helgen - söndagen!

Å sen skulle egentligen söndagen tillbringats både uppe på en hästrygg och sen även kanske på öis, men det blev faktiskt inget av det haha.. Nämen jag och ella hade egentligen planerat att rida då, men eftersom Lena skulle rida honom den dagen så gick det inte så det var ju lite synd, men vi tog det igår ist :)) å det är ju trots allt lenas häst ;) Men ja, och sen då hade jag väl tänkt att jag och emilia kanske skulle ha zumbat med, men emilia hade hoppträning då, så min dag tillbringades helt enkelt stora delen i en solstol haha, men iofs är ju inte det så dumt det heller ;P 
Så det började med att jag satt och åt årets första frukost utomhus, såå himla somrigt kändes det! :D
Aja, och sen typ satt jag där i solstolen på verandan i flera timmar och bara solade, tänkte, läste bok, åt massa gott osv :D åså tog jag nån fikapaus lite då&då med hehe, och sen gick jag till lammen igen SOM VANLIGT och denna dagen var dom helt jäkla galna :O typ ALLA attackerade mej, hoppade på mej, bet mej, stångade mej, åt på mitt hår&ansikte och alla ville bita på mina fingrar å min jacka och dom skitade ner mina joggingskor och det samlades typ seriöst kanske 20 lamm runt mej och omringade mej haha, + endel närgångna (å ngt läskiga) tackor.. Haha så det var ju lite kaos den dagen, men dom har sina dagar lammen haha x))
Nåväl, sen när jag tyckte att det fick nog så gick jag hemåt igen och sen hjälpte jag både pappa lite ute i trädgården och sen även mamma lite med maten, å sen åt vi go söndagsmiddag!
Å tjaa, sen efter maten så tror jag att jag gick ut en sväng och då hängde såklart katterna med somvanligt -.- haha nä skoja, alltid lika underhållande xD Så vi gick en rejäl sväng till nathalie såklart fick panik och ville springa hem, haha.
Å då gick vi hem åså duschade jag osv somvanligt och sen såg jag sista avnittet av ponnyakuten (snyft) åså pratade jag en stund med syster med! 
Å sen satt jag väl vid datan och vid maria wern resten av kvällen :)
Så en vääldigt slapp och något händelselös helg vart det, menmen, nästa helg blir det iaf inte så händelselös då vi ska upp till syrran och micke i västerås :DD så nu taggar vi till det! 
"lilla" thelma som nu blivit stor (och vääldigt osocial!! :@)
haha noa..
go stil ;))

helgen - lördagen!

Tjena allihopa! :D hoppas ni har och har haft en fin valborg! :) min dag har vart bra men delar av den har vart HELT jä*la sjuka.. Går typ inte att beskriva hahaha x''d omg.. Jaja, hinner antagligen inte skriva om det idag, men ska iaf skriva färdigt om helgen och ev lite om gårdagen! :) Så då kör vi på direkt!
 
Å sen kom då helgen, och det är nu bekräftat att jag typ inte har nåt liv överhuvudtaget.. xd nämen seriöst, för typ TREDJE helgen i rad gjorde jag typ EXAKT samma sak som jag gjort de andra två helgerna x0 asså visst jag har ju inte tråkigt eller så egentligen, för jag har liksom skitmycket saker hela tiden som måste bli gjorda, men så går tiden aalldeles för snabbt och jag hinner typ inte med nånting (kan bero på att jag är jä*ligt lat med haha) :/ Så på nåt vis känns sånahär slappa helger typ helt meningslösa för jag inte får nåt vettigt gjort liksom.. Men JAJA nog om det!! Men ja, dagarna liknade iaf varandra rätt mycket så blandar nog ihop lite, men på lördagen gjorde jag typ ingenting haha.. nämen dels så sov jag ju ändå rättså länge, åså kollade jag väl lite på tv på typ gbg horseshow, och sen gick jag som vanligt ut och satte mej i solen och så ringde jag syster åsådär, å sen efter det gick jag väl till lammen somvanligt å satt där och gosade en bra stund med alla typ 500000 lamm som ville komma fram, å sen efter jag suttit där rätt länge gick jag väl hem igen :) å sen gjorde vi våfflor å åt med massa gott på och sen vet jag inte riktigt vad vi gjorde resten av eftermiddagen/kvällen haha? Nämen ja juste ja, jag bakade ju dom himmelska kakorna haha, å dom blev faktiskt typ lika goda som de dagen innan ;D å det tog ju ett par timmar, så sen var väl klockan typ 7 och då åt vi middag och sen efter det tror jag att jag gick en sväng, och sen gick jag hem åså kollade vi väl typ på tv resten av kvällen ;)
random bild jag tog denna dag.. kom på att det kanske förresten inte alls va fint väder den dagen?! xd bästminne.com här..

fredagen - mycket lyckad dag med go skola och sen otroligt trevlig kväll @ elsas

Tjohej allihopa! :D 
Har haft en riktigt grym måndag -trots np i engelska- och hade tänkt å skriva om den senare, men måste ju (tyvärr haha) skriva färdigt om helgen ;P Haha nä inte tyvärr fast är så segt när jag aldrig blir färdig :@ så nu bannemej ska jag bli det!! 
Haha, så vi börjar med fredagen ;) Var en bra dag i skolan, hade rätt normala lektioner och kommer ihåg att särskilt engelskan var rättså hysteriskt rolig då jag och filip egentligen skulle suttit och övat på vår powerpoint men vi kiom dock inte så långt då filip seriöst satt i typ en timme och funderade på hur vår asvliutnings"bild" skulle se ut, vilket typsnitt det skulle vara, hur stor texten skulle va och var den skulle sitta, vilken färg den skulle ha osv, och såfort jag kom med invändningar puttade han bort mej och sa att jag bara va negativ för jag sa att hans typsnitt såg ut som nåt hämtat från disney HAHAHA xd å sen satt han där och va asseriös medans jag satt och gapflabbade åt honom och sprang runt i klassrummet hahhaha xd å sen när jag sa att vi väl bara kunde ha nåt normalt slut som alla andra så sa han direkt nej och att "vi var speciella så vi skulle ha nåt annorlunda"? hmm... skum kille detdär hahahahha. 
Haha menmen, sen vet jag inte om det hände så mycket mer roligt under den dagen..? Avslutade dock med en rätt chill so-lektion då frida, lollo, elsa och jag satt i grupprummet och gjorde kartgeografi medans dom andra satt ute i klasserummet och lyssnade på torsten flink och caroline of ugglas..? HAHA xD 
Aja, och sen slutade vi, och då bara råkutade vi upp för att hinna med kvart i-bussen, men det gick sådär då vi såg den åka förbi däruppe när vi var halvvägs upp.. -.- Nåväl, då gick vi iaf bort till tempo och köpte lite godis som tröst ;) Å sen åkte vi hem dårå! Fast denna dagen skulle ju jag med elsa eftersom hon inte ville vara ensam hemma med kajsa och hennes nya pojkvän hahhaah, så efter en lång å krävande busstur med småbarnen så kom vi äntligen hem till elsa! 
 
Å sen hade vi en helt otroligt mysig eftermiddag/kväll där med lite tv-tittande och mellis-ätande, och sen satte vi igång och baka JORDENS absolut godaste kakor, asså seriöst när jag smakade dom.. höll typ på å avlida så goda dom var.. HELT amazing :'D typ "bruna" chocolate chip cookies med vit och mörk choklad, blev helt sega och goda och ja, helt jä*la UNDERBARA! :D
Haha men nog om det, och sen satte vi oss och tittade lite mer på tv, och sen kom ju då kajsa och olof som han hette, så då blev det en pinsam liten introduktion av honom när dom kom upp och hälsade xd
Å sen skulle vi egentligen spelat wii och kört deras nya dansspel, men det blev inte av eftersom wii'et JUST denna dagen typ gått sönder :@ morr.. aja, då dansade och flummade å busade vi med sixten en stund på elsas rum istället haha ;D 
Å jajuste, sen hade vi även typ VÄRLDENS trevligaste middag med! Var helt sjukt god mat (lövbiff av älg och hemmagjorda friterade pommes) och sen hade vi det så sjukt roligt med, och Olof var hur rolig och trevlig som helst så det funkade utmärkt! ;D Pratade massa om midsommar och om minnen från de två senaste åren och höll på å kissa ner oss ett par gånger HAHAH, å jag och elsa satt även och fjantade oss en hel del med men det är ju inget ovanligt xD Å sen åt vi även glass till efterrätt och då hade jag en sjukt fin angrybirds-keps på mej och var bara allmänt skitcool :D hahaha så det blev en MYCKET lyckad och inte alls pinsam (som vi trodde) middag ;D
Å jaa, sen satt vi väl typ framför teven resten av kvällen med massa snacks åså, å sen kom pappa och hämtade mej vid typ halv elva :P men en sjukligt trevlig kväll vart det!
på mörronen...............
"vårat" (ok elsas) fantastiska kakrecept, kopiera om ni är smarta! ;)
ännu mer cool med elsas STENTUFFA keps som jag äälskar :D
 

ridningen i torsdags på delicato! :)

Å när jag kom till stallet gjorde jag faktiskt INTE det vanliga (hallelujah), utan när jag kom dit satte jag mej istället vid min lilla "fikaplats" jag brukar sitta vid och äta när det är fint och varmt väder, som ligger vid en lada bakom stallet typ, och där satt jag sen en låång stund eftersom min syster ringde med sin nya iphone, så då satt vi och pratade en vääldigt lång stund om allt mellan himmel och jord haha ;)
Å sen efter det gått typ 40 min och jag även hunnit äta min matsäck under tiden, så gick jag bort till omklädningsrummet och bytte om. Å efter det skulle jag gjort lite matte, men då kom Klara så blev inte så mycket med det haha ;) 
Aja, och sen vid typ kvart i fyra gick vi ut till stallet och kollade vilka vi skulle ha, och jag skulle ha delicato igen! Å sen hälsade jag lite på dom andra och jag och ella gick även ut till snuitje med en mycket ilsken alva som var så arg för att hon hade fått snuitje att vi snabbt flydde därifrån hahaha xd och sen gick jag och gjorde iordning delicato, och sen tränsade jag honom och sen gick vi alla ut på ridbanan där vi skulle ha hästkunskap först, eftersom vi skulle ha en annan ridlärare denna dagen eftersom essi och dom andra är i portugal denna veckan. Fast på hästkusnkapen hade vi Malin, och vi övade på häst vid hand! :) Å det gick riktigt bra, delicato var duktig och gick fint och hade bra tempo och i traven fick jag igång honom rejält! Å sen var han jätteduktig när vi ställde upp med, så det gick galant!
Å sen vid typ fem gick vi in till stallet och sadlade, och sen vid kvart över gick vi ut till ridhuset dårå! Och sen hade vi en riktigt grym lektion, även om vi inte hade essi utan då en annan ridlärare som vi aldrig haft, från typ vissmålen eller vad det var.
Men hon var iallafall väldigt bra tycker jag, liksom positiv och rolig, och hon la upp lektionen på ett bra sätt! 
Så vi började med att värma upp i skritt och det gick fint redan där och han var rätt mjuk och ställning och böjning satt fint, tempot var väl dock lite segt i början men sen fick jag igång honom!
Å sen började vi även trava och sen efter en stund galoppera, och det gick fint även där! Galopperade flera varv och övade på ökningar och minskningar och delicato var så duktig och blev faktiskt jättepigg och framåt efter en stund!
 
Å sen efter vi då värmt upp började vi med övningen som vi då skulle öva på, vilket gick ut på att man först travade över tre bommar på mittlinjen och sen vek av antingen åt höger eller vänster och över en bom, så vi gjorde liksom varannan höger varannan vänster. Å det gick riktigt bra måste jag säga! 
Sen gjorde vi samma sak igen fast vi fattade galopp efter travbommarna, och även här gick det riktigt bra, var bara typ nån gång då jag inte riktigt fick igång honom i tid. Men annars gick det super! :) Å sen travade och skrittade vi av, och kan då säga att jag var nåt så FRUKTANSVÄRT svettig så det var heeelt sjukt.. x0 haha men man kände att man verkligen fått kämpa!! ;) 
Men sen slapp jag iaf att ta in honom vilket var rätt gött, fick dock mocka istället, fast det skötte ella och emma egentligen haha x) Å sen kom mamma å så åkte vi hem och åt, såg på tv osv! :)
haha pallade inte lägga ut typ dom 2 enda bilderna jag har p¨delicato så fick bli en egopic ist xd

torsdagen- sjukt grym skoldag!

Okej, nu MÅSTE jag seriöst bli färdig med veckan, imån börjar en ny vecka liksom.. Haha så det är bara å köra på, å nu är vi på torsdagen :)
 
Så sen kom torsdagen dårå, och även det blev en helt GRYM dag av flera olika skäl! :D 
Men ja, skoldagen var rätt allmänt bra liksom, hade ju först spanska som la iofs inte var superkul direkt men det är det ju typ aldrig haha. Aja sen skulle vi då haft biologi men eftersom vi har matte nationella om ett par veckor så tycker pappa vi ska lägga fokus på det så då hade vi matte då istället, mindre gött.. Menmen, efter det hade vi iallafall rolig musik! :D först så typ satt jag, frida p, emma och elsa i ett grupprum och spelade (eller försökte spela snarare bas), och till en början gick det la SÅDÄR för oss, men efter några gånger så gick vi upp på a-nivå och det klarade vi allihopa typ så det var inte så svårt ändå ;D 
Å sen satt dom kvar därinne och fortsatte spela medans jag gick ut för att se vad som hände där, och då höll alla på med trummor, och alla var typ grymma kändes det som å så kom jag där å ba: va? Haha, men efter jag kollat en stund på när lucas instruerat typ 5 pers hur man skulle göra (han såg seriöst ut som värsta trummisläraren och va typ asseriös, skitkul hahahha xd) så fick jag iaf lite mer kläm på det, så då gick jag in till frida&lollo som va i ett grupprum och sen lärde dom mej hur man skulle spela på c-nivå, och det gick faktiskt sen efter några gånger!! :D så då var jag allt nöjd när jag gick därifrån ;P
Aja, och sen när vi slutade så hade vi då ÄNNU ett mattepass, sjuuukligt segt x0 menmen det är bara å kämpa på.. 
Men ah, och sen hade vi iallafall lunch och efter det vår sista lektion som då var idrott :) å denna dagen skulle vi köra innebandy, och tydligen hade adnan gett ansvaret direkt till lucas och filip, så då var det bara å köra igång å lyda deras order ;) haha men det var faktiskt skitkul och killarna var för en gångsskull typ asseriösa (så seriösa så det blev skrattretande tom hahaha) och först körde vi lite uppvärmning, och sen efter det började vi med lite innebandyövningar som att skjuta skott på ett mål med en "vägg" med bara tre hål i, så det va ju helt jä*la omöjligt, men jaja.. ;) Å sen efter vi gjort det och sen en övning till så satte vi igång och körde matcher! Å innan lektionen så tyckte jag att det skulle bli skittråkigt och jobbigt att spela innebandy, men hade tydligen glömt hur sjukt jäkla kul det är?! Haha visst jag kanske inte är bäst av alla på å spela det men det är faktiskt sjukt kul och man vill verkligen kämpa, så efter första halvleken var jag typ helt död efter att ha varit forward och jagat bollen och (försökt) ta bollen från Anden (ganska omöjligt kan jag säga xd) haha, så var så elak att jag puttade bort lollo från avbytarbänken för jag var så jä*la slutr hahaha xd Men ja, och sen körde vi på å det var riktigt kul och killarna var faktiskt riktigt peppande och snälla, så på det viset blev det oxå mycket roligare! :) Så vart en sjukt lyckad lektion! 
Å sen efter lektionen hände en helt jä*la fantastisk sak som jag ska skriva om sen, asså helt sjukt var det.. :'D haha så efter det var jag HELT överlycklig så sprang och skrek och tjoade och var jättekaxig hahaha. Å sen gick vi upp och hoppade på skolbussen och sen åkte ju jag till stallet som vanligt! :)
 

tisdagen! (väldigt fail ordning här ja)

Haha men vafasen.. att jag alltid ska glömma dom inläggen jag en gång börjat på -.- haha så nu blir detta i en skitfail ordning men jaja, lika bra å lägga ut det när jag lagt ner tid på å skriva det.. Varnar er dock för lång text.. Men här kommer tisdagen då ;)
 
Tisdagen var en sjukt bra och go dag, både i skolan men framförallt på kvällen! :D 
Men dagen var liksom en normal go tisdag som iofs liknade andra tisdagar så behöver kanske inte skriva suupermycket om den. Men ja, hade först normaltråkig spanska, sen helt okej so då vi mest höll på med namngeografi, och efter det hade vi då hemkunskap! Å den var liksom både ganska rolig, men även sjuuukt jobbig då typ hela lektionen gick åt till att sitta och försöka räkna ihop hur mycket alla våra varor till vår varmrätt ska kosta både sammanlagt och per person och man fick sitta och kolla i typ 1000 olika papper för att hitta alla varorna osv, så på det sättet var det ju rätt lamt, men annars var det liksom en rätt rolig lektion iaf! :) 
Men ah, och sen efter det gått typ 1½ timma så hade vi ju då somvanligt ca 2 timmars rast, så då åt vi la lite först och sen efter det så gick vi typ till mediateket och satt där resten av tiden och typ kollade på 112 aina och sen på massa olika underbara yotubeklipp :D mkt bra sätt att fördriva håltimmar på alltså! 
Haha men ah, och sen efter det så hade vi då mat&bak som vanligt! Å det blev en så jäkla grym "lektion" då vi skulle göra trerätters, och vi paxade efterrätten! För då skulle vi egentligen gjort jordgubbspaj, men eftersom vi gjorde det både förra veckan och har gjort det typ 1000 ggr innan, så övertalade vi karin att vi fick göra en slags jordgubb- och marängtårta istället! :D Så då var det bara att köra igång, och okej kan ju inte säga att jag gjorde så förbaskat mycket, men jag gjorde iallafall marängerna haha vilket tog gryymt lång tid.. Haha men vi hade så kul så som vi typ alltid har, och sen var det ju inte helt fel att tårtan blev typ godaste EVER heller :DD haha nämen JÄKLAR va lyckad den blev, typ exakt så vi ville ha den, chokladig, mycket jordgubbar, lite grädde och maränger! ÅÅH :D haha 7orna älskade den med, score! ;P nämen grym var den, så sen när vi hade skitbråttom när klockan var typ halv bara stod jag och verkligen tryckte in tårta i munnen för den va så jäkla god och det hade blivit över haha x))
Men ah, och sen då kutade vi till bussen, och sen åkte vi hem, småätandes på marängerna som blev över ;) Blev oxå mkt fascinerad över en bilolycka som hade hänt på vägen, bilder kommer!!!
Å sen när vi kom till ölmstad så fick jag och några andra uppskjuts hem av morgan, mycket gött så man slapp gå i regnet och blåsten! :D 
 
Å så när jag kom hem så typ la jag mej vid teven en stund, och sen efter det cyklade jag bort till lammen där det var fullt kaos eftersom alla fåren var svinhungriga + att det blåste så in i h-vete så alla var vettskrämda.. Gah. Blev även typ instängd ett tag i lagården för jag typ inte kunde öppna porten för det blåste så mycket.. otroligt obehagligt ;S 
Aja, sen efter det cyklade jag iaf hem i stormen, och sen när jag kom hem typ åt jag åså, och sen vid kvart över sju så skjutsade pappa ner mej till Öis, eftersom jag denna dagen FINALLY skulle testa zumba för första gången!! Wiiie!!! :D Jag å emilia har typ pratat om det i flera månader nu men det har aldrig blivit av då jag antingen inte kunnat eller vart sjuk eller haft ont i benen.. Men nu jäklar var det dags! ;D 
Å asså HERREGUD va kul det var hahahah :'D asså dog typ vilka roliga danser man dansade och instruktörerna var verkligen hur roliga och goa som helst haha. Sen att det troligtvis såg TOTALT förj*vligt ut när jag dansade är en annan sak, men kul hade jag, även om vissa av danserna va sjukt jobbiga.. Men man kände att man fick träning iaf! Sen var det sjukt gött att det var typ mest 50-åringar (å typ några 20-30åringar) där med, så man slapp skämmas ihjäl ;) Men ah var sjukligt kul och det var asgoa låtar med, å alla därinne var typ superglada och positiva :D så där stod vi sen i typ 1½ timma och dansade på, men det kändes inte ALLS som så länge! Å sen så hade vi typ två nervarvningslåtar (en som va helt hysteriskt rolig xd) och sen strechade vi lite åså, och sen pratade jag även en stund med allis mamma som var där haha :D
Å sen så kom mamma och hämtade mej åså åkte vi hem å så duschade jag och åt lite kvällsmat åsådär :)
Men en riktigt lyckad tisdag blev det! :D
 
Blev pisslångt ändå. Fan ;) 
Aja hittade en grym video (fast rätt lång) på hur ett zumbapass kan se ut ;D
 
 
 
 
Åså lite bilder från dagen:
 
vår helt AMAZING tårta :D
så böcla snygg och god :D
 
 
bild jag tog på olyckan i hopp om att få den publicerad i typ jp.. tror inte jag skulle får det då man inte ser ett piss av själva olyckan xd
 

onsdagen - ridningen med emilia och felicia!

Sen då hoppade jag av bussen i stamseryd och denna gången fick jag för första gången på länge faktiskt gå ända vägen till emilia, men det var rätt gött ändå å gå lite ;)
Men ja, och sen när jag kom dit så gjorde vi det vanliga, pratade massa, jag fick lite mat och sen satte vi oss och typ pratade mer och sen visade emilia mej sitt grymma träningspass hon ska ha för klassen med ;)
Å efter det bytte vi om och sen gick vi bort till hagen och hämtade in hästarna, jag fick ta joyce denna gången :) Å sen gick vi då ner till stallet och så gjorde vi iordning hästarna och så pratade vi med felicia åså, och sen när både emilia, felicia och jag var klara så gav vi oss ut i regnet ;) Men trots vädret så hade vi en mysig runda då vi red som förra gången runt prästekvarn, och trots att felicias nya häst är lite hispig och brukar stegra sej och hålla på lite så i skogen så gjorde hon inte det en enda gång (vad jag vet), men vi travade och galopperade rätt mycket oxå för att hon inte skulle bli "rastlös" liksom. :) Enda gångerna det blev lite oroligt var väl vid två broar, särskilt den ena då felicia skrek till lite haha och då blev joysan typ lite rädd haha, men fick rätt snabbt "stopp" på henne ;) Å sen var det även när vi gick förbi en som sågade med motorsåg, och trots att vi liksom signalerade till honom att han skulle stänga av den så bara sket han i det så då blev vi sjukt arga och lite oroliga för hur hästarna skulle reagera men det gick bra ändå som tur var. 
Sen på hemvägen var dock joysan rätt jobbig då hon blev skitpigg och drog ner huvudet typ HELA tiden verkligen, så blev lite frustrerad på henne då haha. Men annars skötte hon sej bra under ridturen, drog inte iväg i galoppen eller så :) 
Så det blev en lyckad ridtur! 
Å sen när vi kom tillbaka satte vi in dom i boxarna och tog av dom allt och satte på täckena och fixade lite i stallet, och sen gick vi upp till emilia och bytte om igen åså, och sen kom mamma och hämtade mej vid typ halv sju och så åkte vi hem! 
Å sen hade hon gjort hemmagjorda köttbullar för första gången på typ 5 år med, så var sjukt gött å komma hem till det! :D Å sen blev det väl typ vanlig slapp tevekväll i guess :)
okej jag vet vääldigt utnyttjad bild men får gå tills vi tatt nya helt enkelt! 

onsdagen - skolan

Hallå allihopa! Sorry för skitdålig uppdatering igen men var hos elsa hela kvällen igår och idag har det vart full rulle så har inte hunnit.. Men fortsätter skriva lite om veckan så får vi se hur långt jag hinner!
 
Sen kom då onsdagen, som även det var en mycket bra dag! :D
Började dock lite sådär, eftersom vi då denna dag hade nationella i engelska.. -.- 
Så vid halv nio satte vi igång, och det första var då hörförståelse. Så man fick ett stort häfte med massa frågor som man skulle svara på medans man lyssnade dårå, och det gick väl okej men var ganska osäker på några frågor. Dessutom är jag så korkad som typ "glömmer bort" vissa frågor så jag slutar typ att lyssna, så det hände typ 2 ggr så dom fick jag typ chansa på, sjukt onödigt :@ gah. 
Aja annars var det väl inte superdupersvårt. Sen hade vi en halvtimmes rast, och sen satte vi igång med andra delen som var läsförståelse. Å den var iallafall inte skitsvår, trodde den skulle vart svårare. Men visst en del frågor kanske jag inte var helt säker på men kommer nog få godkänt iaf ;)
Så egentligen var dom här proven ju ganska lätta, om man jämför med t.ex so'n och kemin, men på måndag kommer det hemska- skrivförståelse :( Och visst jag gillar väl å skriva men INTE på engelska då man kanske inte kan vissa ord osv :/ Så det blir nog rätt fruktansvärt. Menmen bara å stå ut ;)
Jaja, sen iaf så hade det ju plötsligt gått typ tre timmar och klockan var typ halv tolv. Å då hade vi först typ en långrast där vi åt osv, och sen hade vi ännu mer engelska för vi hade då engelska haha, fast denna gången jobbade vi bara med civil rights moment ;) å det var lika kul somvanligt, dog typ några gånger för filip blir så jä*la ägd av mej hela tiden HAHAHA x'd 
Men jaja haha, och sen efter det gick vi ner till omklädningsrummet och sen hade vi då idrott! Å den var la helt okej, förutom i början då vi dansade trojka eller vad det hette.. Bland det absolut fulaste jag sett HAHAHAH och ingen kunde va seriös när vi sprang omkring hand i hand i en rund ring hahhahaha xd 
Men efter det hade vi iallafall fotboll och det var väl helt okej ändå :) 
Å jaa sen efter det gick vi upp till skolan igen för att ha svenska, då vi började se filmen Zozo som jag sett en gång för jättelängesen, men är en väldigt bra men något märklig film.. Liksom krigsfilm typ fast sen kommer det in en talande kyckling mitt i allt?! Hmm.. haha xD Aja det var slappt å se film iaf :D
Å sen slutade vi vid tre, och då åkte ju jag till emilia som vanligt! :)
 
Skriver om ridningen i annat inlägg!

söndagen!

Å sen var söndagen en go dag den med, med bara ett undantag.. Började iaf mycket bra med en otroligt mysig våffel-brunch tillsammans med familjen och min moster&morbror och en av mina kusiner! :D Sjukligt gott och otroligt mysigt och vi hade det lika kul och var lika flummiga som vanligt haha ;D 
Å sen när dom åkt hem vid typ halv två-tiden så chillade vi en stund, men sen gick jag och tinna ut och satte oss i solen och solade ett tag, och sen efter det gick vi bort till vår söta granne som fyllt 70 nu å gav henne en blomma åsådär, och sen gick jag, mamma och tinna en promenad men slutade i lite kaos kan man säga.. hahah okej jag KANSKE var lite överkänslig men jaja det är man ju ibland haha. Så det var la mindre kul men jaja fick mej ändå en rejäl runda då jag tog en enorm typ genväg/omväg hem återígen över massa åkrar och stängsel.. haha. 
Jaja, och sen gick jag en sväng bort till lammen en snabbis, och sen slutligen gick jag hemåt och då redde vi ut kaoset lite haha ;) Å jaa sen så typ åt vi middag och sen vid kvart över fem kom min moster&morbror och kusin och hämtade upp tinna, då både linda och tinna skulle ta tåget hem igen. Så då kramade vi hejdå till dom (ser ju dock trots allt tinna om bara två veckor igen som tur är!) och sen så tog jag med mej en muffins och en bok upp till balkongen, där jag sen satte mej i en solstol med mitt fina lammskinn på, och sen bara låg jag där typ aslänge och hade det allmänt awesome! Behövde liksom bara sitta i tröja så varmt det var, så jäkla gött! :D 
Å sen efter jag legat där i nån timma så skulle jag gå till lammen igen, men denna gången blev det inte av eftersom jag blev distraherad av tyra och micke som stod vid lagården, och sen hängde jag med bort till gärdet nedanför där dom hade typ världens största brasa och eldade gräs och sådär, och så stod det massa folk där så blev en riktig liten folksamling där haha x) Nämen var jättemysigt, hann prata både med micke och britt och lite med john&sofie, och sen gullade jag såklart med världens sötaste tyris och sen pratade jag även lite med en av våra grannar som har typ jordens gosigaste hund förövrigt, och sen kom en annan ganska störande person in i samtalet med.. haha men inga namn nämda.. xD Haha nämen det var trevligt iallafall! :D
Fast sen var jag ändå tvungen att gå hem igen eftersom ponnyakuten började ;P
Å sen typ hade jag min vanliga söndagsdusch och så fixade jag med lite andra småsaker med, typ städade lite och tvättade mina sminkborstar, och sen vid nio så såg jag på maria wern, typ! :)
 
så fruktansvärt awesome! :D
 
våååår :D
:D

lördagen!

Hejsan allihopa! :D Sorry igen för sjukligt dålig uppdatering, men hade helt fullt upp både igår och i tisdags och idag orkar jag egentligen inte blogga men gör det ändå haha. Nämen ska försöka upp ett eller två inlägg om de senaste dagarna iaf! 
Så vi kör igång med helgen som jag då aldrig hann skriva om, men ska FÖRSÖKA dra det någorlunda snabbt! Men ah, kan bara säga att denna helgen var vääldigt slapp och precis som förra helgen liknade dagarna varann väldigt mycket.. Haha men ja, i lördags skulle jag egentligen varit med min syster och ev med min kusin som oxå var hemma men det blev lite ändrade planer sen, men jag hade en rätt go dag ändå! :) Vaknade dock somvanligt alldeles för sent, men jaja inget å göra åt.. Suck. Nåväl, då gick jag ner, åt min vanliga helgfrukost och sen tog jag det somvanligt väldigt lugnt nån timma, hann även med lite städning åså (tror jag?). Men sen iallafall så gick jag ut och satte mej och solade ett tag, och sen fikade även jag med mamma&pappa med massa goa saker som mamma köpt i gränna :D 
Å tjaa, sen efter det tror jag att jag solade en stund till och sen gick jag till lammet där det var fullt ös haha. Nämen var typ huur mycket folk som helst där, och sen mitt när jag satt och gosade med alla lammen så kommer värsta gruppen med massa folk som vill fråga saker och vill komma in till fåren och hälsa på dom osv, men det var mest kul för dom var jättetrevliga haha :) Det var bl.a en mamma och en dotter på kanske 13 år som båda först var svinrädda för fåren och lammen å vågade knappt gå nära dom men efter en stund satt dom och gosade med dom och dottern sa typ 140 ggr ba "ååh gud va GULLIGA dom är!!!!!" hahaha och så ville dom veta massa saker så vi satt där jättelänge och pratade och gosade med lammen :) haha men det var ett litet kul inslag ;) Å sen kom det även några till som skulle ta ett flasklamm så då ville dom fråga om thelma och hur vi skötte henne åså, så blev mycket prat den dagen haha. 
Nämen somsagt lite kul! 
Å jaa, sen gick jag typ hem igen, å sen gjorde jag&mamma hamburgare, och sen satte jag mej ute på altanen i solstolen och bara satt där och läste och solade i nån timma! :D Å sen efter det så tror jag att jag gick en runda med nathalie med haha ;) Å juste sen gick jag in åså var jag sugen på att göra nåt gott men enkelt, så då gjorde jag kladdkakemuffins! Så JÄKLA gott!! :D Så då satt jag å proppade i mej det sen vid teven och sen satt jag/vi väl bänkade där typ resten av kvällen å gottade oss ;)
 
jag på promenaden! :)
 
ååh vårtecken juuu!!!
 
fika!! :D
så jäkla göttttt
 

ridningen i torsdags!

Okej hinner inte skriva färdigt om helgen, så publicerar dethär från i torsdags istället!
Så blir somvanligt rätt fail men om ni vill hänga med får ni gå tillbaka till torsdagen! ;)
 
Å sen då när jag kom dit så gjorde jag preciis som vanligt (som ni nu hört sisådär typ 156000 ggr), åt, kollade bloggar, gjorde lite läxor osv. Å sen vid halv fyra så kom emma och alva så satt och tjötade och flummade en stund med dom, och sen gick vi och bytte om osv å så gick vi ut till stallet. Å där gick jag och alva och frågade ifall vi kunde få byta hästar, eftersom det inte gick så bra förra veckan för mej med Ior (kom på att jag aldrig hann publicera det inlägget, får göra det sen), och alva lika gärna kunde byta från delicato till ior, och det fick vi då så då vart jag överlycklig haha :D Så då gick jag och gjorde iordning honom, och sen vid halv fem gick vi ut på ridbanan! 
Å sen hade vi ÄNNU ett kadrilj-ridpass, så det var bara att köra igång.. -.- Haha nämen ah, vi värmde upp somvanligt i alla gångarter och där kändes han väl helt okej. Något seg och lite stel men annars satt ställning&böjning rätt bra åså. Å sen parade vi ihop oss, och jag och alva gick ihop såklart ;) Åså började vi göra lite kadriljövniningar som förra gången ungefär, och denna gången gick det iallafall betydligt bättre än förra gången, och vi var mycket mer samspelta! ;)
Åså fortsatte vi då göra massa olika kadriljövningar, först dom vi övade på förra gången, och sen jobbade vi lite på volterna då vi skulle "rida in" i den andra volten så det blev som ett kugghjul liksom, och det gick väl helt okej. 
Å sen fick vi även galoppera vilket gick bra iallafall! :)
Å efter vi gjort det i båda varven så delade vi upp oss på en inner och en yttervolt och då travade och galopperade vi åt motsatta riktningar såsom vi övat på innan, och det gick jättebra! 
Å sen travade och skrittade vi av och då kändes han jättefin, lösgjord och så och han sänkte huvudet fint och man kände att han hade fått jobba en del ändå!
Sen satt vi av och gick in och borstade av dom, och sen på hästkunskapen pratade vi om häst vid hand :)
Å sen när vi slutat satt jag&ella kvar i cafét och flummade en stund, och sen vid typ halv kom mamma och så åkte vi hem! 
Å då hade ju tinna kommit hem :D så då babblade vi ju först i en evighet, och sen åt jag mat och sen såg vi på lite gg och sen på lite tv och sen vet jag faktiskt inte vad vi gjorde resten av kvällen? Aja nåt var det iaf haha. Nämen typ myste och pratade massa oså :)
 
bild från förra gången jag hade honom! :)

Fredagen - slapp dag i skolan med grym musikal och sen vanligt fredagsmys hemma!

Hejsvejs allihopa! :D Hoppas ni haft en bra måndag! Min har vart bra, helt okej skola och sen har jag haft en skön eftermiddag/kväll med! :)
Men eftersom jag somvanligt aldrig hann skriva typ igår om helgen så gör jag det nu en snabbis (får dock se hur långt jag hinner då jag ju är typ jordens segaste människa -.-) haha men ah, men vi kan ju börja med fredagen! 
Var en mycket bra dag då vi hade typ världens slappaste skoldag :D hehe för vi började först med bara typ 25 min fysik, och efter det gick vi upp till medborgargården för vi skulle på grennaskolans årliga musikal! :D å när vi kom upp dit var det typ helt knökafullt därinne eftersom hela engelska skolans åttor var där haha, lite otippat men ah xd Så såg massa jag kände igen från ridningen osv, och sen träffade jag helt random på min kusin John med, som är lärare där haha xD Så han kom fram till mej och skämde ut mej lite, men jaja haha ;P
Men ja, och sen vid nio började musikalen dårå! Och jag blev så otroligt lycklig då denna musikalen faktiskt på riktigt var asbra och framförallt ROLIG, tillskillnad från dom andra åren då dom vart så dåliga att det vart pinsamt hahaha. Nämen åååh så jäkla kung var den, bra story (mamma mia funkar ju alltid ;)), bra och fruktansvärt roliga "skådespelare" och iaf en del kunde sjunga bra! Haha men det bästa var att den var så sjukt rolig så man typ satt och gapflabbade hela tiden och att endel av skådespelarna var sjukt snygga ;D Haha nämen så det var GRYMT! Sjukt synd att det var sista grennamusikalen ever för oss ju :'(
Jaja, iallafall, när den sen var slut vid lite innan elva så gick vi då ner till skolan igen (helt euforiska efter upplevelsen haha) och sen fortsatte dagen!
 
Så då hade vi först rast och sen engelska och efter det lunch och sen sist so! Å den lektionen var så fruktansvärt lam så jag höll på att dö, hade lila tanten eftersom david var sjuk och vi satt i princip hela lektionen och kollade på nån jäkla film om kristendomen som seriöst INGEN i hela klassen kollade på, och sen satt lila tanten och babblade på som vanligt och letade upp youtubeklipp som ingen heller brydde sej om och ah.. Kan säga att den lektionen typ aldrig tog slut! 
Eller okej tillslut fick vi ju gå vilket var en OTROLIG lättnad, och sen kutade vi upp till 101an som vi hann med, vilket var gött :) Å där stod även emilia så satt och tjötade med henne hela bussresan, och sen väl i ölmstad fick jag vänta en stund tills svenne kom. Å sen när han kom så fick jag då åka hem med småbarnen, skitjobbigt somvanligt -.- 
Jaja men sen kom jag ju iallafall hem! ;) Å jaa, vad gjorde jag då? Haha nämen typ inget, gjorde lite mellanmål och kollade på tv, och sen efter nån timma kom syrran hem och då satte vi oss i soffan och myste med massa naturgodis och så å sen senare så gjorde vi minipizzor och sen efter vi ätit dom så gick jag en sväng till lammen och sen kom jag hem lagom till let's dance! :) Å sen hade vi typ bara en vanlig myskväll med tv och massa godis åså! :D
haha ser lite lagom deppig ut.. xd 

torsdagen - okej dag i skolan med helt galet avslut

Tjohej alla :D hoppas ni haft en fin lördag! Min har vart typ huur slapp som helst och jag har somvanligt rätt dåligt samvete för jag typ inte gjort nåt vettigt egentligen, haha. Menmen, mer om det senare, tänkte först bara försöka skriva färdigt om veckan. Så vi börjar med torsdagen dårå! 
Var en helt okej dag i skolan, dock var elsa borta vilket var rätt surt :( Menmen, hade rätt vanliga lektioner, först rätt lam spanska, sen ännu mer lam biologi där man bara skulle läsa typ 10 sidor och sen göra frågor till dom, lyckades dock inte ens läsa färdigt då killarna var typ huuur jä*la störiga som helst den lektionen för vi hade danne som vikarie som såklart inte ens sa till dom -.-
 
Aja, efter det hade vi iallafall lite roligare musik! :) Pratasde först lite om 70-talet och musiken då, och sen fick vi börja spela några av dom låtarna. Försökte spela Daddy cool på piano, gick inge vidare haha.. Nämen va typ assvårt komp, så efter ett tag sket jag i det och gick omkring å pratade lite haha och sen gick jag och spelade trummor som johansson försökte lära mej, gick dock inte så bra så marcus fick ta över haha och då fattade jag ;) gick dock SÅDÄR å spela, suger typ på trummor haha. Men kul å spela lite annat än piano å gitarr iaf! 
Nåväl, sen när den var slut så hade vi matte vilken blev rätt go då jag, lollo och frida satt i grupprummet hela lektionen :) Å sen efter det så var det mat, och sist idrott som blev så flummig och galen och kaosig så det knappt går å beskriva.. Aldrig vart med om värre hahahha xd Asså omg, vi spelade volleyboll med hela klassen hela lektionen och HERREGUD va kaos det var.. xd Alla va typ asdåliga och ingen spelade seriöst typ, och folk skrek och tjoade och killarna gnällde högljutt när dom tyckte vi var för dåliga (fast dom va ju inte bättre själva direkt hahaha) och sen blev det endel SJUKT awkward'a stunder, t.ex när en viss kille spanade in fridas röv ett FLERTAL gånger hahahaha asså seriöst alla typ dog x'd Å sen blev filip'arna jättesura på mej för jag var skittrög hela tiden och fattade inte när vi skulle rotera osv, och sen fick johansson litet damp på mej när jag inte tog bollarna så då stod han och höll en liten skola för mej i det mitt i matchen hahaha (han försökte lära mej flera saker den dagen, vet dock ej hur mycket det hjälpte xD) hahaha nämen alla va seriöst helt sjuka under den matchen och den var bara så jäkla märklig, typ som en dröm eller nåt? Haha oförglömlig var den iallafall xD Haha jaja, sen då när vi slutat så bytte vi om, och sen gick lollo, frida, linnea och jag bort till 101an och så åkte ju jag till stallet :)
 
Ridningen kommer i separat inlägg! 
påväg till stallet ;)

Ridningen med emilia :))

Sen då när jag hoppade av bussen så började jag ju då gå hemåt mot emilia, och jag hann kanske typ en halv kilometer, och sen kom frida med moppen och undrade ifall jag ville ha skjuts, och det ville jag ju, trots att jag höll halvt på å dö förra gången haha xd Men denna gången hade hon tack och lov en extrahjälm med ;P 
Haha å sen hann vi snacka lite skit på vägen med x) Men ah, och sen sa vi hejdå och så gick jag sista lilla biten till emilia, och sen när jag kom till henne så stod vi först och pratade en lång stund, och sen fick jag tacos, och sen satte vi oss i soffan och pratade ännu mer och kollade lite på nätet och så, och sen vid typ halv fem eller nåt bytte vi om till ridkläder och gick bort till hagen och hämtade in pållarna! Å fick även denna gången ta connect vilket jag inte hade något emot, och sen gick vi ner till stallet, gjorde iordning hästarna lite snabbt medans vi hade lite roliga samtal med frida och hennes mamma haha x) Å ja sen när vi var färdiga drog vi iväg dårå! :)
Å denna gången tog vi prästekvarn-rundan, och det gick jättebra nästan hela vägen, förutom precis när vi skulle svänga in mot prästekvarn, då en kvinna hade ställt sin cykel vid skogsbrynet och sen ställt sej i skogen för att.. ja vafan gjorde hon där egentligen kan man undra? HAHA xD nämen hursomhelst så fick ju connect syn på kvinnan efter några sekunder och bara FLÖG upp i luften och typ RAKT på stackars appollo.. Haha, men han verkade inte trampat på honom eller så turligt nog! Men ah fick verkligen typ hjärtattack då, + att han snubblade till typ 5 ggr under hela ridturen? Haha usch blir alltid lika rädd.. :/ Men annars gick det somsagt jättebra och hästarna var pigga men ändå kontrollerbara och det blev somvanligt en mycket mysig uteritt med massa prat och galopp i uppförsbackarna vilket hästarna såklart älskade ;) Så det blev väldigt lyckat trots lite dramatik även där ;P
Men iallafall, och sen när vi kom tillbaka till stallet så ställde vi in hästarna i boxarna, tog av dom grejerna och tog på dom täcke osv, och sen packade vi lite hö och fixade vatten och lite sånt vanligt, och sen när vi var färdiga så gick vi upp till huset igen där vi sen snackade ännu mer och jag bytte om osv. Å sen kom mamma vid typ sju och då åkte vi hem och sen hade jag en myskväll för mej själv eftersom mamma va på sygrej och pappa på skolan eller nåt, så åt massa god mat och kollade på tv åså :)) 
okej jag VET att man inte får sno bilder, men ingen kommer märka nåt, okej? Haha låt oss ha det som en hemlighet.. ;) Nämen har ju typ inga bilder på connect, så snodde en från google som är på hans förra ägare som var näst bäst i sverige på b-ponny?! :O fatta!!

onsdagen - ganska förjävlig skoldag

Å sen skrev jag ju om tisdagen (haha kommer i bra ordning här.. x)), och sen kom då onsdagen, då det var dags för ytterligare ett nationellt prov.. jippie -.- Nämen så det var bara att köra igång dårå, och fy vad segt det var att för andra gången skriva ett såhääääääär jäkla långt prov där man skulle skriva skitmycket IGEN, och visst det kanske var typ 6 sidor kortare än det andra men detta var nästan ännu jobbigare/svårare då det handlade om typ massa saker om klimatet och om berg och floder och befolkning och gaaaah, skitmycket annat med som man var tvungen att argumentera asmycket till, på bara 2 timmar dårå.. Å visst blev färdig innan tiden ändå men var liksom fortfarande asstressad och känner att det nog inte gick direkt toppen på det provet.. Men jaja får la se hur det gick. Sjukt skönt sen när det över och man kunde känna att hela so nationella va över iaf! :D
 
Menmen, sen efter provet så hade vi typ långrast då vi ännu en gång satt i mediateket å kollade på 112 aina (tror jag iaf?) och sen åt vi ju osv, och sen vid typ tolv gick vi till ribbasalen för att vi skulle lyssna på en typ 80-årig överlevare från förintelsen.
Å jag kan nog ärligt säga att det var bland de vidrigaste stunderna jag vart med om. Och det var faktiskt inte pga vad han berättade, vilket såklart var (eller verkade vara) helt fruktansvärt, men det värsta var att jag helt seriöst typ inte kunda andas under hela tiden, pga att jag hade fått en fet jä*la slemboll (elr nåt) i halsen, och så fort jag svalde så typ fastnade slemmet i halsen och jag fick då RÅPANIK och kunde verkligen inte andas, försökte andas med näsan och det gick emellanåt men sen typ fick jag några slags tvångstankar som gjorde att jag fick panik igen och typ satt och hyperventilerade kändes det som? Så JÄKLA vidrigt och har typ aldrig haft sån panik, visst jag kunde gått ut och typ hostat eller druckit eller nåt men då skulle alla VRÅLstirrat på mej så det hade jag ingen lust med.. Men ah, så tyvärr kunde jag ju typ inte överhuvudtaget koncentrera mej på vad han sa vilket va sjukt trist då det säkert va jätteintressant och typ gripande, men kunde verkligen inte typ höra ett ord av vad han sa.. sjukt obehagligt!! Så ah, en helt enkelt förjävlig stund var det och trodde seriöst jag typ skulle dö i slutet när lärarna ställde frågor och han pratade på i en evighet.. Så det var helt fruktansvärt skönt när han var klar och jag kunde gå ut och typ spotta och hosta, haha..
Men sen gick det faktiskt mycket bättre på svenskan, tror oxå att jag fick typ lite ångest när det var liksom helt tyst i ribbasalen och det satt typ 100 pers där, så det gjorde säkert det värre än var det var eftersom jag kunde typ jobba somvanligt på svenskan där jag kände mej "trygg" med klassen! 
Men JAJA nog om det ämnet, säkert inte ett dugg intressant för er men haha jaja var tvungen å skriva av mej! 
Men sen då efter svenskan slutade vi iallafall äntligen, och då åkte ju jag då till emilia som jag ju egentligen brukar på onsdagar, fast nu var det flera veckor sen!
 
Skriver separat inlägg om det eftersom detta blev pisslångt.. :)))
outfiten i onsdags ;)

måndagen - bra men något dramatisk dag!

Hallååå allihopa och FÖRLÅT för den enormt dåliga uppdateringen!!! Kanske inte så många som bryr sej dock men ja haha. Men har iaf haft fullt upp nu de tre senaste eftermiddagarna/kvällarna och nu är ju min syrra hemma med så vill såklart vara med henne med!!
Men ska iaf försöka få ihop ett par inlägg om de senaste dagarna, och resten får komma i helgen (som ni kanske vet vid detta laget har jag liksom typ tvångssyndrom att jag ju måste skriva om precis ALLT.. hehe..)
Så det är la lika bra å sätta igång ;)
Skrev ju i tisdags, hann dock aldrig skriva om måndagen så vi tar det la från början. Dock tror jag inte hände sådär fruktansvärt mycket intressant då? Hade typ helt normala lektioner och sen var det modelldag med så fick sluta ett vilket va grymt gött iallafall! :D
Så då kom man då hem en timma tidigare (fick dock åka hem med småbarnen -.-), och då tror jag att jag typ gjorde smoothie och osttortilla (som förövrigt blivit mitt favoritmellanmål nu typ?!) och sen kollade jag nog lite i nån resetidning å så såg jag väl en stund på teve. Å sen så gick jag ju såklart till lammen med ;) Men det gör jag ju typ jämt så det vet ni redan hur det brukar gå till haha ;P Sen tror jag att jag nog gick en runda med, och sen satt jag typ vid seterra resten av kvällen och försökte plugga in alla länder i europa.. fick faktiskt 100% på 2 min sen hehe ;D aja, men ja, och sen kollade jag la på tv med as usual ;) FAST JUSTE OMG!!!!! Hade ju precis glömt det, men blev typ jordens dramatik härhemma på kvällen med!!!! :O Haha nämen jag satt och spelade piano, och plötsligt får mitt ben nåt slags ryck och jag slår i mitt knä STENHÅRT och det gör bara så jä*la ont så jag börjar STORböla uppe på mitt rum för jag typ tänkte att jag hade skadat mej så jag typ inte kunde rida mer hahahah, men ah, och sen bara känner jag att det är nåt som rinner liksom i mitt ansikte, och sen när jag kollar ner så ser jag massa blodfläckar typ ÖVERALLT och får typ panik och råkutar till toan, och där ser jag ju att det är näsan som blöder, å jag sköljer och sköljer och tar typ 140000 papper, MEN DET SLUTAR INTE?!?!?! Asså seriöst, bara rann och rann och det kom säkert en halvliter eller nåt hahaha.. Så jag var ju heeelt nerblodad, och det va typ hur äckligt som helst överallt, så var bara tvungen å ta bild på det x'd vet dock inte om jag vågar lägga ut dom här? Haha får se.. Men ah snacka om panik, typ stod och storgrät och skrek som en hysterisk gris eller nåt hahahahah x'd Nä USCH fyfasen va äckligt det var!! x0
Men ja, så blev en lite dramatisk dag detdär.. hahahaha. Men annars en bra dag! ;)
min otroligt roliga måndagsoutfit..
 
 
hahah linneas underbara skal som jag älskade (särskilt bollen där bak och att den kunde stå upp då liksom haha :D)
 
hahahaha okej två bilder får ni.. KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!! ;P hahahah nämen sjuuukt äckligt..
haha japp såna här fina pölar kunde man hitta i mitt rum.. xd
 

idag fortsättning..

Hehe jepp. Jaja, sen efter det hade vi då två timmars håltimma somvanligt.. Suck. Jaja, vi gick iallafall först till mediateket som ju är vår vanliga gamla ritual, och där kollade vi sen på typ två avsnitt av 112 aina och höll på att avlida av skratt.. Asså FYF*N va jag älskar den serien.. omg x'd
Haha, fast sen kom gunilla och förstörde allt genom att stänga mediateket, så då fick vi sätta oss borta vid sofforna och uggla -.- Haha nämen jag satt och hade typ råpanik då min mobil börjat dampa och minnet är helt fullt och jag kan inte ta emot meddelanden osv fast jag tar bort massa, så försökte sitta och fixa det vilket gick sådär haha.. Jaja, men sen sista typ halvtimmen gick vi iaf bort till mediateket och fick marcus att öppna åt oss så vi kunde se på ett till avsnitt 112 aina ;D 
 
Haha, och sen efter det började då mat&bak!
Å även denna gången hade vi Maria då Karin är sjuk eller nåt, så det var sjukt gött då vi återigen fick bestämma vad vi skulle göra helt själva ;D
Å efter massa beslutsångest eftersom det inte fanns dom bären vi ville ha, så bestämde vi oss tillsist för att ta dom "äckliga" bären och plocka ut jordgubbarna (hahah så smidigt!!) och sen göra jordgubbspaj hehe :D så då gjorde vi det och sen vaniljsås till, och vi hade sjukligt kul somvanligt under tiden och pajen blev så bövelens god!!!! GAH :'D
Å sen var det inte helt fel att vi fick sluta en halvtimme tidigare heller! ;D Så då satte vi oss ute i solen och göttade oss, och sen gick dom andra till bussen och jag till pianot, och herreGUUD vad vi skämde ut oss påvägen dit, skrek massa saker om jagvetintevad och var helt galna, och sen när jag klampat iväg som en jäkla elefant ser jag att tre tjejer från b gått bakom oss hela tiden.. asså VARFÖR ska sånt alltid hända?! åååh hahahhaah xd Aja, sen gick jag iaf och satte mej på en trapp vid ett hus lite längre bort och solade mej lite, och sen när klockan blivit halv fyra gick jag och spelade dårå! Och det var faktiskt en väldigt rolig och lärorik lektion denna dagen vilket var väldigt kul! :)
Men ah inte så intressant för er å höra om haha. Men iallafall, sen tog jag kvart i fem-bussen hem och fick som jag brukar nuförtiden, sällskap av emilia i bussen :D mycket trevligt eftersom det var skitlängesen vi träffades nu, men imån ska jag dit och rida iaf! :)
Men ja, och sen kom mamma och hämtade mej i ölmstad och sen åkte vi hem! å mamma hade köpt pizza vilket var otroligt gött, så satte mej vid tv'n och käkade den, och efter det bytte jag om och drog till lammen ett tag somvanligt! Träffade mina grannar där och deras 2åring Carl, så himla söt!
Sen var ju lammen rätt söta med ;) Men ah, och sen var jag tvungen att cykla hem igen och sen dess har jag typ bara pluggat lite, sett på tv (såg på Mot alla odds, jäkla bra program detdär faktiskt och alla som är med är så sjukt starka och och tuffa!) och suttit här!
Å nu har jag skrivit JORDENS längsta inlägg IGEN!!!!!!!!!!!! Gaaaaaaaah.
Nä nu måste jag logga ut. Men vi hörs typ imån igen! Puss :*
 
så jäkla gotttttttt!!!!!!!
 
 

Idag - go dag med dock inte så gött nationellt prov..

Hejsan allihopa! :D hoppas ni haft en bra tisdag! Min har vart rätt go faktiskt, förutom då att vi hade so nationella -.- För det var verkligen sjuukt jobbigt, höll typ på å avlida i slutet.. Nämen det var ett häfte då på nästan 30 sidor och man skulle typ skriva såhääär jäkla mycket på varenda jä*la sida och man skulle argumentera och motivera och kolla på diagram och skriva ut platser och en del frågor va verkligen bara så sjukt jobbiga så man bara ville ge upp. Men det gick ju inte, så fortsatte och skriva och skriva tills jag fick jordens kramp typ och sen när det va typ 4 min kvar hade jag fortfarande inte skrivit en utav de långa texterna.. Så jag fick bara kladda ner nåt för att det skulle stå NÅGONTING iallafall, men den frågan gick antagligen åt h-vete.. BLÄ! Aja det är en jäkla tur att det inte vägs in (till det negativa iaf) i betyget! Så ah, men visst dom två timmarna gick huuur snabbt som helst men det var ändå så fruktansvärt.. jobbigt bara, asså inte skitsvårt som kemin, utan mest ansträngande haha. 
Jaja nog om det!!
Efter det gått då två timmar och vi gjort provet så satte vi oss alla lite ångestfyllda och diskuterade det och jag satt mest och stirrade på alla andra och hetsåt min choklad hahaha, och sen efter vi suttit där och typ spelat nåt halvlamt vän-testspel så gick vi ner till hemkunskapen som började vid tjugo över elva.
Å där gjorde vi typ ingenting, blev bara typ jättekaos när vi i klassen (utan lärare dessutom) själva skulle bestämma grupper till vårat projekt som är som Halv åtta hos mej, för eftersom en del ville va med vissa och andra inte så blev det att den ena sprang ut ur klassrummet, en började gråta och vi andra satt typ och skrek, HAHAHAH x'd Så jäkla kul egentligen xd Men ah, men tillslut så fick vi ihop någorlunda bra grupper (jag, elsa, frida&lollo bildade ju såklart en liten pakt från början ;P) och då gick vi och åt lunch.
Å efter den halvgoda lunchen så gick vi då tillbaka till hemkunskapen och där satt vi väl och flummade en stund, men sen började vi även planera vad vi skulle göra, och vår grupp ska ta ansvaret för huvudrätten, så det blir att göra vår berömda marinerade ugnsbakade kyckling med pommes/klyftpotatis, rotrfukter och tzatziki! :D godaste ever typ ju! ;D nämen så detta projektet kommer nog ÄGA! :D
 
omg blev pisslångt, fortsätter i nästa!
hinner inte leta bild!..

Igår - slapp dag som liknade lördagen väldigt mycket haha

Men sen igår då hade jag typ en ganska exakt likadan dag som på lördagen xd Haha nämen sov ut länge, åt god frukost, kollade på tv, diskade, spelade lite piano, gick till lammen där jag mest satt och gosade med mina favorit-goselamm Blackie och Lucky (haha dom rimmade lite fint tyckte jag xD) och hahaha dom är så sjukligt söta! Typ biter på min jacka, mina skor, min mössa, min näsa (?!) och såklart mina fingrar, dom är MYCKET populära ska jag säga er xD å dom vill gärna bita samtidigt i mina fingrar med, haha.. dom är helt galna x) men sjukt söta somsagt! 
Men jaa, å sen efter jag vart där typ jättelänge så gick jag hem igen, och sen typ var jag ute än en gång med min lilla katt, följde efter honom vart han än gick och det var sjukt kul för han blev typ asirriterad x'd fast sen blev jag oxå asirriterad för han bara försvann in under grajnens skjul och lämnade mej ensam :'( Haha så då gick jag hem igen lite smådeppig, och sen kom jag på att jag ju kunde försöka få igång moppen igen nu till våren!! Problemet var bara att den inte startade (vilket den iofs inte gjorde i höstas heller haha), å pappa försökte typ 8 ggr men det gick inte :( så får skaffa nytt tändstift eller vad det nu heter. 
Jaja, och sen gick vi in och åt mat åså, och sen efter det gick jag ut en runda till med löpardojjerna :) 
Å efter det kom jag in, duschade&fixade lite somvanligt (haha min vanliga söndagsritual) och sen vart det tvkväll med ponnyakuten och sen även såklart maria wern (och popcorn hehehe ;P) ;D
Så det vart en väldigt lugn och en något händelselös helg (får ju egentligen panik på sånt, måste GÖRA saker hela tiden känns det som.. ;)) menmen, nästa helg är syrran hemma och då blir det nog förhoppningsvis lite mer fartfyllt! :D
Men nu måste jag plugga lite och sen ska jag se på 112 Aina (hahahaha så jäkla bra!!!) och sen lägga mej :) Å om jag hinner börja skriva lite om denna dagen med, det glömde jag ju hehe..)
Aja men vi hörs hörrni! Puss :*
 
jag och bettan, min nyfunna vän som är som en liten hund och som ALLTID vill bli kliad annars blir hon sur hahahahah xD hon vippar även på svansen när hon är nöjd.. haha lite speciellt får detdär xD
haha såna slappisar!! bara sover.. 
:)
 

lördagen - slapp dag med lamm, cookies och tvkväll :)

Hallå allihopa! :D hoppas ni har haft en bra dag och en grym helg! Min var bra, vääldigt slapp och jag gjorde typ ingenting haha.. Något segt men jaja, såna helger behövs dom med! ;)
Men har inte riktigt tid att skriva så detaljerat om den, men lördagen bestod typ av gofrukost, lite tv, lamm-besök, promenad, tacos och myskväll med tv och film! :) 
Så en lugn och skön dag, det enda lite dramatiska var väl i ladugården där det var typ 1000 får som lammade och det var lite kaos då det var tackor som inte ville ha sina lamm och en del lamm var jättesmå och en tacka såg typ inte ett av sina tre lamm och började "gräva ner" lammet i halmen och gå på det?! :O så då fick jag lite panik och typ stod och skrek på det och bönade till gud att det skulle klara sej.. Å fatta då va glad jagb blev nästa dag när det levde?!?! :D haha så då skulle jag döpa det till "miracle" eller nåt men det var så jäkla töntigt så det fick bli vitnos istället, för den hade en vit nos. HAHA såå mycket coolare! xD
Haha men jajuste! Sen bakade jag ju oxå, gjorde typ jordens godaste cookies, ni måste göra dom! Kolla bara på göteborgs kex hemsida så har dom asmånga recept på deras kakor! Nämen seriöst man dör typ, blir heelt beroende.. Så dom är livsfarliga, men jaja det får man räkna med ;P
Haha men ja, så det var väl det jag gjorde under den dagen i princip! :)
 
Äh, delar upp inläggen, blir bättre så på nåt vis ;)
 
godaste frukosten, blåbärssmoothie, färskpressad juice och rostad macka :D
haha massa svanar som flög förbi, vet inte riktigt varför jag lägger upp den bilden här xD
kakooooor :D
så jä*la goda :D
 

skoldagen yesterday

Hallåå allihopa! ;D Hoppas ni haft en bra fredag! Min har vart vanlig men väldigt bra! :)) Dock tänkte jag först skriva lite om gårdagen eftersom jag inte pallade blogga igårkväll. 
Men även den dagen var en bra dag! Hade egentligen väldigt vanliga lektioner så behöver inte dra dom så detaljerat, men först hade vi helt normal spanska, sen efter det ganska normal biologi (pappa pratade typ hälften av lektionen och dampade sen på killarna haha), och efter det rätt normal musik då vi typ satte oss i ett grupprum, jag, frida p och elsa och skulle spela en låt på gitarren, slutade dock med att vi satt och vrålade sången och spelade asoseriöst haha xD nämen kul var det iallafall, dock lärde faktiskt marcus oss hur man skulle spela på a-nivå, så testade det med och sen visade han även samma sak fast på piano för mej, och sen sa han även att han tyckte att pappa skulle köpa en elgitarr till mej för han tyckte han "såg i mina ögon" att jag älskade å spela det förra veckan, haha? xD Nämen visst, inte mej emot om han gör det ;P
Haha anyway, sen efter musiken så hade vi matte och efter det lunch och sen sist idrott, som jag dock inte var med på denna lektionen heller eftersom jag typ blivit ännu sjukare än dagen innan.. -.- Nämen ah, var verkligen astäppt och snorig så bad pappa skriva en lapp (Adnan fick dock snedamp för det stod karel på lappen istället för adnan?! sjuuukt skum kille dedär.. ;o), och sen fick jag då sitta och kolla på även denna dagen medans alla andra körde kickboxning haha, lite kul å se på xD haha fast sen återgick jag till frida p's iphone och snokade igenom den och roade mej med det resten av lektionen haha ;D
Men ah, och sen efter dom andra bytt om så gick vi upp till skolan igen och sen hoppade vi på bussen och så åkte ju jag till stallet as usual :))
 
Ridningen kommer somvanligt i separat inlägg!
outfiten igår.. hehe väldigt speciell..

igår - go dag i skolan och UNDERBAR eftermiddag! :D

Sen igår var det ju back to school igen.. :/ Sådär kul men det var ändå en rätt bra och go förstadag som tur var! Å så var det ju självklart kul å se alla (okej inte ALLA men..) å prata med dom igen åså! ;)
Men orkar inte skriva så detaljerat om skoldagen, men vi hade typ rätt normala lektioner på förmiddagen med först rätt slapp engelska, sen rätt slapp fysik, sen INTE så slapp svenska då vi började skriva en himla novell (HATAR å skriva noveller :@) och sen även so innan maten dårå. Å den var väl helt okej, ägnade typ hela lektionen åt att skriva om Arktis och klimatet osv där, det var en typ förberedelse inför so nationella (som förövrigt kommer gå helt enormt dåligt..) och sen fick vi även reda på vad vi fick för betyg på en "uppsats" om andra världskriget och blev otroligt glad och överraskad då jag fick B eftersom den texten jag skrev då verkligen var helt kass enligt mej.. Men så det var gött!
Men aja, och sen hade vi mat, och sen rast och sen typ 10 min matte och sen gick vi upp till medborgargården för vi skulle va med i en typ radiotävling "svensktoppen nästa" och så skulle vi se på fem bidrag och sen rösta på ett av dom och HAHHAHA fy FASEN va roligt det var, asså vi satt seriöst och typ DOG av skratt hela tiden.. Dels var det programledaren som var typ skitkonstig fast ändå rätt rolig, och sen då alla dessa underbara (host) framträdanden.. asså HAHAHA inte en enda var ju typ normal och vi bara satt och gapskrattade åt dom x'D hahaha nämen en del av dom va bara så sjukt roliga och konstiga, t.ex trummisen i första bandet.. jeeezus alltså, där smällde vi nästan av xd 
Å sen blev det inte sämre av att dom i slutet spelade upp typ "radio-grodor" och vi typ var dom enda som på riktigt tyckte dom var roliga hahahha xd 
Nämen så det var ju rätt festligt det hela, även fast det oxå var mycket märkligt xD
Haha men jaja, det var ju gött å slippa matten och hl-tiden iaf ;)
Men sen åkte vi ju då hem när det slutat, och sen efter en lång (och mkt flummig, killarna va helt galna?! xd) lillabussen-resa så kom jag slutligen hem ;) 
Å sen väl hemma gjorde jag mej en sviingod smoothie och tog en macka till, och sen satte jag mej en stund vid tv'n och sen även lite gg :) Å sen vid typ halv sex eller nåt så bytte jag om till får-kläder och gick sen bort först en snabbis till fåren och lammen, och sen hade även min moster sagt att jag skulle titta förbi för att jag skulle få en "liten" belöning för både i lördags och sen för att jag brukar hjälpa dom med lite diverse saker med fåren, veden osv :) 
Å när jag kom dit pratade jag först lite med micke, och sen gick jag in till britt. Å när jag kom in så höll hon i en nyckel och då anade jag vad dom ville ge mej ;) haha och NEJ inte ett hus eller nåt sånt hahah, utan ett lammskinn :DD asså FATTA va gött, ett lammskinn som kostar typ 1500-2000 kr!!! Så egentligen kände jag nästan att det var för mycket, men äsch britt övertalade mej rätt snabbt ;) för nyckeln var då till butiken, så då gick vi ut dit och sen hade britt valt ut dom tre finaste skinnen, åså fick jag välja ett av det :D och det var sjukt svårt för alla är verkligen skitfina och jääättemjuka, men efter en stunds diskuterande så kom jag fram till att jag ville ha det mörkaste, som verkligen var såå fint!
Å sen då efter jag tackat typ 1000 ggr så gick jag slutligen hem, helt ÖVERlycklig haha :D å sen när jag kom hem så ringde jag direkt upp min bror som sagt att han ville prata med mej, å då satt jag och berättade lite stolt om lammskinnet och sen pratade vi en rätt lång stund om allt vi gjort på senaste tiden osv, och efter vi lagt på gick jag upp till soffan, la fårskinnet där och la mej på det och sen kollade jag på tv typ hela kvällen! 
Men fårskinnet blev verkligen SÅ fint och det är helt sjukt mjukt, och det kommer jag VERKLIGEN spara typ hela mitt liv! :D
i skolan!
påväg hem, helt överlycklig! :D
åh kolla bara va fint det äääär!! :D kan visa det lite mer en annan dag ;) haha okej ingen är nog intresserad men jag tyckte bara det var så grymt otroligt snällt å ge mej ett och det är så fiiiiiiint haha :D
 
 
 

söndagen - go dag med spontant litet äventyr, bus med kissarna och tv-kväll!

Sen kan jag ju försöka komma ihåg vad jag gjorde i söndags med.. Hm. Haha nä men jag antar att jag typ gick upp vid halv elva eller nåt och gjorde smoothie till frukost tror jag, och sen efter frukosten latade jag mej somvanligt i ett par timmar typ.. Haha nämen jag pratade med syster en stund som påminde mej om att en typ 18årig (å rätt snygg dessutom) kille skulle komma nångång på dagen för att kolla på våra rum och se om han kan tapetsera där, dock gjorde han aldrig det (han skulle komma nån annan dag ist) så då panik-städade jag ju helt i onödan, men ändå.. Haha jao, och sen vid typ halv två så gav jag mej iallafall ut på en långpromenad/pw! :D å den rundan har jag tänkt å ta i flera veckor nu men det har liksom aldrig blivit av, så var otroligt gött å bara gå där med musik i öronen och strålande sol i ansiktet! :D
Dock kände jag inte för att gå den sista tråkiga biten (bara asfalt och stora vägen typ), så då gjorde jag som jag brukar göra ibland - gav mej ut på ett litet spontant äventyr för att komma "snabbare" hem.. Detta var dock inte kanske det smartaste jag gjort, då jag fick gå igenom dränkta vatten-åkrar, över elstängsel och taggtråd på typ 10 ställen, hoppa över bäckar, gå igenom ett gärde täckt helt av snö för det låg i skuggan, fastna i massa rosenbuskar, och sen även gå igenom ett enormt gärde fullt med jord och sist av allt knata mej uppför värsta backen med massa snö även där, där jag gick igenom och typ fastnade med foten i ett hål så jag la värsta fina bellan.. HAHA och allt detta gjorde jag med mina nya (delvis vita), fina nike-skor... JÄTTESMART!!! Så kan ju bara säga att dom inte var lika vackra efteråt och jag fick stå typ en kvart och tvätta dom.. -.- Haha ja så kanske inte den bästa idén jag fått då det dessutom tog typ 40 min att gå igenom allt detta och inte sparade särskilt mycket tid.. Haha men ibland måste man vara lite spontan och det var trots allt somsagt ett litet äventyr och det var iallafall riktigt gött då jag nästan var hemma och la mej på en stor sten och solade! ;D
 
Hehe japp, och sen gick jag in och då höll pappa på med maten men då bestämde jag mej för att vi skulle göra lasagnette så då hjälptes vi åt att göra den, och sen när den var i ugnen satte jag mej i min kära solstol igen och sen gick vi in och åt! :D å den var lika underbart god som förra gången haha.. dog typ lite ;P
Å efter det så gick jag ut ännu en runda och skulle gå bort till lammen, men istället hängde mina små katter efter mej som dom gör ibland så det blev att jag gick på ännu ett litet äventyr med dom istället för å gå till lammen hah ;)
Så vi gick och utforskade våra grannars ladugård vilket dom tyckte var FRUKTANSVÄRT spännande, ända tills nathalie typ fick panik för vi var så "långt" hemifrån och ville springa hem igen, hahah xD
Nåväl, och sen gick vi väl in igen och då vart det tv för hela slanten med ponnyakuten, bonde söker fru och sen maria wern resten av kvällen! ;D
Så en riktigt go söndag vart det! 
 
asså denna katten är inte så normal.. VEM lägger sej såhär?!?! x'D
 
hahaha alltså..? xd
 
på promenaden!
fint var det iallafall! :)
 
 

Sjukt (höhö) skön hemmadag idag!

Hejhopp allihopa! :) Har vart en sjukligt slapp dag idag då jag vart hemma hela dagen.. Hade ju sjukt ont i halsen redan igår men då stod jag ju ut liksom, men imorse gjorde det typ så ont så jag bara ville dö :/ nämen har faktiskt nästan aldrig (tror jag) haft SÅHÄR ont, och jag funderar faktiskt på om det är halsfluss jag åkt på eftersom jag har alla symptomen på det + att jag hade lite lite feber men ingen snuva eller hosta eller så.. Så maybe, men aja får hoppas det blivit bättre tills imån för pallar inte missa en till dag i skolan! 
Kan dock säga att det var sjukt skönt och välbehövligt att vara hemma idag, och vem vet, detta kanske var sista sjukdagen nånsin på ribba, så man får ju passa på lite hehe ;P
Nämen somsagt har det varit en riktigt skön dag då jag först och främst sov ut till halv tolv, blev alltså ca 12 timmar inatt så det var riktigt gött!! 
Å tjaa, sen har jag väl inte gjort jättemycket direkt, har mest legat i soffan och myst med massa tv, MASSA gossipgirl och sen har jag proppat i mig glass, kakor, choklad och druckit typ flera liter te.. Å juste, knarkat typ en hel påse med halstabletter med ;) Men har vart så sjukt najs minus att jag typ dör varje gång jag sväljer.. Blä ;/
Aja, och sen åt jag en paj och sen tog jag mig iallafall ut en sväng! Gick först en liten runda och sen gick jag bort till lammen med :) Å där var det full rulle somvanligt haha, ALLTID lika fruktansvärt kul när tackorna har fått sin kvällsmat och alla lamm springer runt, runt och hoppar och sparkar bakut och härjar runt hahaha xD 
Å sen efter jag stått där en stund så gick jag slutligen hemåt!
Å sen dess har jag typ bara pratat med mamma och suttit här! Å nu ska jag gå å kolla på halv åtta hos mej, är sånt jäkla gött gäng denna veckan hahaha! ;D men jag återkommer alldeles strax eftersom jag tänkte skriva lite om i söndags och igår med! 
Så vi hörs snart! ;D
Puss :*

hahahahaha asså absolut det märkligaste jag sett på tv nångång.. tänk er de här... figurerna som dessutom sjunger opera, på italienska.. HAHHAHAH höll på å avlida för mej själv x'd
 
jag på promenaden! :)

lördagen - gårdsbutiksinvigningen!

Tjohej allihopa! :D har haft en sjukligt grym dag, särskilt nu på eftermiddagen/kvällen!! :D
Men somvanligt innan jag berättar om det, så tänkte jag skriva lite om helgen! :P
Å vi börjar med lördagen, som var en sjukt bra och rolig dag! 
Cyklade ju då efter jag ätit frukost osv vid typ halv elva, bort till min moster och morbror som var i gårdsbutiken och förberedde åså! :) Så där i början gjorde jag inte så mycket direkt, stod mest å pratade med Britt och sen kom även Rickard, Dessan, John & Sofie dit, vilket var sjukt kul då jag inte sett särskilt rickard å dessan sen i julas! 
Så då pratade vi lite där en stund, och sen vid elva började det droppa in folk! 
Å det kan jag säga fortsatte HELA dagen, var nog inte en sekund då det inte var nåt folk därinne, vilket var sjukt kul! Så det var fullt upp, kan dock inte säga att jag gjorde sådär fruktansvärt mycket hahah, stod först typ bara bredvid och kollade på alla människor och åt lite godis, men sen ställde Dessan och jag oss ute vid trappen och bara stod och pratade svinlänge om allt från deras irland-resa till äckliga araber i egypten och sen kom vi vidare på massa andra resor vi gjort osv haha, skitkul! Å dessan är så himla go och rolig med så var jättekul å prata med henne! Dock blev nog Micke lite sur att vi bara stod där och sa hej till alla som kom, för han ville tydligen att jag skulle gå runt med godisskålen och bjuda alla och bjuda alla på dricka osv.. ;)
Så då var jag helt enkelt tvungen å göra det haha, och sen blev det ju att man stod och pratade med alla som kom för en del kände man ju åså :) Å sen kom världens sötaste lilla Tyra med och höll show och tog över mitt jobb som godisutdelare haha, så jäkla gullig!!! Haha å sen kom även några i min ålder oxå som jag inte träffat på jättelänge, var lite kul det med! :D
 
Å tjaa sen efter nån timma där så gick jag, rickard och dessan in till stora huset och värmde på lite mat och satte oss och diskuterade allt mellan himmel och jord och hade så sjukt kul hahaha xD är så kul att båda två är lärare med så då kan man diskutera lite såna saker med haha, och så får man ju höra om lite jobbiga elever, hur mycket tårta åsånt dom egentligen får i lärarrummet osv hahaha ;D nämen det va lika trevligt som vanligt!! å sen tog vi lite efterrätt med och sen när det gått kanske 30-40 min tänkte vi att det nog var dags att gå ut till butiken och avlasta micke och britt en stund ;)

Och där var det full rulle med massa kunder som kom och gick och så kom det massa äldre personer som man kände lite halvt och dom ville ju prata jättemycket såklart ;) Men det var mest kul!! Å sen kom även ett lite äldre par från ölmstad som stannade jättelänge och då satte vi oss i köket jag, rickard, micke och melvin och sen satt jag där tillsammans med dom när dom snackade om gamla anekdoter hahaha, sjukt kul faktiskt xD 
Å sen satt man där och proppade i sej massa godis och salta pinnar och cider, och sen vips var det bara en halvtimme kvar innan vi skulle stänga vid fem! Å då kom dom sista kunderna, bl.a annat lilla tyra, marie och björn IGEN men denna gången hade dom sällskap av deras (å min brors) kompisar med deras dotter Ellen som oxå är heeelt bedårande och tyra och hon var så otroligt söta så man dog!! :'D typ tog ut alla godisar ur burken, sorterade dom, plockade ner dom igen och gång på gång ville tyra ta över helt och hållet så inte ellen skulle kunna få ta några.. HAHAHA jag och dessan höll på å dö x'D hahahha.
Nåväl, och sen efter även dom gått så rundade vi av och sen efter vi städat upp lite och pratat lite med john&sofie så stängde vi slutligen butiken och så sa vi hejdå och dom tackade mej jättemycket för jag "hjälpt till" så mycket (hahaha det enda jag gjorde va ju typ att äta godis och prata xD) och sen cyklade jag hem!!
Å sen fick jag somsagt lite panikattack för jag var så rastlös, men sen gick/sprang jag en runda och gick till lammen, och sen gick jag in och hjälpte pappa med maten och sen åt vi och sen satt vi typ bara och kollade på tv resten av kvällen! :)
 
Fick bli ett skitlångt inlägg idag, hinner inte dela upp det.. sorry!
skitdålig bild, men lite av butiken iallafall! :)
lite bättre bild.. Men skitmysig är den iallafall!!

Igår - awesome dag i stan med tjejerna med shopping och bowling! #2

Men iallafall, och sen var vi tvungna att gå därifrån eftersom bussen mot bowlingen gick då. 
Så då hoppade vi på 1an, och sen åkte vi till rosenlund dårå, och resan dit var flummig somvanligt hahaha, är nånting särskilt med bussar alltså.. x'D
Jaja, sen när vi kom fram så gick vi till bowlingen dårå, och sen fick vi vänta där en stund men då passade vi på å köpa lite godis åså :D å sen satte vi på oss dom otroligt snygga dojjorna och sen satte vi igång dårå ;D och från början var jag sjukt besviken på att det inte var några snygga killar där, det var nämligen bara ett barnkalas där just då.. Men sen när vi satte igång så var det så fruktansvärt kul så man typ dog, för det var liksom ett kill-kalas med kanske 6-7åringar, och asså HAHAHHA va söta dom var!! Dom satt liksom bakom oss och åt korv och sen efterrätt och sådär, men dom koncentrerade sej helt och hållet på oss när vi bowlade och var så sjukt insatta och PEPPANDE!! Hahhaha dom typ hejade asmycket på oss och blev typ gladare än en själv när man typ fick strike eller spärr och typ tjoade och skrek och när man typ fick lite dåligt så ba; åh synd, men jättebra ändå, och typ åh det var nära och det går bättre nästa gång!! Hahahah och man blev så paff bara att dom va så otroligt gulliga?! Haha särskilt en, blev typ kär i han för han hejade så på oss.. HAHA :'D
Så blev otroligt besviken när kalaset var slut och dom gick haha.. :(  Nädå vi hade askul sen ändå, TROTS att jag förlorade haha, men faktiskt bara med några få poäng!! Å frida vann stort såklart.. Morr ;))
Nämen va skitkul somvanligt och var så surt när vi va tvungna att sluta, gick alldeles för fort :( Men jaja, sen efter vi fått resultaten så köpte vi glass för vi va så otroligt varma, och sen gick vi ut och flummade loss utanför kinnarps haha.. Kände mej dock helt fruktansvärt skyldig när jag sa att vi skulle visa respekt mot stefan liv när vi stod på hans minnesplats och sen rapade ashögt.. haha nä fy vad hemskt, kommer aldrig komma till himmelen efter det :( 
Haha jaja, gjort är gjort.. Sen gick vi iallafall till bussen och sen tog vi ettan bort till huskvarna (va helt galna där med.. xd) och där fick vi vänta några minuter på 101an, men sen tog vi iallafall den hem! 
Å sen kom elsas mamma och kajsa och hämtade oss vid bussen och så åkte vi hem :)
Å väl hemma typ bara åt jag lite och så kollade vi på Let's dance och så resten av kvällen, pappa och jag! 
Så en sjukt lyckad dag blev det, tack tjejer! <3 (synd bara att lollo inte var med somsagt..)
 
 

Igår - awesome dag i stan med tjejerna med shopping och bowling!

Halloj allihopa! :D hoppas ni haft en fin lördag! Min har vart rätt grym faktiskt, förutom då jag på kvällen fick en liten panikattack för jag kände mej så rastlös och som att jag inte gör och inte gjort nåt vettigt på lovet och ah.. haha så klagade av mej över detta med syster på telefon, sen blev det bättre ;)
Men egentligen så har jag ju typ bara gjort en enda sak idag, och det var då invigningen av gårdsbutiken! 
Men mer om detta senare eller imån (det senare är mest troligt), för först tänkte jag dra lite om gårdagen, som va riktigt awesome somsagt! :D
Började då med att jag väcktes av alarmet vid typ halv tio, och sen gick jag upp, åt frukost, klädde på mej, sminkade mej och blabla. Å sen typ tre minuter innan jag skulle träffa elsa nere vid stora vägen för hon skulle hämta upp mej med moppen, kom jag på den briljanta idén att göra mej lite fin och måla naglarna dagen till ära. Detta skulle jag dock INTE gjort, då klockan hann bli förbannat mycket OCH när jag skulle leta efter min moppehjälm hittar jag den inte.. Asså fatta paniken?!?! Så då fick jag ta min gamla hjälm som är typ helt sönder, och sen kuta så in i h-vete ner till vägen.. Haha sällan jag har sprungit så snabbt kan jag säga.. xD aja, sen kom jag iaf ner till elsa men då var det ändå rätt lugnt då klockan bara va typ kvart i tolv och bussen gick tolv.. Ända tills vi märker att moppen inte startar... Asså då JÄKLAR var det RÅpanik, försökte typ 1000 ggr men näpp den vägrade starta :@ så då stod vi ju där helt hysteriska så dom som åkte/gick förbi måste undrat vafasen vi höll på med hahah, men sen iallafall så kom jag på att det ju kunde va nån hemma hos min moster och morbror, och som TUR var så var min kusin hemma och han kom på momangen! :D så sån himla tur hade vi! Och så snällt av honom, så då vart vi otroligt glada och tacksamma!! :D 
haha å sen stod även ella vid busshållplatsen, så då berättade vi såklart hela storyn för henne, och sen ofc för frida när hon hoppade på haha (ljudeffekter hade vi med) xD
Haha å sen hade vi en skitrolig och flummig resa in till stan och vi typ skrattade och skrek så hela bussen nog störde sej nåt helt enormt på oss, men wtf ;P
Aja, och sen hoppade vi alla fyra av på öster och sa sen farväl till ella som skulle gå med sin kompis då, och sen så började vi vår lilla shoppingtur! :D och var lika trevligt som vanligt, gick i typ alla affärer och provade massa snygga kläder och var smakråd åt elsa och hade sjukt kul, å sen gick vi självklart in på åhlens och typ provade smink och sen massa handkrämer (varav en luktade typ bajs så fick ha på oss den hela resten av dagen sen xd), och sen gick vi även och åt glass då vi satte oss utomhus på en bänk, åså kom ett filmteam som filmade oss typ lite på håll, och jag skämde ut mej fullständigt HAHAH omg.. x'd 
Aja, och sen gick vi i massa mer affärer och sen åt vi och hade det sjukt kul på donken, och efter det gick vi och köpte typ dom sakerna vi kollat på, och sist gick vi till once och där var det somvanligt som att komma till himlen och jag hittade typ 140000 plagg jag provade och ville ha.. bl.a provade jag typ 6 olika skinnjackor som typ alla va sjukt snygga, så får kanske bli nån därifrån! Å sen hittade jag även ett helt OTROLIGT snyggt linne som jag bara inte INTE kunde köpa, så fick bli det TROTS att det är typ massa blingbling och jobbiga stenar åså som kan ramla av, men gah äälskar ju pärlor åsånt haha så kunde ju inte låta bli :D
 
Fortsätter i nästa inlägg så det inte blir för långt!
jag på newyorker :) rätt snygg skinnjacka där med!
linnet jag köpte! :)

Förra och förrförra veckans (bortglömda) ridlektioner!

Juust det ja!! Hehe kom p  nu att jag aldrig hann skriva om varken förra veckans ridpass eller veckan innan det, så kan ju dra om dom lite snabbt (om jag kommer ihåg nåt vill säga.. ;)) Kan dock kolla tillbaka på Alvas blogg så jag kan fuska lite och typ skiva av henne hehehe ;P
Men båda de gångerna hade jag ju Delicato dårå, och dom två passen gick verkligen asbra! Så det som vi hade för två veckor sen var ett riktigt bra och roligt ridpass, då vi faktiskt inte hade Essi utan vi hade en som heter Karin som jobbat där förut och som är jättebra och rolig! :) Och vi skulle då öva lite till till kadriljen, och vi red två och två redan på framskrittningen för vi skulle bli mer samspelta och hitta varandras tempo osv, och jag och delicato körde tillsammans med Ida och Hoffman, vilket faktiskt gick superbra!! Hade rätt lika tempon och kunde rida nära varann och samarbetade jättebra! Och sen gjorde vi några övningar då det verkligen gick helt awesome för alla haha :D så såg säkert assnyggt ut ;P
Å sen skulle vi arbeta på två mittvolter, halva gruppen innerst och det andra ytterst, och så red man åt olika håll dårå. Och där gick det helt okej, blev lite osynkade där ett tag men sen funkade det!
Och sen började vi även arbeta i galopp, vilket gick riktigt bra i början, ända tills Crut råkade snubbla på en isfläck, gå omkull och hamna typ på Alvas fot.. Så det var ju inte så kul :/ men aja efter en stund fortsatte vi iallafall, och sen tog vi det lite lugnare och gjorde lite andra övningar istället, och sen skrittade vi av. Men ett lyckat ridpass somsagt!
 
