tisdagen - riktigt go skoldag och ännu goare skidtur hemma! :D

Sen kom då tisdagen, som var en riktigt bra och go dag, även i skolan :) hade dom vanliga lektionerna, spanska, so och sen kom då vår allra sista slöjdlektion ever.. :( Så sjukt sorgligt då vi för det första alltid typ haft det så himla kul på dom lektionerna, särskilt nu den sista perioden, + att jag inte hann göra klart det jag ville på mina shorts så dom blev otroligt tråkiga.. Men hursomhelst var det en fruktansvärt rolig sista slöjdlektion, särskilt då Lucas mitt i allt råkade ta sönder en hel jäkla fönsterruta då han bara bankade lite på den åt filip&filip.. asså den minen han fick när det plötsligt krasade och det blev ett stort himla runt hål i den.. helt oförglömligt, asså HAHAHHAHAHAH stackarn!! x'd hahahah han blev så himla chockad å alla bara stod och vrålskrattade åt honom.. xd hahahaha omg.. Å så hände det lite såna där allmänt roliga saker med så det blev en riktigt lyckad lektion! Å som tur var han jag ändå liksom klart med själva shortsen, det va bara det att jag inte hann typ "dekorera" dom å göra dom snygga.. Menmen kanske går å fixa hemma! Blev dock inte supernöjd med dom men jaja, har vart roliga att göra iaf! ;)
Men sen när vi då slutade den lektionen så hade vi ju långrast, då jag, elsa och frida somvanligt gick bort till ica och köpte godis och sen satte oss utanför skolan i solen hehe ;D
Å sen vid tio i två började mat&bak dårå! 
Å även den lektionen blev sjukligt rolig, då karin inte va där utan vi hade den andra hkk-läraren som faktiskt va riktigt rolig och go! Å sen var det inte helt fel att vi fick baka vad vi ville typ, så då gjorde frida, elsa och jag typ JORDENS goaste chokladcupcakes!! :D så enkla men så FRUKTANSVÄRT goda, hehe ;D
Nämen å sen hade vi ju sjukt roligt under tiden och sådär så det va lika underbart som vanligt ;D Å sen fick vi sluta typ en halvtimme tidigare med, så då va vi lite sociala med dom andra tjejerna å va generösa å gav dom cupcakes med! ;)
Å sen åkte vi hem!
Å sen när jag kom hem så satte jag ganska direkt på mej skidkläder och sen drog jag mej ut på en skidtur ;D å denna gången gick det verkligen hur snabbt och smidigt som helst, för det va asbra före och jag hade faktiskt rätt mycket energi, så den rundan på typ 3-4 km gick rätt snabbt (kändes det som iaf ;)) och det var så sjukt gött å bara komma ut i solen å åka lite igen :D så då åkte jag typ den rundan jag&pappa körde för några helger sen, fast lite kortare, och sen träffade jag även min morbror och stod och tjötade med honom ett tag ;)
Å sen åkte jag hemåt över gärdena (?) igen, och sen när jag kom hem så typ gjorde jag väl mat i guess och sen tror jag inte att jag gjorde så mycket, typ kollade på tv resten av kvällen (och sista familjen annorlunda-avsnittet, fyf*n va jag kommer sakna det, särskilt efter denna säsongen typ?! :'().
mina shorts dårå :) Blev lite failade på några ställen men whatever, ska ju bara sova i dom så.. :)
juste, satt även läänge ute i solen när jag kom hem och typ läste massa tidningar och sånt och det va så varmt och så UNDERBART! :D

måndagen - bra skoldag, hemsk klippning och lite a6!

Haha sådärja, då var det färdigskrivet xd hann innan veckan va slut iaf.. ;P Dock har jag ju lite problem nu då jag dels ju inte hunnit skriva nånting om veckan som varit, och sen kom jag ju på att jag aldrig hann skriva klart om sälen heller.. haha men jaja får se om jag orkar skriva klart det nångång ;) Men iallafall får jag väl ta en vanlig liten resumé på veckan så får vi se hur långt vi hinner helt enkelt ;)
Måndagen var en bra dag vad jag kommer ihåg! Hade rätt flummiga lektioner (handledartiden var säkerligen helt galen, kommer dock inte ihåg just nu.. haha) men annars var den väl rätt normal! 
Å sen när vi slutade åkte jag då direkt in till stan  med 101an eftersom jag skulle klippa mej kl halv fyra, och fick Oskar som sällskap i bussen.. och HAHAHAH herregud var längesen jag vart med om nåt sånt underhållande x'D satt och diskuterade matte, fysik&kemi och om hur bra han var på allt och om hur korkad han tyckte jag var HAHA, och sen kom vi in på religioner och bibeln åsånt med xd och oskar försökte lära mej om massa saker om typ atomer och hypoteser och teorier men han lyckades inte jättebra, satt mest och gapskrattade åt honom hahahaa xD men en otroligt rolig stund var det iallafall! hahaha. 
Nåväl, sen i huskvarna hoppade jag då av, och sen gick jag in på rosen och bort till willys (träffade även på ella å hennes kompis där, hon blev nog lite paff när hon såg mej där ;)) och där gick jag in och köpte mej ett äpple, en smoothie (sån på flaska ni vet) och en bar, och sen gick jag runt där på rosen och åt allt haha xd å sen var det dags att gå bort till rassmuss dårå! 
Å sen satte hon igång då och först så pratade vi lite om hur jag ville ha det åsådär med håret, och jag sa ju att jag helst bara ville att hon skulle toppa, men det gick typ inte eftersom mitt hår var så otroligt ojämnt så antingen kunde vi typ utnyttja att det va ojämnt å ha det i olika längder, men det ville jag inte så då blev det så att efter hon tvättat mitt hår åsådär som vanligt (alltid lika underbart!), så rök typ minst 6-7 cm av mitt hår :'( Och fyfaan va hemskt det var, trots att jag visste att det var nödvändigt.. Och visst, det blev MYCKET bättre än förra gången jag klippte mej då det blev SVINkort å jätterakt (som värsta pagen), men ändå, är otroligt olycklig att allt jag sparat nu (hade trots allt växt typ en dm sen förra året) i över ett år bara rök.. :'( Men det är ju för jag klipper mej så sällan med, så nu ska jag göra så att jag ska klippa mej typ 3 ggr om året och bara toppa, så slipper det bli så att man bara kapar av det sådär varje gång... :/ menmen, tyckte det ändå inte va så farligt sen efteråt då hon plattat och stylat det lite, och jag kan ju sätta upp det och så (har tänkt å göra det typ ett halvår nu framöver) men jag bröt helt ärligt talat ihop nu för typ 5 min sen och satt och STORbölade bara för det är så kort och fult och rakt och ofixat.. Så mamma å pappa undrar nog om jag är störd eller nåt, satt verkligen och lipade för full hals å kollade på gamla bilder på mig och mitt "långa" hår haha :'( så hoppas VERKLIGEN det växer ut snabbt nu för annars dör jag nog!! :((
Jaja nog om det.. (vill inte tänka på det haha :(),  sen tog jag iaf ettan bort till a6, och sen gick jag där typ en dryg timma och kollade på alla SJUKT snygga vårkläder som kommit till affärerna nu!! Så provade typ 140000 plagg och ville somvanligt ha ALLT, men köpte inget.. haha standard xd nämen sparar faktiskt nu ju till skinnjacka och converse (å typ 1000 andra saker med..) så får va lite sparsam ;)
Menmen, kul å gå å kika lite iaf! Å sen vid typ sju gick jag och mötte upp mamma på espresso house och fick varm choklad och liten kaka där, innan vi sen åkte och handlade lite mat på ica och sen åkte hem :)
i skolan, före jag klippte mej dårå..
och efteråt.. :( ja ni ser ju själva.. men det ser ännu värre ut nu kan jag säga, när det är ofixat och äckligt, blä :(

Västerås!! #4

Nåväl, sen efter vi då gått runt där ett tag så åkte vi iallafall hemåt en snabbis för att hämta upp lite korv att grilla, trangiakök, filtar, högtalare osv, och sen när det var fixat så åkte vi ut till Åholmen dårå! :D
Å bara bilturen dit var väldigt rolig och vi hade en lång diskussion om skolan nu, hur alla beter sej, hur det kommer bli på gymnasiet osv, åså sa dom massa kloka saker om gymnasiet osv som gjorde mej lite lugnare haha (dom har ju trots allt gått igenom det båda två ;))
Nämen ah, iallafall, så den bilresan gick väldigt snabbt! ;) Å sen gick vi då den lilla biten till huset som ligger där, och sen när vi kom fram så bredde vi ut en stor filt precis vid väggen där det var lä (och skitvarmt eftersom det va soligt), och sen hade vi typ 2 (?) HUR mysiga timmar som helst där, med korv"grillning", solande, läsande och lite biologiplugg ;) Och sen såklart massa prat och flumm (hahaha vi har alltid så otroligt kul vi tre xD) och så massa fin musik med! :D så det var hur mysigt som helst, och SÅ himla gött att det var typ asvarmt där med (behövde knappt ha jacka på sej :O) :D 
Så sen ville man ju knappt åka därifrån, men tyvärr var vi ju tvungna att göra det vid typ halv fyra då mitt tåg skulle gå klockan halv fem. Så då åkte vi hem till lägenheten igen, å tänkte måla naglarna å lite sådär, men det hann vi inte då jag inte då det blev vääldigt tight.. Så sen vid typ tio över sa jag hejdå till Micke, å sen körde vi snabbt som tusan ner till stationen så jag skulle hinna. Men det gjorde jag ju, så sen kramade jag tinna hejdå och sen gick jag på tåget, som var ett dubbeltåg vilket jag blev väldigt fascinerad av haha, å satte mej såklart på övervåningen! ;D å sen hade jag ett par rätt underbara timmar där då jag satt lite vid datan, kollade på bilder åså, å sen satt jag bara å roade mej med att sitta å lyssna på dom som satt bredvid och framför mej, ALLTID lika kul haha xD å sen gjorde jag även lite biologi, å satt å kollade på den superfina solnedgången utanför! Åh älskar att åka tåg!! Fick dock RÅpanik när jag skulle gå av i Falköping, då jag gick ner VÄLDIGT för sent, och sen inte fick upp dörren till trappan ner... asså hahahah fyfan, är ju så jäkla svag så det gick typ inte förrens efter jättelänge haha x0 haha nåväl, kom ju ut iaf ;)
Å sen fick jag stå och vänta IGEN på det andra tåget, typ en halvtimma -.- kul när klockan är typ sju på kvällen och det är svinkallt.. aja gick väl hyfsat snabbt ändå.
Men sen så åkte jag då den sista biten till jönköping vilket oxå gick väldigt snabbt och smidigt! :) 
å sen kom då pappa och hämtade mej på stationen och sen åkte vi hem!
Men en HELT amazing helg var det och längtar redan till nästa gång jag/vi åker upp till dom! :D
tog tyvärr inga bilder på åholmen korkad som jag är, så det får komma lite bilder från mickes och tinnas underbara lilla lägenhet istället! ;)
så otroligt fint!!
 
 
 
deras übermysiga sovrum!! :D
på tåget hem :)

Västerås!! #3

HALLÅ allihopa! :) Haha somvanligt bra uppdatering jappjapp.. haha nämen skulle skrivit detta i onsdags men hann än en gång inte publicera det då, så det kommer nu istället ;) Å orkar inte hålla på å ändra så det får bli lite (okej väldigt) fail haha.
 
Har haft en riktigt bra och go onsdag, dock är det mindre gött att vi har biologiprov imån så måste sitta och plugga det hela natten typ så jag får in nåt i skallen -.-
Så hinner inte berätta om dagen tyvärr, får göra det typ imån eller på fredag eftersom jag MÅSTE skriva färdigt om västerås nu haha, annars kommer det bli som med säleninläggen- dom kommer aldrig haha.. Så tänkte fortsätta på söndagen nu! ;)
Och det var en helt underbar dag den med, trots att jag då va tvungen å åka hem på eftermiddagen.. Men vi hann  med mycket ändå! :)
Började med att vi sov till typ nio (fast min mobil väckte oss såklart vid typ sex först -.-), och sen gick vi upp, tog på oss lite kläder och sminkade oss lite och så, och efter vi gjort det så gick vi bort till Ica sjöhagen som ligger bara ett par hundra meter bort (haha har börjat ÄLSKA den affären, så sjukt välsorterad och fin haha x)), och där gick vi och köpte ciabatas, en munk och massa frukt och sånt till frukosten! :D 
å sen gick vi hem igen och började göra vår underbara lilla "hotellfrukost" (okej inte riktigt men nästan ;)) samtidigt som vi hade på massa bra musik och pratade :) å jag skärde då upp frukterna och grönsakerna, medans tinna gjorde smoothie'n, och sen när allt var klart så tog vi såklart massa kort på allt för det va så otroligt fint, och sen satte vi oss och åt :D å det va så sjukligt gott och man va så himla hungrig! Så det var tippentoppen :D
Och sen då när vi var färdiga så gjorde vi oss snabbt iordning, för klockan va rätt mycket och vi skulle åka ut till tidö-lindö och hämta micke som va hos sina föräldrar där :) Så sen åkte vi ut dit, ut på ön och bort till deras hus som ligger där! 
Och det va jättekul att se det och sen såklart träffa britt-marie och åke igen, träffade ju dom på gran canaria i julas! :) å sen efter vi pratat med dom och snokat runt i huset och haft lite beslutsångest om vi skulle hänga med dom ut på isen (dom bor ju precis vid vattnet), så bestämde vi oss för att ändå följa vår grundplan, vilket var att åka ut till ett ställe som heter Åholmen, där vi var i höstas! :)
Men först åkte vi till en stor affär som hette MillionDollarStore, som vi inte hann åka till dagen innan. Å tinna hade sagt jättemycket bra om den hur otroligt billig den var och allt dom hade där, och hon hade verkligen rätt!! Asså ÅÅH va mycket dom hade, å så sjukt fina saker, typ MASSA inredningssaker åsånt!! Som ett litet mini-ullared typ, ville köpa allt haha!! Men var somvanligt för snål (+ att jag glömt plånboken hemma..) så fick låna lite pengar till att köpa lite hårband och godis ;) Men nångång ska jag fasen åka dit med massa pengar å köpa skitmycket!! haha ;)
Delar upp det igen så det inte blir såhääääär långt...
Vår helt AMAZING frukost! :D
 
 
så sjukligt gott!! :D
:D
milliondollarstore, ni SER ju hur sjukt fina saker det fanns!!
 

Torsdagen - skolan

Och JUSTE haha började ju på detta inlägget med, i typ fredags xd men hann inte publicera det då, så det kommer nu, såhär typ 5 dagar försent.. xd
Haha så låtsas bara att det är fredag nu xD (herregud kan förstå om folk inte fattar nånting va jag skriver om.. xD)
 
Och igår var en riktigt bra dag den med! :)
Skolan var rättså bra tycker jag, började med helt okej spanska då vi även idag fortsatte med grupparbetet dårå. Och efter det hade vi biologi då vi bara hade ett läxförhör och sen jobbade med instuderingsfrågorna till provet nästa vecka, så det va helt okej :)
Å sen efter det hade vi musik, som var sjukligt go igår faktiskt haha :D jag och lollo satt typ hela lektionen ute vid "entrén" vid toaletterna och spelade piano och gitarr (haha folk kollade lite skumt på oss.. xd) haha ;) Och det va askul, vi var jätteflummiga och jag satt och försökte komma på hur introt på en av crazyfrogs låtar låter (haha) eftersom exakt den ljudeffekten fanns på det pianot haha xD sånt kan jag roa mej med i timmar.. xd Aja men sen lärde jag mej faktsikt även hur man ska kompa för att få A så nu är det bara å öva så det sitter ;)
Nåvääl, sen när den lektionen tog slut så hade vi matte som väl var helt okej, rätt normal i guess.. :) 
Å sen hade vi lunch, och sen efter lunchen så tajmade vi in det så bra eftersom vi då skulle ta denhär hemska hpv-sprutan den dagen, så tänkte vi att då tar vi det såklart efter maten så vi slipper idrotten (smarta som vi är ;)) så sagt och gjort så gick vi då dit (alla var typ pissnervösa haha), och sen gick vi in 2 och 2 och tog den dårå. Och FYF*N va hemsk den var :(( Man va tvungen att ha inne den typ jättelänge och sen näår hon väl tog bort den kände man det inte eftersom det gjorde lika ont, och sen var det asäckligt efteråt typ jättelänge och kom typ "vågor" av smärta haha, fy :( 
Jaja när vi alla då tatt den så gick vi ner till idrotten, och sen eftersom vi inte skulle/kunde va med på den så sa kerel och adnan att vi skulle gå en promenad till brandstationen (och ha bevis för det sen med haha), så då gick vi dit helt enkelt! Och vi var asflummiga och hade askul samtidigt som alla klagade på smärtan i armarna haha. Aja, sen när vi kom fram så tog vi massa bildbevis haha och sen på hemvägen tog vi en ny väg genom ett asskumt lägenhetsområde som jag typ aldrig varken sett eller vart i, haha man kunde typ inte fatta att det bodde människor där och att det var gränna på nåt vis, för det såg så annorlunda ut haha. Men det va lite kul att upptäcka det ;) Å sen gick vi där och flummade på gatorna med frida p och emma, och sen när vi kom till ica bestämde vi oss för att gå in dit och köpa choklad hehe. Och sen gick vi tillbaka till hallen,å sen slutade vi dårå, och då åkte jag till stallet as usual!
 
Skriver om ridningen i ett separat inlägg som vanligt!
hahah..

Bästaste helgen i Västerås!! #2

Å sen när vi då gått där ett tag och kollat så åkte vi bort till Erikslund, ett jättestort shoppingcenter :D å det va lite liknande butiker som på a6 fast med MYCKET större utbud så det va gött! Hade dock inte jättemycket tid och vi gick mest och kollade i massa URfina inredningsbutiker och kollade, så blev inte så mycket kläd-tittande åså, bara lite på h&m och sen ofc Rut m.l :D prövade massa snygga skinnjackor där men var för snål så köpte ingenting.
Men sen hade det plötsligt gått typ 1-2 timmar så då var vi tvungna att åka vidare, men får gå där längre en annan gång och gå på typ Cubus åsånt!
Men sen åkte vi bort till ica maxi eftersom vi skulle ha lite grejer till kvällen, så då gick vi där en stund (och jag fastnade såklart vid kosmetikavdelningen som vanligt x)) och sen när vi köpt det vi skulle, så åkte vi hem till lägenheten igen! 
Och där chillade vi först en stund, jag satt typ och spelade massa på keyboarden och sen försökte även jag och tinna sjunga Fix you och hallelujah lite snyggt i stämmor... gick SÅDÄR alltså HAHAHAHA xD måste vart väldigt kul för micke xD hahahaha.
Nåväl, men sen efter det så bytte vi iaf om till bikinis, och sen hade vi en liten spa-stund i deras badrum :D å det var supermysigt, tog på ansiktsmasker och satt i bubbelbad med massa ljus och drack vin/cider och bara pratade massa såklart ;)
Å sen hade det gått säkert en timma, och sen ropade micke att maten var klar så då bytte vi om lite snabbt och sen satte vi oss vid det superfint dukade bordet! Och sen kom då det bästa av allt; maten :D och eftersom micke är typ grymmaste kocken, så hade han gjort typ VÄRLDENS godaste kyckling i sötsur sås med grönsaker och cashew, och till det gurka&morot med dippsås typ! Asså ÅH va gott det var!! :D å sen fick jag även dricka vin till HEHE (hoppas inte mamma och pappa läser dethär..;)), var la dock sådär gott men lika bra det kanske? Haha men efter en stund vande man sej lite vid det åtminstone ;P
Jaja, men sen när vi ätit färdigt insåg vi till vår förskräckelse att vi både glömt typ hela earth hour, OCH att vi ju skulle gått på eldshowen som började halv nio (trodde vi).. Men då blev vi lite ledsna att vi skulle missa den, så då bestämde vi oss för att åka ner dit ändå och se om vi fick se några minuter av det åtminstone!
Så då klädde vi på oss och sminkade oss snabbt som f*n, och sen rusade vi ut till bilen, körde dit det fortaste vi kunde, och sprang sen från bilen till torget där showen skulle hållas.. Och eldshowen började EXAKT när vi kom :O asså hur grymt?! Haha så då blev vi svinglada (och andra var oxå MYCKET glada hahahhaha), och det blev ingte sämre av att den var SKITCOOL, asså shit eldslukarna va så sjukt duktiga och modiga (och roliga haha) och dom gjorde typ hur läskiga saker som helst och det va asbra musik och det va lagom långt och ah ALLT va hur bra som helst! :D så sen var vi mycket glada och nöjda när det var slut! ;)
Å sen gick vi en runda i själva centrum å va lite galna som vanligt och skrattade hur mycket som helst, och sen dog jag typ när vi gick igenom ett SÅHÄR mysigt område med gamla hus som låg precis vid ån, såg ut som venedig typ haha xD nämen det va SÅ fint och såg oxå ut som en saga nästan! 
Men sen så åkte vi iaf hemåt då vi blivit lite trötta och kalla, och sen satt vi i bilen och dunkade hög musik resten av vägen till lägenheten haha ;D 
Å sen när vi kom tillbaka höll micke på å göra efterrätten, som vi nästan glömt haha! Å sen satt vi och åt den (typ "friterad" banan med glass, så sjukligt gott!) samtidigt som vi såg nåt skitstörigt program på animal planet haha xd Och sen vid typ halv tolv så satte vi på en film vi valt ut, och efter kanske 20 sekunder så slocknade vi direkt hahahah xD så sjukt trött var man efter dagen!! Haha så vi vaknade nån timma efter och borstade tänderna osv, och sen sov vi vidare ;))
okej typ SÄMSTA bilderna ju, men ni kanske ser nånting iaf?
så sjukligt coolt!
 den fruktansvärt goda efterrätten! :D

Bästaste helgen i Västerås!! #1

OBS dethär skrev jag då i söndags så blir lite fail men orkar inte hålla på å ändra..
 
Heeeeej allihopa!! :D har precis (eller ja, för typ en timma sen haha) kommit hem från GRYMMASTE helgen på väääldigt länge, uppe i västerås hos syrran och Micke! Asså åh så sjukt kul har vi haft och vi har typ skrattat hela tiden och vi har gjort massa roliga&mysiga saker och bara haft det BÄST! Synd att det gick så sjuukt snabbt :( Men som tur är ser jag iaf tinna om bara tre dar! ;D
Men ja.. hur ska jag kunna sammanfatta om helgen? Haha får försöka att inte skriva så detaljrikt så KANSKE jag får ihop ett par inlägg dom närmsta dagarna.. ;) Så det är bäst vi sätter igång direkt :P
Det började då igår (herregud känns som typ en vecka sen!), tiidigt på morgonen då pappa skjutsade in mej till stan efter jag gjort iordning mej, ätit frukost, packat klart osv. 
Å sen då kom vi såklart typ fram i sista sekund och sen sa jag hejdå till pappa och sen hoppade jag på tåget! :)
Å då åkte jag ju först typ 45 min till falköping, så den biten gick vääldigt snabbt och jag hade det väldigt gött och bara kollade på allt fint utanför fönstret och läste lite och sådär :)
Å sen då vid typ 10 i 9 kom jag fram till falklping där jag då sen skulle byta tåg. Där upptäckte jag dock att det inte gick förrens om typ 20 min, så det var bara att sätta sej och vänta. Och sen vid då tio över så ropar dom ut att tåget är försenat och kommer inte förrens om en halvtimme.. Asså FATTAR ni hur lack jag blev eller?!?! Det var typ SVINkallt, jag satt typ ensam med massa alkisar och andra äckliga personer och jag hade absolut INGENTING att göra.. så den timman (!) som jag satt innan tåget kom gick verkligen OLIDLIGT långsamt och höll halvt på att frysa ihjäl med.. Så usch det var ingen rolig upplevelse!!
Menmen, sen vart man ju typ helt överlycklig när det slutligen kom, haha ;) 
Å sen hoppade jag då på det tåget, och tillbringade sen de resterande typ 2½ timma där :) Å det var så trevligt så, satt och spelade quizkampen, åt godis, läste och tänkte massa, och sen typ den sista dryga halvtimmen satt jag och sov ;)
Och sen plötsligt var vi framme i västerås, en timma försent.. ;) Men där stod iaf tinna och väntade på mej, och efter massa kramandes så gick vi bort till bilen, och sen körde vi hem till lägenheten, pladdrandes och skrattandes haha xD å sen när vi kom fram till deras underbara lägenhet så var micke där, och sen stod vi och babblade där en stund och typ packade in mina saker åsådär, och sen efter ett tag så åkte vi bort till deras garage, där deras andra bil står. Å jag har inte sett den innan men dom har pratat om hur otroligt liten den är och hahaha den var verkligen SUPERliten och skitsöt haha :D är typ som en blandning mellan en gokart och en sportbil haha, för man kan ta bort taket och sådär :D nåväl, där var vi sen en stund eftersom micke typ skulle fixa bromsarna, så då fick vi hjälpa honom lite med det åså :) men när det var klart så drog jag och tinna iväg först en snabbis till donken, där vi tog några cheeseburgare och åt dom i bilen. Å efter det så åkte vi bort först till en liten scrapbook- och bak-affär, jättesöt med MASSA pysselgrejer å sånt! Köpte dock inget där. Men sen åkte vi till en annan affär där dom hade allt möjligt för SKITBILLIGA priser, och där hittade jag fyra jättefina typ suffle-skålar eller vad det heter, behöver nämligen såna när jag ska göra chokladfondanter åså! :) Så det va bra!
 
jag på morgonen innan vi åkte..
haha sjukt coolt tåg som åkte förbi i falköping!
 
 
micke och tinnas skithäftiga lilla "sportbil" :D
 
i en av affärerna (helt ENORMA ljusstakar xD)
 

uppdatering påväg...

HEJ allihopa och JISSES vilken bra uppdatering det är nuförtiden.. hehehe. Aja har iaf hänt massa saker sen i fredags (?) och t.ex då hade jag typ JORDENS bästa helg i västerås hos syrran och micke!! :D men har faktiskt börjat på det inlägget/inläggen så tänkte publicera det nu! 
Men ah får se hur långt jag hinner.. Men hörs senare då, puss :*
 

Ridningen med emilia! :)

Tjenare allihopa! :D Alltså kan ni fatta att det redan är fredag? IGEN?! Asså denhär veckan har gått så snabbt så jag vet inte vad.. :O Helt stört! Tiden måste sakta ner känner jag, annars kommer skolavslutningen va imån typ :'( haha jaja.. Hoppas iaf ni haft en bra fredag!! Jag har haft en väldigt vanlig men go fredag och nu taggar jag tills imån, har kanske inte skrivit det men jag åker iaf till bästa syster och hennes pojkvän i västerås och spenderar helgen där! :D Kommer bli så sjukt awesome (dock inte lika awesome att gå upp typ sex på morgonen..), men mer om det senare! ;)
Men somsagt har det vart en bra fredag och hinner nog ev skriva lite om den senare! Men först tänkte jag skriva klart om onsdagen och igår!
Så vi börjar med onsdagen, som var en bra dag, eller helt okej iaf, blev bättre mot slutet som vanligt ;)
Men jaa, hade dom vanliga lektionerna, först teknik som la var rätt rolig förutom när vi typ nästan var färdiga med vår bergochdalbana så typ exploderade den (hahah nä men gummibanden gick typ av eller nåt xd) och så förstördes den typ, haha lyckat! xd nåväl grundidén var bra iaf xD 
Haha jaja, sen efter det hade vi somvanligt rätt flummigt eget arbete då vi endast satt och snackade och sen bestämde massa olika platser/städer vi ska åka till i sommar, med mopparna åså! :D 
Å efter det så hade vi spanska, då vi fortsatte med vårt grupparbete. 
Å sen var det lunch, och sen hade vi mkt flummig engelska så det blev väl inte SÅ mycket gjort direkt haha.. (saken blir inte direkt bättre av att filip typ inte kan powerpoint överhuvudtaget men envisas med att han ska sitta vid datan ändå? xd) 
Nåväl, och efter det hade vi idrott! Och då fick vi ha typ egen lektion, så då gick vi över till gamla salen och så började vi med lite uppvärmning oså, och sen hade vi massa typ styrkeövningar, i typ 10 min- en kvart nånting. Å sen resten av lektionen spelade vi volleyboll och HAHAHAH det är nånting med den "sporten" som gör att man blir helt galen.. eller iaf vi xD hahahah så var sjukligt oseriöst och vi stod och dansade som hattifnattar och vrålade och skrek och jag lyckades pricka bellas huvud med bollen (eller nästan iaf) typ tre gånger och ah.. herregud xd Men kul hade vi! xD
Haha och sen när den lektionen va slut så hade vi svenska då vi typ bara läste som vanligt (och hörde på när lucas satt bredvid och sjöng väldigt vackert..) 
Haha och efter det slutade vi! ;) 
 
Skriver om ridningen i ett separat inlägg! 
onsdagens outfit!
egopic på toan.. ;)

tisdagen - skola med np i kemi och mat&bak och hockey på kvällen :))

Sen kom då tisdagen, dödsdagen.. ;) Haha nädå, men den dagen var det då dags för nationella i kemi, woho..! -.- Var så sjukt otaggad då jag typ inte övat NÅNTING och jag visste att det skulle gå åt h-vete.. Och ja, kan ju säga att jag fick sån SJUK panik när vi fick första delen av provet. Asså det va helt stört, fattade verkligen typ INGENTING?! För vi hade liksom inte ens gått igenom något av det som stod, och ah fick bara råpanik och chansade på typ allt verkligen.. Sen skrev jag typ asmycket om en sak jag inte ens visste vad det var HAHA, så hann tyvärr inte med sista frågan vilket var sjukt surt då den säkert va värd asmycket.. Så det tappade jag ju säkert hur många poäng som helst på, kan ju bara HOPPAS jag skrev nåt rätt på dendär frågan jag skrev så mycket på.. Aja så på rasten efter vi gjort första delen hade man ju typ ångest och jag ville typ gråta för det kändes som det gick så dåligt + att jag missade den sista då.. haha :( 
Aja, blev iaf lite gladare då andra delen var betydligt lättare! Skulle bara skriva om ett ämne (man fick välja mellan papper, aliminium och plast, jag valde papper) som man typ skulle rekommendera till ett pralinföretag haha, och motivera varför dom skulle välja just det ämnet osv. Så hoppas iaf det gick lite bättre! Å det blev jag åtminstone färdig med i tid som tur var! ;)
Nåväl, sen när det var färdigt hade vi då en liten rast till, och efter det hade vi sista delprovet, som oxå var rätt lätt, *thank god* ;) Nämen man skulle planera ett experiment som vi typ pratat om rätt mkt på lektionerna osv, och eftersom alla typ gjorde likadant så borde ju det va rätt iaf! Så det var en liten lättnad att det oxå var rätt lätt!
Men så nu är det bara att hoppas att jag åtminstone fick godkänt på första delen (osäkert haha) och sen hyfsat på dom andra.. Men man vet ju aldrig.. Aja skönt att det är över iallafall!
 
Men jaa, så efter vi då gjort alla tre proven så hade klockan blivit typ 12, så då hade vi 2 timmars håltimma, då vi den typ första halvtimmen sprang runt som galningar efter Karin, sprang upp&ner, till lärarrummet och till matsalen och till hemkunskapssalen två-tre gånger, och tillslut när vi typ gett upp å satt oss utanför hemkunskapen så kom hon, och så frågade vi då om vi kunde få slippa mat&bak bara för vi hade håltimma och hade haft "väääldigt jobbigt" np-prov.... det funkade dock inte alls haha :( Så då satt vi bara där inne en stund tsm med frida p, emma och  linda och bara flummade massa, och sen gick vi in till skolan och upp till sofforna och sen satt vi la där tills vi började mat&bak typ. 
Jaja, sen då lite innan två så började den då, och sen hade vi somvanligt en mycket rolig liten stund där haha ;D Å denna gången skulle vi göra mazariner, men eftersom vi inte gillar såna så mycket så gjorde frida&lollo även jordgubbsmuffins som vi kunde äta :P
Men måste faktiskt säga, att även om våra mazariner blev väldigt fula, så blev dom rätt goda ändå! Typ godare än köpta tycker jag nog nästan! ;) å sen vart ju muffinsen goda med så det blev riktigt gött! Sen stannade vi kvar en stund och diskuterade lite med kariin, ALLTID lika roande hahaha xD Tillslut släppte hon oss dock så vi kunde hinna med bussen! ;) 
Å jaa sen tog vi bussen/bussarna hem dårå, och sen när jag kom hem åt jag massa nachochips med guacemole (BÄSTA!) å chillade åsådär, och sen nån timma efter så gjorde jag typ världens onyttigaste rätt - makaroni med ostsås (färdigköpt dessutom haha!), men gött vare ;)
Å sen kom pappa hem, och då kom vi ju på att det va hockey, så vid typ sju sprang vi bort till mina kusiner där det var fullt ös haha x) Nämen matchen va i full gång och det va fullt med folk där, min moster&morbror, tyra (:D) marie, björn och en kompis till Micke ;) Men vi hade det SÅ trevligt så, och satt och skrek för full hals både när hv och linköping gjorde mål haha, och sen fick vi typ goaste kvällsmaten ever, nybakade scones med grädde, sylt, marmelad osv, kakor och te :D så det var sjukt mysigt, även om vi blev fruktansvärt förbannade när hv förlorade i förlängningen :@@ haha, menmen.. sen hade klockan iaf blivit typ tio så då var det dags att dra sej hemåt å sen sova!
haha typ enda bilden jag tog den dagen xd men japp, såhär såg min middag ut dårå xD 

måndagen - rätt bra dag med skola, skidtur (IGEN) och kemiplugg..

Heeeej allihopa och förlåt för SÄMST uppdatering!! Men har verkligen inte orkat och inte heller haft tid, och sen har jag prioriterat andra roligare saker framför bloggen.. Men nu har jag lite panik då jag känner att jag måste berätta om dessa dagar och jag har typ 40 min på mej.. Hehe lycka till frida! ;) Aja det positiva är ju att jag antagligen inte kommer ihåg så mkt detaljer från dom här dagarna, så KANSKE lyckas skriva liite mindre än vanligt.. Men jaja får se, börjar iaf med i måndags dårå! 
Det var väl en rätt bra dag i skolan vad jag kommer ihåg, hade dom vanliga lektionerna och tror väl inte nåt jättespeciellt hände. Haha fast juste, va sjukt flummigt på handledartiden då vi rök ihop (haha) med frida och lollo för dom satte sej i ett annat grupprum, så då satt vi och skickade mycket arga lappar till varandra och sprang fram och tillbaka som galna råttor hahaha xdd
Men ja, sen hände det la inte så mycket mer skoj i skolan i think ;)
Fast sen när jag kom hem så gav jag mej iaf ut på ännu en liten skidtur, precis som i söndags! Denna gången var det dock vääldigt mycket sämre då det för det första blåste som in i h-vete, och sen hade spåren frusit så det knappt gick åka, å sen va jag lite allmänt seg efter helgen med.. Men blev ändå en liten tur (uppför världens längsta&brantaste backe typ..), för sen när jag kom hem igen åkte jag först lite på gärdet bredvid oss där det inte blåste så mycket, och sen åkte jag även en liten sväng uppe på kullen, askul haha :D så klättrade upp för hela berget typ, och sen åkte jag ner för en backe (gick alldeles för fort så fick sicksacka mej ner hahah) och sen åkte jag lite hit och dit och utforskade kullen lite haha ;) 
Å sen efter en stund åkte jag hem igen och sen gick jag in :)
Å sen typ tillbringade jag hela kvällen vid köksbordet och satt och verkligen försökte råplugga till kemin, gick dock sådär.. Aja å sen såg jag ju familjen annorlunda åsådär å sen pluggade jag lite till tills jag typ slocknade, haha.
min outfit i måndags!

Amazing dag med litet random skidäventyr, tacos och hemmamys! :)

Idag har vart en riktigt bra dag den med, med ett litet undantag då det vart lite kaos.. Menmen annars en toppensöndag faktiskt! :D
Började dagen med att sova ut till typ halv elva, då min katt kom och väckte mej genom att typ få damp och börja riva&bita mej? Cpkatt, slängde ut henne ur rummet sen, bokstavligt talat alltså haha. 
Nämen ah sen vid typ elva gick jag ner och gjorde min underbara lilla gröt somvanligt haha, fast med denna gången även lite hallonkvarg, yummie :D
Hehe ah, och sen typ läste jag lite och tog disken å lite sådär.
Å sen bara rann tiden iväg (ingen aning om vad jag gjorde dock? xd) men sen vid typ två så kom jag iaf ut, eftersom jag och pappa planerat att göra en liten skidtur! Och det blev faktiskt en ganska rejäl sväng (typ 5-6 km tror jag) men det va så sjukt himla kul och härligt och allmänt awesome?! Vi åkte då först ner i ängen vid oss, sen bort över massa gärden till mina kusiners hus, och sen tog vi oss över till ännu ett gärde och sen till ett TILL gärde (haha fick ta av oss skidorna och gå över stängsel typ 10 ggr) där vi tog en liten runda (haha har aldrig vart där borta i hela mitt liv så kanske var dags att upptäcka det nu såhär efter 16 år x)), och sen tog vi oss upp till gärdet nedanför mina andra kusiner, och sen smög vi in genom en grind in i deras trädgård (hehe) och sen såg vi att dom satt i köket och åt middag, så då kom dom ut och så stod vi och pratade en stund med dom ;) Å sen efter ett tag så drog vi iväg igen, och då åkte vi ner för en jättebrant backe (satte mej ner bara för jag visste att jag skulle ramla haha) och sen tog vi oss bort till ett ställe som heter Josefa gärde, där vi brukar åka skidor på vintrarna! Å sen när vi kommit bort till en liten skogsdunge så satte vi oss där och fikade, så sjukligt gött i solen! :D
Å efter vi suttit där en stund så fortsatte vi uppför en lång backe, och sen tog vi en runda till på det gärdet haha och sen kom vi till värsta nerförsbacken vilket va sjukt kul haha :D 
Å sen så fortsatte vi bort mot stora vägen, och sen åkte vi över den sista åkern och sen var vi hemma igen! Men även om vi åkt rätt långt så var jag typ inte alls trött, så då bestämde jag att vi skulle åka nerför ängen bredvid oss (en gång till då alltså), så då gjorde vi det och så åkte vi även ner för en annan rätt brant backe haha ;) Så sinnes roligt, typ som att åka slalom fast utan slalomskidor haha xD
Men aja, sen skidade vi iallafall hemåt där jag först satte mej en stund i solen vid söderväggen och sen gick jag in. Å där spelade jag först lite piano och fixade med lite saker, och sen gjorde jag och pappa tacos! :) Så sen åt vi det, och sen till efterrätt åt vi pepparkaksglass från krysset.. Låter ju ändå rätt gott men det var ingen höjdare haha. Tacosen var godare ;) 
Wellwell, och sen efter det så kollade jag lite på tv å fixade i mitt rum å lite så, och sen pluggade jag (eller försökte snarare) på kemin typ i en kvart haha, fast sen var jag tvungen att avbryta det då ponnyakuten började ;) 
Å sen dess har jag typ bara duschat å målat naglarna och sådär, och sen kollat lite på mästarnas mästare och sen suttit här!
Å nu ska jag gå och äta kvällsmat och sen gå å lägga mej! :) Men vi hörs nog imån igen, om jag inte sitter och råpluggar inför tisdagen (inte så troligt haha) ;)
Men ha det bra hörrni, puss! :*
fick bli en gammal bild då jag inte tog några under dagen..
 

igår - halvdag i stan med skidning, skoshopping och citygross! ;)

Hejsvejs allihopa! :D Hoppas er helg vart bra! Min har vart grymmaste på länge alltså! :D Kanske inte hunnit med sådär supermycket (t.ex har jag pluggat typ 0 till kemin på tisdag.. kommer gå så bra!!) men har gjort sjukt goa saker! Så vi börjar med igår! :)
Jag vaknade typ vid kvart över nio, och sen gick jag ner, gjorde vanliga gröten och så satt jag och åt och läste lite åså :) Å sen tog jag disken och sen gick jag upp och fixade mej iordning bara lite.
Och sen dröjde det iofs till typ halv tolv innan vi kom iväg, men jaja sen drog vi iaf iväg mot stan! Å sen skulle pappa köpa nån sak till sina stavar på teamsportia, men efter det åkte vi upp till hallbystugan! :)
Å när vi parkerat och så så gick vi bort till själva stugan, där det stod typ 100 bilar, vilket vi tyckte va lite konstigt då det inte brukar va så många. Men sen när vi kom in visade det sej att det pågick värsta dragspelsfestivalen (visste inte ens att det fanns såna? xd) HAHAHA, så överallt var det massa dragspelare (?), och tillochmed när jag satt och väntade på pappa i omklädningsrummet så kom det ner några och skulle spela där?! Alltså seriöst, i omklädningsrummet..? Hahahha så ah det var lite creapy.. xd Men nåväl, sen gick vi ut, tog på oss skidorna och sen började vi skida dårå! :D
Och även om jag hade rättså rejält ont i mitt ben, så var det så sjukt härligt att komma ut på skidor igen, för det var sol, ASBRA glid (okej kanske lite FÖR mycket ibland för det va rätt bakhalt) och det va knappt jobbigt alls faktiskt, bara nångång jag gnällde lite ;) Haha å sen blev jag asförvånad när vi kom tillbaka till stugan, för då hade vi hunnit åka 5 km vilket jag inte alls trodde, trodde vi åkt typ 2-3 eller nåt haha. Men den rundan tog vi oss runt på 35 min ungefär, så det va ju rätt bra iaf! :)
Å sen då när vi kom tillbaka så tog vi lite saft och kakor åsådär, och sen tog vi 2.5an oxå! Eller ja, pappa tog 4an + massa varv på stadion, men jag tog 2.5an + ett varv på stadion, så totalt blev det ungefär 8 km! Hade nog orkat mer men kände att jag inte ville att mitt ben/fot (som det gått över till nu) skulle bli värre åså så då gick jag bort till stugan, gick in på en toa (haha där va åtminstone ingen dragspelssnubbe, thank god xD) och bytte om, sminkade mej osv :) Å sen fick jag vänta en stund på pappa (HERREGUD va dom spelade där uppe då, lät som det va typ 1000 dragspel som spelade samtidigt x0) och sen när han kom så gick vi bort till bilen och sen åkte vi ner mot jönköping igen. 
 
Och sen bestämde vi oss för att äta på Evergreen, som vi typ alltid åt på innan men inte ätit på jättelänge. Å där tog jag faktiskt inte pizza som jag brukar utan hamburgertallrik för jag var mer sugen på det, och sen satt vi där typ jättelänge eftersom pappa var tvungen att se hela 5-milen som var på tv just då -.- Haha jaja var väl rätt kul ändå. Men sen då vid typ halv fem så åkte vi iallafall bort till a6 och till intersport, eftersom jag då skulle försöka hitta ett par bra löparskor där. Och jag behövde inte gå särsikilt länge innan jag hittade ett par som både var iaf rätt snygga och sen verkade jättebra och samtidigt på extrapris! (hade kostat 1100kr) Så då testade jag dom och dom var riktigt sköna och hade bra dämpning åså, så då tänkte jag att det var onödigt att tveka så jag slog till på dom! ;) Och sen medans pappa stod i kö så kollade jag lite på converse (köpte dock inga, gör det på lovet tänker jag) och sen på lite löpartights med :)
Å sen efter pappat betalat skorna (hehe) så åkte vi direkt till citygross eftersom det knappt var lönt att åka till a6 då det snart skulle stänga. 
Å sen tillbringade vi väl en dryg timma där och köpte massa mat och jag fastnade somvanligt vid smink och hårprodukterna, inredningssakerna och såklart 10kr-marknaden ;)) Men jag hittade iaf ett par välbehövliga saker, saltvattenspray och neonrosa nagellack som jag letat efter jättelänge för det är så snyggt! För bara 10 kr dessutom :D (haha kassören slog in fel ;D)
Aja, och sen när vi då handlat allting så betalade vi och sen åkte vi hem!
Å när vi kom hem packade vi upp all mat och åt lite, och sen hade vi vanlig myskväll med tv och massa naturgodis :D 
så jäkla gött! :D
:D
såhär ser skorna ut dårå! Nike air Icarus+ heter dom, kanske inte jordens snyggaste men dom är mkt snyggare på!
saltvattensprayen :)
och detta nagellacket var det! 10 spänn somsagt, rätt värt! ;)

it is better to be hated for what you are, than to be loved for what you are not.

Hejsan allihopa! :) Hoppas ni haft en finfin lördag! Min har vart RIKTIGT grym faktiskt! :D Men innan jag berättar om den tänkte jag bara dra lite om igår så har vi det avklarat ;) 
Men okej, finns väl inte så jättemycket å säga då det var en väldigt normal fredag, men rätt go var den ändå! :) Började med kemi som var ja, ungefär som vanligt - rätt flummig alltså haha xd 
Aja sen efter den så hade vi matte som la var som vanligt typ. Sen efter det hade vi svenska då vi bara läste i vår något lama bok, men lektionen livades upp lite av Lucas och hans små kommentarer och när han satt och andades sådär högt igen.. asså HAHAHA denna gången höll jag på riktigt på att avlida x'd får hoppas han inte märkte nåt bara för det skulle vart sjukt taskigt hahaha. 
Nåvääl, sen efter det hade vi engelska då vi hade ett litet oförberett övnings-nationellt prov typ. Jaja jag trodde nog det skulle vart svårare än det var, var faktiskt väldigt enkelt så just det kanske man inte behöver va SÅ orolig inför iaf! 
Jaja, och efter det hade vi väldigt seriös lunch då vi satt och diskuterade familjefejder och vad som kommer hända när våra föräldrar dör, vem som ska ärva huset ochsådär hahaha, ovanligt seriös diskussion för att vara oss måste jag säga! xD 
Haha och sen efter en liten rast så hade vi då so, som var sista lektionen med andreas :'( Var på riktigt asledsen för det haha fick typ tårar i ögonen när han sa hejdå :'{ haha men jaja, det vi gjorde under lektionen var bara att få tillbaka våra skrivuppgifter, vet faktiskt inte riktigt han tyckte då han både skrev "stars och wishes", vilket han gjorde till typ alla så ah får la se hur det gick med den.. Aja å sen efter det så kollade vi på en helt förjävlig film resten av lektionen, handlade om när usa var med i andra världskriget och när dom sen hittade förintelselägrena och alla fångar där.. alltså fyf*n va hemskt det var, dom hade verkligen lyckats med att få det att se verklighetstroget ut med lägret, alla skelettliknande och döda fångarna osv.. nä USCH, var den hemskaste filmen hittills faktiskt, trots att den typ var bäst på ett vis..
Aja, och sen då vid kvart i slutade vi och så sa vi hejdå till andreas (snyft, kommer sakna honom hur mycket som helst haha :'() och sen fick vi somvanligt vänta en halvtimme på bussen.
Men då satt vi i sofforna och umgicks lite med killarna, och sen spelade vi massa quiskampen och åt godis hehe ;)
Och sen åkte vi hem! Och i stora bussen var det ju lika skönt som det brukar, men sen i lillabussen fick man genast typ ont i huvudet bara man kom in i den.. -.- Haha jaja jag och elsa hade åtminstone rätt kul, och sen fick jag ju slutligen gå av *thank god* ;)
Å då gick jag direkt upp till hästarna vilket jag ju gör ibland, och så gick jag in och gosade lite med dom (särskilt med plupp, ÅÅH vill bara äta upp honom för han är så OTROLIGT söt haha!!) fast sen började alla typ hänga efter mig och bli lite väl närgångna, så då gick jag ut ut hagen, och sen efter en stund kom mamma dit så då gick vi hem tillsammans! Hon höll även på att slå ihjäl sej påvägen, stackarn haha..
Aja, och sen när jag kom hem så åt jag la något, och sen såg jag lite på tv åså, och sen efter en stund så gick jag ner och gjorde nuggets med pasta! :D å sen efter det så kände jag mej sugen på nåt sött så då bestämde jag mej för å göra maränger! Så då gjorde jag det, och sen medans dom va i ugnen såg jag sista avsnittet av wild kids :( hahaha älskar det programmet!!
Aja och sen hade vi hursomhelst en mysig kväll med tv, maränger (med choklad på ;D) och godis! 
jag igår!
 
åååh titta bara på dom!!! :'D
haha åså mina URsnygga maränger.. haha nämen dom va godare än va dom ser ut! x))

plans for the weekend ;))))

fyndig rubrik ja.. haha.
Sådär, nu har jag hunnit med ett par inlägg iallafall! Orkar inte skriva om dagen, får bli en annan dag. Nu måste jag gå och lägga mej men innan det tänkte jag bara berätta lite om planerna inför helgen (som inte ör jättestora iofs men ändå haha) ;)
Imån ska jag och pappa in till stan för att först och främst hitta ett par riktigt grymma löparskor till mej (ska övertala pappa å köpa några riktigt dyra bara för jag fått min skada ;)) och sen ska jag förhoppningsvis hitta ett par converse med! Vet dock inte vilken färg än.. Men lutar åt vitt! Å sen kanske jag shoppar nåt mer, och sen ska vi kanske åka bort till hallby och åka skidor med, har inte gjort det i år än ju! :O så hoppas på det! :)

Och sen på söndag blir det troligtvis hemmadag då jag vill baka nåt, typ chokladfondant skulle vart gött :D åså måste jag plugga till kemin.. :( Aja får se, planerna kanske ändras men jaja. Nu ska jag somsagt sova men ni får ha det så bra så hörs vi nog imån eller på söndag!
Puss :*

Ridnigen igår - kadriljövning

Och jag åkte as usual till stallet dårå, och när jag kom dit så var emma och alva redan där, och där kände jag plötsligt hur dagen vände och blev väldigt mycket roligare, haha ;D trots att alva den skitungen som vanligt åt upp halva min matsäck och vägrade ge tillbaka den osv.. ;@ haha, å sen flummade vi runt på glasläktarn och alva försökte uttala kemiska namn å sånt ur min kemibok HAHA xd och sen gick vi och bytte om, och sen gick vi ut till stallet! Å sen fick vi samma hästar som förra gången, rätt väntat dock ;)
Så då gjorde jag iordning hampus som va på RIKTIGT dåligt humör denna gången, så fick lite hjälp av diverse små personer som är modigare (och mindre xd) än mej med å göra iordning honom ;)
Men aja sen började vi lektionen dårå! 
Och kan väl säga att det inte var den allra roligaste lektionen då vi varken gjorde dressyr eller markarbete eller nåt sånt, utan mest övade till kadriljen vi ska ha i maj (!!). Och eftersom jag som ni kanske vet, inte är ett jättestort fan av kadriljer + att jag ju redan haft en sådär dag så blev det la inte superkul.. Men jaja, efter vi skrittat fram så började vi med att rida på volterna, och så övade vi på att byta om volterna och försöka tajma in allt och alla osv. Och sen fick halva gruppen rida i en liten volt i mitten, och den andra delen fick rida i en större volt utanför då. Och sen började vi jobba i trav och galopp, och även om det blev lite kaos och man typ blev lite snurrig så såg det nog ändå rätt fint ut tillslut, när alla galopperade samtidigt åt olika håll dårå :) Å sen testade vi även att rida parvis, och jag och alva tog ju varann som vanligt och det gick vekligen förjävligt.. x'd inget som helst samarbete där alltså, jag låg typ 5 m bakom hela tiden för alva och belle skyndade på som fan haha xd menmen, bra samarbetsövning iaf, och det är bara att öva på så kanske det blir bra tills maj ;P
Jaja, och efter det hade det gått 45 min så då skrittade vi av och tog in hästarna. 
Och sen på hästkunskapen pratade vi om exteriör och hästars ben och sådär, åså lite planering inför kadriljen med ;) Haha dom andra tyckte typ vi skulle va cirkusdjur eller vafan det nu va, jag vill fasen va teletubbie eller melodifestivalartist haha :D nåväl får la se hur det blir.. ;)
Jaja, sen vid typ kvart över kom mamma och hämtade mej och sen åkte vi hem, duschade, åt mat osv och sen kollade vi på tv och satt här resten av kvällen typ!
 
försökte se lite glad ut påväg till stallet iallafall.. ;)

Igår - rättså kass och lam skoldag..

Å sen så kan jag ju dra lite om igår med, trots att det var en rätt kass dag egentligen haha.. Nämen allt kändes så trist och meningslöst bara, hade ingen postítiv energi alls och känns inte som nån i klassen har det riktigt längre.. :/ sjukt trist! Får bara hoppas det inte håller i sej..
 
Aja hade dom vanliga lektionerna, först spanska, sen biologi, sen musik (var väl typ den enda lite vettiga lektionen då man iaf lärde sej lite och hade lite kul), sen matte, sen lunch och sist idrott. Å alla lektioner va faktiskt rätt ruttna så behöver inte skriva om dom, förutom då möjligtvis musiken och idrotten i slutet. 
Men ah, på idrotten hade vi iallafall först typ intervallträning som jag då inte kunde va med på pga mina himla ben, fast sen va jag iaf med på styrketräningen, och sen sista typ 25 minutrarna spelade vi volleyboll. Å först va det sjukt segt för typ alla kände sej helt borta kom vi fram till (iaf jag, emma och elsa), typ som om allt var en dröm haha, skitskumt, men efter det ryckte vi upp oss lite och då blev det tillslut riktigt roligt, trots att vi inte var überseriösa direkt haha.. Sen hände det en sjukt rolig sak som gjorde oss alla TOTALT paffa, var så jävulskt roligt och udda hahahaha x'd så det förgyllde den lektionen och dagen lite iallafall, haha xD 
Menmen, sen var det vääldigt skönt när vi slutade..! Så då bytte vi om oså, och sen gick jag och elsa till ica och köpte lite matsäck till mej oså eftersom jag såklart glömt den hemma, och sen tog vi skolbussen somvanligt. 
 
Haha även om det faktiskt inte blev SÅ långt denna gången delar jag upp det i två inlägg.. ;)
HAHAHA asså min lagom normala katt igårmorse.. xd blev så jäkla förvånad när hon satt där som en liten fågel eller nåt hahahah xD
 

Fortsättning på onsdagen.. ;)

Tjenamors allihopa! Är verkligen helt sjukt osugen på att blogga nu, men känner att jag måste för jag är typ beroende.. :( Måste fan komma ut ur det, får gå i terapi eller nåt haha.. Jaja ska försöka sammanfatta de senaste dagarna lite iallafall!
Skulle ju då skrivit klart andra delen om onsdagen, men blev så jävla stressad och sen försvann det bara och då blev jag aslack å sen blev hela gårkvällen ett h*lvete kände jag.. :/
Men aja skitsamma, det jag gjorde efter skolan i onsdags var då varken att åka hem eller åka till emilia och rida som jag brukar, utan istället stannade jag kvar med linnea i gränna, eftersom jag skulle ta mod till mej och äntligen söka sommarjobb, å Linnea skulle va min lilla sidekick (haha eller typ bara stöd eftersom jag inte ville gå själv ;))
Så då gick vi först och kopierade mitt cv och personliga brev i lärarrummet (hehe) och pratade med pappa åså, och sen gick vi till äldreboendet dårå! Fast när vi väl kommit dit så.. bangade jag ur haha xd Så jäkla typiskt mej!! Haha nämen det va typ ingen där å jag visste verkligen inte vad jag skulle säga, så då bestämde jag mej för att gå ut och ringa dit istället hahah. Fast det blev inte så lyckat då det var nåt konstigt nummer så det inte kom fram eller nånting, så vi gav upp och gick till ica istället, så tänkte jag att jag fick ringa dit igen på kvällen sen.
Aja, sen var vi en låång stund på ica och typ flummade och dreglade över alla goda saker hahaha, och sen när linnea köpt vad hon skulle så följde jag henne till bussen. Å där träffade vi lucas så då stod vi och snackade med honom en stund, och sen gick jag tillbaka till skolan, eftersom det tydligen var pappa som hade bilen den dagen så mamma inte kunde hämta mej vid bussen -.- gaaah.
Så det blev att jag fick tillbringa typ 2 timmar i mediateket och sitta och glo på farmen och massa bloggar haha. Lite lamt kanske fast det gick väldigt snabbt på det viset iaf! Å sen tog jag även mod till mej (igen haha) och ringde det rätta numret till äldreboendet, och denna gången fick jag napp! ;) Nämen jag fick prata med en kvinna som iallafall trodde att det skulle gå att jag som är under 18 kunde få sommarjobba där, hon var dock vikarie eller nåt så hon va lite osäker, men hon sa iallafall att hon skulle kolla upp det och ringa tillbaka! Så det är ju alltid nåt! :) hoppas verkligen hon gör det nu bara..! Menmen så det va gött att få iaf DET "avklarat" (även om jag kanske inte får det men.. ;)).
Aja, sen då vid typ kvart över sex så var pappa ÄNTLIGEN framme och vi kunde slutligen åka hem!
Och sen hade vi vanlig myskväll med god mat och massa goa tvprogram :)

Skoldagen igår!

Hallå allihopa! :) Bra uppdatering här ja.. Haha nä men igår hann jag verkligen inte, + att det är sjukt skönt å bara ta en paus från bloggen ibland bara för jag ju skriver ungefär 2810270272 meningar i mina inlägg.. haha tror det är en typ ångestsak men jaja, kan ju alltid försöka hålla mig LITE kort, även om det nog inte kommer gå så bra.. Haha nåväl tänkte iaf berätta lite om gårdagen till att börja med! 
Det var väl en helt okej skoldag, började väl sisådär men det tog sej ändå tycker jag! Hade då först teknik då jag&elsa bara satt och skrev typ planering/utvärdering osv om vårat projekt, hann inte med mycket mer än det och snack med emma under den lektionen. Men rätt chill ändå! ;)
Sen efter det hade vi normal eget arbete, hade dock inte så mycket att arbeta med så blev väl mest tjöt och flumm somvanligt haha. 
Å efter det hade vi spanska, blä :/ Aja var la inte så farligt, gjorde inte så jobbiga saker så det var skönt iaf!
 
Å sen var det mat (känns plötsligt jättetidigt efter bara tre lektioner?) och sen efter det hade vi engelska. Och den var la rätt flummig&rolig som förra gången, bara att Tuva vägrade ha mej och filip inne i klassrummet typ och satte in oss i ett grupprum långt därifrån? HAHA xd Å det första filip gör där är att banka på väggen så hela whiteboarden åker ner.. HAHAHHA fyfan va rädd jag blev men sjukligt roligt var det x'd Aja, sen lyckades vi ändå samarbeta ganska bra (förutom när han sitter och härmar mej, sjukt störigt -.-) och va rätt seriösa iallafall, så hann åtminstone skriva typ 8 rader på en halvtimme! ;) hah.
Wellwell, efter det gick vi ner till idrotten, kaosade runt i omklädningsrummet as usual och sen hade vi rätt go men sjukt jobbig idrott! Började med att värma upp lite åsådär (kunde dock inte springa med benhinneskiten :/) och sen gjorde vi typ lite styrkeövningar och stretching osv, och sen fick vi göra vad vi ville de typ resterande 25 minutrarna. Och då gick vi tjejer, typ 8 st, bort till gamla hallen och där gjorde vi sen ett styrkeprogram som Linnea visade då de gör det på hennes träningar, och faasen va jobbigt det var! Även om vi kanske bara jobbade i typ 10 min-en kvart och bara hann med ett par låtar, men det va verkligen övningar som typ DÖDADE framförallt magen och armarna! Haha men väldigt gött ändå! (min fruktansvärda träningsvärk idag är dock inte lika go..x0) Och sen avslutade vi med massa jobbig stretchning och sen gjorde Linnea nån konstig grej med mitt ben som tydligen skulle vara "bra" mot benhinneinflammation, tror snarare tvärtom då det gjorde svinont :/
Aja, sen när vi slutat så gick vi upp till skolan igen och sen hade vi en sjukt rolig svenskalektion då vi dock bara läste och skrev recension om teatern i måndags men hahah var sjukt kul ändå xd (förutom att jag satt mittemellan lucas och kevin som båda hade SÅHÄR hög musik på och då en utav dom andades helt kollosalt högt?! HAHA stackarn.. x'd) 
 
Okej blev svinlångt IGEN, så delar upp det.. GAAAAAH!!!!!!!!!!!
 
 fan jäkla skit går ju inte att ladda upp bilder!!!!!!!!!!!!! :@@@@@@

Studiedagen igår :D

Skulle publicerats igår.. -.- haha.
 
Hej allihopa! Har suttit i typ 1½ timma nu och försökt skriva ett personligt brev och det va så sjukt jobbigt.. Men nu är jag färdig iaf och imån ska jag iaf ta mod till mej och gå till äldreboendet och fråga om sommarjobb! Tror verkligen inte jag kommer få nåt men kan ju va värt att fråga iaf.. Aja får se hur det går!
Idag har jag iaf haft en toppenstudiedag tillsammans med Elsa! ;)
Åkte dit typ vid elva då jag ätit frukost, gjort iordning mej osv och när jag kom där på vägen så såg jag elsa och sixten i trädgården (och sixten skällde som jagvetintevad xd), och sen när jag kom dit busade vi en stund med honom, och sen satte vi oss i deras utesoffa i solen (va typ 21 grader där för det var lä, hur underbart?!) och sen satt vi där i typ mer än en timme (helt seriöst alltså haha) och bara pratade och pratade och pratade.. Haha sjukt gött!
Å sen då hade väl klockan blivit halv ett eller nåt, och då kom vi fram till att vi var tvungna att röra på oss, så då gick vi en sväng med sixten! Gick på skogavägen mot tossehall och det va så himla fint väder och vi bara pratade och hade det allmänt skitroligt! :D Fast sen blev det lite väl isigt och halt inne i skogen (dö snö, DÖÖ) så då gick vi hemåt igen (med sixten släpandes bokstavligt talat efter oss xd) Men blev iaf en runda på typ 3.5 km, dock gick vi rätt långsamt pga min lilla "skada" så tog typ 50 min haha xD
 
Menmen, efter det gick vi in, snackade med Kajsa och sen tog vi upp en mozarellapizza och massa småpajer ur frysen som vi sen värmde i ugnen och sen hade vi sjukligt kul när vi åt med hahaha x'd många underbara konversationer och diskussioner mellan oss och kajsa, haha guud va jag skrattade xD 
Och efter det så gick vi upp och skulle bestämma vad vi skulle baka, och sen när vi bestämt oss för att baka brownies med frosting på, så skulle elsa läsa horoskop och efter hon läst mitt blev hon lite väl seriös så eftersom det stod typ "tänk noga efter vad du ska göra och väg fördelarna mot nackdelarna" så tyckte hon att vi inte skulle baka ändå (för det skulle bli så mkt disk..) hahaha xD Så då sket vi i det, men då bestämde jag att vi skulle spela sims, så då gjorde vi det :D haha och sen blev vi fast där i typ 2-3 timmar som man blir när man spelar sims, och vi bildade en mycket fin familj bestående av Lollo och en i vår klass (nämner inga namn hahah) och så fick de en son som fick heta Claes-Åke hahaha (så sjukt bra humor) x'd dock gick det rätt segt då vi inte typ fick ihop några pengar (och elsa vägrade fuska -.-) så tillslut tröttnade vi iaf haha. Men då kände vi att vi behövde röra på oss och vara lite aktiva igen så då satte vi igång och spelade wii :D så då körde vi massa sporter (jag ägde på tennisen ;D) och va lite hurtiga, fast sen avslutade vi med Mario Kart haha, så jäääkla kul, tröttnar aldrig på det ÄVEN om jag i typ 95% av alla gånger kommer sist haha xD Fast igår förvånade jag oss båda STORT då jag överlägset vann en bana?! :O hahaha. 
Aja och sen hade klockan hunnit bli halv åtta (å planen hade vart att åka hem typ sex haha), så då ringde jag mamma och sen hann vi kolla typ hälften av farmen innan jag blev hämtad! Så sen sa vi hejdå och sen åkte vi hem dårå, och när vi kom hem hade min morbror redan kommit (för att fira pappa, ensam haha) och sen åt vi semmeltårta och kakor och sådär, och sen gick jag typ upp till datan och satt där resten av kvällen och skrev på mitt himla personliga brev dårå.
Men en riktigt go studiedag vart det somvanligt med Elsis (nytt litet smeknamn där ja) ;D 
haha gammal bild på dom goaste ;D
haha omg, roligt att dom blev typ lika lollo och ***** med xD eller ja, iaf killen.. ;D

go lite random måndag haha ;) #2

Aja, efter det hade vi lunch och så lite rast åså, och sen hade vi matte då pappa endast stod och babblade om och i sin dagbok (alltså HUR intressant på en skala är det?!) och sen lite om det nya kapitlet, och efter det hade vi handledartid! Som var både slapp men oxå rätt kaosig då vi fått våra sucktröjor.. Men SÅKLART var det fel tryck!! Jippie.. GAAH å typ jättetöntigt var det (ännu töntigare än det vi hade bestämt), men tröjorna var iaf sköna och snygga i övrigt så det får la gå ;) Sen var det inte helt fel att vi fick 1500 tillbaka med, så får man lite konpensation iaf! ;P Men ah, och sen så typ bara gick vi omkring i klassrummet, typ varenda en med tröjan på, åså gick vi ut i solen åså :D Och sen vid två slutade vi, gööött!
Å sen åkte vi hem dårå! Lillabussen var la lite kaos i somvanligt men efter tvillingarna gått av så blev det lugnt å skönt så då satt jag typ och sov lite haha x)
 
Å sen hoppade jag av vid mej och sen gick jag hem, gjorde smoothie och tog en macka, och sen hade jag tänkt hela dagen på att jag va så himla sugen på å rida bara lite, så då tog jag helt enkelt och smsade Lena ifall jag kunde ta ut Vidur å bara rida lite, typ i hagen eftersom det nog skulle vart lite riskfyllt å rida ut själv på honom. Men det fick jag iaf så då blev jag väldigt glad :D så sen vid typ fyra bytte jag om osv, och sen cyklade jag ner till stallet, tog in Vidur till stallet och sen gjorde iordning honom lite snabbt bara (och försökte få bort lite av dom typ 5 ton hår han fäller just nu -.-) å sen efter han busat lite så var vi redo att gå ut! Så sen gick jag ut då till hagen och satt upp. Kom på typ då att det var VÄRSTA skaren och att det va ashalt så tyvärr gick det inte att rida varken där eller på åkern eller nånting, och sen när jag skulle testa att rida på deras gårdsplan så kom såklart typ största lastbilen dit och vidur flög i luften.. (som tur var precis innan jag satt upp..!) så då sket jag i det, och gick istället en runda med honom haha, så vi gick lite på vägen, lite på åkern med dom gamla skidspåren osv och så fick han stanna å äta lite ibland ;) Å sen sprang vi lite med (då fick maiken lite damp haha) å det tyckte han va kul, dampade loss lite hann med och blev såklart rädd för allt och alla.. ;) Haha aja så vi båda fick LITE motion iaf! x)
Å sen efter en stund gick vi in igen och jag sadlade av honom osv, och sen tog jag ut honom i hagen igen (haha skulle försöka mej på lite frihetsdressyr men eftersom varken jag eller han fattar nånting så blev det inte så bra HAHA) och sen gjorde jag det lite snyggt i stallet och så och sen cyklade jag hem igen! ;) Men det va en kul liten spontan grej sådär haha, nästa gång får det inte va skare bara!
Aja sen när jag kom hem chillade jag lite, och sen satte jag igång och började göra Lasagnette (typ samma sak som lasagne) och det va typ asenkelt, bara steka lite köttfärs, häll i kryddmix och hälla på det på massa pastaplattor (sen tillsatte jag även majs och mozarella), men alltså JÄ*LAR va gott det blev?! HEEEELT stört, har typ inte ätit nåt så gott på typ.. år?! Hahaha heelt amazing, och det av ett himla halvfabrikat typ?! xD haha sjukt... Så då tog jag typ 3 portioner haha, och sen kollade jag på farmen och fam Annorlunda och jääklar va kul det var idag hahaha åh min kärlek till det programmet asså.. :'D 
Haha omg dethär blev så långt och jag FATTAR INTE VARFÖR?! Asså måste sätta nån gräns eller nåt?! :O omg.. FÖRLÅT nu ska jag sluta. Nu ska jag se på gg och sen lägga mej och sen ha världens bästa studiedag imån! :D Så ha det bäst så hörs vi nog då! Puss :*
 

go lite random måndag haha ;) #1

Hallå igen haha ;) Nämen sådär, nu var det inlägget färdigt haha. Bara å skriva om idag då ;) Nä ska FÖRSÖKA hålla mej någorlunda kort!
Har haft en riktigt bra måndag faktiskt, lite spontan sådär haha! Nämen skolan var la rätt go, hände lite random saker där med xd
Nämen hade först engelska, som jag trodde skulle suga för tuva skulle dela in oss i grupper och vi skulle börja arbeta om Civil rights å göra powerpoint om det osv. Å det började INTE bra då jag först skulle va med en som jag ABSOLUT inte ville va med (skulle typ vägrat haha), men sen blev jag faktiskt väldigt lycklig då jag fick jobba med simonsson istället för han är åtminstone 5000 ggr bättre än den jag skulle ha jobbat med! + att vi har jobbat typ 50 ggr innan så man har börjat vänja sej haha xD nämen så det blev faktiskt sjukt kul och otroligt flummigt, vi valde Ku Klux Klan att arbeta med och det gick bra att läsa om det men sen när vi väl skulle börja på powerpointen så gick det käpprätt åt h-vete för oss båda och jag höll på att dö av skratt där några gånger när filip skulle visa sej duktig, HAHHA folk måste trott jag fått en psykisk störning eller nåt hhahhaha xd Sjukt kul hahah. 
Aja efter den rätt flummiga lektionen så hade vi typ lika rolig kemi, fast innehållet var som vanligt inte direkt roligt men jag å elsa va rätt galna på den lektionen med hahaha xd "ofta han behöver smörja in sig?! Han ser ju inte direkt torr ut" HAHAHAH okej man ska inte skratta åt sej själv men jag sa verkligen detdär utan å tänka.. hahahah omg.. x'd Ja så den lektionen blev rättså sjukt kul den med xD 
Haha jajaa, sen efter det så var det teater i ribbahallen.. finns inget annat ord än SKUMT för att beskriva den.. asså herregud, nån blandning mellan teater och musikal om en tant på typ 50 år och hennes brevbärare på typ 30 år och deras lilla kärlekshistoria?! Asså vafan va syftet med DEN teatern liksom?! Hahaha, sjukligt roligt var det iaf (även om det nog inte var tänkt att va rolig xd) och elsa och jag höll på å kissa ner oss ett flertal gånger (särskilt när killarna nedanför oss satt och fnittrade HELA tiden som två småtjejer HAHA) så det var rätt undrhållande haha. Men otroligt skumt, somsagt. xd
Men sen när den var slut så hade vi so, då vi fortsatte skriva på våra texter om förintelsen, blev färdig i precis sista sekund och blev inte ett DUGG nöjd med den och lovar att jag inte kommer få högre än c på den asså.. Nä FY va dålig den blev, sämsta på LÄNGE asså! Blä :( Aja kommer gilla Andreas ändå, vad han än ger mej för betyg hahah xD
Åh HERRE va långt det blev, bara för jag sa att det INTE skulle bli det?! haha omg får dela upp det i två.. xd
haha glömde ju lägga upp domhär bilderna från igår på kalaset! Men titta va fina bakelser min kusin gjort :O
haha åså tog jag en bild på min fina blomma jag fick förra lördagen med! :D
 

give up the good for the great.

Haha somvanligt så skulle detta publicerats igår, å orkar inte hålla på att ändra det till "igår-form" osv så låtsas somvanligt att det är söndag xd
 
Å idag har vart en bra söndag, faktiskt ingen vidare söndagsångest idag då vi bara går kort rätt skön dag i skolan imån, och sen på tisdag har vi studiedag och jag ska hem till Elsa :D så det kommer äga! Och sen på kvällen eventuellt zumba, om mina ben blivit bättre..
Nåväl, lite om dagen då: började med att sova till typ tio nånting. Sen var jag tvungen å stiga upp eftersom vi skulle till min kusin Linda på fika kl halv tolv eftersom hon fyllde år igår! :)
Så då gick jag ner och gjorde min vanliga gröt, och sen gjorde jag precis som igår, satte mej och kollade på fear factor :D hehe japp, och sen vid elva så var det dags att göra sej iordning å skriva lite kort åsådär, och sen gick vi ner till dom i det fina vädret! :P 
Å där mötte vi (eller jag, m&p är så sjukligt långsamma) upp min moster och morbror, och sen sjöng vi för Lindy å gav henne presenterna åsådär, och sen hade vi typ 2-3 väldans trevliga timmar hos dom och kollade in deras renovering av köket och vardagsrummet, åt MASSA gott fika (bullar, kakor och sen lindas hemmagjorda napoleon-bakelser! :D) och pratade massa såklart eftersom jag inte sett henne sen jul heller, och sen satt linda, jag och micke och hade lite diskussioner om allt mellan himmel&jord haha.. Alltid lika kul xD Och sen var dom vuxna helt GALNA idag och typ SKREK av skratt hela tiden verkligen, och fattade typ inte en enda gång vad som var så jäkla kul? x'd haha så det var rätt svårt att försöka ha en normal konversation idag kände jag.. xD Haha menmen det var väldigt kul iaf och vi skrattade rätt mycket med haha x)) Så det va väldigt trevligt!
Å sen vid typ kvart över två efter vi kollat massa klipp på youtube på pers läsplatta (pappa skulle såklart se klipp då massa folk ramlar i en backe på vasaloppet.. bra humor!! xd) så sa vi slutligen hejdå och gick hem :)
Å sen så hade jag planerat att följa med emilia på zumba på eftermiddagen, men när jag gick till och hem ifrån min kusin så märkte jag hur SJUKT ont jag hade fått i mina smal/skenben (kände ju redan lite igår), och sen när jag sa till pappa att jag sprungit och gått utomhus med mina inneskor (och dessutom på asfalt), så sa pappa att jag troligtvis fått benhinneinflammation eftersom min bror har haft problem med det oxå :( Så JÄKLA pissigt isf, för det KAN ta aslång tid att läka (ibland flera år :O) och jag måste typ vila och får inte springa osv.. Asså det FÅR inte vara det jag har, och isf en väldigt lindrig version som går över på typ.. en dag. Eftersom jag VERKLIGEN vill hänga med på zumban på tisdag!! Så snälla gud, jag vill inte ha benhinneinflammation :(
Nåväl, så då satt jag och va lite deppig över det nån timma, men sen vid typ halv fem daskade jag upp mej och kom fram till att jag åtminstone kunde göra styrkeövningar ju! Så då letade jag upp en bra sida på mobilen, och sen körde jag ett litet pass (blev dock otroligt kort då vi skulle äta typ en kvart efter haha), men lite benböj, utfall och (försök till) armhävningar blev det iaf! ;) Okej, KAN verkligen inte göra en enda riktig armhävning och mitt mål är liksom att klara 20.. hehe lycka till frida! xd 
Haha jaja, sen åt vi dårå och sen hade klockan blivit typ kvart i sex och då slog jag in pappas paket (han fyller på tisdag) och sen såg jag på Melodisfestivalen backstage typ, eller ah man fick se hur allt går till och intervjuer med artisterna och lite sånt, haha älskar såna program! x)
Å sen vart det ponnyakuten, och nu ikväll har jag haft min vanliga lilla "spakväll" med dusch, hårinpackning, ansiktsmask och lite fix ;) Haha så gött! Å sen pratade jag även med min kära syster (hade VÄLDIGT mkt att prata om efter hon hade vart hos Johan och Erika nu i helgen.. ;)) och sen har jag bara suttit här typ! :P 
min outfit igår..
åså en av alla typ 145739 egobilder jag tog med... ;)
 

igår - garderobrensning, pw och mellofinalen! :)

Tjenare allihopa! :)) Hoppas ni haft en bra söndag och en bra helg! Har haft en lugn men rätt go helg! SÅ vi börjar med igår :)
Förutom då att ha sett på finalen av melodifestivalen, så hann jag med å göra lite andra välbehövliga saker! Som att sova haha ;) Eller okej, väcktes av pappa som krävde att få låna pengar till nån som kom och fixade vår garageport, men sen lyckades jag somna om till typ kvart över tio :P
Å sen gick jag upp, gick ner och gjorde min standardhelgfrukost, gröt med blåbär&honung och rostad macka, och satte mej uppe vid tv'n å kollade på barnprogram och fear factor (haha ÄLSKAR det programmet även om det är SJUKT smaklöst när dom t.ex äter pajer gjorda av komage och maskar haha x0) och sen såg jag&pappa lite skidor med, rätt standard det med ;)
Men efter det så började jag iallafall ta itu med min fruktansvärt överfulla och kaos'iga garderob som VERKLIGEN behövde rensas!
Så det va bara att köra igång, och sen tog det väl sisådär typ två timmar innan jag va färdig.. ;) Lyckades dock bara få ihop en kasse med gamla/utslitna kläder, allt annat som t.ex va för litet vägrade jag att slänga/ge bort då dom är så fina och man har så mycket minnen med dom haha :'( Så det gick inte, så funderar på att typ spara dom tills jag får egna barn hahha xD har sån sjuk ångest över att slänga saker så det inte är sant x) Men får la bli å ge dom till tyra eller nåt kanske, då finns dom åtminstone kvar i släkten! 
Haha jaja, trots att det inte blev så mkt slängt så blev garderoben ren och fin och prydlig sen iallafall och lite lättare att hitta i bland alla miljontals kläder (som jag ändå bara använder typ 1/4 av haha xD) ;))

Menmen, sen när det var klart så hade klockan hunnit bli typ halv fyra, och sen fixade jag lite till och sen tog jag på mej träningskläderna och efter det så drog jag ut på en pw! :) Hade tänkt att gå runt alboga, vilket är typ en mil, men direkt när jag kom ut så kände jag hur det blåste som fan och va typ skitkallt (+ att jag hade typ aslite på mej men var för lat för att gå in igen och klä på mej mer haha), så bestämde jag mej för att gå en kortare runda på kanske 4 km lite drygt. Och det var riktigt gött att komma ut igen, det enda var väl blåsten och sen att där jag gick var det typ asmycket snö och is så jag höll på å lägga några rejäla bellar ett flertal gånger haha. Men annars var det asgött, hade bästa musiken ashögt på i lurarna och när dom bästa bitarna kom så vrålade jag för full hals (HAHA hoppas ingen hörde) hahah och sen kom jag hem typ 40 min senare. Hade dock fått lite ont medans jag gick i smal/skenbenen, men tänkte inte så mycket mer på det. (skulle jag dock gjort.. :/)
Jaja ´å sen när jag kom hem så skrev jag i träningshäftet, och efter det åt vi (pappas awesome köttbullar, woho :D), och sen kom även mamma hem från hennes lilla "weekend" i Ullared med sina kollegor :D och gissa vad hon hade köpt till mej då?! Jo, ny mascara (False lash telescopic, verkar va bäst EVER typ, får värsta lösögonfransarna seriöst), hårolja (L'oreal extraordinary oil), hårinpackning från fructis och sen även Maltesers, bästa godiset ju :D ååh blev så himla lycklig haha :D det enda hon missade va typ saltvattenspray, porplåster och ansiktsmasker men aja det kan man la köpa på h&m typ ;) Nämen så då vart jag vääldigt glad! :D 
Å sen så tror jag att jag började skriva på mitt CV (skitsvårt typ ju :/) IFALL det skulle va så att jag skulle få ett sommarjobb, och sen kollade jag på wildkids och sen vare ju Mellofinalen ju :D å den var amazing som vanligt och HELT rätt låt vann (röstade såklart på robin ;)) och det va himla fint upplagt allting tycker jag! Så lite sorgligt att det typ är över nu, kommer sakna Gina å danny (okej mest gina) :'(
Nåvääl, sen efter det satt jag typ vid datan resten av kvällen och såg på gg till typ halv två, hehe woops ;)

igår - något lam skoldag men sjukligt go eftermiddag! :D

Och sen har idag då somsagt vart en sjukt bra fredag, men mest för det vart så awesome efter skolan haha ;)
Nämen skolan var rätt lam och otroligt seg idag faktiskt, och hade typ bara jobbiga lektioner :/
Började med skittråkig kemi, asså seriöst somnar typ. Fattar dessutom typ ingenting så kommer ju gå åt h*lvete med det nationella.. Jaja får la se. Menmen, sen hade vi då matteprov, trodde ändå det skulle va svårare än det var.. Var bara typ den sista som var totalt omöjlig och som jag inte tror någon fick rätt på.. Haha det var hur stor diametern skulle va på en tandkrämstub, jag fick fram 3000 mm... HHAHAHA ett tre m långt tandkrämshål... x'D
Hahaha jaja, men tyckte ändå det gick okej, och jag fick ett starkt B sa pappa, hade fel då på sista och sen missade jag en sak på en annan uppgift så fick bara halva på den, men jag är ändå nöjd! :)
Jaja hursomhelst, sen hade vi då lite rast då vi bara pratade om provet typ ofc haha, och efter det hade vi svenska då vi bara läste (och jag satt och störde mej aset på kevin som sitter å har på SÅHÄR hög skitmusik.. dööööö haha), och efter det hade vi tråkig engelska :/ 
Nåväl, efter det hade vi mat, och sen tillsist låång so-lektion.. Dock gick den rätt snabbt då vi började skriva om förintelsen, man får välja ett av fem ämnen att skriva om (jag valde "Visste ingen om folkmorden?") så det var bara å sätta igång å göra mindmap, söka i massa böcker och sen börja skriva. Kom la inte superlångt och texten blev skitdålig så får nog typ göra om hela på måndag känner jag.. *perfektionist* haha.. ;) 
Men sen va det riktigt gött när Andreas släppte oss och vi var fria haha x) Fick ju dock somvanligt vänta på bussen en halvtimma men den spenderade vi vid cafét och spelade massa quizkampen ;P
Och sen vid kvart över kom bussen, och sen åkte vi till ölmstad as usual och hoppade på lillabussen (den va sjukt jobbig att vara i somvanligt när småbarnen är med -.- okej jag älskar barn men INTE barn i låg och mellanstadieåldern.. ;S) aja, hade ju elsa iaf!
Å sen hoppade jag av och kom ut i friska luften, sjukligt skönt!
Å sen när jag kom hem (å efter jag chillat en stund) så bestämde jag mej för att byta om till träningskläder, och sen var jag så duktig att jag begav mej ut på en löprunda! ;D Och jag tänkte bara ta en liten sväng på typ högst 2 km för jag trodde det skulle va pissjobbigt eftersom jag inte sprungit långt på typ år och dar, men faktiskt kände jag mej aspigg så när jag egentligen skulle svängt in på vår väg så fortsatte jag upp för backen och sen tog jag en sväng på typ 1.5 km så det blev tillslut en runda på typ 3.5 haha, lite random sådär ;P Haha nämen det var asgött, kände mej pigg typ hela tiden och med massa go musik i öronen klarade jag av att springa HELA vägen, t.o.m uppför den skitjobbiga sista backen som var helt snöig och isig haha.. Men där tänker jag alltid typ att, vafan här kan jag ju inte ge upp, måste springa ända hem ju! Och det funkar oftast faktiskt haha ;) 
Så det va riktigt najs! Å sen när jag kom tillbaka gick jag bort till söderväggen för det va hur fint väder som helst, och sen satte jag mej där i gräset (!!) och bara njöt av solen :D å sen gick jag in, tog på mej lite mer kläder och satte mej där ute igen ett tag och läste lite tidning åså och då kändes det verkligen som vår alltså! :D
Fast sen började det blåsa så då gick jag in igen, och sen tog jag en dusch och sen började jag skriva i träningsdagboken, att jag sprungit och sen massa mål med (fyllde lätt det a4't haha vill bli bättre och starkare på allt!) och sen gick jag väl typ upp och såg på tv och sen såg vi nåt lite halvroligt program resten av kvällen, och så åt vi minipizzor med, alltid lika underbart ;) Å sen satt jag här typ! Så det va min fredag det! :)  
 
såhär såg jag ut igår dårå..
 
haha inte riktigt lika fräsch när jag kom tillbaka efter joggingturen.. ;)
 haha ser lidande ut men var sjukt gött att solen lyste :D
  
å det tyckte nog noa med ;)
:))
 

Fjärde dagen i sälen!

Obs detta skulle ju då publicerats igår men blev inte så haha.. Jaja vi är på fjärde dagen hursomhelst!
 
Idag var då vår andra slalomdag! :) Å eftersom vi inte var jättesugna på att åka i samma fjäll&backar som dagen innan, så bestämde vi oss efter många om och men att prova på Lindvallen istället! :) Hade först tänkt både trysil eller stöten, men det va för långt bort tyckte vi så det fick bli Lindvallen, eftersom Elsa bl.a alltid åker där och tycker det äger ;)
Så vid typ kvart i nio när vi gjort oss klara, så skjutsade pappa Johan och mej (Gustav ville bara åka en dag) till Lindvallen dårå!
Och sen vid Experium köpte vi liftkort, och sen tog vi med oss våra skidor till liften (och grävde ner vår ûberlilla ryggsäck i en snöhög utanför donken för vi inte ville ha med den HAHA), och sen tog vi på oss skidorna och tog sedan "Märta Express" upp till toppen! Och där började vi sen i en alldeles nypistad blå backe. Vilket ju låter helt underbart och borde vart det, men TYVÄRR så kändes det faktiskt rätt dåligt då jag hade helt FRUKTANSVÄRT ont i benen och fötterna efter gårdagen.. :/ Vet inte varför, men antar att det både var för jag var så ovan + att vi ju körde rätt hårt + att jag spänner mej typ aset när jag åker.. :/
Och iochmed att backarna där var typ aslånga så var det skitjobbigt och jag var tvunge att stanna och vila typ hela tiden för det gjorde så ont.. :(
Så det förstörde ju typ hela dagen lite kan man ju säga, eller asså vi hade det bra och roligt och det va fina backar osv, men det är ju inte så kul när man liksom inte kan åka så som man vill och ha ont hela tiden :(

Men jaja, hursomhelst så åkte vi i det området en stund först, och sen kände vi att vi behövde paus, så då åkte vi ner till en jätteliten mysig värmestuga och åt vår matsäck, kollade facebook, gick på toa och värmde oss :)
Å sen efter det körde vi några röda backar i mitten (då Johan gjorde snyggaste bellan och bara störtdök ner i backen av okänd anledning xD), och sen tog vi den klassiska Gustavsbacken (som var helt fruktansvärd, det kryllade av folk och var heeelt uppkörd, FYF*N!) och efter det drog vi bort till backarna som var längst åt höger/norr (?) som Elsa hade rekommenderat! ;)
Å jag tyckte att dom var helt okej, något uppkörda (såklart bättre när hon är där innan lovet) men annars så!
Fick iaf en favorutbacke, Uffe som va riktigt go! Smal, typ inget folk och lite kuperad typ med lite offipist i skogen åsådär! ;D
Å sen kom vi ner till en restaurang/bar, där Johan tyckte att vi skulle gå in och ta nåt att dricka, så sagt och gjort! :D Så han betsällde typ en halvliter öl haha, och jag fick varm chokladf med grädde, och sen tog vi chillinötter med ;D 
Och sen gick vi upp på övervåningen på den URMYSIGA stugan och satte oss i ett par sköna fåtöljer och sen satt vi där i säkert 45 min och bara pratade om allt från träning till mobiltelefoner och bara hade det allmänt gött! :D
Å sen hade klockan blivit typ två innan vi gav oss ut i backarna igen, och sen åkte vi typ en backe i samma område, men sen tröttnade tydligen Johan på dom, så genom att korsa massa olika backar och massa liftar så kom vi slutligen tillbaka till området där vi var först. Och sen åkte vi ner till donken och gick in där och sen åt vi där bland alla typ 1000 människor som var där -.- Aja, och sen åkte vi då de typ 4 sista åken i dom backarna där, de var dock inte så goa då jag hade ondare än nånsin och jag hade börjat hata Eva-backen då jag åkte den typ 40 ggr -.- haha. 
Fast sista åket va fint iaf som tur var! Å sen tog vi av oss skidorna, mötte vi upp mamma&pappa och sen gick vi till ica och köpte mat (var på FRUKTANSVÄRT humör då av nån anledning haha) och sen åkte vi hem, lagade mat och kollade på tv och hade en normal myskväll i stugan (vad jag kommer ihåg iaf!) :))
 
taggad tjej i bilen påväg till lindvallen :D
 
 
klassikern; snögubben :D

så freaking göttttt :D
RÄTT sliten tjej sen på mcdonalds.. xD
 
 
 

amazing hopplektion på

Sen gick jag då bort till stallet, och när jag kom dit så ställde jag mej (som jag typ alltid gör när det är sol) vid söderväggen (där det va minst typ 15 grader, aasgöttt! :D) precis framför dörren till ridhuset, och SÅKLART kommer just då riskolechefen Åsa ut genom den dörren när jag står där.. Jag blev typ aschockad och ba; OJ!! Men hej..! Ähh här står jag och solar lite.. Hahahaha och hon typ sa nåt om att det va så härligt väder och gick därifrån hahah xd fyfan, ska alltid hända sånt med mej?! xO 
Haha jaja, sen kom iaf Alva och Emma så då fick jag sällskap av dom, så då bytte vi om och flummade massa i omklädningsrummet, och sen skulle jag&alva äta vår mat, gick dock SÅDÄR då ungen sprang iväg med maten och tog typ HELA min bulle och min kaka, och sen när jag skulle äta min (äckliga) pizza satt hon och tog kort på mej och skulle facerapea mej och lägga ut en asful gammal bild :@ (hon lyckades dock inte och råkade skriva "fudge" istället för Frida eller nåt HHAHAHAH x'd) hahaha så då flummade vi runt där i typ en halvtimme eller nåt, och sen vid typ kvart i fyra gick vi ut till stallet och var typ helt säkra på att vi skulle ha samma hästar som förra gången, men eftersom Essi glömt att vi skulle ha hoppning så hade vi bytt och jag fick världens bästa hampedampe :D :D Åååh blev så himla lycklig haha (särskilt då vi skulle ha hoppning med!) :D Dock var han ju inte världens roligaste att göra iordning, tjurig somvanligt men jaja jag överlevde ;) 
Å sen gick vi då ut till ridhuset och satt upp och började värma upp självständigt! :) Kände av hur det verkade med ridstövlarna med, och visst dom är absolut dom obekvämaste jag gått med EVER men skitbra när jag red för kände verkligen vilken skillnad det blev, fick myycket mer stöd osv! Så det var nog ett bra köp trots att dom är för korta egentligen.. ;)
Menmen, sen satte vi igång och började även hoppa lite smått! Värmde upp med kanske 5-6 språng på två hinder, ett på varje långsida, bara vanliga räcken på kanske 60-70 cm. Och det gick bra, kanske något vingligt i början och nåt språng blev lite konstigt då han stampade av för tidigt, men sen gick det bättre och bättre och tyckte jag fick riktigt bra fart på honom!
Och sen fortsatte vi med en slags "bana", då man började med tre travbommar på mittlinjen, sen en volt, sen första hindret, sen en volt med en bom på mittlinjen och sen det andra hindret, och första gången vi gjorde det gick det helt okej, bara något svajigt och lite dåliga vägar och sen fel galopp i slutet som jag sen fick ändra. Men sen andra och tredje gången gick det AMAZING och det kändes verkligen HUR bra som helst, å allt bara flöt på i bra takt och Hampe hoppade kanon som vanligt och var SÅ duktig!! Är väl bara jag som måste stå stadigare i lätt sits även efter hindret och inte ta så dåliga vägar som jag gör ibland.. Men denna gången blev dom faktsikt bra och jag var SÅ nöjd efteråt! :D
Och sen blev det inte sämre av att Essi höll med mej och tyckte det såg toppen ut :D haha då blev jag lite stolt då det faktiskt inte brukar gå så bra på hoppträningar.. ;) Så det va lätt en av dom mest lyckade hoppträningarna och jag var väldans glad sen :D 
Aja, sen hade vi iaf hästkunskap då vi pratade om.. ja vad pratade vi om? xD Haha nämen vi pratade om allt möjligt, kom först in på att VG hade behövts avlivas, jättetråkigt då han var en superfin häst som jag gärna velat rida på..! :( Aja men då kom vi in på lite sjukdomar, säkerhetssnack och lite sånt, så blev lite blandat.
Å sen efter det fick jag tyvärr stanna typ en timma i stallet då mamma var as-sen :( Så då hade jag typ NADA att göra, typ kollade lite på lektionerna, pratade lite med några men annars typ bara hade det jättetråkigt.. Så det var väldigt skönt när hon väl kom iaf! Å då åkte vi hem och åt pizza och kollade på tv, typ! :)
lilla tjurkillen ;)
happyyyy ;))
 

Igår - skolan

Hejsan allihopa :D GAAAH va gött att det är helg nu, har nog aldrig längrtat efter det så mycket som nu.. Nämen ärligt talat har det la inte vart en toppenvecka, särskilt inte i skolan.. Vet dock inte riktigt varför? Det är nu man vill ha som roligast ju :( Jaja får hoppas nästa vecka blir bättre&roligare! 
Men sen efter jag kom hem från skolan har jag haft det rätt så himla awesome, och sen var det ju en rätt bra dag igår med! Så tänkte berätta lite om igår å sen lite om idag och förhoppningsvis hinner jag även med ett säleninlägg! ;) Så vi kör på :)
Igår somsagt var en bra dag, eller skolan var la okej och eftermiddagen var grym!
Men ja, vet inte redigt vad jag ska säga om skolan.. Hade först rätt lam spanska för vi hade en vikarie som kunde noll spanska (var dock fruktansvärt kul när hon sa la pagina x''d) men jaja ;) Sen hade vi biologi som la var rätt normal, pappa var rätt galen men är ju van vid det haha x) Å sen hade vi musik då Marcus typ bara pratade om hur vi skulle spela en blues-låt på gitarr&piano och sen dom sista typ tjugo minutrarna fick vi börja spela och jag tänker ju då spela piano för att få helst A, men jag fattade verkligen ingenting om hur man skulle kompa.. :/ Så det gick inte så bra, så det blev mest flumm och kaos i grupprummet haha..
Aja, och sen hade vi matte som var helt normal typ, och efter det var det lunch och sist idrott som la typ var det roligaste på dagen, då vi först värmde upp med nåt program på Kinect då en tjej på skärmen visade massa styrkeövningar som vi då skulle härma (typ som dagen innan), och sen tänkte vi dansa med Kinect då, men såklart satt det massa bitchar på läktarn och skulle kolla på, så då gick vi över till gamla hallen och skulle spela volleyboll.. Dock förstörde jag och elsa den planen genom att springa runt som galna råttor, hoppa (och skratta så vi dog) på tjockmattan, leka Jedward och skrika som in i h-vete HAHHAHA asså jag tror inte dom andra uppskattade det så mycket... x'D pch när vi väl skulle spela va vi as-oseriösa så alla fick damp på oss så till slut sket vi i det och gick bort och va duktiga och gjorde lite styrkeövningar typ fem minuter istället hahah xd Som vi sen fjäskade och sa till Adnan som säkert trodde vi hade gjort typ asmycket, för sen fick vi gå haha xD
Så då bytte vi om och sen gick vi ner till hamnen och hoppade på 101an dårå :P
Och sen åkte jag somvanligt till stallet!
Och skriver somvanligt ett separat inlägg om det så blir det inte såhääär jäkla långt!! ;)
outfiten igår (okej bara halva haha men hade iaf vinröda byxor oxå ;))

C u tomorrow..

Okej inser nu att jag aldrig hinner med ett inlägg till, tyvärr :( MÅSTE sova nu, har inte vart såhär trött på LÄNGE!
Men skriver om dagen imorgon!
Ha det bäst, puss :*

igår - rätt kass dag i skolan men sjukt mysig eftermiddag och kväll! :))

Tjohej allihopa! :D Sorry för dålig bloggning nu det senaste, men igår hann jag verkligen inte.. Så ska försöka få ihop både ett inlägg om igår och idag tänkte jag :P

Och igår var la en både rätt dålig men samtidigt väldigt bra dag haha.. Nämen skolan var rätt rutten men sen blev man rätt mycket gladare på eftermiddagen/kvällen iaf! ;)
Men ja, så inte så jättemycket att säga om skolan tror jag.. eller det började väl helt okej med teknik, dock hade vi inte samma energi som förra gången så det gick rätt segt.. :/ Sen blev det veerkligen kaos när vi precis hade slutat då killarna ignorerade John som sagt åt dom att ta allas gamla grejer till återvinningen, så på eget arbete satt vi en låång stund och lyssnade på när Lucas och dom andra hade typ JORDENS bråk med lärarna (haha det kom typ 4 st xd) och alla käftade emot och ingen hade bra argument och så skyllde killarna ifrån sej och då blev lärarna ännu mer förbannade hahah.. kaaaaos. xd Haha så det va lite kul att kolla på iaf! x))
Men sen då när dom tillslut "löst" det så hade vi ju då eget arbete som väl va rätt kaos det med och i slutet fick en (nämner inga namn) VERKLIGEN damp och började kasta saker på mej?! :O galning!! Haha japp så det blev lite catfight där haha.. Jaja, sen rullade dagen på med spanska (med lila tanten hahaha) och sen mat, och sen hade vi engelska (då kevin faktiskt var riktigt duktig och faktiskt VILLE skriva och samarbeta! :o), idrott som var helt okej då vi typ bara pratade om träningsdagboken vi ska föra varje (!) dag nu i tre veckor, och sen bara gjorde massa olika övningar på ett träningsprogram som dom satte upp på väggen, eller va man ska säga haha. Så att man alltså skulle härma personen på "skärmen", och så va det massa typ knä-övningar och styrkeövningar, asjobbigt haha.. 
Aja och sen hade vi då en lektion kvar som var svenska och då läste vi ju bara i boken vi börjat läsa, och fyfan va hemsk och sorglig den är alltså.. Usch! :(
 
Nåväl, och sen vid tre slutade vi äntligen! Och då tog jag då bussen med frida&elsa till stamseryd (haha jag&elsa rök ihop rejält där för vi båda nog va RÄTT sura och trötta haha xd) och sen hoppade jag av där, sådär lagom förbannad och sur och ännu surare över att jag skulle behöva gå ända till emilia, men sen som ett mirakel kom Mattis och hans mamma körandes eftersom de vart å hämtat sin ursöta lilla hund Sigge på hunddagiset, så då fick jag åka med dom ner till alboga :D thank god säger jag bara! Haha å sen fick jag sitta där i baksätet och småprata lite med mattis och hans mamma, samtidigt som Sigge satt i bagaget och slickade mej i ansiktet typ hela vägen, han tyckte tydligen jag var väldans god..? xD 
Hahah nåväl, och sen gick jag sista biten till emilia, som blev väldigt förvånad då jag kom typ en halvtimme tidigare än vanligt haha ;) Men det var väldigt gött då vi hade rätt lång tid på oss då att sitta och prata (kunde prata ut om den hemska dagen haha), se på oth, äta, byta om osv :P Dock visade det sej att vi kanske var lite VÄL långsamma, då vi sen när vi gick ner till stallet kom på att det var skitbråttom för pappa skulle hämta mej vid sex.. Haha så då var det bara att kuta ner till Filippa och Wilma, försöka få filippa att äta något (det gick inget vidare alls utan slutade med att emilia fick bryta sej in hos Annie å co och sno två knäckebröd HAHAH xD) och sen sprang vi upp till hagen, och sen fick vi kuta gärnet uppför hela hagen då hästarna såklart JUST idag stod typ längst upp, och sen tog jag med mej både Joysan och Connect och sen gick vi ner till stallet och gjorde iordning hästarna på rekordtid haha! 
Så då kom vi ändå iväg i rätt vettig tid, och sen red vi toarundan x2 kan man säga haha xD Nämen vi tog liksom två varv runt den, och det va skitkul haha, det tyckte iaf Joysan när vi hoppade över stocken 2 gånger, jäääklar va hon flög hahha xD Och sen var hon typ så pigg hela ridturen och vägrade sakta ner och ville in i appollos röv för hon tyckte han va så långsam haha ;) Nämen hon var sjukligt pigg och lite svår att hålla, men som emilia&jag sa, att då fick jag dagens styrkepass iaf! ;P Haha men kul hade vi iallafall ;)
Och sen trodde vi inte att klockan va så jäkla mycket, men tyvärr hade den blivit typ kvart över sex innan jag sadlat av henne och tatt på henne täcket och sådär, så sen fick jag verkligen vrålkuta (nytt ord hahaha) upp till emilia och byta om osv.. Och sen kommer emilias pappa och säger att pappa redan åkt för en stund sen.. FAN!! Så då blev jag ASförbannad och ringde upp mamma, men dom skulle iväg på nån grej och skulle hämta mej efteråt, så sen blev det att jag tillbringade typ tre timmar hos emilia istället haha.. Inte mej emot dock, vi hade det jättemysigt och satt och lyssnade på massa grym musik (vi försökte välja nån bra låt med tydlig takt i till emilias styrkepass hon ska hålla för klassen) och sen såg vi på tv, pratade massa, åt jättegod mat osv :) Så det var supermysigt! Så det gjorde ändå inte så mycket att dom kom vid typ halv tio haha ;) Men sen var det nog iaf lite skönt för emilia när dom kom och hämtade mej så hon fick lite lugn och ro ;P Å sen då åkte vi hem och sen typ putsade jag mina stövlar och fixade grejer tills morgondagen osv och sen var jag rätt så trött när jag la mej sen..! ;) Nämen så det blev ju en väldigt bra dag till slut, om man bortser från vissa delar av skolan med massa jobbiga människor osv.. 
FUCK blev skitlångt igen?! ååh hjälp mej.. x0
vettefan va jag skulle ha för bild till denna texten så fick bli denna fula..

Spend life with who makes you happy, not who you have to impress.

 
Hejsvejs allihopa! :) Hoppas ni haft en bra tisdag! Jag har haft en go tisdag, eller ah så som dom brukar va ungefär ;) 
Började somvanligt med spanska, som dock blev otrooligt slapp då vi typ gjort färdigt våra argentina-frågor medans en del inte hade det, så då satt vi hela lektionen och pluggade glosor på glosor.eu fast sen satt jag mest vid nelliebertsson.se hehe (förutom när karin kom, då bytte jag snabbt som fasen till glosor haha) ;P Nämen så det var rätt slappt, haha ;)
Å sen när den var slut hade vi storsamling som faktiskt var sjukt rolig hahah xd Vår nya (grekiske typ) rektor presenterade sej, och det gjorde han med att först prata om sej själv en stund och sen visa ett 6 min långt bildspel om han och hans liv, hans familj, kompisar, hus, semestrar osv haha x) Liite speciellt sådär men rätt kul (fast dock lite pinsamt i början hahah) men han verkade go och sa typ 5000 ggr att han "ville lära känna oss oxå", haha lycka till på typ 2 månader.. ;)
Haha jaja, sen hade det väl gått en halvtimme eller så, så då gick vi tillbaka till so'n. Och den var helt okej, Andreas pratade en stund och sen fortsatte vi med förintelsefrågorna typ :) 
Å sen efter den rätt korta lektionen hade vi ju då syslöjd! (Vår nästnäst sista i hela vårt liv kom jag på, rätt förjävla sorgligt egentligen :'() Men den var lika go&rolig som vanligt haha :D 
Satt och jobbade på shortsen (dock blev det asmycket krångel så Elin gjorde typ jättemycket åt mej för hon sagt åt mej å göra på ett sätt som inte funkade haha) och så lyssnade vi på massa melodifestivallåtar (detta uppskattades inte så mkt av dom andra x)) och åt lite godis (både fick och snodde av lucas haha) och sen satt vi och pratade, flummade och dansade (okej, jag när jag var otålig xD) haha ;) 
Så dom två timmarna gick snabbt som vanligt ;P
 
Å sen hade vi då en timmas rast, då jag, elsa, frida p, emma, linnea och linda gick bort till ica och spenderade typ halva rasten där hahah xd Nämen vi gick in dit åså kände jag mej assugen på naturgodis, men det är ju så jääkla dyrt så jag ville att det bara skulle bli typ ett hekto, så jag fick plocka bort massa ur påsen och sen stod vi där och velade i typ 10 min innan vi tilslut gick till kassan haha. Och sen stod vi utanför och typ babblade och smakade på Emmas glass (daim jordgubb, asgod faktiskt! :)) och sen gick vi tillbaka till skolan och satte oss utanför på en bänk i solen och hade det gött! ;D 
Och sen var det typ bara en kvart kvar av rasten, och sen började mat&bak! 
Och denna gången skulle vi egnentligen gjort hemmagjord lasagne, men eftersom vi är lite kreativa så bestämde vi oss för att göra egen ravioli istället! ;D Så då gjorde vi alltså egen pasta, (skitenkelt egentligen!) och sen gjorde frida&lollo själva fyllningen, som då var tomatsås :) Å sen var det ett JÄKLA pill med att göra själva raviolis'arna (haha), när man först skulle klicka ut fyllningen på degen, sen skära runda "skivor" och sen sätta ihop dom osv. Men det gick ändå hyfsat (även om dom blev SVINfula hahha.. xd) och dom smakade ändå helt okej! Okej inte direkt som äkta italiensk ravioli haha men fyllningen va iaf jättegod och pastan smakade väl inte jättemycket, typ som bröd ungefär haha xd Nämen så det gick ju å äta iaf, och det va kul att testa på! :)
Sen blev vi faktiskt färdiga i tid denna gången, eller t.om tio min innan typ så vi slapp stressa :P
Och sen vid halv gick jag till Birgit, och sen spelade jag piano dårå :) Och det gick bra och va faktiskt rätt kul idag, och sen fick jag sluta tidigare idag med! ;D Så då hann jag med kvart över-bussen, där även emilia var! :D Så då fick jag ju trevligt sällskap av henne och vi pratade typ hela vägen om zumba och att jag nog ska hänga med henne nästa vecka på det och testa, verkar ju skitkul&bra motion! :D
Men ah, och sen hoppade hon av i stamseryd och jag i ölmstad dårå, och sen hämtade mamma mej och så åkte vi hem! :) Å där spelade jag först piano en stund, och sen gick jag ut en sväng! Och bara för jag är latast så gick jag somvanligt till hästarna haha, men även denna gången höll jag på att dö av skratt när jag var där.. asså omg, Plupp var så OTROLIGT jobbig denna dagen mot Charlie, och ville ha sån uppmärksamhet så det va helt sjukt x'd först började han bita på hans hals, ben och hans täcke (haha smart), men sen när det inte gick började han typ rulla sej (?!) vid hans hovar och pressa sej mot honom, och sen när inte det gick ställde han sej på bakhovarna och satte seriöst upp framhovarna på Charlies rygg (x'D) och sen när Charlie inte ens brydde sej då så gick han typ under hans mage och ut mellan bakbenen.. Asså OMG jag typ dog.. å charlie bara stod där helt lugnt och brydde sej knappt.. HAHHAHA och sen lyckades han även knäppa upp ett spänne på hans täcke, så efter charlie och putte sprungit runt och fightats som f*n i hagen så kunde jag iaf få tag på honom å spänna det haha ;) Nämen SJUKT kul var det att kolla på, asså hur mycket uppmärksamhet kan man vilja ha egentligen?! xD hahahah.
Aja sen var jag iaf tvungen att gå hem igen, och sen så åt jag pannkakorna från igår med blåbär och hallon + kvarg och sen har jag bara sett på farmen och ett annat program och suttit här :P Och nu måste tyvärr pappa ha datan så hinner inte skriva ett säleninlägg idag.. :/ Men det kanske kommer imån om jag orkar efter ridningen med emilia!
Aja vi hörs hörrni, puss! :*
haha sötisarna! (och så plupp där lite utanför :'))
 

Tredje dagen i sälen!

Okej, då har vi kommit till tredje dagen, så vi kör igång direkt ;)
 
Och den dagen var då första dagen i slalombackarna! Och vi hade planerat att börja med tandådalen- hundfjället, och sen åka nån annanstans andra dagen :)
Så efter vi ätit frukost och klätt på oss osv, så begav vi oss bort till tandå dalen, där vi sen köpte liftkort. Å efter var det på med skidorna och sen var det bara att tuta och köra! :D 
Så vi började med att ta en sittlift upp till toppen, där vi sen började med en blå backe. Det gick väl dock sådär haha.. Nämen asså det kändes som jag inte kunde/vågade göra nånting och jag typ plogade mej ner för halva backen och tyckte det var jätteläskigt haha :(
Men när vi sen körde den andra gången så fick jag jättemycket bra tips och kritik av Johan&Gustav, så då gick det BETYDLIGT bättre och jag kunde börja svänga och åka "normalt" liksom! ;)
Så efter det börjat gå bättre så tog vi oss bort mot östra sidan, där det typ bara fanns röda och lite svarta backar. 
Så där körde vi ett tag, och det var asgoa, nypistade backar där och det gick bättre och bättre att åka och jag vågade släppa loss lite mer iaf! (är ju fortfarande asfeg men nu plogade jag mej inte nerför backen iaf x))
Sen efter några åk där så vart vi lite småtrötta och frusna, så då åkte vi ner till en värmestuga/café där vi sen satt och åt mackor och varm choklad :)
Å sen efter vi suttit där och värmt oss en stund så drog vi ut i backarna igen! Å så åkte vi i kanske lite mer än en timma till (Johan försökte få med mej i en aasbrant svart backe men när vi kom till kanten så vägrade jag och sneddade bort över skogen till en röd backe haha), och sen vid typ tolv eller nåt så tyckte vi att det var dags att byta fjäll haha, så då tog vi förbindelseliften (som jag ALDRIG kunde komma på när jag var mindre hahah xD) bort till hundfjället, där vi då sen spenderade de resterande typ 3 timmarna! :) Å vi började med att ta E8an upp till toppen, och efter det drog jag med Gustav&Johan till trollskogen (min absoluta favorit!!) haha :D Å jag tyckte som vanligt att den var skitrolig med alla hopp i skogen (trots att jag gjorde världens mest failade bell och åkte ner i värsta diket och fastnade där xd), men det tyckte tydligen inte dom, haha :( så det blev bara en gång, suck..
Aja, sen tog vi väl nån annan backe, och efter det åkte vi upp till topprestaurangen! Aom dock var heeelt ÖVERFULL med folk, men tillslut fick vi iaf ett bord och sen åt vi god mat (jag tog pizzaslice och varm choklad :D) och ssen satt vi där en bra stund och bara chillade och pt godis åså! :) Mys!
Aja, och sen gav vi oss ut i backarna igen! Å sen tog vi oss bort till liksom ett annat berg, som bara hade massa röda backar, som dock tyvärr var väääldigt uppkörda, tyvärr :/
Men dom sista backarna vi åkte, långbackarna, var RIKTIGT goa asså! Aslånga och härliga (dock helt fruktansvärt lång ankarlift, typ 20 min eller nåt :o).
Men sen efter några åk där så började man bli riktigt mör och fett trött i benen, så sen vid typ tre så ringde vi till pappa och sen åkte vi nåt åk till innan han kom och hämtade oss. 
Å sen åkte vi hem till stugan och typ åt mat och spelade lite yatzy och sen bara chillade eftersom man vart sjukligt trött efter dagen.. 
Men en lyckad dag iaf med många härliga stunder! :D
 kexchokladbanan som verkade sjukt kul men som jag var för feg för att åka, dels för den verkade brant&isig och dels för liften ju gick precis ovanför haha xS
 
haha jag och mina skitfula goggles.. haha nä förlåt, det va min bror som köpte dom åt mej men dom såg mycket finare ut på bilden han skickade haha :/
haha xd
 
in the ankarlift ;P
haha jag inne på nån toa.. 
 
 

waiting, hoping, wishing.

Hej allihopa! :) Hoppas ni haft en bra måndag! Min har vart helt normal, rätt bra och väldigt rolig haha x)
Men ska försöka hålla mej kort så jag hinner med ett säleninlägg med, haha kom ju ett ridinlägg igår istället ;)
Men iallafall har vi haft alla dom normala lektionerna idag, och har väl inte hänt så mycket spreciellt egentligen förutom att det vart lite flummigt haha xd Men började iallafall med engelska, som var rätt hemsk dock ;/ Fick ett frågepapper om massa viktiga personer i USA för typ 50 år sen och skulle ta reda på massa fakta om dom tillsammans med sin bordsgranne, vilket då i mitt fall är Kevin.. -.- Så det blev somvanligt att jag satt och jobbade medans han satt och spelade med sin mobil, KUL! :@ Aja hopplöst fall dendär killen alltså..
Jaja, sen hade vi kemi och det var la ett ganska tråkigt innehåll på själva lektionen men vi gjorde det kul haha xD
Å sen när den var slut hade vi svenska, och då diskuterade vi bara filmen med hela klassen och började läsa en bok om förintelsen (kommer va rätt vidrig känner jag.. :/).
Å sen hade vi so med underbara Andreas haha xD I början hatade jag honom men nu älskar jag honom typ?! Haha hmmm... Nämen han är så himla konstig på ett sjukt roligt sätt och typ allt han gör skrattar man åt.. xd rätt elakt egentligen haha, nämen han är go ;) Men vi fick även där ett frågepapper med massa frågor om förintelsen som vi skulle ta reda på, men det va betydligt roligare denna lektionen då man fick jobba med vem man ville ;D 
Hehe jao, och efter det var det lunch vilken var otroooligt flummig idag hahah xD
 
Aja, och sen efter liten rast så hade vi matte då vi mest repeterade inför provet och så (även den sjukt kul då Björn hånade Elsa hahahah x'd) och sen sist hade vi ju då handledartid!
Å ja haha den var lika kaos som vanligt, vi satt grupprummet typ 7 st och babblade, skrek och diskuterade massa saker.. Och jobbade inte så mycket haha, så den var rätt normal ;P
Nåväl, sen gick den stunden väldans snabbt, och sen tog vi bussen till ölmstad som vanligt, och ja det va lite sådär smågalet på bussen HAHA jisses alltså.. x'd 
Fast då ska vi inte TALA om hur det va i lillabussen, totaaalt kaos nu när tvillingarna är tillbaka efter praon.. haha herregud så fort man kommer in i bussen blir man totalt påhoppad och mobbad av dom små glinen :@ haha tillochmed svenne sa att dom skulle va snälla mot mej, å då blev dom plötsligt väldigt snälla och började sjunga en egengjord vacker liten sång om min pappa, tvillingarna, mattis och axel.. xD hahhaha himla galningar.. 
Haha men sen fick jag iaf uppskjuts så det var redigt gött ;D 
Å sen när jag kom hem började jag rätt direkt göra mina älskade amerikanska pannkakor somjag inte gjort på ett tag nu ;) Så sen åt jag dom med amerikanska (ofc haha) blåbär och sirap uppe vid halv åtta hos mej ;) Å sen vart det reprisen av farmen, och sen efter det så somnade jag i soffan, standard haha ;) Så sen låg jag där nästan en timma, och sen dess har jag typ bara spelat piano och suttiy här ;) Å nu blir det snart dagens avsnitt av farmen, och sen blire tv-kväll hela kvällen hehe ;P
Men ska skriva ett inlägg om sälen niu, så hörs snart, puss :*
haha ser ut som en väldigt bekymrad fjortis xD men får skylla på att solen var så stark haha xd
 

Ridningen i torsdags + förra veckan! (haha lite efter..)

Okej, haha jag VET att detta skulle publicerats för 4 dar sen men ja, jag är ju lite seg så det får komma nu istället xd Så tänk er in att det är torsdag nu hahah.
 
 
Sen då åkte vi med skolbussen, och sen hoppade jag somvanligt av vid ånaryd. Sen gick jag till stallet, och när jag kom dit så satte jag mej typ en halvtimme och gjorde matte, duktigt va? ;)
Å sen åt jag min paj, och sen gick jag och bytte om, hälsade på Alva och co, gick ut i stallet och fick reda på att vi skulle ha samma hästar som förra gången! Inte mej emot dock :))
Så då gick jag rätt direkt ut till honom, gjorde iordning den lilla tjurpottan (hahah nä men han va verkligen på sjukligt dåligt humör idag!!) och sen vid halv gick vi ut till ridhuset och satt upp!
Och sen hade vi en helt okej lektion, var väl inte den bästa jag haft men asså det gick ju inte dåligt eller så, jag blir mest irriterad på mej själv typ haha. 
Men iaf så hade vi bommar eftersom det är hoppning nästa vecka, men sen arbetade vi mycket med skänkelvikningar och sluta oxå, så det va lite blandat. Å så galopparbete med. Men asså ja, det gick jättebra i skritten som vanligt och han lyssnade kanon och sådär, men så fort man går upp en gångart så blir han hispig och rätt svår att kontrollera och få honom att gå i form och forma sej efter skänkeln och sådär. Å sen i galoppen skyndar han på som f*n och ställer sej utåt och ah så det blev rätt okontrollerat kände jag..
Sen blir jag svinirriterad på mej själv för min jä*la ytterskänkel med som ALLTID låser sej fast för långt fram och den VÄGRAR ändra på sej haha :@ så det förstörde lektionen lite, att jag var tvungen att tänka på den HELA tiden verkligen.. Men aja, antar det bara är att öva bort, men så sjukt frustrerande att den typ blivit ett jätteproblem NU?! :@ Gaah. Menmen, annars var det ju somsagt en helt okej lektion som man ändå lärde sej mycket på åsådär, och jag verkligen kämpade för att han skulle bli fin men det lyckades väl inte helt.. Essi tyckte dock det sett fint ut (förutom min ytterskänkel), så får la inte va helt missnöjd i guess.
Menmen, sen var jag lite trött och låg så tyckte väl inte att hästkunskapen var så rolig heller, pratade typ om hästens muskulatur&skelett och kollade i en bok där dom visade hästens skelett när den rör sej osv. Kanske inte jättekul men när jag tänker efter var det ändå rätt intressant och jag lärde mej faktiskt väldigt mycket! haha dubbelmoral där ja.. xd 
Nåväl, sen så hängde jag en stund i cafét med dom andra och sen vid halv sju kom pappa och hämtade mej och sen åkte vi hem. Å där duschade jag, och sen åt mamma&jag mat uppe vid tv'n till Farmen, och sen dess har jag la typ bara suttit här. :)
 
Juste, förra veckans inlägg om ridningen försvann ju bara, och hann ju aldrig skriva om det. Men vi hade iaf skänkelvikningar då med (om jag minns rätt?) och det gick rätt bra tycker jag! Men såklart gick det bäst i skritten, då var han superfin, men sen i traven och galoppen blev han lite het och återigen rätt svår att kontrollera. Så där såg vi nog inte så fina ut, särskilt inte i galoppen haha.. Men sen när vi travade och skrittade av så blev han suuuperfin verkligen och gick i form och jobbade med ryggen! Så då fick man iallafall en liten belöning och ett tecken på att man hade slitit lite ändå! Å då tyckte Essi det såg jättefint ut, så det va askul!
Somsagt hade jag skrivit typ vääärldens inlägg om det men detta var va jag kom ihåg..  
söten!

Life's too short not to make the best and the most of everything that comes your way everyday.

Åså har idag vart en ashärlig dag den med, trots att det är söndag.. ;) Men asså för det första var det ju vasaloppet idag, hur gött?! :D haha ÄLSKAR vasaloppet, så gick upp vid åtta (fattar fortfarande inte hur det gick till xd), och sen kollade jag typ på hela ;D Okej, sov kanske typ 1½ timme för jag var så in i bövelens trött, men jag såg ju det viktigaste&roligaste (fick dock inte syn på min kusin :() ;) Men så var det ju faktiskt rätt spännande i slutet med, men norrmannen vann, morr.. :@
Nåväl, så när det tog slut hade ju klockan hunnit bli tolv, så då var det rätt hög tid att gå ner och äta frukost haha ;) Så då gjorde jag min vanliga gröt med bär&honung på, och rostad macka, och sen kollade jag&pappa på 5-milen med ;) Eller jag kollade på typ halva men jag tyckte det såg rätt lugnt ut när svensken låg typ en minut före alla andra, så då passade jag på att gå ut i det underbara vädret :D så då var det på med varma kläder och solbrillorna, och sen gav jag mej ut på en powerwalk :D så himla gött var det, blå himmel, strålande sol, massa människor som oxå var ute och gick, och så är det så himla najs å bara gå och gå och fundera på livet haha ;) Det enda som var jobbigt var la att jag fick pulsa genom lite snö lite här och var + att jag missade halva reprisen av sveriges mästerkock haha, men aja hann se den andra halvan sen iaf ;)
Fast när jag kom hem möttes jag ju av pappas totala ILL-vrål då Johan Olsson tog guld, asså guuuud va han skrek.. Inte konstigt att jag har dålig hörsel haha xD nämen det var ju iaf kul och han var galet välförjänt av det!! :D 
Men ja, sen efter jag kollat en stund till på tv så gick jag faktiskt ut en sväng till (haha känner alltid att jag MÅSTE gå ut när det en gång är amazing väder) så då gick jag än en gång iväg till hästarna och gick in till dom och hälsade lite på dom och gosade med världens sötaste PLUPP (omg dör över det UNDERBARA namnet som jag fick reda på att han hette igår) och även med Putte (haha "trollet" som jag kallade honom) och Charlie (tinkern, så
himla fint&passande namn!) :D
Å efter det gick jag hem igen, och så gjorde jag sallad, och sen åt vi mat! :)
Å sen åt jag lite av tårtan som blev över från igår och sen dess har jag typ bara suttit här ;) 
Å nu börjar ponnyakuten :D men skriver nog iaf ett inlägg om sälen sen lite senare! 
Så vi hörs, puss :*


jag idag innan promenaden, såna himla vårkänslor fick man när det var sol, rätt varmt och lite av snön va borta! :D
haha alla stefans skidspår! ;)
 
:)
 
soool :D
 haha pappa hade flaggan uppe idag med, "för johan olssons skull", haha xD
haha bra kombo med solbrillor och mössa ;)
 

Igår - awesome dag med grymt släktkalas!

Hejsan allihopa! :D Hoppas ni haft en grym helg! Jag har haft en kanonhelg även om jag kanske inte gjort så jättemycket egentligen.. men kul har den varit men den har gått aaalldeles för snabbt :( Aja, tänkte iaf bara skriva lite om den nu och sen även försöka lägga upp ett sälen-inlägg, och efter det måste jag damma mitt rum, duscha, ta på ansiktsmask osv.. Så ska försöka att inte skriva såhäääääär mycket om varje dag..!
 
Näväl, går var hursomhelst en awesome dag, särskilt kvällen då ;)
Men jag vaknade såklart jättesent, typ halv elva fast jag velat gå upp typ 9 för det va så mycket att göra inför kvällen, men det GÅR verkligen inte!! Suck.. aja, då gick jag iaf upp, åt frukost, och kollade på tv en stund. Å sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde efter det, men jag hade planerat att gå ut en sväng rätt tidigt, men seg som jag är så dröjde det nån timma eller två innan jag lykades pallra mej ut.. -.-
Men sen gick jag iallafall bort till hästarna (min vanliga tur haha, sådär lagom långt xd) och hälsade lite på dom åså, och sen när jag gått därifrån såg jag att dom började springa runt i hagen (antagligen för blåsten), så då ställde jag mej vid vägkanten och kollade på dom och HAHAHHA va kul det var alltså, dom var heeelt sjuka x'd sprang runt, runt i hagen och jagade varann och sen ska ju alltid den näst minsta hästen reta tinkern, så då typ hade dom värsta fighterna och ställde sej på bakbenen och bet varann, och sen sprang "Pyret" runt som en liten iller i hela hagen och blev jagad av dom stora hästarna, och sen var det skitkul och rätt häftigt när Elvira (den stora hästen) fick verkligen snedamp och sprang runt, bockade, sparkade bakut och stegrade gång på gång, haha ;) fasen att jag inte filmade..! Haha nämen så det va lite kul, fast måste sett ännu roligare ut att jag stod där på vägen och typ vrålskrattade för mej själv hahhahaha x'd 
Menmen, sen efter jag stått där och dom haft liten cirkus i typ en kvart så gick jag hem ;) 
Å där åt jag först lite mat, och sen gjorde jag pannacottatårta, som jag alltid har på mina kalas typ! :) Fast denna gången var det ju då inte mamma som gjorde den utan jag, men den var faktiskt aslätt att göra!
Å sen när jag var färdig med det så gick jag upp och såg en stund på mitt älskade gossip girl, och sen vid fem var jag tvungen att gå ner och göra typ jordens största sallad till kvällen med maaassa saker i som tog typ en halvtimme att göra.. Å sen fixade jag det sista i finrummet med dukningen åså, och sen var jag tvungen att gå upp och göra mig iordnng på typ 10 min.. x0 Aja det gick faktiskt, hade bara strumporna kvar när första delen av släkten kom.. ;P
 
Å sen när dom kom sjöng dom för mej, haha alltid lika awkward (och hade min andra kusin i telefonen som var uppe vid vasaloppet i sälen haha), och sen när dom kom in fick jag ju lite presenter och så pratade jag ju med alla åså :) Och sen kom mina andra kusiner, dock var det bara Lisa av dom kusinerna som kunde komma, åså min moster&morbror då, men det gjorde ingenting ;)
Men ah, och sen hade jag helt enkelt ett helt awesome släktkalas, trots att vi inte ens var typ hälften av alla som vi brukar va.. ;P Men vi hade det skitkul ändå, jag&lisa satt och babblade halvt ihjäl varann (sågs bara lite i julas) om vad som hänt sen senast, alla resor vi vart på och massa skvaller haha ;)
Å samtidigt satt vi då och åt paj (min favorit, ost, skinka&broccoli :D) och sen hade det plötsligt gått typ 1½ timma å då började ju melodifestivalen! Så då tog vi upp tårtan&pannacottan dit och sen satt vi och kollade lite på den, men mest pratade om hur snygga Anton Ewald och Martin Rolinski var (vi bestämde att jag skulle få anton och lisa martin hahhah) och diskuterade vilka som skulle gå vidare, och sen pratade vi om massa annat oxå haha x) Å jaa.. sen kom även dom vuxna upp så då satt vi och hade det trevligt där, och sen kollade jag&lisa på lite bilder från grancan och från österrike där hon vart å åkt skidor :) Å sen snokade vi runt på instagram, fb, bloggar med bortskämda människor haha, och kollade även massa goat edition-låtar.. Och det va seriöst bland det roligaste jag sett.. x'd åh herregud vi kunde knappt andas för det va så kul, särskilt Justin biebers baby.. x'd ojojoj hahhaha. Sjukt kul! 
Haha och jaa sen hade det gått typ flera timmar utan att vi märkt det, så klockan hade väl blivit elva, och vi brukar la inte sluta så tidigt men eftersom flera av oss var rätt förkylda åsådär så började dom åka hem typ kvart över elva.. Lite trist men samtidigt var man rätt trött, så ah. Så då sa vi hejdå till alla (särskilt till lisa, är så 7kt tråkigt nu när hon bor i gbg, men har bestämt att jag åker ner till dom nångång snart iaf! :)), och sen typ tog jag lite kvällsmat och kollade på ett till gg-avsnitt innan jag la mej.. rätt sent, vilket inte var så smart menmen..
Men hursomhelst så var det en toppendag med ett lika roligt släktkalas som vanligt! :D Och juste fick ju lite småsaker ändå, även om jag egentligen är för gammal för det.. ;) Nämen jag fick typ världens finaste bak-kokbok med hur många recept som helst i på typ allt man kan baka, och sen fick jag även pengar :) Så jag vart väldans nöjd och glad när jag la mej! :)
salladen.. ser inte så stor ut men den blev enooorm haha.. 
min outfit under kvällen ;)
 
min fina lilla tårta från drömtårtan (dom gör seriöst godaste tårtorna EVER!) :D
och så min extremt fula tårta haha, men jag lovar den är godare än den ser ut!! xD för hur dåligt kan det egentligen bli med digestivekex, hallon och vit choklad?! ;)
 
 
 

Andra dagen i sälen!

 
Sådääär, detdär tog ju inte alls typ 358 år att skriva! :D -.- Haha jaja nu SKA jag skriva ett inlägg om sälen, vare sej jag vill eller ej! ;) För jag har ju hittills bara skrivit två inlägg om det, och det va ju typ EVIGHTETER sen, så nu måste jag bli färdig nångång! Så nu kör vi :)
Och vi var då på andra "riktiga" dagen! :P haha känner att det blir ett väldigt drastiskt hopp här men ni får försöka hänga med xD

Men iallafall ;) Den dagen var en toppendag, bra och mysig!! :D
Vi vaknade väl ungefär vid åtta, och då var frukosten redan färdig :P Sen efter vi ätit frukost så chillade vi väl mest en stund, men sen vid typ tio eller nånting så bytte vi om till skidkläder och när vi var färdiga så skjutsade Johan ner oss till själva Tandådalen, där man ju då startar när man ska köra runt Kalven (hela tandådals-berget liksom), vilket vi planerat för denna dagen dårå. 
Så där satte vi på oss skidorna, och efter en helt OTROLIGT pinsam färd genom typ hela slalomskidområdet (höll seriöst på å dö där ett tag), så kom vi iaf ut på spåret och började vår runda då!
Och kan ju säga att i början var det rent ut sagt förjävligt, det gick BARA uppför i flera (?) km, det var en REJÄL motvind, man åkte precis bredvid stora vägen så ALLA bilar kunde se en, + att jag INTE var på mitt bästa humör, så när vi efter denna förjävliga uppförsbacke kom upp och möttes av en ENORM raksträcka istället för en lång nerförbacke som jag trott, så bröt jag ihop lite kan man säga hahaha. Men efter lite varm choklad och lite så blev jag piggare, och sen flöt det på betydligt bättre!!
Å efter några ytterligare km så kom vi även in i skogen (efter vi passerat typ alla slalombackar -.-), vilket var SJUKT mysigt och riktigt gött för där fick jag på riktigt igång tekniken och riktigt kände hur mycket bättre och snabbare det gick, och hur mycket roligare det blev!! 
Å sen sista typ kilometern kom Gustav&Johan och mötte upp oss (dom hade kört från andra hållet), och sen körde vi GÄRNET ända bort till våffelstugan (SNACKA om att jag var svettig som en gris när vi kom fram haha xd)
Så sen var det RIKTIGT gött att sätta sej i den varma, mysiga fäboden och äta våfflor och dricka varm choklad! :D Å sen efter vi suttit där och haft det najs i säkert 40 min så satte vi på oss skidorna igen, och började skida de resterande typ 4 kilometrarna till bilen!
Men den biten gick verkligen awesome, körde mycket längre fram&snabbare än mamma, och sen stannade vi vid vårt vanliga lilla vindskydd där vi brukar stanna när vi skidar där, och ställde oss och fikade lite, och sen öste vi på sista biten!
Å sen plötsligt var vi tillbaka vid bilen igen, där Johan redan var framme! Å sen efter Gustav&pappa oxå kommit tillbaka så åkte vi hemåt till stugan igen!
Å där duschade och bastade vi som vanligt, och sen gjorde Gustav mat som vi sen åt (NÄHÄ?! xd), och tjaa.. sen var vi väl rätt så slut så vi kollade väl mest på tv resten av kvällen.. :) Fast juste, jag, Johan&Gustav åkte även ner till Alpinbutiken nere vid Hundfjället och hyrde skidor åså, eftersom vi på onsdagen äntligen skulle åka slalom! :D
okej, nu gick det inte att ladda upp systemkamerabilderna, så dom får komma en annan dag, okej? 
Shit nu måste jag sova, måste upp tidigt imån för impn blire ju SLÄKTKALAS och jag är såhäär taggad (jag skiter i att jag är "för gammal" för å ha det!!), synd dock att inte så jättemånga kommer (ingen av mina syskon liksom, diss eller VAD?! :O) men Lisen grisen (haha min underbara kusin alltså) kommer iaf å det är väldans bra iaf :D men gonatt på er, hörs typ imån innan kalaset eller på söndag!
puss :*
 

asgo fredag :D #2

Sen vid kaxholmen hoppade jag då av, och sen tänkte jag gå till mammas jobb och vänta på henne där, men sen såg jag att presentbutiken bredvid ica hade utförsäljning med 50% rea åsådär, så då var jag ju bara TVUNGEN å gå in där för jag vet hur fina saker hon har där!
Och det var TUR att jag gick in dit för ÅH va fina&söta saker hon har!! Helt galet fina, och hur mycket som helst! Typ massa inredningssaker, typ ljus (typ 45739383 olika sorter haha), lyktor, tavlor, porslin osv och så har hon massa godis, te, kaffe och pynt åsånt fint! Haha så snacka om att jag hittade mycket där (hann ju gå där en bra stund haha)!! Bl.a såg jag JORDENS finaste kakfat där, men det kostade rätt mycket så sen när mamma kom så ville hon köpa nåt till mej (hehe) så då fick det bli världens sötaste tekopp med massa rosor på :') haha så fin var den!
Å sen fick jag även cupcakesformar ;D Sen skulle jag ju velat haft typ hela affären men då ska man ha lite mer pengar.. ;P Nämen så då blev jag ändå väldigt glad! :D
Men aja, sen stack vi bort till Rudenstams gårdsbutik, dit  mamma åker typ varje fredag haha. Men jag har aldrig vart där så det va lite kul å se hur det såg ut! Å butiken va jättefin med massa frukt, massa drycker, smakprov på alla drycker + frukter och biscotti och sen hade dom även maaassa chips, naturgodis och godis med :D så jag köpte typ mitt favoritgodis där, polkakola och sen köpte vi även lite naturgodis där med, å så massa cider och frukt och sånt :P
 
Menmen, sen efter det åkte vi iaf in till stan och bort till mitt älskade hööks! ;D Å dit åkte jag då i hopp om att få hitta dom perfekta ridstövlarna. Och i början var det som en jäkla djungel, fanns typ aasmånga att välja mellan men typ alla var helt olika och olika priser osv. Sen var en del så smala så man knappt fick på dom med, vilket va sjukt störigt -.- Å sen var alla typ skiiitlånga oxå, så dom var helt stört obekväma en del. Å sen efter jag provat typ 5000 olika par så höll jag typ att ge upp hoppet, för när jag först typ bestämt mej för ett par som en expedit sa va lagom för mej, men sen kom en annan och sa att dom va lite för korta, vilket jag dock känt på mej.. Så då kändes det lite pissigt (+ att jag gång på gång skämde ut mej totalt inför expediterna, höll på å avlida några ggr + att mamma oxå va skitpinsam x0), men sen kom expediten på att jag ju kunde testa ett par i samma modell fast en storlek större (med en sula i då), och det gjorde susen haha :D så det fick helt enkelt bli dom, för jag orkar verkligen inte springa i massa andra affärer och leta bättre och längre osv. Så även om dom är liite för korta så är dom iaf riktigt sköna och snygga, och inte alls så dyra som dom jag kollade på först, så då kunde jag köpa lite stövelputs, strumpor och sånt med :D
Så det var aawesume och jag tror det faktiskt kommer förbättra min sits och sådär, det hoppas jag på iaf!
Så det blir nog väldans bra!
Aja, sen när vi vart där i över en timma, kanske en å en halv, så åkte vi bort till a6! Å där va vi sen typ 1½ timme och jag utförde lite ärenden ;) Bl.a så var jag på jakt efter den perfekta behån haha, och jag hittade den, jordens skönaste var den... men var svindyr :'( BUHU! Aja sen fortsatte jag mitt sökande, å så hittade jag en helt okej på h&m, och sen provade jag massa fina kläder där med :) köpte dock bara underkläderna. 
Sen skulle jag gå och se om det fanns skärmskydd till min mobil på claes ohlsson, men den är ju så uråldrig så det fanns ju typ inte haha :( Så då gick vi tillbaka till bilen, och sen åkte vi till city gross! 
Å där köpte jag en korv och varm choklad för jag inte ätit nåt sen lunchen, och sen gick jag in och hjälpte mamma handla åså! Å sen blev det väl att vi var där i iaf typ 1½ timme eftersom vi skulle ha så himla mycket till mitt släktkalas imån osv. Men det är ju typ bara kul å gå runt där och kolla på allt smink, hårprodukter, säsongsmarknaden osv ;D Å sen gå och plocka på massa go mat med haha.. x)
Aja, sen var det i vilket fall väldigt skönt när vi var färdiga och kunde åka hem! 
Å sen var vi inte hemma förräns vid nio ungefär, och sen tog det ju en stund att packa in och upp allting osv. Å sen dess har jag bara suttit här vid datan typ. Och nu ska jag sluta tjata för dethär blev jordens längsta inlägg. IGEN. Förlåt.
Haha! Men asgo dag iallafall! :D
 
 
mina vackra små ridstövlar :D
såhär ser dom btw ut på hööks hemsida:
 ridstrumporna ;)
 
och den underbara koppen jag blev typ KÄR i!! :D
 
:D
 

asgo fredag :D #1

Tjenare allihopa! :D äntligen heeeelg :D weeho! Hoppas ni haft en finfin fredag! Min har vart rätt grym faktiskt! :D Så tänkte att jag berättar lite om den först å sen ska jag verkligen försöka få till ett sälen-inlägg med!
Men somsagt, först om dagen! :) Å skoldagen var bra&rolig och rättså normal, började dock med tråååkig kemi.. haha men det är ju ingen nyhet att det inte är så kul ;) Nämen han bara gick igenom massa saker inför provet och babblade på i all evighet kändes det som.. haha vi dog typ dock när han mitt i en mening råkade rapa så det typ lät som han skulle spy.. x'd hahahhahah asså stackarn!! xdd hahahah.
Nåväl, efter det hade vi liten rast, och sen mattediagnos! Men som tur var var den typ aslätt och det va typ inga c-uppgifter, så jag blev faktiskt färdig först (haha trots att pappa med våld TVINGADE mej mot min vilja att dela ut skrivpapper innan vi började :@) haha så då blev jag rätt förvånad då jag alltid typ brukar va bland dom sista.. men aja det kommer jag va på provet nästa fredag iaf! Men sen rättade pappa direkt dårå, och jag skulle fått alla rätt om jag inte slarvat på en uppgift då det var en pyramid och då glömde jag dela på tre.. -.- gaah slarvar ALLTID!! Aja då vet man det tills nästa gång iaf ;) 
 
Menmen, sen efter vi haft en typ 40 min lång rast (som började med vanligt efter-diagnos-snack men slutade med ett riktigt storbråk.. DRAMA!!! :O) så hade vi då svenska, som jag trodde skulle bli rätt hemskt då vi skulle diskutera filmen vi sett i grupper, och jag fick typ sämsta gruppen (enligt mej), men sen visade det sej att både Kevin och Lucas faktiskt kunde anstränga sej och delta i diskussionen (skräll :o), och faktiskt kunde ha rätt bra argument (iaf Lucas, haha), så det gick ändå väldigt bra, trots att det blev lite väl flummigt ibland haha.. xd
Aja, sen gick den lektionen väldigt snabbt, och sen slutade vi och sen hade vi engelska!
Och den var rätt intressant faktiskt, då vi först såg på en prisutdelning på Oscars-galan 2009, och sen pratade om Martin Luther King och vad han gjort under sitt liv och vad han kämpat för osv innan han mördades då. Så ah, var en ganska lärorik och rätt rolig lektion med typ Kevin som sitter bredvid mej och alla hans kommentarer om saker.. Hahahah xd typ; asså.. vad är han på bilden för färg? Asså är han svart eller vit? Å ba; asså, varför är kineser gula? Kan dom inte va typ.. röda? Nä juste det är indianer som är!! 
HAHAH ja herregud.. xd 
Haha men iallafall, sen när den lektionen tog slut så var det lunch (PIZZA :D åt typ huur mycket som helst xD) och sen sist hade vi då so som vanligt!
Å denna gången såg vi endast på¨en dokumentär om Förintelsen, som var rätt föjävlig alltså.. :/ Man fick verkligen inblick i hur det var i lägrena, eftersom det var massa överlevare som pratade, och så visade dom bilder dfärifrån och berättade verkligen NOGGRANT vilka metoder nazisterna använde, om gaskammrarna, experimenten, om hur kvinnor och barn bara fördes från sina hem och sen rätt in i döden osv. Asså USCH FYF*N säger jag!! Den var liksom 100 ggr värre än filmerna vi sett om det, för det här va verkligen verkligt :/ Hemskt :( 
Jaja nog om det! Sen när vi kollat färdigt på den så pratade&diskuterade vi lite om den, och sen hade Andreas inget mer att säga så då fick vi sluta :D så då kutade vi upp till bussen, med ett stopp på Kalles då vi alla ville köpa nåt gott, men PRECIS typ när jag skulle betala såg dom andra bussen komma så jag hann aldrig köpa min snickers haha :( aja kanske lika bra det egentligen ;) 
Aja, och sen hoppade vi på bussen och sen åkte jag med den till Kaxholmen, med sällskap av först elsa och sen Emma ;) 
Fortsätter i nästa inlägg!
haha jag imorse.. x)