fall seven times, stand up eight

Tja allihopa, har vart en rätt..knepig och rätt kaotisk dag som jag inte pallar å skriva om här.
Hoppas på att morgondagen blir bättre då vi ska in till stan och bada och shoppa! :)
Menmen, nu ska jag bara ta det lugnt, se på GG och kanske kolla på beckfilmen jag missade igår!
Men vi hörs nog imånkväll igen!
Puss :*
 

besök av bror, hans flickvän och världens sötaste lilla valp!

Hejsvejs allihopa! :D
Idag har vart en lite blandad dag, både bra&dåliga saker har hänt idag. Men vi fokuserar på det roliga! :)
Å det började då med att när jag klev upp ur sängen så var plötsligt min bror, hans nya flickvän och deras URSÖTA valp utanför rummet haha! Dom kom igårkväll sent, så orkade inte hälsa på dom då, men fick ju hälsa på dom imorse och kan bara säga att ÅÅÅH VAD KÄR JAG ÄR I DEN HUNDVALPEN! <3333 Tyson heter han och är bara 17 veckor och han ser ut som en liten rynkig gris hahahah :D så då gosade jag ju massa med honom först, och sen gick vi ner, åt frukost tsm och pratade åså :)
Sen efter nån timma så bestämde vi oss för att gå ut på promenad i solen, allihopa, så då tog vi med lille Tyson på hans hittills längsta promenad :) haha det var så mycket nya intryck och han fick hälsa på så många å springa så mycket att han typ var helt död när vi kom tillbaka haha, söten! 
Dessutom så fick han ha på sej en rosa baby/dock-kofta för han inte skulle frysa HAHA så jä*la söt blev han! :'D
Haha, å sen då när vi kom tillbaka så chillade vi mest, och sen spelade vi lite piano och satt lite vid datan, och sen efter nån timma så började vi med maten och så gjorde jag sallad och dukade osv, och sen vid 3-tiden åt vi god middag med efterrätt :D 
Å sen när vi ätit så började vi spela monopol! Å tjaa det tog som vanligt över två timmar, och trots att det gick absolut SÄMST för mej (hade 3 gator som mest xd) så kom jag iaf inte sist haha :D 
å sen så kelade jag massa med tyson (fast det har vi ju gjort hela dagen i princip haha) å sen så gick jag väl typ upp hit en sväng å sen så såg vi på solsidan samtidigt som vi åt massa popcorn och chips hehe :)
Å sen så har vi bara tatt det lugnt sen dess! 
Men nu ska jag gå ner och säga godnatt till lille tyson och sen ska jag strax gå å lägga mej :P
Imån får vi se lite vad som händer, antingen hänger jag med Gustav och Emina till stan och shoppar å badar, eller så stannar jag hemma med syrran å så kanske vi går en sväng till vår moster :) så vi får se hur det blir!
Men ha det bra tills vi hörs, puss :*
 
asså titta på han?! åhhh så söt han äääär! <3
haha angryface.. ;)
asså hur beårande?! :'D finns massssa mer bilder på pappas kamera, men dom får komma en annan gång! 

lite bilder från moppeutflykten! (obs fridas bilder!)

Tänkte innan jag går å lägger mej lägga ut några av dom superfina bilderna vi tog med fridas kamera på vår moppeutflykt för några helger sen! 
Love u guys! <3
 
 
 
hahahah sista bilden är så jä*la ful på mej x'd men ni andra är så söta så!
alla bilder snodda från friidaamattsson.blogg.se !

lugn och mysig lördag!

Hej allihopa! :) idag har varit en otroligt slapp dag pga att saker inte riktigt blev som planerat, så idag har bara vart en hemmadag! Men det är ju inte helt fel det heller ;)
Å det började med att jag sov ut länge, sen gick jag ner, gjorde min vanliga hälsogröt haha, och sen hade mamma, pappa och tinna skurit upp massa frukter när dom ätit frukost innan, så det fick bli gröt och massa exotiska frukter till frukost! :D
Å sen läste jag i min engelskabok och pratade med syrran en stund, och sen gick vi upp, såg ett avsnitt av gossip girl och sen gjorde vi oss redo för att gå ut en sväng :) å samtidigt rättade pappa mitt matteprov, och jag fick A på det!! KAN NI FATTA?! Hade 24.5 av 28!! :D :D :D yeyyyyyyyyy! haha nämen det blev jag vääldigt förvånad över, så det var en glad överraskning! :D
Hehe jajaaa, sen gick iaf jag och tinna ut på en promenad, där vi hann med å snacka en MASSA skit om allt och alla hehehe ;P sjukt skönt å bara prata av sej ibland! 
Så den promenaden gick sjukt fort haha, och sen när vi kom tillbaka så gick vi in, spelade lite piano osv, och sen satte vi igång å göra fiber-pannkakor! haha gick sådär i början, men tillslut blev dom riktigt lyckade och jättegoda! :D
å sen efter vi ätit gick jag upp å såg på lite tv :) 
Å tjaa.. sen vet jag inte vad vi gjorde sen? Men jag satt la lite vid datan och såg på gg typ :p å sen vid sex eller nåt så åt vi pizza, som var så sjukt jä*la god idag?! Haha vet inte vad mamma gjort med den?! xd haha nämen asgod var'en! ;D
Å sen så har vi bara haft myskväll i soffan med popcorn å tv-tittande! :)
så har vart en väldigt lugn och skön dag!
Dock blev det stor dramatik när vi såg på tv, för plötsligt började det lukta rök som f*n, och alla bara kutade ner till kakelugnen, som vi eldade i, för vi trodde ju liksom att elden hade tatt tag i nån stol eller nåt.
Men sen kände vi att det kom från köket och då var det ju såklart pappa det smartass'et som hade glömt popcornen så dom typ va påväg å brinna upp hahah xd lyckat!!
Aja, en vanlig kväll hos fam Genberg helt enkelt ;)
Jaja, får se sen vad som händer imån! Skriver nog då eller på måndag! Puss :*
min fabulösa lyxfrukost haha ;)

slapp fredag och nu LOOOV! :D

Sen har faktiskt denna fredagen vart riktigt okej den med, så hela veckan har ju ändå inte vart helt hemsk trots allt! ;)
Sen var det inte helt fel å börja dagen med storsamling, då alla hyllade Hannes i 9D som vann DN-testet i Jkpgs län, och sen få reda på att man skulle få tårta efteråt :D hehe, så sen typ kastade sej alla över tårtorna och jag ba; ASSÅ JAG SKA HA ROSEN!! INGEN ANNAN TAR ROSEN!!!
Haha, så jag (och elsa) fick rosen :D så sjukt gött!
Dock blev jag proppmätt innan jag ens ätit upp allt, + att jag fick typ huuur ont i magen som helst efteråt.. x) menmen, gött vare iaf! :D
Sen så var det ju sjukt najs att vi slapp typ 30 min av kemin med! :D så vi hann typ inte göra nånting hehe.. 
Sen efter det så hade vi då matteprovet, som jag seriöst satt i över en timma med, eftersom jag verkligen inte kom på sista uppgiften som var typ helt omöjlig. Så jag satt säkert en halvtimme och verkligen försökte, men när det typ var jag och två till som satt kvar så gav jag upp haha xd aja, får hoppas dom andra uppgifterna gick hyfsat åtminstone, pappa skulle rätta mitt först hehe ;P
Aja, efter provet så hade vi svenska, då vi bara renskrev våra artiklar som vi skrivit, och sen efter det hade vi engelska då vi bara satt med våra IUP:er för det va massa ämnen som kommit till efter vi gjorde det första gången. Gött å slippa engelska iaf ;)
Å sen hade vi lunch, och efter det SJUKT flummig SO då en lärarstudent skulle berätta för oss om källkritik, men det gick sådär hahahah xd tillslut så bara släppte hon oss, mitt i en uppgift vi skulle göra, typ 20 min innan vi skulle sluta egentligen haha xd stackarn..! Haha inte ovanligt dock att vår klass går lärarstudenterna på nerverna.. xd
haha så det var ju rätt soft det med! ;D
Så då hann vi med att både gå upp å köpa lite godis på tempo, och så hann vi med kvart i-bussen å sen kom elsas mormor å hämtade oss vid bussen :D så då kom man hem redan typ kvart över två! :)
Å sen när jag kom hem typ gick jag upp å kollade på Intresseklubben haha, och sen chillade jag en stund tills jag sen gick ut på en långpromenad i det fina vädret! Är så sjukt skönt å komma ut ensam och bara gå å tänka lite.. :) Å sen när jag kom tillbaka så hade mamma kommit, och då gjorde jag min lilla specialsallad haha, och sen åt vi! :) å sen spelade jag lite piano, såg på gg och sen har vi haft myskväll med snacks å tv och så har jag suttit lite här med!
Å nu kom min syster för typ 30 min sen med :D fast hon var rätt trött å vi med så vi snackar mer imån! :) sen får vi se vad som händer nu under helgen, men ska försöka uppdatera nångång iaf! 
Men ha det så bra tills vi hörs, puss :*
hehehe ja såhär kan man ha det en vanlig fredag på vår skola.. ;P
dock är detta INTE okej!! asså snö i oktober?!? det var ju förfan nyss sommar?! dessutom har det knappt vart nån höst så detta känns fel :( gillar snö men den ska komma i december typ!!

gårdagen-betydligt bättre skoldag med ridning på örks efteråt!

Sen var iallafall gårdagen en mycket bättre dag, och plötsligt hade typ alla blivit glada och trevliga igen?! lite skumt.. menmen! 
Hursomhelst var dagen somsagt mycket bättre, även om dagen började med typ världens största spanskaprov x0 och jag säger bara TUR jag hade övat till det för annars skulle det f*n vart omöjligt å klara det!! Stackars elsa, hon sa att det var det värsta prov hon nånsin gjort haha.. :s men ah, det va faktiskt rätt svårt.. 
Men hoppas det gick okej iallafall! 
Jaja, sen efter det hade vi biologi, där pappa typ babblade & babblade heeela lektionen om dopning typ. Men jaja rätt chill ändå ;) Sen blev det rätt flummigt där med, var bara typ 12 st den dagen å alla jobbiga killar var borta :D 
Men sen efter den lektionen så hade vi musik, som var helt okej men vääldigt slapp och lite lam och tråkig faktiskt.. Satt bara i ett grupprum och spelade på jordens lamaste låt med gitarr, och den är såå tråkig och det går såå långsamt -.- så det var lite lamt där ett tag, men sen blev det rätt kul till slutet ändå ;)
Å efter det så hade vi matte, och lagom till den började så kom frida, precis hemkommen från turkiet och helt SJUKT solbränd!! :O inte okej alltså!! haha nämen det var ju kul å se henne igen såklart! :)
Så då hälsade ju alla först på henne oså, och sen hade vi ju då matte, och när den var slut hade vi lunch.
Å då satt vi såklart å babblade med frida om hur resan var och om allt hon missat osv ;)
Och sen gick vi ner till idrotten, och sen hade vi seriöst typ VÄRLDENS roligaste idrottslektion hahaha :D vi slapp va med b-klassen, så sen fick vi bestämma helt själva vad vi ville göra, så då typ sprang alla runt och var helt galna haha och dansade och skrek åså hahah xD å sen körde vi massa lekar, typ flaggan, killerboll och jordens lamaste lek bläckfisken (var jag och elsa som bestämde det haha, bara för vi ALLTID körde den på ölmstad xd), haha fast det blev askul sen ändå :D haha och det goa var att ju dom jobbiga killarna inte va där, å sen var det bara Jona som  var ensam kille med, så då kunde alla vara helt galna och typ dansa till den GRYMMA musiken haha (typ caroline af ugglas) xd hahah sjukt kul var det!!
Så då var man något slut efter den lektionen! x) 
Å sen då tog vi bussen hem, fast jag åkte ju till stallet dårå (haha har blivit rätt mycket ridning denna veckan!) ;)
Å sen gjorde jag det vanliga, åt, gjorde läxor, bytte om osv, å gick ut till stallet, flummade lite med dom andra och sen kollade jag vem jag skulle var, och blev VÄDLIGT förvånad när essi sa Snuitje och inte Northon, eftersom jag va övertygad om att jag skulle få northon på hoppveckan! Men nu ska jag ha snuitje ist och är såhäääär glad! :D :D så då blev jag ju skitglad!
Dock hade vi inte bommar eller så som jag trodde vi skulle ha, utan vi hade dressyr istället. Och tyvärr var varken jag eller han på sådär jättebra och piggt humör, så det blev en ganska misslyckad lektion.. :S på övningarna vi gjorde blev nästan allt fel och han ville inte hitta någon form över huvudtaget och var väldigt osamarbetsvillig, tyvärr.. :( Dessutom kan det berott på att jag inte kunde jobba så aktivt, för mitt knä gjorde så in i h*lvete ont varje gång jag red lätt, så det förstörde oxå allt typ.. Menmen jag tappar inte modet för det, för detta var ju bara dressyr liksom, så jag hoppas verkligen det går bättre nästa vecka på hoppningen! Dessutom kan det ju inte alltid gå bra heller så ja.. 
Men sen hade vi ju iaf hästkunskap, och sen hängde jag med dom andra ett tag och spelade lite spel osv, tills mamma kom vid typ 20 i 7, å så åkte vi hem och åt pizza, pluggade och såg på tv :)
hahhahahaha förlåt, typ enda bilden jag har xdd
 

onsdagen- förj*vlig skoldag men bra avslut!

Tjohej allihopa :D nu är jag gryymt glad eftersom det nu är HÖSTLOV :D :D var SJUKT välbehövligt just nu, eftersom denna veckan inte riktigt vart min vecka.. Så är grymt skönt å slippa skolan en dryg vecka nu!
Men bloggen har oxå blivit lidande av det i know, men tänkte ta igen det nu som vanligt ;)
Så kan ju börja med onsdagen då.
Eller okej, är inte så mycket att berätta om skoldagen förutom att det var ungefär jordens värsta dag, då allt gick fel och inget var roligt :( pallar inte berätta mycket, men alla var skitdryga&elaka mot varann, sen var lektionerna riktigt sega, och till råge på allt så blev det värsta fighten på idrotten! Det var dock det mest roande på hela dagen kan jag säga x) haha nämen tjejerna i b fick lite damp på några i vår klass och lackade ur totalt och ah.. xd dock inte på mej å mina kompisar så jag antar det var därför jag tyckte det var lite underhållande haha.. 
Men jaja, förövrigt så var då dagen helt totalt kass och man ville bara åka hem, vet inte varför det blev så men ah.. :(
Så det var GRYMT skönt när dagen äntligen var över och jag kunde åka hem till emilia! 
Så när jag kom hem till henne klagade jag av mej över den förjävliga dagen haha, och sen kändes allt bättre efter vi ätit och snackat lite! 
Sen gick vi och tog in hästarna som vanligt, och denna gången kunde jag ta Joysan! :)
Så vi gjorde iordning hästarna lite snabbt, och sen gav vi oss ut på en mysig runda ut i skogen! (som dock kallas toa-rundan men jaja hahah xD)
Å hästarna var duktiga, bara att Joysan var lite överpigg som vanligt så jag fick hålla in henne väldigt mycket vilket reslulterade i att hon drog upp huvudet ganska mycket, särskilt i slutet. Men annars gick det jättebra, tog två skutt över två hinder med i skogen, å det tyckte hon var askul haha :D
Å sen när vi kommit tillbaka till stallet efter ca 45 min eller nåt, så gick vi in på banan en stund :) å då började jag jobba lite med henne, mest på volterna då vi var 4 st som red, men  jag jobbade mycket med formen och tempot och lite övergångar åså :) å hon var som vanligt jätteduktig, bara lite seg i början men så fort jag fick ett spö så blev det fart på na' ;P
Så det passet var jag nöjd med!
Sen kunde jag inte vara längre än till halv sju, så jag borstade bara snabbt av henne och satte in henne i boxen å satte på täcket, och sen sprang jag upp till emilias hus och bytte om, och sen efter en stund kom pappa och hämtade mej :) å så åkte jag hem, åt mat och sen gjorde jag läxor för hela slanten den kvällen.. + lite bonde söker fru dårå ;)
Så den andra halvan av dagen blev bra iaf! Den första kan vi bara glömma tycker jag..
och sen som om det kunde bli värre så hade jag dels sjukt ont i mitt knä, och aaasont i ryggen (av nån konstig anledning?!), och sen fick jag även nåt skitskumt typ rivmärke på armen som ni ser på bilden, utan att jag/nån hade gjort nåt?! sjukt skumt..

normal tisdag :)

Å så har idag vart en helt okej tisdag med, bara något seg, men ändå rätt normal! 
Började med rätt tråkig spanska, repetition inför provet på torsdag typ. 
Sen var det SO, och den var la rätt normal (förutom när david helt plötsligt ba; nä nu känner jag mej sugen på en dumle, å så tog han bara upp en ur väskan, och sen ba; vill ni ha? å så kastade han ut typ 5 st som alla killar kutade fram till hahah xd allt detta bara för å visa att det finns orättvisor i världen typ.. haha)
Å sen efter det var det ju syslöjd, då jag hann göra klart min kudde, utvärdera den och skriva massa planering och skit.. Sen fick jag även reda på mitt betyg, eftersom det var sista lektionen denna perioden, är rätt nöjd med tanke på att jag inte gjort typ alls svåra saker hittills åså.. Men det var bara preliminärt, så ev. så höjs det till slutbetyget, så säger det först då hehe ;)
Men jaa.. sen efter den låånga lektionen så hade vi långrast, då vi typ bara slöade i sofforna vid uppehållsrummet och babblade, flummade, störde oss på killarna och såg på tv haha ;)
å sen efter det så hade vi ju mat&bak som vanligt, och det var faktiskt rätt lamt idag.. var typ "bagarstuga", då alla stod vi långborden och bakade baguetter tillsammans fast ändå individuellt typ haha, och visst det hände lite småroliga saker men inte nåt hysteriskt typ haha.
Men även om jag lyckades bränna mina baguetter så blev dom faktiskt svingoda (haha kaaatig) xD haha så dom ska jag sätta mej snart å äta upp, fick ta hem alltihopa idag ;)
Men jaa, sen efter den lektionen var slut så gick jag till pianot, och klantig som f*n som jag är, så hade jag lyckats glömma alla noter hemma.. haha men det gick ändå, birgit hade alla sånger hemma så det var ju tur iaf!! 
Å denna gången var det skönt för idag hann jag med kvart över fyra-bussen! :) fast mamma var såklart sen så kom inte hem förräns typ 10 över fem ändå.. Men jaja! ;)
Sen gjorde jag köttbullar&nudlar och sallad, och sen gjorde jag lite läxor å nu sitter jag här och ska precis stänga av datan! :p
Imån blir det först skola, sen hem till emilia å rida :D så blir nog ingen uppdatering då eftersom jag måste plugga massa sen med, så vi hörs nog först på torsdag/fredag eller så! Men ha det bäst tills dess, puss! :*
fulaochgulatänder.com -.-

gårdagen-bra skoldag med ridning på northon!

Sen var gårdagen en bra dag den med! :) var en typ helt normal skoldag, typ så skön som måndagar brukar vara :) hade typ dom vanliga lektionerna å tror väl inget speciellt hände, förutom att vi just denna måndagen (när jag inte skulle hem) fick sluta kl ett, så eftersom jag skulle åka till stallet å rida eftersom vi inte red i torsdags, så kom ju jag dit en timma tidigare dårå. Fast det gjorde ingenting, har massa läxor och prov denna veckan innan lovet, så satt och "underhöll" mej med dom typ en timma, och så åt jag och läste min engelska bok med. Så det gick rätt snabbt ändå! 
Sen bytte jag om, och sen lite innan fyra gick jag ut till stallet, hängde lite med dom andra, och sen fick vi reda på hästarna å då blev jag ganska besviken då jag inte alls fick Snuitje, som jag trodde jag skulle få ha på hoppveckan, utan jag fick mitt tredjeval, som var Northon. Och visst, jag älskar Northon å han älskar å hoppa osv, men grejen är att denna gången ville jag ha en pigg häst, och dessutom har jag liksom haft Northon på två eller tre hoppveckor innan, + att jag haft honom på varje "tävling" jag vart med på.. Så det va lite surt faktiskt.. Menmen jag får skylla mej själv att jag tog honom som tredjeval! 
Menmen, nu till lektionen dårå: Vi övade mycket på tempoväxlingar, och sen även skänkelvikningar och galoppfattningar. Och faktiskt så trodde jag det skulle gå skit, eftersom Northon inte är den roligaste att ha dressyr med eftersom han är sjuuukt seg då, och ganska osamarbetsvillig ofta.. Men där blev jag lite glatt överraskad, för han var faktiskt riktigt duktig!! Visserligen kunde jag inte var stilla och "vila" en sekund, för då segade han, men eftersom jag verkligen kämpade så fick jag igång honom rätt bra tillslut, och han var faktiskt riktigt duktig på skänkelvikningar! Dessutom bara dundrade han iväg i galoppen, det tyckte han var grymt kul haha :D så jag blev  faktiskt vääldigt förvånad att han var så duktig, eftersom jag alltid sett honom som osamarbetsvillig och sjukt seg i dressyren då. Så det va kul! :) så nu hoppas vi bara det går lika bra på torsdag och nästa vecka dårå, som är hoppveckan! :) Men nog om det! 
Sen efteråt hade vi ju som vanligt hästkunskap, då jag fick agera "ryttare" åt emma, som var häst haha, när essi pratade om massa hjälptyglar osv ;) 
Å sen vid typ kvart över så kom mamma å hämtade mej å så åkte vi hem, åt mat å sen såg vi på tv resten av kvällen typ :)
bara för jag ääälskar bilden! <3 (lägger typ alltid ut den haha)

söndagen! :)

Hallon allihopa! :) japp som vanligt dålig uppdatering, men tänkte iaf lägga några minuter på å sammanfatta lite om de senaste dagarna! :) så börjar i söndags dårå!
Började med att jag sov ut typ till tiotiden, å sen steg jag upp å smsade ella, eftersom vi bestämt nån dag innan att vi skulle va! :) så sen bestämde vi att jag skulle komma till henne vid tolv, så då gjorde jag frukost, läste lite å bytte om osv, å sen lite innan tolv så drog jag ner på moppen (med nya moppehjälmen som jag inte fick av så ella fick hjälpa mej hahaha xd) ;) å sen mötte ella mej nere vid stallet, och sen gick vi bort till hagen där hästarna var, samtidigt som vi gick å babblade på haha, har ju f*n inte setts på evigheter! ;o haha, men sen hämtade vi iaf hästarna, och jag fick ÄNTLIGEN se min lilla älskling Vidur!! :'D okej, nu fattar typ ingen vad jag menar, men förklarar i ett annat inlägg. Men hursomhelst är Vidur nere hos ella och dom nu, och jag har inte träffat honom på skitlänge, så jag blev så glad av å se honom!! :') nåväl, sen gick vi in i stallet, gjorde iordning hästarna och sen gav vi oss iväg på en liten tur! :) å vi tog det väldigt lugnt (förutom när malaika brallade lite vid ett ställe å gjorde typ 10 pyttesmå bakutsparkningar haha), eftersom Vidur knappt ridits sen jag red honom för typ ett halvår sen, så vi skrittade nästan hela vägen förutom i en liten backe då vi travade. Haha å stackarn blev såå trött å svettig efter typ 50 m..! Menmen, förhoppningsvis kommer jag kunna rida honom lite då&då nu med ella, så han får upp konditionen! Men hursomhelst så var det en mysig runda å jag å ella hade myycket å prata om..! ;) 
Å sen när vi kom tillbaka efter typ 45 min, så gick vi in i stallet igen, och efter vi ryktat av dom osv så släppte vi ut dom i hagen igen, och så gick vi in till huset :)
Å sen satt vi en liten stund på ellas rum och snackade, innan vi sen gick ner och åt lasagne :) å sen gick vi upp igen, och sen satt vi ytterligare typ 2-3 timmar på rummet och bara babblade, flummade och snackade massa minnen :') haha å sen blev vi så nostalgiska så vi gick ner och letade reda på Skolrese-bildspelet från sthlms-resan i 6an, och HAHA va fula bilder men åååh va man längtade tilbaka! :'{ haha jaja sjukt roligt å se iaf! 
Å sen kollade vi på massa bilder på "bdb" med hahaha xd å sen hade klockan hunnit bli typ halv sju eller nåt, så då var det dags för mej å dra hemåt! Men en sjukt kul dag hade vi iaf! :D 
Å sen när jag kom hem igen så typ åt vi eller nåt, å sen gjorde jag la bara massa läxor osv, å sen kollade jag på Beck med :D hehe så kom inte i säng förräns typ halv tolv men jaja.. ;)
men en riktigt mysig söndag var det! :)
hahah jag å ella för.. ett tag sen haha ;D 

mysig lördag med stan och filmkväll! :)

Å sen har idag vart en riktigt bra dag den med!! :)
Började med att jag sov ut länge, sen gick jag upp, åt frukost med pappa en låång stund, och sen spelade jag massa piano, gjorde lite läxor osv. Sen vid ett typ gick jag upp och gjorde mej iordning, eftersom vi sen en stund efter åkte in mot stan, eftersom vi var tvungna å göra lite saker där, bl.a köpa en ny moppehjälm till mej eftersom min andra gått sönder!
Så först åkte vi in till Karlssons hjälmar inne på cigarren, men fastän det står att dom har öppet 11-15 på lördagar, så var ingen där! Å då ringde vi till ägaren, men nope, han svarade såklart inte -.- 
Så då sket vi i det, och åkte bort till biltema istället, där dom oxå har mchjälmar. Å där provade jag några olika, och tillslut hittade vi en rätt perfekt! :) dock sjukt stor och rätt ful, men frågan är om det finns några snygga mchjälmar? xd aja, sen efter det skulle pappa lämna in sin cykel på reparation, å då passade jag på och gå in några minuter på ljusexperten, typ min älsklingaffär hahah xd nämen är rätt ofta där, bara för jag typ äälskar alla deras lampor hahaha :D kolla bara på dom snygga här nedanför?! TO DIE FOR!!!<3333 (jag är knäpp, i know.. xd)
Aja, efter jag vart där och kikat in det mesta så gick jag bort till pappa, och sen åkte vi upp till a6 en sväng. 
Där gick jag och hämtade ut mina nya glasögon, asså OMG älskar dom för dom är så fula hahahha.. fast ändå så snygga?! x'd hahah nä vet faktiskt inte vad jag tycker xd men en sak som är säker är att dom IAF är snyggare än mina gamla fula hahahah xd, aja får se om jag vågar lägga ut bild på dom nångång.. ;P dock är dom lite hemska eftersom dom är en styrka starkare än vad jag hade innan, så det känns vääldigt fel.. aja hoppas jag vänjer mej!!
men iaf, sen efter jag hämtat ut dom så gick jag och pappa bort till ikea, där vi tog fransk hotdog + varm choklad hehe, och sen åkte vi till willys å handlade lite med! :)
sen åkte vi hem, och sen efter en stund så lagade vi en ny sak; taco-pizza :D haha, vi såg det på en reklamaffisch vid willys å så gjorde vi en egen variant på den, och det blev riktigt gott faktiskt! :D man tar bara tjocka tortillabröd, tacosås över, sen köttfärs, lite majs, sen tacochips och ost över! :) orkade dock inte ens hälften men jaja.. ;)
Sen så gjorde jag lite spanska, och sen kollade vi på körslaget och sen dess har vi sett på Bröderna Karlsson haha, sjukt knäpp men rolig film x) lite jobbig var den dock haha, men det brukar ju komedier va ;)
så har vart en riktigt mysig fredag! :)
sjukt snyggggg
asså ser ni hur snygga dessa är eller?!?!?!?!? :o
hjälmen ;)

gårdagen- grym dag med okej skola och ridning med emilia! :D

Å igår var en riktigt grym fredag med! :D 
Började dock inte sådär jättekul, hade ju fysik och då hade John en underbar liten överraskning åt oss, nämligen oförberett prov! :D :D :D hehe eller inte.. -.- men aja, var väl inte HUR svårt som helst för det handlade ju liksom om det vi gått igenom på lektionerna åså, så lite kunde man ju men kommer ju inte få A direkt.. menmen kunde vart värre iaf!
Aja, sen hade vi matte, och efter det skulle vi haft svenska men maria var sjuk så då fick vi håltimma ist :D så då gick jag, emma och elsa till ica och köpte godis hehe, och innan jag skulle betala sa jag ba; men det här blev ju inte så mycket, det kommer säkert högst kosta 20-25 kr liksom. Å vet ni vad det kostade?! 47 jä*la kronor!!! KAN NI FATTA?! Å det va inte ens mycket?!?!?! Men tydligen är icas godis asdyrt, å det hade ju inte jag sett så.. men ÅH va arg jag blev, ska fan aldrig köpa lösgodis där igen!! :@ jaja..! Sen satt vi där och åt godis och pluggade so resten av håltimman ;)
å sen hade vi helt okej engelska, sen mat och sist då det fruktade so-provet!! :S haha nädå, det va faktiskt inte alls särskilt svårt, eller asså det var typ allt det man övat på, så hoppas verkligen det gick bra iaf, för hade faktiskt övat en hel del inför det! Menmen, ska inte ha alltför höga förväntningar dock.. så vi får se hur det gick! :) 
men det som var gött var att vi fick sluta när vi var färdiga, så då hann vi meed kvart över ett- bussen! (med nöd och näppe, fick springa de sista 100 metrarna, i högklackat med ont i knät på rullsten.. LYCKAT!!) 
Å så trodde vi sen att vi kunde ringa å fråga elsas mormor om skjuts, men såklart svarade inte hon i telefon så då var det bara å gilla läget å sitta å vänta en timma på lillabussen.. haha, men det gick väldigt snabbt faktiskt, jag och elsa är rätt bra på å hålla varann sällskap haha så vi flummade massor å kollade på williams lista osv tills bussen kom vid halv tre ;) å sen åkte vi hem då, och när jag kom hem så var det bara å snabbt göra lite mat, sen kolla lite på gg och sen byta om till ridkläder, och sen vid typ 10 över 4 så gick jag ut å försökte starta moppen.. gick sådär kan jag säga xd fick gå upp TRE ggr upp för backen för å få igång den x0 aja, till slut startade den iaf, och jag kom faktiskt rätt exakt halv till emilia! ;D å sen när jag kom ner till henne så stod hon å gjorde mat, och då satt vi sen en stund och babblade till fem typ, och då gick vi bort och tog in hästarna, och gjorde iordning dom lite snabbt så vi skulle hinna ut innan det blev helt kolmörkt. 
Å sen red vi hopprundan, och hästarna var sjukt pigga men Connect var såå duktig och lydig!! :) å så hade vi sjukt mysigt, red lite lugnt i skogen och snackade massa! :) dessutom hann vi hem innan det var bäcksvart! :D men eftersom det höll på å bli det så var det ingen ide att rida på banan, så då gick vi in i stallet och satte in hästarna i boxarna, satte på täcken, gjorde iordning maten osv. :) å sen när vi var klara med allt där gick vi upp till emilia och satte oss och kollade på ett avsnitt av One tree hill och åt massa frukt :D å efter det så var det dags för mej att dra mej hemåt på moppen i mörkret.. Å fyy vad läskigt det var! Kändes som det skulle stå typ ett vildsvin på vägen å typ attackera mej, haha så då sjöng (läs: SKREK) jag massa sånger så alla djuren skulle vara livrädda för mej hahaha xd men det funkade iaf, inte ett enda djur stötte jag på! ;D haha nåväl, sen när jag kom hem så hade vi myskväll här hemma med tv-tittande och snacks! :D så en riktigt go fredag var det! <3
bildbrist...

torsdagen- lyckad "idrottsdag" hemma hos lollo! :D

Sen kom då den underbara torsdagen som egentligen var idrottsdag, men eftersom vi lite smarta valde att rida, så fick man ju sovmorgon då hehehe :D 
så då sov jag ut länge på morgonen, till tio ungefär. Sen åt jag min underbara hälsogröt (är galen i den hahah), och chillade, och sen kollade jag lite på gg innan elsa kom och plockade upp mej på moppen åså körde vi iväg mot lollo! :D å allt gick bra dit förutom att vi körde fel (klantar HAHA) och att det typ duggregnade fast det kändes som att det regnade spikar och blåste som fan haha x0 usch.. haha men tillslut kom vi iaf fram till lollo! :D å tjaa, först så typ gick vi runt och snackade, å så satte vi oss på lollos rum och flummade haha x) sen gick vi ner och hämtade elsas kladdkaka som hon gjort på morgonen, och sen satte vi oss och pluggade (eller försökte iaf haha) lite so, och sen efter det så var la klockan typ halv två, och då gick vi ner och bytte om, och sen gick vi ut till hagen och hämtade in hästarna till stallet :) sen stod vi säkert en 40 min elr nåt och ryktade, redde ut manen och svansarna och gjorde dom riktigt fina medans vi stod och babblade och lyssnade på musik :)
sen när vi var färdiga så satt vi upp och efter elsa skrikit lagom mycket så fort Lucke rörde på sej, så tvingade vi henne att sluta skrika och så skrittade vi iväg haha :D å sen efter en stund vande hon sej (och t.o.m sa att det var tråkigt haha), och då tjatade jag på henne att då kunde vi ju trava å galoppera med men det vägrade hon haha x) så då skrittade vi bara en tur i skogen och hade det så mysigt! Haha även om elsa var lite väl gnällig eftersom Lucke hela tiden ville äta haha xd å sen i slutet red vi över en äng å då var ju TVUNGEN å bara trava några steg, å då ville såklart Lucke oxå göra det, och då var elsa inte så glad hahah xD ba; NEEJ!! STOPP!! STANNAAA!!! hahahhaha, aja nästa gång ska vi galoppera har jag bestämt iaf haha ;D 
nämen ah, å sen kom vi tillbaka, och sen fick vi lite bråttom så då släppte vi bara ut hästarna i hagen igen, och sen gick vi in och gjorde pannkakor :P eller tja, lollo duschade, jag&elsa satt vid köksbordet och lollos syrra gjorde pannkakorna haha xD nämen så snällt! å sjuukt goda var dom, åt typ 7 st haha xd 
nämen sen när vi ätit färdigt så var klockan typ kvart i fem, och då skulle lollo cykla till bussen för hon skulle dansa, så då drog jag och elsa oss hemåt på moppen :)
å sen när jag kom hem så typ övade jag på so-provet å såg på tv ;) 
men det vart en sjukt lyckad dag! :D tack tjejor! <3
tog tyvärr inga bilder hos lollo så får bli en ful egopic ist..

onsdagen-go skoldag med grym idrottslektion, häng hos elsa och föräldramöte!

Tjohej allihopa :D och japp, som vanligt otroooligt dålig uppdatering i veckan, sorry fpr that, men har gjort saker varenda dag verkligen så har inte hunnit sitta vid datan.. Men kan som vanligt dra en "liten" uppdatering om de senaste dagarna hehe ;) så vi kan börja med onsdagen dårå! :)
Skoldagen var riktigt bra! Hade typ dom vanliga lektionerna, det enda som var lite speciellt var idrotten, som denna gång var GRYM! :D det började med att när vi kom in så hade adnan satt på gangnam style på högsta volym haha, och sen kom även videon upp på väggen å alla ba; WTF?! xd å sen blev det INTE bättre när han ba; ni ska göra allt dom gör på videon! å alla typ ba; ööh.. du skämtar va? xd åså stod alla som frågetecken och skrattade, innan adnan ba; nä jag skojade bara, detta är vad ni ska göra; å så kom det upp en träningsvideo som var 40 min! 
Å JÄKLAR vilka bra övningar det var!! Asså sjuuukt jobbiga och man blev svettig efter några sekunder bara, men man kände verkligen hur nyttigt det va å att man brände massa kalorier hehe :D men det va massa olika intervallövningar, typ först lite "yoga", med strechning åså, och sen efter det så var det asmycket om boxning, vilket var skitkul, och sen var det massa jobbiga övningar (ville dö lite där ett tag haha) å sen tillslut avslutningsövningar typ. :) men asgött var det och man kände att man verkligen kämpat!! :D det som förstörde allt var bara mitt cp-knä som jag haft problem med dom senaste veckorna. Det gör så ont när jag belastar knät att jag knappt kan gå å jag kan abslout inte springa osv. Så det gjorde SJUKT ont i vissa övningar, tyvärr :( pappa tror det typ kan vara samma problem som han har (han har opererat knäna typ 8 ggr.. :S), och att jag måste åka å röntga mej snart å se vad som är fel. Aja,så det förstörde ju allt lite, men annars var det hursomhelst askul! :)
Sen hade vi iaf svenska och sen efter vi slutade åkte jag med elsa hem, eftersom vi ändå skulle åka tillbaka till skolan efter nån timma bara, till föräldrarmötet. Så då åkte vi hem till henne, hängde med kajsa&sixten, åt pizza och kollade på tv :) å sen vid typ kvart i fem satte vi oss på moppen och drog iväg till bussen, som gick fem. Å sen åkte lollo, elsa och jag ner då till gränna, och till skolan där mötet skulle vara dårå. 
Å tjaa, det var la sådär kul, var astråkigt först för då var det en dryg timmas gymnasieinfo som man typ redan visste allt om nästan, och sen efter det fick man köpa fika och sen satt allihopa i klassrummet och fikade&pratade typ ;)
men det var rätt kul sista halvtimman iaf ;)
Men ja, sen när det var slut så skjutsade elsa å dom hem mej och då såg jag på bonde söker fru och berg flyttar in! :D (bästa programmen typ haha) å sen la jag mej, typ! ;)
hehehhe nyttiga vi är.. ;P

flumm-tisdag.. x)

Å så kan jag ju dra lite snabbt om idag med! ;)
Somsagt har det vart en riktigt bra tisdag! Började med spanska som va rätt underbar för vi hade lila tanten (omg, trodde aldrig jag skulle säga detdär x'd), nämen hon var ju lika underhållande som vanligt så det livade ju upp den annars rätt trista lektionen hahaha xd 
Aja, sen efter det var det so, då jag och tjejerna satt i grupprummet och gjorde vår vanliga "frågesport", som vi alltid har innan prov haha :D sen blev det även lite dramatik då lollo helt plötsligt när jag skulle "slå" för att svara på en fråga, bara slog till mig rakt i ansiktet så jag fick mitt finger i ögat?!??! alltså HAHAHAHAHAH fick sån chock att jag GALLSKREK typ rakt ut, så typ ALLA kollade mot grupprummet och david kom in och sa att vi skulle lugna ner oss x'd asså gud lollo.. hahahahha nää var nog inte meningen att det skulle bli så, men hahah fick sån chock och eftersom jag fick fingret i ögat + att jag skrattade så började jag typ gråta å då tror jag lollo allt blev lite förskräckt hahahah xd ah så kan en vanlig so-lektion se ut hos oss hahhaha xd
haha jaja, efter den galna lektionen hade vi syslöjd, som var typ helt okej å rätt flummig haha x)
nämen jag hann inte med sådär jättemycket för jag fick göra om typ 5000 ggr, men tillslut hade jag iaf sytt klart hela kudden å dekorerat den, och stoppat den med vadd, så jag blir iaf färdig nästa vecka! ;)
men jaa.. å sen efter den 2h långa lektionen så hade vi då långrast som va sjukt go! Vi var som vanligt i uppehållsrummet och medans alla andra satt å va osociala i soffan med sina mobiler (haha nädå ;)), så spelade jag&lollo 2 omgångar biljard, och fastän hon va bättre än mej så vann jag båda gångerna eftersom hon satte svarta bollen i fel hål TVÅ gånger hahahah xD nämen sjukt kul hade vi iaf (trots vårt lilla slagsmål på so'n hahaha xd) 
Å sen efter det så hade vi ju då mat&bak! ;) å det va typ lika roligt som vanligt, karin hånade mej ÖPPET inför alla bara för jag sa 2 ggr att jag kunde använda&dricka den 2 dagar gamla mjölken (hon tyckte detta va MYCKET roande hahahha?!), och så tyckte hon inte vår lasagne var god heller.. hahahhah x'd men JAG tyckte den blev sjukt god iaf, och våra ÄPPELMUFFINS, OMG!!!! :O hahaha asså vi var typ dom enda som älskade dom?! men vafan, dom va skitsnygga och smakade äppelpaj?! alla tyckte tydligen linneas å fridas GRÖNA bärmuffins var MYCKET godare.. ;) hahaha! nämen kul hade vi iaf :D 
å sen efter den flummiga lektionen fick vi åka hem! fast jag gick ju till pianot, som höll på över en timma idag!! :O haha fast det kändes som typ 10 min, så det va bra ;)
å sen åkte jag hem, och sen fick jag cykla hem från ÖLMSTAD..!!! Hur jobbigt?! D: haha jaja.. sen så har jag bara hunnit äta lite, plugga, sitta här och kolla på ung&bortskämd, som oxå va sista avsnitet idag.. :( asså HUR ska jag klara mej utan det?! Och JA, jag fick tårar i ögonen när det tog slut, OKEJ?! haha :( aja tur jenny vann iaf!! 
Menmen nu måste jag sluta, men vi hörs imån, efter föräldramötet (där ingen av mina föräldrar kommer va med på hahahha) eller nåt! Eller så hörs vi på torsdag! :) puss :*
haha love u my friends! <3 

yesterday :))

Å sen var då igår oxå en riktigt bra dag! :)
Hade rätt normala lektioner, men inget spektakulärt hände väl direkt så drar inte det i detaljer ;) men somsagt var dagen go och gick sjuuukt snabbt, som måndagar ALLTID gör!! :O :D
Jaa, och sen åkte vi hem (bussresan i lillabussen var sjuukt rolig, svenne hade kommit tillbaka (YEEEY), och mattis och william var med så då blev det lite flumm hahahah xd), och sen fick jag CYKLA hem i spöregnet, wiiiiie! -.- gaah, så då var jag ju blöt som en dränkt katt, iskall och gaanska trött när jag kom hem om man säger så.. ;) 
aja, sen efter en stund gjorde jag iaf smoothie och macka, och satte mej å kollade på gg :D 
å sen var det dags att ta itu med läxorna, å efter det satte jag mej lite vid datan och sen blev det tv-kväll med halv åtta hos mej, Sommarpratarna (mamma som såg det egentligen, men jag kollade oxå å det va faktiskt sjukt bra!!), och Underbart är kort (sista avsnittet, kommer sakna dom.. :'()
Å sen la jag mej och sov! ;) 
hahaha usch.. jaja bjuder la på den bara för jag inte har nån annan rolig bild haha.. x)

Söndagen-serveringsjobb i kyrkan och middag hos moster&morbror!

Tjenare allihopa :D sorry att jag inte hann blogga igår eller i söndags, men är så mycket nu.. Men nu kommer en liten uppdatering iaf! :)
Idag och igår har vart riktigt bra dagar! :) men kan ju börja å berätta lite om i söndags, som oxå va en riktigt bra söndag! 
Började ju dock då med att jag fick gå upp typ kl 9, så kunde ju inte sova ut så länge men jaja. Sen åt jag frukost å gjorde mej iordning osv, och sen vid typ 10 över 10 så kom elsa å hennes familj å hämtade mej, å så åkte vi till församlingshemmet dårå, där "de äldres fest" skulle va kl 12. Så då började vi med å typ lägga upp alla räkmackor på alla tallrikarna (var säkert typ 70 st), å sen efter det fixade vi lite med kaffet och så blev det rätt mycket flumm i köket med haha x) å sen vid elva så gick vi upp till kyrkan och va med typ 20 min på gudstjänsten, och sen gick vi ner igen och fixade lite till, å sen vid tolv "hälsade vi alla välkomna", haha, och sen satte sej alla oså, och sen blev det rätt lugnt när alla åt så då kunde vi äta med, och sen när alla ätit dukade vi bort osv. Sen var det typ auktion av skördegrejer haha, och sen serverade vi tårtan (och jag lyckades inte tappa den!! :D) å kaffet ;) å sen efter alla fått tårta så sprang alla in i köket, tog varsin sked och sen typ FLÖG vi allihopa typ 8 st på tårtan som blev över hahahha xd sjukt äckligt egentligen att alla åt ur den bara sådär, men whatever ;)
Aja, och sen vid typ kvart över ett hade nästan alla gått, och då var det bara städningen och diskningen kvar hehe..men det gick ändå rätt smidigt eftersom vi va så många :)
å sen efter vi suttit allihopa och planerat lite, så kunde vi åka hem! Så då kom jag hem  typ kvart över två, och då var det bara hem och mellanlanda innan vi skulle ner till min moster&morbror, kl halv tre på middag! ;)
å sen hade vi drygt två mysiga timmar med sjukt god mat och efterrätt, och så satt jag självklart å läste i massa skvallertidningar som jag alltid gör när jag är där hehe ;) saknade dock kusinerna nåt enormt, dom har liksom alltid vart där men nu har plötsligt alla bara flyttat till gbg å börjat plugga, och lämnat mej här :'( jaja sånt är livet.. menmen, sen vid typ fem så åkte dom vuxna ner till gränna på konsert, och jag gick hem. Å tjaa, sen hade jag typ bara liten myskväll där hemma tror jag haha (kommer ju aldrig ihåg nåt men ah..) ;) 
Så det vart en riktigt bra dag! :)

hörs imån!

Hallå allihopa! :D sorry för dååålig bloggning som vanligt, men har lite fullt upp just nu.. men uppdatering kommer imån efter pianot (tror jag iaf!), ha det bäst! 
Puss :*

grym dag med moppeutflykt och myskväll!

HEEJ allihopa! :D sitter just nu vid datan å kollar massa bloggar å fb, efter en GRYM dag och kväll! :D
så kan ju berätta lite om dagen dårå! ;)
Började med att jag vaknade vid niotiden, och sen gick jag ner och gjorde typ "hälsogröt" med fiberhavregryn, linfrn, solroskärnor och lite cashewnötter i! Första gången jag gjorde den men den blev riktigt god faktiskt, särskilt med blåbär på! :D aja, sen  efter jag ätit och läst i typ nån timma, så blev klockan framåt halv elva, å då började jag göra mej iordning, eftersom elsa skulle komma vid kvart i tolv! :) å sen då när klockan var kvart i tolv så var hade jag gjort varm choklad, packat cupcakesen och klätt på mej så mycket kläder att jag såg ut som en jä*la eskimå hahah xd 
å sen fick vi vänta en stund på lollo å frida (frida hade nämligen en extra hjälm med sej till mej, min har ju gått sönder..), och när dom kom så var det bara att testa å köra haha ;) var sjuukt nervös eftersom elsa haft sitt körkort i typ 6 dar och hon aldrig hade skjutsat nån innan.. xS å visst, liite vingligt var det ju de första metrarna, men sen gick det finfint och efter vi bara kört typ 500 m så kände jag mej helt trygg :D så det gick skitbra!!
Å sen körde vi iväg då, mot ölands brygga! :) å dit gick det jättebra, förutom när vi precis skulle svänga ner till öland, då trodde jag vi skulle köra åt höger, men efter vi åkt typ 4 km elr nåt på den vägen så kom vi ut till en stor väg där det stod västanå på en skylt, och då var det bara å köra tillbaka igen haha xd 
men tillslut kom vi fram iaf, och så satte vi mopparna vid tunneln nedanför motprvägen, och sen traskade vi ner till stranden! :) å sen hade vi ungefär två underbara timmar där nere med picknick i skogen ovanför klipporna med massa kakor&bullar, (hade ju litet knytkalas hah) och så satt vi och pratade och skrattade och flummade en bra stund, innan vi gick ner till stranden och tog massa kort å kastade macka! :D å sen vips så hade det gått då ca två timmar, och då tänkte vi att vi kunde köra iväg på en liten sightseeing, så då åkte vi runt till lite olika platser å kollade lite åså (på två ställen var det så brant backe ner så vi vågade inte åka där haha) ;)
å sen när klockan var typ kvart i fyra så begav vi oss hemåt på stora (!!) vägen haha, men det gick toppen, trots att det va en hel del bilar! Fast vi körde oxå rätt snabbt där i slutet.. ;P 
Men det var en underbar liten moppeutflykt, trots att det var lite halvdant väder osv! Så det är en sak vi antagligen kommer göra MÅNGA fler gånger!! (särskilt nästa sommar!) :D 
Men iallafall, sen skjutsade dom hem mej, och sen när jag kom hem så chillade jag en stund, och sen åt vi, och sen duschade jag och fixade lite, och så gjorde jag en VÄDLIGT  välbehövlig sak; tvättade alla mina sminkborstar/ögonfransböjare osv! Asså GUUD va äckliga dom var (har ju helt glömt å göra det innan, så jä*la ofräscht!!), det bara dröp av massa foundation och concealer åså på dom x0 usch.. aja, så nu är dom rengjorda iaf! ;) 
Å sen har vi bara haft en myskväll här hemma med brasa, lite spel, pianospelande och tevetittande! :)
Så har vart en riktigt lyckad dag! :D
Å imorgon så blir det förhoppningsvis oxå en bra dag, ska först servera på "de gamlas fest" i kyrkan (för å samla ihop pengar t trysil), och efter det blir det middag hos moster&morbror! :) sen måste jag även storstäda mitt rum åså, men jaja.. Men vi hörs nog imån hörrni! Puss! :*
hehehe, snodde som vanligt lite bilder från fridas blogg ---> friidaamattsson.blogg.se <---, bara för hon tar så fina bilder med sin system! :)
haha lollo kom inte med.. :(
:)
hahaha sorry frida, kom visst ett löv ivägen xD
snyggaste mopparna ever ju! ;D 

imån blir det moppeutflykt!! :D

Å sen idag har vart en grym fredag! :D haha eller egentligen heeelt vanlig, men fredagar är ju grymma oftast! ;D för vi har rätt chilliga lektioner, börjar med fysik, då vi idag bara såg på film, aaasgött haha, och efter det var det helt okej matte, och sen var det svenska som oxå var väldigt slapp, och sen innan maten hade vi halvjobbig engelska där vi då hade läxförhör, som va massa meningar med massa svåra ord i som man skulle översätta osv.. Men hoppas det gick bra iaf! :)
Å sen efter engelskan så var det ju mat, och sen sist var det SO som var SJUKT flummig då vi fyra satt i grupprummet, vilket alltid leder till ständiga skrattanfall osv hahhaha xd men vi fick iaf gjort typ 1½ fråga på instuderingsfrågorna hahhaha xd seriöst, vi typ skrek och skrattade så mycket att alla ute i klassrummet hörde (för alla satt ju tysta där typ), å då kommenterade nån det, och david ba; Ja det är kul att någon tycker detta arbetsområdet är roligt iallafall!! HAHHA så go är han xD 
hahah så även om vi inte fick sååå mycket gjort så var det ändå en sjukt bra avslutning på skolveckan! ;)
Å sen då väntade vi på bussen i en halvtimme, och sen åkte vi hem! 
Å när jag kom hem så typ tog jag det lugnt, spelade lite piano oså, och sen gjorde jag mozarellatoast (min favorit haha), och efter det så gick jag ut på en promenad i det fina vädret! :)
blev väldigt ledsen dock då jag gick förbi stället som påminde mej om det som hände i onsdags dock.. :'( berättar i helgen om var det var. 
Men sen gick jag iallafall hem, och sen kom mamma hem med typ ett halvt kilo naturgodis och massa kakor haha (inte konstigt att jag går upp i vikt som fasen nu xd), och sen satte jag igång å bakade cupcakes, eftersom jag ska ha med dom imån, då jag å tjejorna ska på moppeutflykt haha :D kommer äga så hårt, ska åka ner till ölands brygga å ha med varm choklad, massa kakor osv, och filtar åså och bara sitta där och ha det hur mysigt som helst!! Frågan är bara om vi ens kommer dit, elsa fick ju nämligen sitt körkort i måndags och har aldrig skjutsat nån förut.. känner mej inte alls rädd heheheh... haha nä det SKA gå!! ;)
Men så nu är klockan mycket och jag måste gå å lägga mej så jag är pigg imån! ;)
Men vi hörs nog imånkväll tror jag! 
Hoppas ni haft en superbra fredag ni med! Puss :*
bild jag tog med mobilen på min promenad!

gårdagen- tortyrdag i skolan med ca 2 mils orientering + hoppträning med snuitje!

 
Och igår var typ sämsta dagen på länge i skolan.. asså gud, trodde inte jag skulle överleva dagen, på allvar x0
vi hade då orienteringsdag, och skulle det inte vart att vi sprang SJU banor som blev ungefär 2 mil tillsammans, och skulle jag inte haft ont i knät och världens sämsta skor som gjorde att jag knappt kunde gå och ännu mindre springa, så skulle det KANSKE vart en lite mer lyckad dag! 
För vädret var bra, det var inte SVINKALLT, vi hade inga problem med å hitta kontrollerna, och vi hade det ändå rätt kul, och jag och elsa hann med mycket djupa samtal under banorna hahah, men eftersom sakerna där uppe var som dom var, så blev dagen en stor jävla tortyr rent ut sagt!! FYFAN va jobbigt det var när man på första banan (som var 4 km å uppe på berget) visste att; YES bara 6 banor kvar!!! Å sen på den sista banan.. asså gud, var så trött så jag knappt kunde stå, och mina ben hade typ domnat och fötterna värkte så inih*lvete, så tillslut fick jag ta av mej skorna å gå barfota hahaha, detta tyckte lärarna var mycket roande.. xd haha. Nämen ah.. så dagen vart inte sådär jättelyckad, tyvärr.. men blev så jäkla irriterad, för jag brukar liksom kunna springa långa sträckor osv utan å bli sådär dödstrött, men nu var det helt sjukt.. måste va att jag inte kunnat träna på typ en månad.. för jag menar skoljoggen gick ju bra åså..! Aja så kan det va.. Men är iaf stolt att vi klarade det, och jag menar vi kom ju i mål vid typ kvart över ett, och man hade fram till två på sej.. så helt kassa var vi ju inte haha xd 
Aja, sen när vi kom upp till uppehållsrummet efter vi kommit i mål, så bara slängde vi oss ner i sofforna och typ avled haha xS men tillslut lyckades vi pallra oss bort mot ica, där vi köpte en välförtjänt cola och en chokladbar, och sen tog vi 101an hem. Eller jag skulle ju inte hem haha.. så då var det bara å hoppa av å börja GÅ mot stallet.. då var jag inte jätteglad och pigg kan jag säga.. xd visste inte heller hur i h*lvete jag skulle orka ha hoppträning efter den dagen..
men aja, sen efter jag bytt skor, ätit och bara chillat en stund så var jag iaf betydligt piggare, och jag kunde iaf stå på benen sen när jag gick ut till stallet! ;) sen blev man ju lite uppiggad av alla söta i gruppen haha, så tillslut kände jag mej t.o.m rätt taggad på hoppträning med Snuitje! :) 
Å det gick riktigt bra med! Vi övade på å kunna reglera och ha jämn galopp mellan hindrena, och först gick det la sådär, han flyger ju verkligen över hindrena så då hängde jag inte med riktigt, och sen andra gången jag kom så typ bockade han (antagligen bara av glädje haha), men sen typ tredje gången då vi gjorde det som en liten bana med två hinder efter varann, och sen ett kryss där man skulle byta galopp efter, gick det mycket bättre! Å sen tillslut hoppade vi krysset igen, och han va SÅ duktig och bytte galopp över hindret! Så då var jag jätteglad haha :D så då fick jag en väldigt bra känsla, så jag önskade faktiskt snuitje på hoppveckan som är v.44, så jag kommer troligen få honom! Haha kommer va sjukt nervös men ville inte ta nån seg häst som typ northon eller castillo igen, så vi får väl se hur det går haha x)
menmen, nu ska jag sluta tjata om det! ;)
men sen efter hästkunskapen å efter jag vart med dom andra ett bra tag, åkte jag iaf hem och duschade, åt, gjorde engelskan och kollade på tv! :)
haha en något sliten elsa på en utav banorna! ;)
 
 
hahahha sjukligt ful bild, men snuitje och jag för typ ett år sen! ;)

go onsdag med ridning på connect och joyce!

Sen var onsdagen en bra dag den med! (med lite undantag av idioter till killar.. menmen, dom har faktiskt blivit bättre nu i 9an så får väl va tacksam över det ist!)
Men skolan var iaf helt okej! Började med teknik, som gick awesome för mej å elsa :D haha måste visa er hur vår konstruktion av "kommunikationens historia" blir sen, tycker den är assnygg haha ;D å denna gången spillde jag inte svart målarfärg över hela mej med, SCORE! :D haha xd
Anyway, efter det var det eget arbete som va lite halvflummigt som vanligt, och efter det var det spanska, som än en gång var helgalen och jag, elsa och frida satt och gapskrattade ungefär hela lektionen x'd haha nä men asså lila tanten.. finns inte ord för å beskriva hur.. KNÄPP hon är xddd hahah! 
Jaja, och sen efter maten hade vi la okej engelska, och efter det idrott där vi spelade badminton!!! :'D (YEEEEEY var SJUKT längesen nu! saknar den tiden.. :()
Å efter det hade vi tillsist en ganska chill svenskalektion! :) så dagen gick rätt snabbt, trots att det är segaste dagen i veckan.. :P
Sen då efter skolan så drog jag hem till emilia (eftersom jag inte red där i måndags så red jag där på onsdagen ist), som hade mat till mej när jag kom till henne, så gulligt! Å efter jag ätit å vi snackat massa, så drog vi ner till hennes söta grannar wilma&filippa (är deras ponnyer jag rider), för wilma skulle hänga med oss när vi red :). 
Å sen hämtade vi alla tre våra hästar (jag tog connect då wilma red joysan), och sen när vi gjort iordning dom så stack vi ut på en kort liten uteritt, först en bit på vägen och sen över åkrarna eftersom vi inte kunde/fick rida i skogen, då det ju är älgjakt denna veckan. Å sen när vi kom tillbaka så gick vi in på banan, där jag&wilma bytte hästar så jag fick ta Joysan, och sen körde vi ett långt pass på säkert 50 min-en timma! Och det gick jättebra! :) inte i början dock, då hon var väldigt "stoig" och knappt ville gå framåt (å jag hade inget spö hehe, lyckat..), men efter en stund med mycket tempoväxlingar och mycket galopp så blev hon mycket mer framåt å mer samarbetsvillig! :) Så sen gick det jättebra! Fick henne liiite i form nångång och hon kändes riktigt fin vissa stunder! Jag själv måste dock öva på mycket, men det är bara å fortsätta kämpa! Men är ändå riktigt nöjd med ridpasset! :)
Å sen blev klockan typ halv sju innan vi ridit klart, och då gjorde vi iordning i stallet osv, och sen skulle min mamma kommit vid typ kvart över sju, men såklart kom hon typ en timma senare.. -.- vilket iofs inte gjorde så mycket, då jag var med emilia när hon var barnvakt åt filippa&wilma! Så då hjälpte vi dom med läxorna, å emilia lagade mat åså :) å sen gick vi hem till emilia å så åt vi pizza som åsa kommit hem med, och sen kom då slutligen mamma, och sen var jag sådär lagom trött när jag kom hem! ;)
jag och finaste joysan! <3

sämstuppdatering.com

Hejsansvejsan allihopa och OJ va sämst jag är på att blogga hahaha xd asså guud, kan inte fortsätta såhär, samlar ju bara på mej så jag måste skriva typ 1000 inlägg då ju.. x0 så ska försöka blogga lite typ varannan dag iaf, men just denna veckan har vart sjukt stressig och så, så har verkligen inte hunnit.. men ska försöka sammanfatta lite om senaste veckan dårå! :P (om jag kommer ihåg nåt dvs, har ju sämre minne än en guldfisk haha xd)
Nämen måndagen var en go dag! En bra och rätt chill dag i skolan som gick snabbt, och efter skolan stack jag in till a6 där jag först gick ensam en stund och kollade lite på bikbok, och sen kom elsa dit (helt mirakulöst eftersom hon inte visste var jag var och hennes mobil var låst typ), efter hon hade vart och gjort sitt moppetest, som hon klarade! :) Så då gick vi till coop å köpte kakor, pucko och starbuckskaffe och satte oss i en soffa och firade det haha :D sen gick vi i massa affärer och kollade efter en mys-tröja till elsa, men hon hittade ingen snygg så hon köpte bara lite på jc ;) 
sen gick vi bort till hennes mammas jobb, och sen efter vi hade gått å köpt dammsugare på rund-kafét så åkte vi hem och sen chillade jag väl mest på kvällen, vad jag kommer ihåg.. ;)
Sen var tisdagen en riktigt grym dag den med! Började med galen spanska med lila tanten (karin är i england), och seriöst man dör lite när hon är vikarie.. x'd i'm just saying.. hahahahha xdd
Aja, sen hade vi vanlig SO, sen syslöjd där jag hann med rätt mycket, både skriva klart utvärderingen på shortsen, planera nytt arbete och så hann jag rätt långt på det med, det blev en jeanskudde med spets åså på, rätt enkelt men rätt snyggt med! Haha fick iaf sjukt mycket beröm av både vår slöjdvikarie och den andra läraren?! haha såå snygg var den la inte men alltid kul å få beröm hehe ;D men iaf! Sen efter dom två timmarna så hade vi ju slutligen mat&bak och denna gång var det även stundvis hysteriskt roligt som vanligt hahaha, problemet var bara att, hur mkt jag än tjatade, så fick jag inte va med frida&elsa?! (hon sa att jag typ "behövdes" i den andra gruppen?! :o), så då fick jag va med två stycken som jag inte gillar sådär överdrivet mycket som går i B, och två sjuor. Aja, sjuorna var rätt schyssta iaf, så vi tre gjorde iaf awesome cupcakes som blev asgoda haha, bara för vi hade på dubbelt så mycket frosting som dom andra xd haha, så det blev en rätt lyckad lektion ändå! ;)
Å sen åkte jag hem, och sen kommer jag seriöst inte ihåg vad jag gjorde på eftermiddagen/kvällen?! :O helt tomt!! :o aja, chillade väl mest å gjorde läxor å såg på ung&bortskämd osv tror jag :). 
haha så tjocka är vi xd
lite bilder från tisdagen! asså seriöst, SER ni hur mörkt detdär molnet är?! :O
men titta va fint det blev sen haha :D är mina väderbilder intressanta?! xD

skit-onsdagen..

 
Okej, nu har jag iaf skrivit klart om helgen hahah xd kom bara på att jag aldrig hann skriva om onsdagen-fredagen förra veckan hahhah xd och bara för jag är så himla MANISK och MÅSTE skriva om allt jag gör (haha är ju min dagbok typ xd), så kommer ett par inlägg om det med hahah xd Så enjoy! (ps, började skriva detta i torsdags typ..)
 Sen kom då onsdagen, den otroligt förjävliga sämsta skitdagen då allt gick fel.. :( aja såna dagar måste la finnas dom med i guess.. :/ 
började iaf med teknik, då jag lyckades få typ en halv burk svart OBORTTAGBAR målarfärg över hela mej typ.. sådär lagom kul.. :( tur att jag hade ett svart linne på mej iaf! Men jeansen blev ju sådär snygga efteråt.. aja, fick iaf bort rätt mycket så nu syns det knappt! Men jääääklar va jag skrek, alla blev helt tysta hahah xd men det va faktiskt rätt hemskt :S haha jaja, lärde mej iaf att man ALLTID ska ha på sej rock när man målar! ;) dessutom blev mina nymålade naglar typ helt förstörda med, men som tur var fick jag låna linneas nya vinröda nagellack, tack linnea! :)
Aja, sen efter det var det eget arbete, som var rätt flummigt å man fick inte sådär jättemycket gjort hehe.. å sist hade vi spanska som va helt okej iaf! 
Sen efter maten (som oxå var rätt hemsk för det blev typ bråk där..) så gick vi iaf bort till ica å köpte snickers, för att lugna mej och elsa som var rentutsagt helt jävla förbannade, och sen gick vi bort till bussen, som sen skulle ta oss in till gymnasiemässan i huskvarna. I bussen hade iaf jag och elsa kul, ända tills jag typ tappade allt innehåll i min väska på bussgolvet (emma hjälpte till med det å puttade ut ännu mer saker, tack för det -.-), å då typ började hela bussen skrika och ropa som in i h*lvete på mej?! hahah eller iaf alla som satt där bak, alltså typ ölmstad/kaxholmen-killarna..SUCK! haha jaja det var inte så hemskt men ändå onödigt x( NÅVÄL!
Sen kom vi iaf fram till folkets park där mässan skulle vara, och ångrade mej så fort jag typ gick in på området och såg allt folk och alla typ "försäljare" asså ÅÅÅÅH va jobbigt det var?!?! Alla bara FLÖG på en och började babbla och drog in en på saker man skulle testa, och tävlingar man skulle va med i och tryckte på en TUSEN papper, påsar, pennor osv :@ åså fick man knappt nån vettig information ens?! Jo typ bara lite om peset (där jag LÄTT ska gå, finns ingen annan skola för mej känns det som!), men annars va det bara jobbigt och rörigt.. Så man orkade typ bara va där i 10 min åt gången, sen va man tvungen å gå ut å andas haha.. å när vi satt där ute kom plötsligt en reporter å en fotograf fram till oss från JP, och ställde massa frågor å tog typ 1000 bilder x0 hahah jaja var la lite kul men fick lite panik för dom tog liksom "enskilda" bilder oxå, så jag tänkte att dom skulle ha med dom.. men som tur var tog dom bara med en gruppbild åså stod det va vi hade sagt åså ;) stod om mej på framsidan med, ouuhh ;P haha! 
Nåväl, så jag tyckte mest att mässan va otroligt onödig, och det typ enda positiva va att man fick typ cupcakes och youghurtglass, haha! ;D 
Jaja, sen tog jag å några andra iaf 1an bort till a6, där jag sen va typ 1½ timma innan mamma kom! Så då hann jag kolla på massa skor å lite kläder! Fast mest skor ;) å efter jag velat typ i 100 år mellan typ 3 par boots, så blev det till slut ett par med typ lite nitar och liten klack å med foder i, så antagligen blir det väl vinterskor med. Men bild kommer! Aja, sen vid halv fem hade jag då synundersökning, som man gör varje år, å det visade sej att min syn försämrats ett snäpp, så mamma köpte nya glasögon till mej med, assnygga typ pilot haha xD Aja, sen när det tillslut va klart, så gick vi å åt på donken, tog den asgoda wrapen, å sen gick jag å köpte skorna, å så köpte jag en tröja från h&m med! :) å sen åkte vi hem, något utmattade efter dagen! Så egentligen skulle ju dagen iaf slutat bra, tänkte jag, men tyvärr fick jag reda på en sak av Ella som fick mej lite ur balans kan jag säga..fy vad jag lipade den kvällen :'( men berättar en annan dag, orkar inte ta det nu.. Så tyvärr slutade det så, så därför kändes hela dagen bara förjävlig.. :( menmen, that's life..
haha snygga vi blev på bilden i jp.. som tur var ser man inte mej så bra! ;D
 
ett par av skorna jag kollade på..
men tillslut fick det bli dessa! hoppas jag inte kommer ångra mej bara som jag alltid gör.. inte för dom är min stil egnetligen, men dom är ju rätt snygga.. eller? :/

Västerås fortsättning!

Sen på söndagen vaknade jag otroligt utvilad kl nio efter en UNDERBAR natts sömn på tinnas och mickes soffa haha, seriöst bland det skönaste jag sovit på,NÄSTAN bättre än min egen säng faktiskt! haha x) nämen sen efter jag legat å dragit mej en stund, så var frukosten färdig! Å den va supergod även den, tinna hade gjort sin specialgröt med massa nötter och frön i, och sen blev det äggmacka och juice med :)
Jaja, sen efter vi ätit, klätt på oss osv, så blev väl klockan framåt halv elva, innan vi slutligen kom iväg på dagens utflykt! ;) Och denna gången åkte vi till ännu typ ett naturreservat där vi gick en långpromenad! Men var faktiskt riktigt gött, fint väder osv så även om vi gick typ 5 km och vi stannade till vid ett tråkigt fågeltorn, så var det ändå väldigt trevligt! :) träffade även på 15 enorma hästar som kom travandes mot en.. hehe då kände man sej inte så kaxig.. ;) men dom var snälla som tur var ;P
Jaja, å sen blev la klockan typ halv ett innan vi begav oss in mot stan igen, och då åkte vi först till en blomaffär å valde ut en blomma till micke som fyller år på söndag, och sen efter det så stack vi till ica och köpte lunch, som vi sen tog med hem till lägenheten! :)
å sen satt vi där då och åt våra sallader och baguetter, och sen vid typ kvart i två så hade vi ätit och packat färdigt våra grejer, och då var det dags att säga hejdå till syrran och lämna västerås för denna gång :p. 
Å sen bar det iväg hemåt! Å det va en sjuukt skön resa (även om jag inte kunde lyssna på musik eftersom mina hörlurar var borta.. :(), jag sov typ halva vägen som vanligt, och sen när vi kom till askersund stannade vi där och fikade på ett jättemysigt kafé där dom hade HIMMELSK äppelpaj och snickerskakor :o :D 
Aja, sen var vi tvungna att börja köra igen, för pappa skulle nämligen va i kyrkan kl 6 (helst lite innan med) för hans kör skulle ha konsert, och JÄKLAR va vi körde sista biten x'd asså guuud, vi hade SJUKT bråttom (mamma å pappa är lite tidsoptimister om man säger så.. xd) så pappa fick köra typ i 140 resten av vägen, då det mest va typ 70vägar haha.. aja, han hann iaf med typ 2 min marginal, så det va ju tur haha! ;D
Å sen efter vi släppt av honom, så åkte jag&mamma hem, och sen typ slappade vi resten av kvällen.. Men det var iaf en underbar helg i västerås, och jag kommer nog hänga en HEL del därnu framöver känner jag! ;D (hehe kommer våldgästa deras lägenhet.. ;))
Men jag tog ju dels lite bilder med mobilen, men sen har jag massa från pappas kamera med, men jag lägger ut alla dom bilderna om nån dag! 
haha okej här ser man typ bara 6 st, men dom va typ 15-16 nånting! ;)
några till haha!
så fint! 
uppe i fågeltornet!
asså SER ni hur feta domdär båtarna är eller?! typ största segelbåtarna ever :o haha okej kanske inte ser så stora ut.. men det va dom!! ;)
 

västerås!