Sen då förra veckan gick det oxå väldigt bra tycker jag! :)
Började med å värma upp lite självständigt. Redan där kändes han pigg och vaken å han lyssnade superbra på mina hjälper men han höjde huvudet väldigt mycket å det var svårt att få ner honom i form osv. 
Aja, sen efter vi värmt upp då i alla gångarter så började vi göra en övning med galoppbommar, som låg på volten, en vid c, och de andra två vid långsidorna liksom. Och sen skulle man få till jämna galoppsprång mellan dom och samtidigt undvika att hästen skulle byta galopp etc. Men det gick verkligen superbra för oss där, han bytte inte galopp och mestadels av gångerna så blev det hyfsat jämna galoppsprång åså! 
Å sen gjorde vi samma sak fast en och en och även det gick bra, han gled väl ut nångång å det vart väl lite svajigt men annars tycker jag det gick riktigt bra! Och jaa, sen vet jag faktiskt inte riktigt vad vi gjorde mer på den lektionen, kanske inte hann mer? Kommer faktiskt inte riktigt ihåg (å alva var inte med heller, typiskt ;)), men ja kommer ihåg att jag var nöjd efteråt iallafall! :)
Å på teorin pratade vi om säkerhet i stallet och sådär. 
ännu en fin liten bild på delicato, för nåt år sen då jag gjorde fisknät på honom ;)

Ridningen igår - hoppning med Delicato som tyvärr gick riktigt kasst.. :/

Å där pratade jag somvanligt med dom andra osv, och sen gick jag bort till Delicato och gjorde iordning honom, eftersom jag även denna gången skulle ha honom. Å denna gången var det dessutom hoppning, och jag hade taggat typ hela dagen till det och tänkt att det skulle bli en toppenlektion, dock ska man nog inte tänka så då det är oftast då det går skit haha, vilket det tyvärr då gjorde igår.. :/ Eller alltså ja, det kunde ju gått sämre men det kunde oxå gått MYCKET bättre..! 
Aja hursomhelst så började vi med att värma upp självständigt som vanligt i alla gångarter, och sen travade och galopperade vi även över bommarna som låg på marken. Och där tycker jag han kändes rätt bra, typ pigg och ganska lyhörd osv. Så inget större fel där! 
Det var dock när vi hoppade fram (eller vad man ska säga) som problemen började. Men första gången var det väl både mitt och en annans fel då den var ivägen (okej kanske jag som skulle vart mer uppmärksam men jag gillar att skylla ifrån mej haha), så där blev det ett stopp.
Sen andra gången tror jag dock det gick bättre, men sen typ tredje gången så kom vi väldigt snett på hindret och jag var inte tilräckligt "på" honom, så där blev det tvärnit precis typ I hindret, så det blev som att vi kraschade hela hindret typ -.- 
Men sen började vi iaf köra som en liten bana med dom två hindrena på långsidan (ungefär 60 och 70 cm) och sen en snäv sväng på diagonalen och direkt upp till första hindret igen, och då gick det väl ändå lite bättre, fick nåt konstigt hopp där nångång tror jag och svängen blev väldigt konstig och vi var tvungna att bryta av till trav, men över kom vi ju, haha. Kan nog dock säga att det antagligen SÅG förjävligt ut, och dessutom sa essi att jag typ smackat på honom typ varje galoppsprång vilket jag absolut inte märkte själv?! x'D hahahah asfail och pinsamt men asså jag ville så gärna att vi skulle komma över och samtidigt ha bra fart, men antar jag var lite för inne i det att jag inte ens märkte att jag smackade som fan.. Haha så där rök min lilla glädje över den annars felfria rundan.. Bakläxa på det, kan ju inte hålla på å smacka hela jä*la tiden.. Haha nåväl, men trots att det då gick okej på sista rundan så är jag iövrigt inte ett DUGG nöjd över den lektionen då jag själv red helt uselt och det säkert skulle gått mycket bättre om jag vart mer noggrann och uppmärksam.. Menmen inget å göra åt nu, får bättra mej till nästa gång! Lite tråkigt bara då jag dom senaste gångerna vi hoppat tyckt det gått riktigt bra (beror ju dock lite på vilken häst man får oxå), och det har jag vart väldigt glad över eftersom det annars inte gått alls bra i hoppningen förut då jag är väldigt osäker och feg osv, så detta kändes lite som två steg fram ett tillbaka.. Men jaja somsagt, får hoppas det går bättre nästa gång!
 
söt är han iallafall! :)

Igår :)

Jaja HEJ iallafall! :D 
Nu sitter jag här igen, efter en helt amazing dag och kväll med bästa tjejerna! :D har haft det grymt kul men får se om jag hinner/orkar skriva om det, eftersom jag måste upp tidigt (tidigt för mej är typ innan 10 haha) eftersom jag ska hjälpa till på "invigningen" av min moster&morbrors gårdsbutik imån! :D Ska typ servera åsådär, hoppas det inte kommer typ 1000 pers, det kan dock bli vääldigt många då dom är väldigt sociala av sej + har lagt ut stor annons i tidningen.. Hehe menmen, behöver träna på sånt känner jag! ;)
Hursomhelst tänkte jag iallafall skriva om gårdagen och om ridningen, som tyvärr blev riktigt dåligt tråkigt nog. Jaja det måste det ju gå ibland! 
Så vi tar det la från början :) hade ju iallafall några timmar på mej härhemma innan jag skulle iväg till stallet, så efter jag ätit frukost åsådär, så gick jag somvanligt ut och satte mej i solstolen och satt sen där en bra stund och typ bara solade, läste hästtidning och sen pratade jag även med syster en stund i telefon! :)
Å sen när klockan blivit ett eller nåt tog jag min vanliga runda till lammen för å kolla hur det gått med Bä (som jag döpte lammet som inte fick nån mat till, haha) och det som föddes igår som fick tre döda syskon (kom ett till sen efter jag tatt ut det andra). Men med dom var det finfint och dom hade redan fått komma ut ur deras boxar! :)
Å sen träffade jag min morbror, som drog med mej upp på vedbacken och tvingade (haha) mej å hjälpa till och klyva ved haha, vilket överraskande nog var rätt kul och enkelt faktiskt! Å sen var det trevligt att bara stå där och prata massa med Micke, alltid lika kul haha xD nämen han är asgo ;)
Å sen efter vi stått där i kanske 30-40 min skulle han iväg till skogen och då gick jag hem och hjälpte pappa med maten och sen åt vi och sen vid typ kvart i fyra så skjutsade han mej till stallet dårå. 
 
 Ridningen kommer i separat inlägg!
hehe ja denna vackra bild fick stå för detta inlägget xd

Onsdagen - dramatisk lammförlossning, tupplur ute i solen och städning! ;)

Och detta skulle såklart publicerats igår.. -.-
 
Igår var även den en väldigt slapp men ändå go dag! Blir dock alltid så arg på mej när jag har en "hemmadag" för jag gör typ inget känns det som? Eller hinner iaf typ inget, typ sover halva dagen och sen hinner jag va ute lite och sen typ inget mer.. :/ Aja, struntsamma, igår försökte jag gå upp lite tidigare iallafall! 
Sen gjorde jag typ min vanliga frukost och sen chillade jag en bra stund och sen vid typ halv ett-tiden kom jag iallafall ut. Och då la jag mej först i solstolen på baksidan och solade och läste och så, och sen gick jag bort till lammen som vanligt, och mamma och pappa hängde med och kollade en snabbis med. Och sen när vi kikat runt i båda ladugårdarna så gick mamma och pappa, medans jag stannade kvar en stund vid lammet som inte kunde äta själv (fast det kunde det denna gången, så det blev jag väldans glad över! :D), och sen såg jag att i boxen bredvid stod det en tacka med ett lamm, men jag märkte att tackan verkade lite orolig. Och sen la hon sej ner, och sen började hon kvida lite och då fattade jag ju att hon skulle föda ett till lamm. Och redan då tyckte jag det verkade rätt konstigt då hennes andra lamm inte direkt va nyfött. Men aja, sen pressade hon då fram lammet, men när det kom ut rörde det sej inte eller så, så då ringde jag till micke som sa att jag skulle liksom ruska om det, så då kutade jag och tog på mej ett par plasthandskar, men när jag kom dit såg jag ju att det var helt dött och låg liksom lite halvt inne i tackan fortfarande. Så då tänkte jag att där kunde det ju inte ligga, så då tog jag tag i dens lilla ben och drog ut det (åh höll typ på å spy, det var kladdigt och alldeles varmt, och dött dessutom x0), och just då kom John min kusin  och hans flickvän Sofie och sa att dom hade fått ta hand om ett annat dött lamm nån timma innan som hon oxå fött då, och sa att det jag gjort va bra iallafall! Å sen tog dom ut det lilla döda lammet på backen.. stackarn! Så det blev verkligen dramatiskt, men antar det var bra ändå att jag var där just då! (och att det fanns plasthandskar, thank god för det!!) 
Nåväl, och sen efter jag pratat med John och sofie lite till så gick jag slutligen hemåt, tog en liten extra joggingtur med vilket var väldigt skönt! 
Å tjaa, sen när jag kom hem så typ åt vi tror jag eller nåt, och sen gick jag ut och la mej i solstolen på baksidan igen och skulle bara sitta där en stund men det slutade med att jag somnade och sov där nån timma, och sen vaknade jag av att det hade blivit lite kyligt och då gick jag in och la mej i soffan och fortsatte sova där haha. Å sen åkte mamma och pappa på konsert inne i stan på Spira, medans jag sov dårå, och sen när jag vaknade vid typ sju var jag tvungen att börja städa mitt rum som inte hade blivit så jättefräscht direkt höhö.. ;) Så då satte jag igång och började damma alla fönster, skrivbordet, nattduksbordet och bokhyllan och sen sorterade jag även i min "kläd-fåtölj", rätt välbehövligt det med ;) Och sen såg jag på halv åtta hos mej och sen även på Sveriges mästerkock å sen satt jag la här as usual.. ;)
haha var inte så glad efter denna dramatiska händelse, jag menar lammet va ju trots allt DÖTT! :(

tisdagen - go dag som tillbringades mestadels utomhus och även lite fondant-bak!

Hejhejhej allihopa! :) 
Hoppas ni haft en bra torsdag! Min har vart både bra men sedan lite mindre bra.. :/ Aja får se om jag hinner skriva om det nu, annars tar vi det en annan dag. Nu taggar jag iaf imån då det blir först stan och sen bowling med bästa tjejerna :D minus Lollo då då hon ju är i usa den fuskisen ;)
Nåväl, tänkte bara försöka blir klar nån jäkla gång med att skriva om dom senaste dagarna, så vi börjar med tisdagen (ska försöka hålla mej kort!) :)
Fast hmm, frågan är hur mycket jag gjorde den dagen egentligen? x) Sov nämligen vääldigt länge somvanligt, och sen gick jag upp, gjorde min vanliga gröt osv. Och sen tror jag att jag bara segade mej aslänge innan jag kom ut, men aja sen spenderade jag iaf typ hela dagen utomhus och bara hade det gött i solen! :D låg typ och solade och läste vid söderväggen, gick och hälsade på lammen, gick promenad med mina nya dojjor och ja.. gjorde jag så mycket mer? x) Nämen ja, det var la typ det, men sen när jag gick in så tog jag iallafall fram min nya receptbok och letade fram receptet på chockladfondanter, eftersom jag varit så sugen på å göra det aslänge nu. Så sagt och gjort så gjorde jag det dårå, och det var faktiskt väldigt enkelt! 
Trodde dock dom skulle blivit godare, men tror det var för att jag använde mintchoklad (mörk dessutom) och sen att det inte var så mycket socker i, jag menar HALLÅ om det är en efterrätt ska den la va söt iallafall?! Haha så blev lite besviken faktiskt.. Men äh får testa ett annat sötare recept nästa gång ;) Annars blev dom bra, konsistensen va exakt så jag ville och det rann ur dom åså :D 
Men jaja, sen efter jag gjort själva smeten kom mammas kompis förbi och då åt vi våfflor med henne och sen gräddade och serverade jag då fondanterna, och sen när jag tröttnat på deras tjöt gick jag ut en sväng trots att klockan va typ halv nio och det nästan var mörkt.. ;) Men var så sjukligt gött å bara gå när det ändå inte var helt mörkt utan himlen va typ orange och man började se stjärnorna :'D Å så himla najs att det blivit så mycket ljusare på kvällarna med, weho! :D
Nåväl, sen när jag kom tillbaka från min promenad satte jag mej vid datan och satt där resten av kvällen typ ;)
på prommisen :)
mörk bild men ah, lyckades väl lägga upp det lite halvsnyggt iallafall.. ;)

måndagen - tinna och micke åkte hem, ridning med ella och ballong :D (mkt märklig rubrik.. xD)

Å sen kan jag ju dra lite om de senaste dagarna med :)
Måndagen var även den en mycket bra dag! :D
Vaknade rätt tidigt då jag ville passa på att vara med tinna och micke innan dom skulle åka. Fast ja, vi gjorde kanske inte jättemycket då jag typ satt och åt frukost nån timma och dom sen gick ut på långpromenad och jag typ glodde på tv, men vi hann iaf umgås lite precis innan dom skulle åka ;)
Å sen då när dom pressat in allt i minibilen så kramades vi hejdå, och sen åkte dom dårå.. Snyft :'( Haha jaja dröjer åtminstone bara två veckor tills jag får se tinna igen, med micke är det värre :( Aja får åka upp till västerås snart igen!! 
Menmen, sen efter det så typ chillade jag en stund, och sen gick jag iväg till fåren igen och kollade på lammen som fötts på den dagen/natten och sen hjälpte jag även ett nyfött lamm som inte kunde äta själv för att tackans juver var för stort (hon skulle nämligen fått trillingar men två var döda), så då fick jag hjälpa den att hitta spenen typ, haha x) Menmen, man vill ju inte direkt att det skulle dö för den inte kunde få i sej mat!
Nåväl, sen upptäckte jag att klockan va skiiitmycket, och att jag skulle va hos ella om ca 10 min (vi hade bestämt att vi skulle rida vid halv tre) haha, så då var det bara att kuta hem och dra på sej ridkläderna och cykla gärnet ner till henne ;) Men kom faktiskt bara typ 5-7 min sent, så det va la godkänt ändå ;)
Nämen sen hade vi det precis lika trevligt som vanligt, både i stallet när vi gjorde iordning hästarna och sen när vi red och kom tillbaka :D Och denna gången red vi bort till bunn och vände, och hästarna var så duktiga så! Det enda var väl borta vid hambo då det BÅDE var en liten eld med massa rök OCH en gammal farbror som stod i skogen, det var INTE roligt tyckte majken och vidur.. ;) Haha fast sen var dom faktiskt jätteduktiga, särskilt när vi skulle gå igenom röken, dte tyckte dom inte alls var farligt, haha!
Men ah, vi tog det rätt lugnt hela rundan, travade bara lite uppför en backe men hästarna var ändå väldigt pigga och glada även om vi mest skrittade! :)
Å somvanligt pladdrade jag och ella på nonstop, behövs bara nån vecka emellan så har vi hur mycket som helst att prata om ;) 
Å sen när vi kom tillbaka och hade släppt ut hästarna i hagen igen så stod vi ytterligare säkert en halvtimme och pratade om träning, fjällen, sommarjobb, party och allt möjligt haha ;D
Fast sen efter vi stått där ett bra tag så cyklade jag slutligen hemåt igen! ;)
Å där var maten typ färdig, och sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde resten av kvällen, men typ gick ut en runda, såg på tv och satt vid datan tror jag ;)
 juste, sen flög en ballong precis ovanför vårt hus med, ser inte ut som dom är så nära men dom var verkligen grymt nära, och dom ropade till oss tillochmed haha xD
dom fick sitta ihop och dom är i fel ordning men orkade inte ändra.. ;)

Påskdagen :)

Påskdagen var en bra dag den med! :) Då kom Johan och Erika hit och vi åt asgod middag som tinna och micke gjort (jag hackade typ svamp haha så jag gjorde inte supermycket ;)), typ trerätters blev det :D 
Å jaa sen satt vi ute i solen, tinna, erika och jag medans johan och micke va ute och körde minibilen (haha har typ döpt den till det xD) och sen gick dom ner till marie, björn och tyra och då gick jag, micke, tinna tillsammans med kristina och lisa bort till lammen och kollade på dom! :)
Å sen kollade vi typ bara på massa bilder från i somras och förrförra sommaren (och åt SVINgod choklad som johan och erika tatt med sig från barcelona, asså seriöst typ godaste jag ätit :'D) och sen vid typ sju åkte dom hem, och sen kollade jag typ på ponnyakuten och sen kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde haha? Eller juste vi åt typ räkmackor och satt och pratade i finrummet och bara hade det allmänt mysigt! 
Å sen gjorde vi säkert massa mer småsaker under den dagen som jag inte kommer ihåg, typ spelade piano och sjöng och var ute å sånt men ah, har ju sämst minne så kommer inte riktigt ihåg ;)
 
Haha oj jisses, ett inlägg som inte blev SÅHÄÄÄÄÄÄÄR jäkla långt!! Det börjar gå bättre för mej! ;D
lite bilder jag tog på lammen :D
haha åh så jäkla söt!! 
gud tänk att thelma var så liten en gång i tiden med :')

Påskaftonen!

Jahapp, hann såklart inte publicera det här igår som det var tänkt, men jaja det kommer nu istället!!
 
Sen om jag ska försöka sammanfatta helgen lite så var den otroligt go och mysig! På lördagen så tror jag att jag gick en runda, och gick till lammen åsådära (ploppar ju upp nya hela tiden ;)) och var ute i det awesome'a vädret, och sen vart det ju påskäggs-letande och sen vid typ tre eller nåt kom Micke med minibilen! ;D Å då åt vi typ påsklunch, och sen chillade vi nog mest och juste, jag mamma och pappa såg på Lejonkungen med då haha, myys! :D Alltid lika grym är den ju med, måste vara bästa disneyfilmen tror jag! Haha jaja, och sen hade klockan blivit typ 5 och då var det dags att göra sej iordning inför kvällen, då vi skulle på påsk-kalas hos kusinerna! :D
Så sen vid typ kvart i sex gick vi då bort till gärdet nedanför mina ena kusiner, där vi skulle ha den årliga (okej har haft den typ 2-3 ggr kanske haha) påskbrasan! :D så där samlades vi, våra kusiner, lilla Tyrisen, och så alla (eller ja, inte alla men några) vuxna och sen stod vi där och babblade och skrattade och gullade med Tyra och tog massa bilder och gick och hälsade på hästarna :) Haha å även såg på när micke hällde på ett dött får på elden, eller "offerlammet" som han sa, sjukligt makabert var det haha x0
Nåvääl, efter vi sen stått där ett tag så hade alla börjat bli frusna så då gick vi slutligen hem till Lagervalls dårå! :)
Å sen hade vi en, precis som vanligt, helt awesome kväll där med massa god påskmat (eller ja, efterrätterna var väl mera i min smak då påskmat är rätt äckligt haha ;)) och MASSA flumm med bästa kusinerna och alla andra, och sen busade jag runt massa med Tyra oxå såklart och vi sprang runt och "spelade" piano&gitarr, "galopperade" (HAHA sötaste ever typ!!!), snurrade i den roliga snurrfåtöljen, busade med alla andra och pratade massa eftersom hon börjat prata nu haha så himla söt!! Typ när vi satt och bläddrade i en tidning så ba; äst, äst, äst, äst... hahahhaha hon trodde alltså att allt var hästar i tidningen :') haha världens sötaste unge! 
Nåväl, sen efter det var hon iallafall tvungen att ta på sej pyjamasen och sen gå hem och sova :)
Men sen hade vi en asrolig fortsättning på kvällen, trots att alla va typ assega och inte orkade göra nåt x) Nämen vi hittade ändå på lite saker, spelade blokus (standard ;)), gick ut en runda i månskenet och sen gick vi in igen och typ chillade och diskuterade massa saker och tillsist spelade vi även typ 3 omgångar rappakalja, det är liksom ett måste på alla släktkalas haha! Å det var lika flummigt som vanligt, man kissar ju typ på sej när man spelar det hahahha x'd Världens ABSOLUT bästa spel, hahhahaa.
Men sen blev vi för trötta för att spela mer, så sen slutade vi och sen vid typ halv tolv (eller halv ett sommartid) sa vi hejdå till alla och åkte hem och sov. 
Men en riktigt lyckad påskafton iallafall! :D
 
påskfrukosten! :D (om ni undrar vad det är så är det blåbär/hallongröt med jordgubbar å blåbär på ;))
godiiis :D 
massa efterrättter :D
nån jättegod efterrätt med nåt konstigt namn som kristina gjort! ;D

Fredagen- stalljouren och fredagsmys!

Hejsansvejsan allihopa! :D Hoppas ni haft en fin dag i solen!
Jag har haft en skön men något händelselös dag haha, men jaja är det lov så är det! ;) Men skriver om det senare, tänkte bara dra lite om de senaste dagarna och påskhelgen dårå! :)
Å somsagt hade jag en väldigt mysig påskhelg, som man ju nästan kan kan säga började i fredags, då lovet började! Dock började vi lovet mindre trevligt, genom att gå upp vid typ halv sju eftersom vi skulle ha stalljouren den dagen. Så det var bara att masa sej upp och åka till stallet! 
Dock gick det faktiskt väldigt smidigt&bra denna gången, känner att man gjort det några gånger nu ;) Men ja, det mest löpte på riktigt smidigt, klantade mej endast ett par gånger och missuppfattade typ ALLT som Sigrid ("ledaren") sa haha? Fattar inte va mitt problem är.. x0 Haha jaja förutom det gick dom första timmarna somsagt rätt bra och snabbt och det vi gjorde då var ju att ta ut några hästar till lösdriften, mocka (pappas absoluta favoritsyssla hahah xD), packa hö, ställa ut hö'et i boxarna... och så var det nåt mer som jag inte kommer ihåg, men ja det var väl typ det vi gjorde på morgonen.
Å sen efter det då gått typ två timmar så var vi färdiga för morgonen, så då sa vi hejdå till Sigrid och sa att vi skulle komma tillbaka dit vid halv två. 
Så då åkte vi hem, chillade några timmar med lite tv och så åt vi lunch åsådär, och sen vid halv två åkte vi då tillbaka till stallet för eftermiddagspasset. Och där gick det SJUKT smidigt, mindre än en timme tog det att fodra hästarna med havre&kraft, ta in båda flockarna och dom i trekanten, och sen knäppa fast dom, sopa i gången, se till så alla hade vatten osv. Haha å Sigrid sa tillochmed att under alla hennes gånger hon haft stalljouren så hade det typ aldrig gått så snabbt och smidigt, så det var la bra betyg i guess ;) Men sen älskar ju pappa att ha stalljouren med och mockar&sopar mer än GÄRNA osv, så det går ju rätt bra när han är med ;)
Men ah, så en ganska lyckad stalljour blev det denna gången eftersom det gick så bra, det var rätt kul och Sigrid var en bra "handledare"! Och sen är det ju rätt mysigt med alla hästarna och att ta in dom och höra dom stå å äta sitt hö sen när man är färdig med ;)
Men aja, sen då åkte vi hem, och då var ju klockan bara lite innan tre, så då hade man ju ändå rätt mycket av dagen kvar :) Dock kommer jag typ inte ihåg vad vi gjorde hela eftermiddagen/kvällen?! x) Men juste, Tinna lagade typ världens godaste "tortillatårta" som va som typ en tårta gjord av tacos och massa grönsaker och stark sås, och sen har jag för mej att vi åt nån efterrätt med :)
Men tjaa, sen tror jag att jag mest satt vid datan (kanske gick ut en stund med?) och sen kollade vi ju på Let's dance och åt massa gott med :P
haha inte så passande bild men hade ingen annan typ.. ;)
 

Torsdagen - jobbigt prov&idrottslektion men iövrigt bra dag!

Torsdagen var en rätt bra och rolig dag! :) (minus provet..)
Hade dom vanliga lektionerna först åtminstone, först spanska som va sjukt chill då vi bara satt och lyssnade på alla andra som redovisade, sen hade vi biologi då vi bara pluggade inför provet, å sen var det musik då vi började med 60-talet (jag va så grym så jag visste att the beatles och rolling stones regerade då ;)) och så pratade vi lite om det och sen började vi spela två låtar från 60-talet med! Men jag hade ingen lust att spela piano just då så jag satte mej vid elgitarren och började spela lite! Å med lite tips från marcus så gick det iallafall helt okej, eller jag kunde liksom spela låten men det gick rätt långsamt. Dock vet jag inte vad som krävs för att få A så kanske får ta piano ändå men var kul att testa iallafall och jag älskar att spela elgitarr det är så jäkla coolt haha! x)
Nåväl. Efter den lektionen så hade vi då egentligen matte, fast pappa hade lagt biologiprovet där istället. Så det var bara å köra igång, och FYF*N va jobbigt det var!! Eller asså inte att det va särskilt svårt eller så för frågorna kunde man ju typ, men bara att orka skriva ner allting och komma ihåg allting va så bövla jobbigt och så sjukt tidskrävande!! x0 åså blev man PISSstressad när alla i klassen gick typ när man själv inte ens gjort hälften av provet, men som tur var var jag, frida och elsa typ exakt lika snabba (eller långsamma haha) så vi blev färdiga typ samtidigt, vilket var exakt när tiden var slut, dvs efter typ 1 h å 10 min.. haha! Menmen får ju hoppas det lönade sej att vi satt kvar så länge och att vi nu får bra, för jäklar va vi skrev!! Haha men sjukt jobbigt var det somsagt..
Menmen, sen hade vi lunch och sist idrott vilken va så sjuuukt jobbig den med, som om inte biologiprovet vore nog?! :@ haha nämen först värmde vi upp (vi tjejer i c fick värma upp i korridoren utanför salarna? haha xd) och sen hade vi typ en halvtimmes ASJOBBIG cirkelträning, med typ 13 svinjobbiga stationer å alla var med styrka (några med balans oxå iofs) och man typ dog efter ett varv.. x0 aja var riktigt bra träning iaf och väldigt bra stationer som man nog skulle kunna göra hemma med endel! 
Aja, efter det enormt svettiga passet så slutade vi ju iallafall (thank god!) och då åkte ju jag till stallet dirr som vanligt! 
 
Ridningen kommer i separat inlägg!
torsdagens outfit :)

Onsdagen (sjukt långt efter men..)

Heeejsan allihopa!! Hoppas ni haft en finfin påsk, min har vart supermysig och rolig! :D Så tänkte skriva lite om den senare, för först måste jag bara skriva klart om onsdagen eller torsdagen, annars får jag tvångstankar typ haha xd nämen ah, ska försöka hålla mej kort!
Onsdagen var en rätt bra dag vad jag minns, hade dom vanliga lektionerna och på dom första hände det la inget speciellt förutom att frida, elsa och jag redovisade vårt grupparbete på spanskan och var såklart först ut som vi typ alltid är?! -.- Aja gick väl ändå hyfsat, publiken var la lite halvstörig och Karin klagade på lite småsaker men jag tyckte vi va duktiga ändå ;) Och planschen blev ju iaf typ snyggast ever, hähä ;P
Nämen ah, och sen hade vi ju engelska som väl var rätt flummig som vanligt å jag&filip kom väl inte aslångt direkt haha men jaja. 
Åså hade vi ju idrott med som blev otroligt flummig den med då vi tjejer stängde in oss i gamla salen och skulle göra massa styrketester men blev mest massa fuldans till SÅHÄR hög (men grym) musik haha xd
Åså hade vi ju svenska då vi typ bara läste och lyssnade på lucas som satt och sjöng till ulrik munther för full hals.. xD hahaha.
Nåväl, sen slutade vi iallafall och fick åka hem! :P
Å sen när jag kom hem så drog jag ut på ännu en skidtur (haha börjar bli standard nu x)) ;D å jag tog typ samma runda som dagen innan minus en bit då jag inte hade så mycket tid. Men var en mycket go tur även denna dag och sen när jag skidade förbi min morbror så träffade jag honom igen och då sa han att första lammet hade kommit :D så då var jag såklart tvungen å kolla på det, och det var skitsött såklart! Haha men är så JÄKLA stört att det var typ ett ÅR sen lilla bäbis-thelma va så liten och kom till oss?! Känns som bara ett par månader sen.. Aja blir nog inget flasklamm i år eftersom det var sjukt krävande och man är otroligt bunden, och så av lite andra skäl så blir det antagligen inget detta året.. Men var ju hursomhelst såklart skitmysigt å kul att ha haft ett! <3
Nåväl, sen efter jag pratat med Micke en stund så skidade jag hemåt, och sen tillbringade jag typ resten av kvällen i min biologibok (typ bokstavligt talat haha) och bara rabblade alla jäkla frågor om&om igen tills jag (typ) kunde dom. Å sen såg jag såklart Sveriges mästerkock med! :D
mellanmålet den dagen (tror jag) ;)
ready for skidåkning ;)