Ridningen i torsdags + förra veckan! (haha lite efter..)

Okej, haha jag VET att detta skulle publicerats för 4 dar sen men ja, jag är ju lite seg så det får komma nu istället xd Så tänk er in att det är torsdag nu hahah.
 
 
Sen då åkte vi med skolbussen, och sen hoppade jag somvanligt av vid ånaryd. Sen gick jag till stallet, och när jag kom dit så satte jag mej typ en halvtimme och gjorde matte, duktigt va? ;)
Å sen åt jag min paj, och sen gick jag och bytte om, hälsade på Alva och co, gick ut i stallet och fick reda på att vi skulle ha samma hästar som förra gången! Inte mej emot dock :))
Så då gick jag rätt direkt ut till honom, gjorde iordning den lilla tjurpottan (hahah nä men han va verkligen på sjukligt dåligt humör idag!!) och sen vid halv gick vi ut till ridhuset och satt upp!
Och sen hade vi en helt okej lektion, var väl inte den bästa jag haft men asså det gick ju inte dåligt eller så, jag blir mest irriterad på mej själv typ haha. 
Men iaf så hade vi bommar eftersom det är hoppning nästa vecka, men sen arbetade vi mycket med skänkelvikningar och sluta oxå, så det va lite blandat. Å så galopparbete med. Men asså ja, det gick jättebra i skritten som vanligt och han lyssnade kanon och sådär, men så fort man går upp en gångart så blir han hispig och rätt svår att kontrollera och få honom att gå i form och forma sej efter skänkeln och sådär. Å sen i galoppen skyndar han på som f*n och ställer sej utåt och ah så det blev rätt okontrollerat kände jag..
Sen blir jag svinirriterad på mej själv för min jä*la ytterskänkel med som ALLTID låser sej fast för långt fram och den VÄGRAR ändra på sej haha :@ så det förstörde lektionen lite, att jag var tvungen att tänka på den HELA tiden verkligen.. Men aja, antar det bara är att öva bort, men så sjukt frustrerande att den typ blivit ett jätteproblem NU?! :@ Gaah. Menmen, annars var det ju somsagt en helt okej lektion som man ändå lärde sej mycket på åsådär, och jag verkligen kämpade för att han skulle bli fin men det lyckades väl inte helt.. Essi tyckte dock det sett fint ut (förutom min ytterskänkel), så får la inte va helt missnöjd i guess.
Menmen, sen var jag lite trött och låg så tyckte väl inte att hästkunskapen var så rolig heller, pratade typ om hästens muskulatur&skelett och kollade i en bok där dom visade hästens skelett när den rör sej osv. Kanske inte jättekul men när jag tänker efter var det ändå rätt intressant och jag lärde mej faktiskt väldigt mycket! haha dubbelmoral där ja.. xd 
Nåväl, sen så hängde jag en stund i cafét med dom andra och sen vid halv sju kom pappa och hämtade mej och sen åkte vi hem. Å där duschade jag, och sen åt mamma&jag mat uppe vid tv'n till Farmen, och sen dess har jag la typ bara suttit här. :)
 
Juste, förra veckans inlägg om ridningen försvann ju bara, och hann ju aldrig skriva om det. Men vi hade iaf skänkelvikningar då med (om jag minns rätt?) och det gick rätt bra tycker jag! Men såklart gick det bäst i skritten, då var han superfin, men sen i traven och galoppen blev han lite het och återigen rätt svår att kontrollera. Så där såg vi nog inte så fina ut, särskilt inte i galoppen haha.. Men sen när vi travade och skrittade av så blev han suuuperfin verkligen och gick i form och jobbade med ryggen! Så då fick man iallafall en liten belöning och ett tecken på att man hade slitit lite ändå! Å då tyckte Essi det såg jättefint ut, så det va askul!
Somsagt hade jag skrivit typ vääärldens inlägg om det men detta var va jag kom ihåg..  
söten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback