norge #5

Men ja, och sen då när vi packat färdigt allt och huset var helt tomt och så, så drog vi slutligen iväg, i hopp om att vi skulle kunna dra iväg till åland i princip samma kväll/natt.. Det blev dock inte riktigt så.. Orkar inte dra historian, men det vart iaf helt KAOS och vi trodde att vi skulle behöva bli kvar i norge och bara börja packa upp alla grejer igen i princip.. helt galet, fick typ dödspanik.. Blev dock inte så heller, utan vi åkte istället in till kristiansund till pernilla och inges kompis med hennes 4 barn (två i min ålder), där vi sen fick spendera kvällen och natten i deras UNDERBARA hus (var seriöst bland det finaste och lyxigaste hus jag sett!), och dom var så himla gulliga allihopa! Fick liksom nygräddad pizza (mamman såg till att jag fick typ 40 bitar hahah), och jag kunde sitta länge och snacka med dom två tjejerna som var i min ålder, dom var skitsnälla verkligen, och sen fick jag låna pyjamas av dom och så fick jag sova i den minsta tjejens rum som var så fint att jag höll på å smälla av :'D ett äkta prinsessrum som jag skulle dödat för att få ha när jag va så liten som hon!
Så där sov jag gott, och sen på morgonen åt vi aasgod frukost och sen stack vi iväg rätt tidigt för vi hade sjukt mycket att fixa. Så sen var det bara att åka hem till averoy igen, packa in alla deras getter i hästtransporten och sen åka i typ 2 timmar med färja och allt till en gård där dom skulle få bo nu (vi sålde dom alltså), och sen åka tillbaka, hem med transporten och allt och sen åka och hämta flyttsläpet och SEN vid typ nio eller nåt så kunde vi slutligen åka mot åland.. Så sen var det bara ca 14 timmars bilresa kvar!! ;DD hahaha herregud, trodde jag skulle dö redan under första timman, satt inklämd längst bak i bilen mellan massa väskor och med silja bredvid mej och dom andra barnen framför mej och dom skrek och tjoade och ja.. fattar faktiskt inte hur jag överlevde den resan, men tack vare att vi åkte på natten och att jag har sjukt lätt för att sova i bilar, så lyckades jag sova kanske 11-12 timmar av 14, så det var helt otroligt hahaha. Tog såklart massa stopp, bl.a ett långt utanför uppsala eller nåt å då var jag ju vaken och vi plockade blåbär och cyklade å allt haha, men sen sov jag typ resten och sen vaknade jag lite innan vi stannade vid nåt ställe och åt buffé :) och sen var det typ bara 2 timmar kvar tills vi var framme i kapellskär! Var dock sjuukt sena så fick åka på båten direkt när det var 10 min tills den skulle gå haha. Men sen hade vi en rätt behaglig båttur som tillbringades mest i knatteland, såklart å busade massa med alla leksaker och målade och allt ;) Åså åt vi tacos och sen var jag typ en halvtimme i taxfreen med och kollade in alla perfymer och smink och godis ;) Och sen var vi typ framme! Å sen var det så FRUKTANSVÄRT skönt att komma iland på åland där jag känner igen mej SÅ himla väl, är ju mitt andra hem liksom, och bara känna att man äntligen var framme och hade lämnat alla problem typ, haha. 
Så efter vi handlat lite mat så åkte vi direkt ut till lemland till deras stuga dårå! Var så sjukt härligt sen å bara komma ut och springa i trädgården och ut på bryggan och killarna hoppade ju i direkt ;) Och sen åt vi klassisk ålandskvällsmat och så busade vi lite till innan det var dags för barnen att sova :) å då gick jag ut på udden och satte mej på en sten där och ringde mamma och sen satt jag bara där en stund i solnedgången och tänkte över allt som hänt å vad jag upplevt i norge.. För det var inte så lite det haha ;) Sjukt mycket intryck och så nyttig erfarenhet! Dock var det ju inte svinjobbigt för jag fick ju liksom slappa rätt mycket och fick ju typ betalt för att shoppa hahah, men det var liksom lite påfrestande med allt nytt och sådär. Men var två (nästan tre) helt underbara veckor som gick alldeles för snabbt!! 
Och somsagt, nu har jag ändå bara dragit en helt enormt kort version, liksom det hände ju SÅ mycket mer och sådär men det räcker nog med text nu ;) plus att jag har typ jordens sämsta minne så kommer knappt ihåg alls mycket :/ Menmen, var ett minne för livet iallafall! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback