom åså :) Sen slutligen efter kanske 20-30 min så fick vi åka till öis, där vi skulle va resten av dagen/kvällen/natten ! :)
Sen när vi kom dit fick vi dricka, och sen var vi ju tvungna att mingla runt bland allt folk å hälsa på alla typ (hatar att mingla haha), fast jag och emilia drog oss bort till barnen efter en stund hehe.. ;) Å då lekte vi med dom en lång stund, innan (finally!) brudparet anlände! :) Å sen när dom kom så var det typ dags att sätta sej till bords, dom vuxna vid långborden och emilia och jag och alla barnen vid ett mindre. Å sen så började maten komma in, och då blev det ett jäkla liv vid bordet haha xd emilia och jag hann knappt äta själva för vi hade fullt sjå med att skära upp maten i småbitar, tvinga i barnen LITE mat, inte låta dom spilla, inte tappa glasen osv osv ;) haha men det va mest kul, och vi fick sjukt mkt beröm av de vuxna och föräldrarna! :) (några trodde vi va anställda typ hahah)
Sen mellan de olika rätterna sprang vi ut med alla barnen och lekte tjuv och polis (klart populärast haha), kurragömma, spelade fotboll och försökte spela bockia, men det gick inte så bra för istället för att kasta bollarna på den lilla bollen så kastade dom på varandra hahaha xd å sen så sprang vi runt, gungade, och så sprang vi runt med småbarnen i famnen och sprang iväg från "monstret" (va nån kärra elr nåt på hjul haha) vilket särskilt alice tyckte va HYSTERISKT kul hahaha! SÅ söt! :'D å sen kom även några killar från vår förra klass ner och hälsade på oss, dom hade spelat fotboll där ;)
Aja, sen var det efterrätt som va glassbuffe, då blev det lite kaos kan jag säga hahaha xd typ; jag vill ha den glassen!! nej inte den!! jag vill ha chokladsås!! nej förresten, kolasås!! hahahh, å sen typ hällde dom ut halva strösselburken på deras tallrikar och åt typ 5000 maränger var haha x)
Jaja, sen efter vi ätit bröllopstårta, lekt lite mer utomhus och sett på fyrverkerierna dom hade, så var la klockan tio eller nåt kanske, och då började dom riktigt små barnen bli trötta å sen efter en stund började det RIKTIGT roliga; själva partyt! :D haha nä men dansen började iaf, och SHIT va kul vi hade! Emilia, lilla cornelia och jag dansade massa till den sjukt bra musiken som dj'n spelade, dock bara typ till varannan låt för cornelia blev lite trött ;) men det va även askul att kolla på alla (lite halvfulla) människor som stod och dansade å skämde ut sej x)
Aja, sen efter ett tag så blev cornelia så trött så då ville hon bara se på film, så då började vi se på Skönheten och odjuret, fast vi hörde ingenting för musiken så då typ gick vi ut en stund :) Å sen dansade vi typ en stund till, och sen vid midnatt ungefär så ville åsa och phil åka hem, så precis när vi sagt hejdå till alla, så kom en som heter Peter (emilias 40årige granne typ) och tvingade upp emilia, som drog med mig, på dansgolvet en gång till, och sen va vi tvungna att dansa medp 4 låtar haha xd å sen kom några andra vuxna och oxå började dansa med oss typ xd men sen efter kanske 6 låtar eller nåt så drog vi oss lite diskret tillbaka, och sen åkte vi slutligen hem, något utmattade efter den minst sagt fartfyllda dagen... ;) haha att vakta typ 8 småbarn i åldern 2-7 tar på krafterna må jag säga x) men SJUKT kul var det, och lätt ett av de bästa och roligaste bröllopet jag vart på, dels tack vare dom underbara små söta barnen :') 
Tack emilia för jag fick hänga med, det va svinkul! <3
PUSS :*
haha jag suger.. det här är den enda bilden jag har från bröllopet?! å den är inte ens min utan emilias xd asså shit, måste verkligen börja ta mer kort!! men jaja, ni får föreställa er hur fint det va! ;)
haha så tog jag denna med.. lyckat frida! xd 

mysig dag med ensam-picknick och hoppträning!

Och idag har vart en så sjukt mysig och bra dag!!
Började med att jag masade upp mej vid tiotiden, och sen gjorde jag frukost och satte mej ute på verandan och åt den i solen :) å sen typ satt jag där och läste åså fram till typ halv tolv, då jag började fundera vad jag skulle göra av dagen. Å först tänkte jag fråga elsa om hon ville åka och bada, men sen kom det massa moln så sket i det. Så istället så gjorde jag iordning lite fika, och så packade jag ner lite saker i en ryggsäck, och sen efter jag sagt hej till mamma som kom hem tidigt idag, så satte jag mej på moppen och åkte ut på äventyr :D haha nä men jag åkte ner till ett av mina favoritställen, nere vid ån, som ligger ner mot alboga, typ 4 km bort eller nåt :)
Å sen satte jag mej där i gräset bredvid ån, och satt där och fikade och läste jättelänge, asmysigt! :)
Å sen efter en stund när solen kom fram en stund så gick jag bort till bryggan och la mej där och lyssnade på radio och läste lite till! Så mysigt var det! Å vips så hade det gått typ 1½ timma :O Så vid typ halv tre så drog jag mej hemåt på moppen. Å sen när jag kom hem åt jag och läste lite till (och ja som ni fattar har jag en MKT bra bok just nu, typ bästa ever: Fyra dagar fyra nätter heter den!) och sen vid halv fyra typ bytte jag om till ridkläder, och sen skjutsade mamma mej till stallet! Å när jag kom dit flummade jag som vanligt lite med dom andra, och sen gjorde jag iordning Chicago som jag skulle ha även denna veckan! :)
Å denna veckan stod hoppning på schemat, yeyyy :D 
Å det gick sååå sjukt bra! :D asså gud, chicago har blivit min favorit nu typ ju! Han va asbäst, för även om det var bromsar, flugor och blinningar som bet honom, och skinande sol (som han är känslig mot) så gjorde han sitt bästa! Å jag fick tillochmed beröm av essi igen, för vi hade en övning då man skulle försöka räkna de tre sista galoppsprången innan man hoppade, och jag satte det alla gånger utom en, så hon sa att jag hade bra taktkänsla haha ;) Så det va riktigt skoj! Synd dock att lektionen blev kortare än vanligt, eftersom Cheenock slängde av Hanna, och sen VÄGRADE han bli fångad, och gick runt runt i hagen vi var i, och trampade sönder HELA tränset, asså verkligen HELA :O helt sjukt, hahaha. Så där gick han säkert en tio minuter, och sen skulle hanna ha ny häst å blabla.. Så det tog ju aslång tid, vilket va lite synd.. Menmen! 
Jag är iaf asnöjd över lilla Chicago!<3
Sen efter lektionen hade vi ju hästkunskap, där vi tog pulsen på hästarna. Å sen efter det va jag kvar typ 40 minuter och flummade runt med emma och alva.. dom är galna haha xd 
Jaja, sen åkte jag iaf hem, åt mat och såg på tv å nu sitter jag här! :)
Får se om jag hinner bli klar med bröllopsinlägget med.. tveksamt men kan ju hoppas!
Annars hörs vi imån!
Puss ;*
såhär såg det ut på morgonen idag :D
chill på bryggan!
:)
så fint!

blev lite röd igår heheheh..

Hejsvejs allihopa :D sorry för lite dålig uppdatering men har inte haft tid förräns nu...
Men igår va en vääldigt chill dag! Dagen gick i princip åt att sola, sola och sola! :D dock fick det ju sina konsekvenser (se bilderna..) Nåväl, kände att det va typ sista chansen, så man får ju passa på! ;)
Så det gjorde jag typ från elva-fyra eller nåt, och sen lagade jag mat, och sen solade jag och chillade lite till, och sen vid typ kvart över sex så tog jag moppen och drog ner till kusinerna! 
Å sen hade vi en så mysig kväll! Som vi alltid har det, dock :)
Men vi typ bara hängde hela kvällen, pratade massa, kollade youtubeklipp, åt grillad korv å spelade blokus (där jag vann med INGEN bit kvar?! KAN NI FATTA?! jag suger annars på blokus så fick värsta chocken, hahaha) och jenga(?), där man typ bygger ett torn av typ kaplastavar och sen ska dra ut så många man kan typ? Det sög jag dock på. Menmen ;)
Sen iaf när klockan närmade sej elva så drog jag hem med moppen, var lite läskigt när det va kolsvart ute liksom.. 
Nåväl det gick bra ;) 
Nu ska jag inte tjata mer om gårdagen utan berätta om idag istället, fast det gör jag i nästa inlägg! :P
först var allt frid och fröjd.. haha
haha å sen började jag jämföra mina armar och ben.. hahahahah
och sen min underarm och mitt ben, där komiskt nog mitt ben var brunare hahaha xd
herregud!!
å sen efter ett par timmar såg det ut såhär..
å tillslut såg det ut såhär...oupsi...hehehehhehh jajaja, det var borta idag iaf :D
 
 
haha tyckte ni att se mina hudförändringar va intressant?! x'd

underbar dag med emilia!

Heeej allihopa! :D hoppas allt är bra med er!
Själv har jag haft en helt underbar dag tillsammans med min fina vän emilia! Åh vi har haft det så kul! Började med att hon kom till mej vid typ kvart över elva, och sen bestämde vi att vi skulle baka :) Så då letade vi efter nåt bra recept i min cupcakebok, å sen bestämde vi oss för att göra chokladcupcakes med chokladfrosting! Å trots att smöret va waay to old, så blev dom helt awesome :D hehe..
Så efter vi bakat så satte vi oss vid datan och satt och åt cupcakes och mobbade bloggar och kollade på William Spetz haha :D 
Sen vid typ halv två lagade vi mat (dvs kokade pasta och värmde kycklingklubbor i mikron haha), och sen åt vi, och sen vid typ halv tre så stack vi ner mot emilia, jag på moppe och emilia på cykel ;D men det va inte så stor skillnad, man cyklar ungefär lika snabbt som moppen kör så... haha! xd
Nämen sen kom vi iaf fram till emilia, sen stack vi in lite snabbt och åt en till cupcake, och så bytte emilia om, och sen gick vi ner till stallet! Där gjorde vi sen iordning Appollo och Connect, och sen red vi ut på en SKITROLIG runda, emilia på appollo och jag på lilla Connect :D först typ galopperade vi på en lång grusväg, sen gick vi in i skogen och hoppade ett hinder som va där, jäää*lar va taggad han blev, fick knappt stopp på han, hahah, skitkul :D
å sen så klättrade vi uppför en jättebrant backe, och sen stack vi in i en annan skog!
Där red vi sen en liten stund, var en jättemysig stig, och sen klättrade vi upp för en ÄNNU brantare backe, + klättrade ner.. haha jäkligt läskigt men litade på Connect så allt gick super!
Sen hoppade vi ännu ett terränghinder, ett lite högre denna gången, och nu höll jag in honom lite mer och då gick det TOPPEN! Shit vilken himla hopphäst, bara flög över haha :D
Aja, sen så red vi iaf tillbaka, och på grusvägen försökte vi trava lugnt men slutade med att vi typ raceade i galopp ist, för dom va så sjukt pigga haha, men sjukt kul var det! :D (haha gör bara såna smileysar nu..)
Sen så kom vi tillbaka till stallet, och sen gick vi in på ridbanan och jobbade där en stund! Då bytte vi så jag fick rida appollo, å han va rikitgt duktig, var bara lite svårt att hitta knapparna på honom ;) men superduktig är han!
Sen fick två barn som va där oxå testa på å rida en stund :) å sen bytte vi tillbaka så jag fick Connect, och så jobbade jag med honom en stund vilket va riktigt klurigt för han va ÄNNU svårare att hitta knapparna på! Men tillslut gick han iaf lite i form och i galoppen gick det bra! :) 
Å sen efter vi ridit där ett bra tag så skrittade av dom en sväng runt husen, och sen gick vi in till stallet. 
Å så baddade vi av dom för de va så svettiga, och sen släppte vi ut dom i hagen. :)
Å sen gick vi ner till stallet igen, och gjorde iordning till kvällsfodringen osådär, och sen när klockan slutligen va typ halv sju eller nåt, så gick vi hem till emilia! Väl där pustade vi ut lite, och sen gick vi upp till emilias rum och kollade facebook och sen kollade vi på två sjukt bra one three hill-avsnitt! Riktigt gripande var det sista!
Aja, å sen innan jag drog mej hemåt på moppepoppen så fick jag mat, riktigt god! Å sen va la klockan ca nio när jag åkte hemåt! 
Men en sjuuukt lyckad dag var det med bästa emilia! 
Nu ska jag se om jag kan påbörja ett inlägg om bröllopet vi va barnvakter på förra helgen.. kommer dock inte bli färdig idag så det kommer nog typ imån! PUSS :*
haha underbar bild på oss två tagna för typ 2-3 år sen eller nåt?! Hahahah xD<3
tog tyvärr typ inga bilder idag heller..:/
emilia och appollo!
hahah åså vi för typ 3-4 år sen, naaawi! hahah!
 

Slapp dag..

Och idag har vart en rätt slapp dag, iochmed att det vart rättså intensivt nu i helgen.. ;) så började med att sova ut (för typ sista gången har jag bestämt nu, så jag hinner vänja mej..) till typ elva, och sen åt jag frukost samtidigt som jag läste, till typ klockan va tolv hehe.. sen typ chillade jag rätt länge, å sen vid tvåtiden åt vi lunch, och sen efter ett tag så tog jag iaf tag i det hela och gav mej iväg på en lång cykeltur runt alboga! Å det va riktigt gött, blev inte jättetrött men man kände sen att man gjort nånting iaf, för det är jä*liga uppförsbackar kan jag säga.. men det blev la ca 9 km ungefär! Dock med ett stopp då min bror ringde, och så bröts det typ tre gånger haha så fick stå där på vägen ett tag.. ;) menmen! sen när jag kom hem typ tog jag lite frukt, och sen klippte jag  gräset i typ 40 minuter eller nåt, tills mamma kom hem för då åt vi lite, och sen dess har jag typ inte gjort nåt vetttigt? Eller jo, duschat!
Aja, nu ser jag iaf på bästa wallander :D men tror jag inte skriver mer idag, utan vi hörs nog imån (om jag hinner) eller på onsdag!
Ha det bra, puss :*
'
lagom dålig kvalite...

Helgeeeeen :D

Sen så vaknade vi typ allihopa ungefär vid.. ja vad var den? tio tror jag eller nåt. 
Fast sen låg vi typ och kollade på tv och segade oss nån timma, innan vi slutligen gick upp och åt frukost. 
Sen efter frukosten så gav dom andra i väg efter att leta cyklar hos Linda, medans jag och frida blev kvar med linnea. Sen när dom andra kom tillbaka med var sina cyklar, så tog vi några av linneas cyklar, och sen cyklade vi ner till tunnerstadbryggan, som låg typ 5 min bort! :) å då trodde jag faktiskt inte jag skulle  bada, dels för det inte va så fint väder och dels för det verkade va svinkallt i vattnet. Men faktiskt så vågade både jag, elsa och linnea doppa oss, och det visade sej inte va alls kallt, så då höll vi på och hoppade från bryggan massa gånger oså :D riktigt skoj!
Å sen efter vi vart där i kanske en hakvtimme-40 min så cyklade vi sen hem, lämnade cyklarna hos linnea och stack hem till linnea igen, där vi packade ihop våra saker och städade lite i lillstugan, och sen så gick frida, lollo, elsa och jag ner mot hamnen igen, vilket va SÅÅ mkt jobbigare än dagen innan?! haha vi fick typ stanna tre gånger och ha drickpaus, och sen delade vi på packningen så vi gick som i en kedja haha xd trots att det bara är 2 km?! haha jaja! man blev väldigt glad när vi va framme i hamnen iaf ;) 
Å precis när vi kom ner så kom Tingley dit, så då gick vi på den, och sen åkte vi över till gränna dårå! 
Å där hade vi tänkt att åka upp till thörns å äta pizza som vanligt, men eftersom bussen inte gick förräns om 45 min så bestämde vi oss för att gå till Pirkro och äta ist! Så då skramlade vi (eller dom andra eftersom jag OFC glömt min plånbok på öa..) ihop så mkt som det kostade för två pizzor, och sen åt vi som hungriga vargar haha ;)
å sen hade vi ätit upp lagom till bussen kom, å sen åkte vi hem! :)
Å sen när jag kom hem så stack jag direkt bort till min moster och morbror där pappa va och kollade på handbollen, så då fick jag se sista halvleken där, blev sjukt arg när dom förlorade med ett poäng :@ aja.. sen åkte vi hem och åt, och sen kom emilia och hennes mamma och gav mej pengar för bröllopet vi va barnvakter på förra helgen (fick 500 kr vilket är sjukt eftersom det BARA va kul liksom!!!), å sen bjöd vi in dom på efterrätt :) å sen fick jag och emilia en liten stund att snacka åså, å sen bestämde vi att vi skulle va imån med :D 
men anyway, sen efter det bloggade jag typ lite och sen kollade jag på os-avslutningen med :)
men en riktigt grym helg var det! :D
linda och hennes söta hund! 
yeeeah
woohoo :D
elsa :)
elsa och linnea! :)
:D

Helgeeeeen :D

Sådärja hörrni! Då är jag färdig med hela ålandsresan.. det tog ju ett tag ;) men hoppas ni tyckte det va lite kul iaf! :P haha nu blir det inte så många mer såna "reseberättelser", förrens i vinter då vi ska till Gran Canaria igen :D fast det måste jag ju berättat..? Aja, men det är ju ett tag till iaf ;)
Menmen, har ju dock lite saker kvar att berätta! Både om bröllopet som va förra helgen, och om denna helgen! Hehe, så än blir ni inte av med mej.. haha x) dessutom kom jag på en liten kul sak.. eftersom vi åkte direkt till norge efter min konfirmation, så hann jag ju aldrig skriva om det eller lägga ut bilder från det? xd haha så vi får se, det kanske kommer typ 1½ månad efter x) aja, först tänkte jag iaf skriva om helgen! :) 
började ju i lördags morse då jag gick upp tiidigt, typ halv tio haha, för att jag skulle va i lagården vid halv elva! å när jag kom dit så var både min kusin, hans flickvän, min moster och morbror där, och de höll på att ta in första flocken! Så då hjälpte jag till och fösa in alla i lagården osådär, och sen började vi väga åså!
Å det gick rätt smidigt, Britts kollega + hennes barn va oxå med så vi va huur många som helst, så det blev att man inte hade så mycket å göra, mest typ försöka få in alla fåren i "gången" där de skulle köa till vågen, och inte göra så dom vände på sej.. ;) men det gick iaf rätt smidigt, första flocken som va ca 150 får och lamm klarade vi av på typ två timmar :) sen när den var klar så släppte vi ut dom igen, och sen gick vi in och åt massa god mat som britt lagat, och sen satt vi ute i trädgården och åt och flummade massa x) å mina kusiner ba; jamen thelma skulle bli en riktigt fin stek, hon kommer nog bli slaktad! å jag ba; HA-HA, det är bara baggar som slaktas så.. och dom ba; öh nej, tackor som inte har fin päls slaktas oxå! å då fick jag ju typ döpanik och sa typ åt dom att jag skulle döda dom om dom skickade henne till slakt, men sen fick jag veta efteråt att dom inte gjort det! ANNARS JÄ*LAR!!
haha, men jaja, sen hann jag iaf bara va med och släppa in andra flocken, för sen va jag tvungen att gå hem och göra mej iordning.
Sen efter jag duschat, klätt på mej och sminkat mej så åkte mamma och jag iväg för att hämta tjejerna, så vid typ halv fem hade vi hämtat både elsa, frida och lollo, å då stack vi ner mot gränna! :)
sen släppte mamma av oss vid ica, å då sprang vi in där och köpte 4 st läsk, massa lösgodis och sura bilar, och sen fick vi skjuts ner till hamnen där färjan gick nån minut efter! ;)
sen hade vi en sjukt rolig och flummig tur över till öa, vi satt ensamma i hela detdär "väntrummet" elr vafan man ska kalla det haha, och flummade loss x)
Å sen när vi kom över till öa så mötte vi upp emma och linda, och sen gick vi till glasskiosken som linnea jobbar i och krävde glass haha x) fast innan vi fick glass fick vi hjälpa henne att typ torka borden och bära in disk (slaveri!!), och sen fick (köpte) vi glass och sen satt vi där i hamnen och åt och pratade åså :)
sen vid typ sju så började vi gå hem mot linnea, med våra extremt tunga packningar, och sen efter typ 25 minuter va vi hemma hos linnea :) å då typ gick vi till lillstugan, där vi skulle sova, och gjorde iordning lite där oså, och sen gick vi in till huset och lagade tacos! Å sen åt vi dårå, och sen hade vi en riktigt rolig kväll med vattenkrig med hennes kusin, bror + en från vår klass, och sen sprang vi runt i trädgården, skrek, hoppade studsmatta å cyklade sparkcykel, och sen senare satte vi på ashög musik och sen satt vi i deras uterum alla tillsammans och pratade, körde sanning och konka (haha) oså ända till typ två, då vi gick ut till lillstugan och la oss där och snackade och flummade till typ tre eller nåt, och sen äntligen somnade vi, trots att vi låg FEM stycken i en jätteliten bäddsoffa... ;)
 
btw, sorry låååångt inlägg men orkar inte dela upp haha...
tog typ inga bilder under denna dagen, bara typ tre stycken.. ;/ menmen, här är en sjukt fin häst vi hälsade på!
coola dom är som bor i CENTRUM... xdddd

Hemresedagen!

På torsdagen var det då dags att lämna jordens bästa ställe.. :(
Vi vaknade typ vid halv nio, och sen åt vi frukost för sista gången där, och sen satte vi igång att städa.
Sen efter drygt två timmar så var vi färdiga, så då hann jag sola lie, och gå ner till stranden, för sista gången. 
Sen vid tolvtiden var det dags att lämna Djupvik för denna gången, och åka mot färjan. 
Sen efter vi lämnat våra sopor, så kokm vi fram till hamnen, precis i tid. 
Sen vid ett körde vi på båten och lämnade åland. Sen gick vi direkt upp på däck, och jag och pappa stod där ett tag och kollade och tog kort oså. Sen gick vi in till kaféet, där mamma tagit ett bord, och sen beställde vi mat. Sen efter vi ätit så gick jag väl typ till taxfreen och va la där typ i 40 min eller nåt, innan mamma kom och betalade godiset, hehe ;P
Å tjaa.. sen va vi typ framme i Kapellskär! Så då lämnade vi Rosella, och sen började vi köra mot nästa anhalt; Täby, där min äldsta kusin Janina och hennes man Jens bor! :)
Å dit tog det väl typ en timma eller nåt, + att vi körde vilse typ HUUR mycket som helst haha xd 
Aja, sen kom iaf Jens och mötte upp oss haha, och sen åkte vi till deras fina nyrenoverade hus, som låg i ett villaområde :) å sen när vi kom dit blev det kramkalas för vi inte sett Janina på flera år, och sen typ visade dom deras hus och trädgård, och sen satte vi oss på en av dom fina uteplatserna i trädgården, och sen fick vi bulle och suuuperfin tårta (god va den med ;))! 
Å sen satt vi där typ 2 timmar eller nåt och pratade och pratade och kollade på bilder oså :)
Å sen va väl klockan typ sju eller nåt, innan vi slutligen (efter mycket fotograferande på allt och alla) gav oss iväg hemåt! 
Sen körde vi dårå, och första stoppet var väl på nån mack eller nåt, och sen stannade vi i Nyköping (som vanligt) och åt på Max, där jag åt typ jordens godaste ceasarsallad :D å sen körde vi vidare, och jag sov la typ resten av resan hem sen ;) å sen kom vi tillslut hem vid midnatt, å då va det skönt att lägga sej i sin egen säng igen, som alltid när man vart borta! 
Men det va en helt underbar semester på åland, och det va lika kul som vanligt! Längtar redan till nästa år haha..<3
haha, lägg märke till traktorn i vänstra hörnet som har en grön vagn efter sej+en husvagn haha, det kom typ 8 st såna efter varann haha x) å kolla va fin tårta!! :O

Nionde och sista dagen på åland!

Den nionde dagen, som var en onsdag, var då vår sista "riktiga" dag på åland, eftersom vi skulle åka hem dagen därpå.. Astrist såklart men samtidigt måste man ju åka hem nångång..
Jaja! Sista dagen va iaf en rätt slapp och skön dag! :)
Började med att jag&mamma vaknade SOM VANLIGT vid tiotiden haha, å så åt vi frukost som vanligt, och efter det skulle vi ta en cykeltur. Sen när vi kommit bara några meter så tvärstannade jag cykeln för jag precis fick syn på nånting i mårdhundsburen. Men när jag kom närmre såg jag att det inte va nån mårdhund, utan en liten rävunge!! Så då fick jag väldigt brått och cyklade tillbaks och skrek det till pappa, och sen när jag och mamma kom tillbaka från vår cykeltur, så gick jag och pappa (beväpnade med handskar och spadar, ifall den typ skulle få panik och börja attackera, man vet ju aldrig..) bort till den, och efter att den fräst och morrat lite åt oss och jag hunnit bli lite skraj, så öppnade pappa buren så att den kunde gå ut! :) Dock som ni ser på bilden, så klängde den sej fast vid gallret och vågade inte gå ut, så då gick vi därifrån, och sen efter en stund när jag gick dit igen så va den borta! :) Så det kändes riktigt bra att släppa ut den! Men erkänn såå sjukt söt?!?
Aja, sen var det dags att gå tillbaka till stugan och börja med maten, eftersom Patrik (min kusin) och hans tjej skulle komma till oss vid ett! Så då hjälptes vi åt att göra biffar, potatis och sallad, och sen va vi faktiskt färdiga vid kvart över ett, då de kom (det är ovanligt att vi blir klara innan gästerna kommer haha) ;)
Sen hade vi en mysig lunch ute på altanen med Patrik och Jenny, som hon hette :)
Å sen efter två timmar så var de tvungna att åka, å efter det gjorde vi väl inget speciellt direkt. Jag typ solade lite, och sen läste jag i typ två timmar eller nåt. Och sen vid sextiden så åt vi lite rester från lunchen, och sen gick jag ner en sväng till stranden och läste där i solnedgången, precis som förra året vid den tiden, haha :')
Sen åkte jag och pappa och hämtade vatten hos Kaj och Lisso, mammas och pappas kompisar uppe i byn, och sen kom vi tillbaka till stugan. 
Å då gav vi oss ut på en sista fisketur, men som vanligt fick vi ingen fisk utan bara massa sjögräs... :S 
Aja, det va mysigt iaf! :)
Sen kom vi tillbaka vid tiotiden, och sen typ bara läste vi, drack kvällste och lyssnade som vanligt på Sommarpratarna :) 
Sen la vi oss och sov sista natten i Djupvik...
aaaww.. titta på rävungen! :'D och paddan (största jag sett i hela mitt liv :O) och fjärilen och igelkotten :D

Åttonde dagen på Åland!

åttonde dagen på åland var en mysig dag, även om vi inte hann med sådär suupermycket, och så va den rätt dramatisk i slutet med, haha xD
menmen, vi steg upp som vanligt vid tio, och så åt vi frukost å blabla.. Sen vid typ kvart i tolv åkte vi in till mariehamn, lämnade en tidning på bibblan och bokade färja hem åså, och sen åkte vi mot Svinö, där färjan till Föglö (ön där mina föräldrar träffades och bodde nåt år på) går ifrån! Å när vi kom dit parkerade vi bilen, och sen gick vi till cafét där vi köpte lite mackor. Sen gick vi på färjan, och sen tog det väl 25 min över till Föglö, och då satt vi inne vid restaurangen och fikade och kollade på OS där det var fälttävlan :D '
Å sen när vi kom fram så kom Lennart (mannen i paret vi skulle hälsa på) och hämtade upp mamma, medans jag och pappa gick upp till deras hus som låg typ en km bort. 
Sen när vi kom dit fick vi fika, och sen satt vi där i deras kök och pratade oså :P 
Sen efter nån timma åkte jag, pappa och Lennart på en liten sightseeeing-tur med bilen och kollade på massa saker i närheten ;) Å sen när vi kom tillbaka så gick jag och pappa ner till klipporna vid havet, och pappa badade. Å sen var det dags att dra sej ner till färjan som gick 17:25. Å sen gick vi då på båten, och sen när vi va tillbaka så tog vi bilen och körde iväg. Sen stannade vi först på ett ställe och köpte mjölk och munkar haha, och sen åkte vi till Rökka och köpte 2 korvar var haha x) Å efter vi ätit upp så åkte vi för sista gången till Sparhallen och handlade lite mat. 
Å sen åkte vi hem till stugan, där vi sedan möttes av två kossor som stod i trädgården haha xd det händer lite då och då kan jag säga ;) Så då ringde vi Anders (min mosters bror) och så kom han ner, och så gick vi tre bort och skulle hjälpa honom att få in dom i hagen igen, och sen när vi kom tillbaka hade ju SÅKLART dörren gått i baklås, och vi visste inte var reservnyckeln fanns.. Så mamma åkte upp till Anders och fick ett par nycklar, men dom passade ju såklart inte.. Så då gick vi till Anita och fick te och mackor medans vi hade lite smått panik haha, men sen ringde vi Kristina från Anitas telefon (våra va inlåsta..) å då sa hon var reservnyckeln fanns! Haha, så slutet gott allting gott! ;D
lite bilder från föglö+kossorna som hälsade på oss ;)

sjunde dagen på åland!

Den sjunde dagen på åland var en go dag! :D Vi gjorde inte så särskilt mycket egentligen, men den va skönt slapp liksom! :)
Började med att vi väcktes av att Johan ringde, kl kvart över elva typ :P Sen steg vi upp, åt frukost as usual, och sen vet jag inte riktigt vad vi gjorde i typ 3-4 timmar haha xD nämen jag solade lite, skrev i dagboken, läste och.. ja typ det ;) 
Å sen gjorde jag mej iordning rätt tidigt, och sen skulle vi tydligen äta lite mat med, men SEN efter ett bra tag så åkte vi iallafall iväg mot Mariehamn! 
Då åkte vi direkt till ett ställe som hette "Tillfället" typ, och kollade efter en solstol, fast de var slut där så då åkte vi bort till Mio istället, och där hittade vi en fin solstol till stugan! :)
Å sen drog vi vidare in mot stan, och där parkerade vi, och jag gick mot shoppinggatan. Sen gick jag där i galleriorna och kollade på massa saker, bl.a solglasögon, hittade ett par skitsnygga faktiskt :D
Å sen gick jag i en annan typ smink/parfym-butik i typ 40 min haha, asgött ju :D
Aja, sen gick jag iaf bort till Bagarstugan (ett jättemysigt kafé som vi alltid fikar på typ hah), och där fick jag saft och bullle hehe :)
Å sen gick jag bort till pappa som va på biblioteket, å sen satt jag där och satt vid datan i 40 min, och sen drack jag varm choklad och kollade i tidningar och så :) Å sen gick jag å köpte solglasögonen, å så passade jag även på att köpa en ansiktsmasktub+peeling för bara 4£, aasbilligt ju! :O 
Å sen efter det åkte vi hemåt, med ett vanligt stopp på sparhallen, haha räknade ut att vi va där alla dar utom en hahaah xd 
Aja, sen åkte vi hem, och sen cyklade jag och mamma runt byn, och sen när vi kom hem åkte jag och pappa på en liten fisketur :) Sen drack vi kvällste och lyssnade på Sommarpratarna som vanligt ;)
 hade tyvärr verkligen INGA bilder från denna dagen så fick bli denna ist! :)

har agerat hemmafru idag! ;)

Hallå allihopa! :D hoppas allt är bra med er!
Jag har haft en riktigt bra dag, och för en gångs skull har jag hunnit med sjukt mycket ioch inte bara legat och typ gjort nada.. Så det började med att jag steg upp liite tidigare än igår, typ lite efter tio, och så åt jag frukost, läste lite samtidigt och sen typ spelade jag lite piano. Sen efter en stund började jag göra en lista över vad jag skulle göra under dagen, och jag gjorde nästan allt! ;) 
Det började med att jag för det första rensade min fåtölj, som var PROPPFULL med kläder, asså det låg säkert över 30 plagg där :O så då sorterade jag allt och la in i garderoben (som oxå är JÄ*LIGT full men ska rensa nästa vecka typ). Å sen när det va klart började jag damma hela mitt rum, vilket tog ett BRA tag, och sen va klockan typ tre eller nåt, och då åt vi lunch. Sen satte jag igång igen, och började dammsuga hela rummet! 
Å sen var jag väl färdig med allt städande vid typ fyra, och då tog jag äntligen en långpaus på typ 1½ timma, då jag bara låg ute i solen och lyssnade på musik och solade (Y) 
Å sen började det regna, fast det va strålande sol haha, så då var jag tvungen att springa runt som ett litet barn i regnet haha, fast sen blev det kallt så då gick jag in, tog en dusch + ansiktsmask! ;)
å sen va la klockan typ halv sju, innan jag satte igång med nästa grej; maräng-bakande hehe ;D kände att jag va tvungen att göra nåt äckligt sött till kvällen för jag behövde energi + att vi inte hade nåt gott hemma ;) så då gjorde jag sjudna maränger, och dom blev såhääär goda, haha :D innan har jag gjort "vanliga" maränger och de blev svinäckliga och jättekonstiga, men när man gör sjudna blir dom sega och lite mjuka :D och söta, hehe.. ;)
nåväl! sen efter det satte jag igång att hacka massa grönsaker till tacosen, och sen vid åttatiden åt vi :)
och sen dess har jag typ bara sett på OS och suttit här! men känner mej duktig, har ju hunnit med lite allt möjligt idag! ;D 
menmen, nu måste jag skriva färdigt om åland, sen måste jag lägga mej tidigare idag för redan vid TIO imån ska jag va hos min moster och morbror, för jag ska hjälpa dom å mina kusiner att "mönstra", asså väga lammen till slakt (obs, bara bagglammen ska till slakt!), så då blir det kul hur mycket min tjockis-bebis väger, haha :D 
nämen det blir skoj! å sen blir det ännu roligare på kvällen, då vi ska över till öa och hänga där med linnea och emma och sova över där! så det blir nog en toppendag!
aja ska sluta tjata nu, men vi hörs strax igen, puss :*
hihi lilla tjockisen <3

sjätte dagen på åland!

Sjätte dagen på åland var en BETYDLIGT bättre dag än dagen innan!
Vaknade vid tio typ som vanligt, åt frukost och pratade med mamma och pappa, och allt löste sej :)
Sen så efter frukosten solade jag lite, och sen badade jag oxå, å denna dagen va det ÄNNU varmare i vattnet! :O :D
Sen var det dags att göra sej iordning och sen vid typ kvart i två så åkte vi iväg till Sparhallen där vi köpte kött, korv, ost, kakor och lite annat, å sen efter mamma stått och pratat med nån gammal elev i en evighet, så åkte vi äntligen iväg ner till Kallvik, där vi skulle vara resten av dagen/kvällen! :) Dock va ju då inte Jojo där då, eftersom hon hade åkt till sverige på ridläger på morgonen dårå.. menmen!
När vi kom ner så började vi ju såklart med å prata med Sissi och Hasse, och sen efter en stund gick vi ner till klipporna vid bastun och badade. Sen efter vi packat fikakorgen, så satte vi oss i skötbåten (stor träbåt som man kan segla med), och sen hissade vi seglen (poetiskt hah) och sen seglade vi iväg! :)
Jag satt i fören och solade mej, och vi hade det asgött, satt och fikade cupcakes och bullar medans vi gled fram över vattnet ;P
Sen efter typ 40 min eller nåt så tog vi iland vid en liten ö som hade massa klippor. 
Å där spenderade vi sen typ 1½ timma, då vi solade på dom varma klipporna, hoppade från dom, simmade i det jättevarma havet, tog kort och bara hade det allmänt gött haha (som jag brukar säga) :D Så sjukt somrigt var det, och det är så jag vill tänka tillbaka på sommaren när den kalla hösten och vintern kommer.. :)
Anyways, sen va vi tvungna att segla tillbaka, för då hade klockan redan blivit åtta eller nåt! 
Å sen när vi kom tillbaka hjälpte vi sissi lite med salladen, å så hoppade jag lite studsmatta för mej själv haha, och sen började vi grilla på bryggan! :)
Å sen satt vi där tills solen gick ner och åt och pratade :)
Sen vid tiotiden gick vi upp till verandan och sen satt vi där och åt glass :P
Sen började det mullra som f-n helt konstant, och sen vid tolvtiden innan vi skulle åka hem bröt h*lvetet lös haha, och JÄ*LAR va det blixtrade! Har aldrig sett så mkt blixtar, seriöst :O HELA tiden blixtrade det (dock inte mkt buller), va riktigt coolt faktiskt! :D haha, och sen sa vi hejdå till sissi och hasse och sen åkte vi hem och la oss! ;)
En mycket fin dag var det! 
 
 

Femte dagen på Åland!

Femte dagen på åland var en okej dag, eller ja det blev la sådär av privata skäl men det va iaf upplagt för att bli en bra dag, haha ;)
Men början va bra iaf! Jag vaknade vid tiotiden som vanligt, och sen åt jag la frukost och sen typ solade jag en stund och sen gick jag ner och badade för det va så sjukt varmt! Å det va riktigt varmt i vattnet med, typ 22 grader! :O 
Aja, sen efter nån timma så bastade vi och tvättade håret. 
Å sen vid 17/18-tiden så åkte vi in till Mariehamn, och redan där kände jag att jag va sur och riktigt otaggad på att göra saker särskilt tsm med mina föräldrar... Nåväl!
Sen åt vi iaf på en helt okej kinarestaurang i hamnen, som var på en båt liksom, och dom hade rätt god mat och så fick jag efterrätt med, friterad banan :)
Sen efter det så gick vi till minigolfbanan, som är typ världens bästa och roligaste och som jag ÄLSKAT förut, men denna gången va det så JÄ*LA mkt folk, och jag va redan på dåligt humör, så det blev tyvärr inte en hellyckad runda direkt.. sen va mina föräldrar typ pinsammast på jorden så det gjorde inte saken bättre.. så om jag bara skulle haft typ min syster eller nån kompis med så skulle det nog vart askul, men denna gången var det bara jobbigt, tyvärr..
JAJA! Sen blev det dock bättre, för efter vi spelat så åkte vi en liten runda med bilen, och efter det åkte vi in till RockOff (jättestor festival i m-hamn) och sen stod vi där utanför festivalområdet (som vi alltid gör haha) och lyssnade på Hasse (Jojos pappa) och hans kör, som sjöng A tribute to Queen, alltså massa Queen-låtar, som höll på från 22:40 till 00:00. Å det va ASBRA faktiskt! Haha blev förvånad att jag tyckte det va så bra, men det va det faktiskt! :) Dock fick man vääldigt ont i benen, men det va det nästan värt ;) 
Aja, och sen när det vca slut vid midnatt, så avslutades hela RockOff (hade hållt på en vecka) med MASSA fyrverkerier, som på nyår! Ascoolt vare! :D
Å sen efter det åkte vi hem till stugan och där blev det lite kaos och blabla, så det slutade väl inte superbra, så därför kändes det som hela dagen va åt skogen, men aja skitsamma, såna dagar måste ju finnas dom med, right? 
 
Knåpade iaf ihop ett litet collage med lite blandade bilder från rallyt som va på dagen och alla båtar och scotrar som kom för att kolla, och lite bilder från hamnen med :)
 

lyckad dag med besök hos thelmis, moppeåkande, ridning och grillning!

Tjohej allihopa! :D idag har vart en sjukt lyckad dag! :D
började med att jag SÅKLART vaknade typ 1½ timma senare än vad jag ville vakna, det händer rätt ofta kan jag säga.. ;) bådar inte så gott inför skolstarten när man ska gå upp vid sex liksom.. aja! vaknade då vid typ halv elva, å så åt jag frukost och chillade lite. Sen efter en stund så bestämde jag mej för att hälsa på min lilla bebis Thelma (som INTE är liten längre!) i hagen, så då cyklade jag dit och så började jag gå i hagen och titta och ropa efter henne. Men efter en stund hade jag fortfarande inte sett till henne.. sen såg jag MASSA typ korpar och skator cirkulera en bit bort, och när jag gick närmre såg jag att det va ett dött lamm med typ jordens äckligaste största köttsår mitt på magen typ. Fast jag som är hur känslig som helst, vågade ju inte gå längre fram än typ 30 meter, så jag såg ju inte hur lammet såg ut, men paranoid som jag är tänkte jag ju såklart; omg, det är thelma som ligger där. 
Å så började jag gå upp mot min moster och morbrors hus, å under tiden jag gick började det samlas massa får och lamm runt mej. Å rätt som det var stod min lilla älskling där, mitt i flocken! :'D och jesus va glad jag blev! :'D hade ju värsta chocken för jag trodde hon va död.. men hon levde och verkade må bättre än bäst, hon har nämligen skaffat sej en liten "fosterfamilj" med två syskon och en mamma haha :D så jag blev sjukt glad!
men sen gick jag iaf upp för att säga till min morbror och moster om det döda lammet, och sen bjöd dom in mej på lunch! :) så sen satt vi där i deras kök och åt och pratade i nån timma! :)
Sen vid typ halv två gick jag hem, och sen tog jag ut moppen på en redig tur, haha :D har ju förresten glömt berätta att min granne (som ägde moppen innan btw) fixade pedalen som jag tog sönder, så nu funkar den igen! :D 
så jag åkte en bit på stora vägen, och sen in på skogavägen en bit, och den va hur duktig som helst haha ;D
å sen va jag tvungen att köra hem igen eftersom jag skulle till stallet vid tre! 
Så vid tretiden så kom jag då till stallet, och sen efter en stund kom mina efterlängtade små vänner alva och emma, så då flummade vi ju gärnet för det va så längesen haha, och sen kollade vi in dom nya hästarna åså! ;)
å sen fick vi våra hästar, och jag fick chicago! Va aaaslänge sen, så det va kul! Dock hade jag väl inte skyhöga förväntningar direkt.. men där fick jag, för GUD va han va duktig idag! Inte alls jobbig och överpigg som han kan va, utan han lyssnade asbra på mej och lydde såå bra! Vi övade mkt på sitsen och övergångar, och sen på volter i galopp, och han va så duktig å vi fick beröm av essi! Så va asnöjd över honom! 
Så det va kul! :)
Å sen på hästkunskapen va det chill, vi satt ute i solen och åt typ brownies och pratade om visitering, haha! ;)
å sen vid sex så hämtade mamma mej, och sen åkte vi hem och grillade! Aaasgott vare, grillat är LÄTT godaste maten asså! :)
Å nu har jag duschat å sett lite på os :p
men nu ska jag försöka få ihop iallafall två inlägg om åland, får se om jag lyckas ;)
så vi hörs snart, puss :*
typ en asgammal dålig mobilbild på chicago.. menmen!
 

Fjärde dagen på Åland!

Hej allihopa! :D idag har vart en riktigt bra dag, har ju vart i stan med mamma hela dan och kollat på MASSA snygga kläder men köpte dock bara en grön stickad tröja från bikbok, ett aaaassnyggt linne från h&m och en dove-body lotion från h&m! tänkte köpa mer saker men måste börja spara lite.. menmen, köper mer nästa gång! ;) men bilder på kläderna kommer!
Nu tänkte jag fortsätta berätta om åland så jag blir färdig nångång, så nu kör vi! ;)
Fjärde dagen på åland var även den en HELT underbar dag! :D
Det började med att jag vaknade vid tiotiden, och så åt jag frukost och sen låg jag och solade i nån timma. Sen ringde Sissi (min kompis Jorunns mamma) och sa att hon skulle hämta upp mej uppe vid vägen vid halv ett, så vid typ kvart över så cyklade jag och pappa upp till Mattas, där Sissi stod och väntade. Sen åkte vi och hämtade upp Jojo som va hos en kompis, och sen stack vi till stallet där Jojos häst Kolan (Kings Clover heter han egentligen) står! :) Å när vi kom dit tog vi först in Kolan från  stallet, där han sedan blev skodd av hovslagaren som var där.
Å när det va klart så ryktade, sadlade och tränsade vi Kolan, och sen stack vi iväg på en liten skrittur! Vi skrittade bara typ ett par kilometer på en liten grusväg, eftersom det va SVINvarmt och massa flugor. 
Men det va mysigt ändå, jag red och Jojo gick bredvid och vi gick och pratade om massa olika saker, och Kolan va jättemysig att rida! :)
Sen efter det släppte vi in Kolan i hans box, och sen gick vi upp till hagen, där vi sen i över en timma gick och mockade, HELA hagen haha ;) nämen även om det va lite tungt och skitvarmt, så var det rätt kul ändå på nåt vis, haha x)
Å sen när TYP hela hagen va fri från bajs, så gick vi och fyllde på vatten, och sen efter en stund kom Sissi och hämtade oss!
Sen lämnade hon mej vid Mattas, och sen cyklade jag hem till stugan där jag åt och fikade lite och bytte om till betydligt svalare kläder, och sen skjutsade mamma mej ner till Påls (stället Jojos familj äger, som dom köpte av oss för typ 20 år sen ;)) där jag sen spenderade hela kvällen! Å jag och Jojo hade det sjukt kul, precis som vanligt! :) Först packade vi lite till ridlägret Jojo skulle till på söndagen, och sen badade vi, pch så tänkte vi baka cupcakes men vi sket i det och satte oss på altanen tillsammans med Jacob (Jojos storebror) och hans flickvän/kompis Cecilia och åt bullar istället, haha! ;)
Å sen spelade vi kubb (jag vann :D) och sen såg vi på film resten av kvällen, asrolig film btw, Super Bad hette den, se den :D Å sen vid ettiden efter pappa kollat på os-invigningen, så åkte vi hem! :)
Tog absolut inga bilder under dagen så fick ta bilder från förra året ist.. hästen på bilden är dock inte kolan!
 
Oj det blev visst bara ett inlägg.. aja det kommer mer typ imån! btw, imån börjar ridskolan igen :D har faktiskt saknat det lite..så blir sjukt gött å komma igång igen! :D men nu måste jag stänga av, 
pussss :*
 

Tredje dagen på Åland!

Den tredje dagen på åland var en helt otroligt bra och mysig dag! :D
Det började med att jag&pappa tog en lång cykeltur runt Överby, det blev väl en mil ungefär men der var fakitiskt inte alls jobbigt! :O :)
Sen kom vi hem, chillade nån timma, och sen vid ettiden begav vi oss först mot Kantarellen (en annan stor lite "lyxigare" mataffär bredvid sparhallen haha) och handlade lite jordgubbar, glass, bullar och kakor, och sen åkte vi till Lemland, till Pernilla (min kusin), Inge och barnen! :D Och det va sååå kul att se dom igen (va ju ett år sen!!) och alla, särskilt Sunniva, hade blivit så HIMLA stora!!! Kände liksom knappt igen Sunniva som bara va en liten bebis sist :') Fast de andra tre va ändå rätt så lika sej själva som förra året ;) 
Men sen hade vi iallafall en helt underbar dag där på deras superfina stuga vid havet, med god mat, asgott fika hehe, och MASSA bus och lek med barnen såklart! Bl.a så spelade vi fotboll med dom, badade, åkte rutschkana, blåste såpbubblor, lekte med deras nya leksaker och jag var mycket med lilla Sunniva och vi gick omkring lite i trädgården och så gungade jag henne, vilket hon tyckte va SKITKUL haha :D
Sen busade vi lite inomhus med, och sen vid åttatiden var det dags för dom små att sova, så vid typ halv nio sa vi hejdå till dom för denna gången *snyft* :')
Nåja, sen åkte vi först till en liten mataffär i närheten, och sen åkte vi bort till Rökka (kändaste korvkiosken på åland typ? haha) och köpte korv och pucko, som vanligt :D Och sen åkte vi hem och hade en myskväll där hemma i stugan! :)
Men en GRYM dag var det med jordens sötaste barn! <3
myspys!

Andra dagen på Åland!

Den andra dagen på åland (första riktiga alltså) var en äkta "ålanddag), och en mysig sådan! :D
Det började med en cykeltur med pappa innan frukosten, då vi cyklade först till stugorna på andra udden, och till en som heter Pauls stuga. Sen cyklade vi runt byn, så det blev ju en liten runda :) Sen kom vi hem, tog ett första dopp (svinkallt, typ 16-17 grader) och sen åt vi frukost :) Sen efter frukosten så diskade jag, medans pappa skrubbade bort svanbajs på solstenen åt mej, hehe ;)
Sen fixade jag lite vid stugan, och sen gick jag ner till stranden och satte mej i en solstol på solstenen med en bok i handen :) Sen satt jag där nån timma och bara solade, läste, lyssnade på musik och bara hade det allmänt gött :D Sen gick jag upp, ocj sen fikade vi med massa goa kakor å lyssnade på Sommarprataren, och sen efter en stund kom vår söta granne Anita (som är mina kusiners gammelfaster) til oss! Så sen satt vi och fikade och pratade med henne i en dryg timme eller så :)
Å sen när hon gått så chillade jag väl mest i hammocken och typ sov lite, och sen vid halv sextiden började jag och pappa med maten, som var hamburgare! Å eftersom vi inte hittat snabbhamburgare på sparhallen, så gjorde vi egna istället! Å dom blev skitgoda! Å sen gjorde vi även köttbullar med, asgott! :D
Sen efter en stund tog jag och mamma en liten cykeltur runt byn igen, och så spelade vi lite uno och hade det mysigt, och sen vid tio-tiden så bastade vi! :D Dock orkade jag inte gå ner och doppa mej i havet, så jag tvättade bara håret, vilket behövdes! ;) 
Å sen efter det så drack vi lite te, och sen satt jag och pappa och lyssnade på reprisen på Sommar, eftersom vi inte hann lyssna färdigt på dagen :P
Å sen la vi oss! :)
lite större blev detta iaf! 

Första dagen på Åland!

Hallå allihopa! Var ju då i stan idag, å jag hittade MAAASSA saker, bl.a massa höstkläder, men eftersom jag fick typ 1 h på mej så hann jag inte köpa något.. men jag och mamma ska in och shoppa imån igen så då JÄKLAR ska jag shoppa hehehe :D men nu tänkte jag börja berätta om åland, hoppas jag hinner mer än ett inlägg.. Jaja, Då sätter vi igång! :D
Vi började då vår resa tisdagen den 24/7 kl (ca) halv tio. Så efter allt var inpackat i bilen och huset var låst, så åkte vi hemifrån, pch sen bar det av mot Kapel lskär, där Ålandsfärjan går ifrån!
Resan dit gick smidigt och bra, jag sov väl typ första dryga timman och sen tog det väl ca 4 timmar ytterligare till Kapellskär, inklusive 2 stopp, ett glass&godis-stopp vid Nyköpingsbro och ett vid nån random mack. Sen då kom vi fram till K:skär nån halvtimme innan båten skulle gå, och sen gick den då kl 15. Och båtresan gick VÄLDIGT snabbt och smidigt (lite för snabbt, ca 2 timmar), så man hann knappt göra nånting! Det enda vi hann med var att vara ute pyttelite på däck, äta i caféet, och gå i taxfreen (det är obligatoriskt när man åker båt haha), vilket jag gjorde i typ mer än en timma, hehe..men jag älskar verkligen att gå omkring där och lukta på alla parfymer och kolla på alla kläder, smycken och solglasögon :D Och allt smink såklart, + det enorma utbudet på godis hehehe ;D
Köpte dock inget, förutom mitt vanliga 3pack med sura bilar :D + lakrits och toblerone haha ;)
Nåväl, sen var det dags att gå till bilen som vi inte hittade förrens verkligen i sista sekund (klantar), men sen efter vi hittat den körde vi iland! :) Va så sjukt härligt att se allt man kände igen, och inget hade förändrats sen sist :D
Anyway, sen åkte vi som vanligt till vårt kära Sparhallen (stor mataffär) och köpte mat och massa och då menar jag MASSA leksaker till mina kusinbarn Sunniva, Silja, Hannes och Halvor, som vi skulle träffa på torsdagen!
Och sen efter nån timma åkte vi slutligen till stugan! :D Å det va ett VÄLDIGT kärt återseende, SOM jag längtat dit asså, hela året! :'D
Så sen satte vi igång å packade in all mat och packning osv, och sen gick vi ner till stranden lite, och sen bäddade vi i lillstugan, mamma och jag, och sen åt vi kvällsmat! :) Å sen hade vi en myskväll med toblerone-ätande och Uno-spelande :D 
oj det blev litet men skitsamma..

på vätterstranden!

Tjena! :D yes, är just nu på vätterstranden, dock inte för att bada hah, utan för jag är påväg till öster! :) mamma, pappa å jag va precis på rosariet ä fikade, å nu skulle dom till nån cykelaffär som jag inte ville till, så jag bestämde mej för att powerwalka bort till stan, har ingen aning om hur långt det är, men jag följer bara stranden så kommer jag nog fram nångång ;) får se om jag får med mej nåt hem, måste ju ha massa höstkläder å så.. Men får se! Hörs mer ikväll, puss :*

i'm back!

HEEEEEEEY ALLIHOPA :D :D jag är tillbaka! ;D haha, eller jag har ju redan varit hemma i 4 dar, kom ju hem i torsdags natt, men har inte hunnit uppdatera eftersom i fredags så hade vi gäster, sen i lördags var det bröllop (berättar såklart mer senare), sen, igår va jag först hos emilia eftersom jag sov över hos henne efter bröllopet å på kvällen orkade jag inte blogga, så det får bli idag istället! Dock vet jag inte hur mycket jag hinner börja skriva, måste ju välja massa bilder å göra collage åså med.. men annars kommer första inlägget om åland imån! :) tänkte att nu ska ni få en riktig text+bilder-bomb som kompensation för domma veckorna jag inte bloggat, hehe ;)
men vi får se om jag hinner lägga ut första inlägget idag, annars kommer det typ imån!
puss :*