 Obs, innan ni börjar läsa (om ni gör det haha, varning för långt inlägg..), så skulle detta inlägget publicerats i söndags! ;)
Tjohej allihopa! :D är nu hemkommen efter en riktigt mysig helg hos syrran i västerås! :) tänkte berätta lite om vad vi gjort osv!
Så då kör vi: började då igår morse då vi efter vi ätit frukost å packat färdigt osv, körde iväg mot västerås! å tjaa, som vanligt sov jag typ hälften av vägen, men när jag va vaken var det sjukt fint för vi åkte på en jättefin väg å det va ju skitfint väder åså! :) sen stannade vi halvvägs på vägen, vid ett slott där vi fikade lite vid, innan vi körde vidare! Sen kom vi då till västerås vid ettiden, och då åkte vi ju såklart direkt till tinna och mickes lägenhet som låg i ett fint område, och dom bodde i ett ROSA hus haha, men like! ;)
Nämen då fick vi ju först kolla in lägenheten, vilken var helt underbar!! Typ exakt sån inredning som jag skulle kunna tänka mej å ha, typ orientalisk! Bilder kommer så får ni själva se hur fin den va! :)
Sen åkte vi ganska direkt ut på våran lilla sightseeing-tur tsm med tinna och micke! Å första stoppet var vid Strömsholm, som är ett ställe där dom har sjukt stora hästtvlingar och så har dom typ ett hur stort stall som helst med skiitmånga hästar, å så har dom en hästskola där med! Å där, mitt vid terrängbanan som låg fint vid en stor å, satte vi oss och åt vår picknick som micke lagat! å det va såå gott, (asså han är värsta mästerkocken, har föreslagit att han ska va med i halv åtta hos mej! ;D), det va typ mango/curry-marinerad potatis och grillad kyckling, och så va det även äpple och lök i! Kanske inte låter så gott men det var det iaf haha ;D
Å så satt vi där en bra stund och bara pratade å hade det trevligt, och efter det gick vi bort till Strömsholms slott, som är ett jättestort slott precis vid galoppbanan! :) dock var det inte öppet så vi gick bara och kollade på det från utsidan, å så gick jag, tinna å micke i den stora trädgården å lyckades komma in i en himla labyrint som knappt gick å komma ut ur xd haha! anyway, sen fortsatte vi vår lilla tur! Å nästa stopp var vid ett typ naturskyddsområde, där vi gick en sväng! Gick ner till vattnet å satte oss på bryggan där och bara solade oss å hade det gött! :D 
Å sen var vi tvungna att gå, för sen åkte vi vidare mot ett annat känt slott, Tidö slott! Fast på vägen dit stannade vi vid någon kyrkoruin där micke berättade att han brukat åka till när han var yngre på nätterna och satt sej där ibland och typ skrivit (om han va arg t.ex haha), å så hade även han å hans kompis vart där på natten och typ filmat å gjort massa effekter så det såg ut som spöken haha.. fy skulle ALDRIG vågat åkt dit på natten! :O 
Haha jaja, sen åkte vi då iaf till tidö slott, som inte heller va öppet haha, men vi sprang omkring i den fina trädgården å tog massa bilder oså, och sen när vi kom runt på baksidan på slottet så stod plötsligt typ 50 hjortar där i trädgården hahah xD dom hade nämligen rymt ifrån hjort-inhägnaden.. ;) men va så sjukt kul å se dom små hjort-kiden (elr va det heter) typ jaga varann å typ hoppa jämfota hahaha x'd så söta! haha så det va kul! ;)
Aja, sen hade klockan blivit typ sex-halv sju eller nåt, så då begav vi oss hem mot lägenheten igen! :) å där chillade vi en stund å satt å pratade, spelade gitarr&piano och så sjöng jag å tinna lite med :)
sen efter kanske 40 min så drog jag, pappa och tinna ner på stan en sväng! Då visade tinna oss det nybyggna området nere vid hamnen, och det va seriöst det lyxigaste jag sett :O asså ni skulle sett! kändes som man va på manhattan eller nåt (kändes som ett helt annat land seriöst!), särskilt när man gick över bron till andra sidan (va på en ö typ), å så såg man alla SJUKT fina lägenheter osv, precis vid vattnet.. ÅHH va jag skulle DÖTT för att få bo så! :( aja, ni får se bilder så får ni se själva hur fint det va..!
Jaja, sen efter vi gått runt där ett tag, så gick vi bort mot centrum å till stadsparken där tinna visade oss runt lite åså! Å sen efter det så var det dags att åka hem eftersom micke börjat med middagen! :)
Så då gjorde vi det, och sen vid typ halv tio så åt vi, och än en gång så var det SJUKT gott!! Han hade gjort typ kinamat, typ kött i pekingsås å ris, och det va såå gott! Så då blev man sjukt mätt sen hehe ;)
Å sen typ vid tolv la vi oss å då var man ju sådär skapligt trött efter den sjukt händelserika dagen! :P
försökte faktiskt ta några bilder denna gången, och det blev faktiskt ett gäng! (såklart bara mobilbilder, men alltid nåt! ;)) dethär är iaf den goda lunchen vi åt vid strömsholm! :)
 
strömsholms slott! (kolla vallgraven! :o å btw, där bland alla buskar gick vi "vilse" hahaha xd
:)
min söta syster! <3
haha VÄLDIGT tydlig bild på bron över till "manhattan" haha xd nämen va ju helt kolmörkt ute så ahh.. ;)
 

chillar i lägenheten :D

Halloj allihopa! :D sitter just nu i min syrras och hennes pojkvän Mickes URSNYGGA lägenhet här i Västerås å bara chillar lite! ;) ska strax gå å lägga mej här i deras assköna soffa, är nämligen SJUKT trött efter dagen som vart något intensiv men riktigt mysig och händelserik! :) vi har bl.a hunnit med å titta på massa slott, picknicka vid strömsholm, gå på stan och ätit supergod middag här i lägenheten! :D sen har vi gjort massa mer med men får bli stor uppdatering imånkväll/på måndag, för nu ska jag sova! :p får se sen va vi hittar på imån! :) Sov gott hörrni, puss :*
Haha fick bli en arkivbild från skolavslutningen! ;)

måste sova..

Har nu skrivit klart om onsdagen med, tog ett bra tag kan jag säga, men publicerar det inte nu för jag kan inte lägga upp bilder med mobilen.. Så får nog tyvärr vänta tills på söndag.. :/ men kan försök mobilblogga lite typ i bilen imån :) annars kommer det nog vara full rulle uppe i Västerås, ska hitta på massa kul! Så det blir nog awesome å komma bort lite åså! :) kul å se deras lägenhet med! :D men nu måste jag sova, ska upp sju imån.. :/ aja sov gott! Puss :*

liten uppdatering om de senaste typ 5 dagarna då jag vart frånvarande från bloggen!

HEEEJ allihopa och ÄN EN GÅNG FÖRLÅT för världens sämsta uppdatering! :( men tyvärr har det hänt lite saker som jag kanske berättar om senare, så var därför jag inte uppdaterade t.ex i onsdags.. sen igår var jag seriöst helt DÖD efter ridningen (somnade i soffan halv nio typ..) så har inte kunnat uppdatera förräns nu. Å sen imån åker vi till syrran och micke i västerås och är där hela helgen, så kan  inte uppdatera då heller.. :/ så ska försöka skriva lite "kort" om hela veckan som gått ;)
Men förutom typ onsdagen så har veckan vart riktigt bra! :) Började bra med, med helt okej (tror jag iaf!) skoldag, och sen efter skolan så gick jag ju som vanligt hem till emilia, som mötte mej på vägen :) å då hade vi ju massa å prata om (hon hade ju vart i england åså ;)), och sen gick vi hem till henne, gjorde lite mat, och sen lite innan fyra eller nåt, så gick vi och hämtade in hästarna! Hade först tänkt å ta Joysan, men sen skulle wilma rida, å inte filippa, så då tog jag connect istället! :) inte mej emot dock ;) så då gjorde vi iordning dom, och sen stack vi ut på prästekvarn-rundan, och det gick jättebra, trots regnet ;) nämen hästarna var jättesnälla och stack inte iväg eller nåt, så det va en jättemysig runda! 
Sen var vi en liten stund på banan med, högst 20 min eller nåt för emilia skulle rida Joysan sen med (wilma red inte sen ändå..), så det var därför det blev så kort. Men jag hann ändå börja jobba lite med honom, trots att det gick sådär då han är ganska svår och ganska stel just då. Menmen, är ändå nöjd med ridpasset! :)
Sen gjorde vi iordning lite mat till hästarna åså, och sen efter typ 20 min kom mamma och hämtade mej! 
Å sen slappade jag väl typ bara :p så en bra måndag var det! 
 
Sen var tisdagen en bra dag den med!! Började med nutidsorientering som väl gick sådär, eller okej, men en del frågor va riktigt svåra så jag kanske hade typ 23-24/30 rätt eller nåt. Menmen, tycker ändå sånt där är rätt kul! ;)
Aja, sen efter det var det helt okej SO, och efter det syslöjd! :) hann väl dock inte med sådär jättemycket, men hann iaf fransa shortsen lite mer, sy på svart spets på ena framfickan och skriva typ halva utvärderingen ;)
å sen efter det så var det då tillsist mat&bak, och asså HAHAHAHAHHA jag och elsa dog typ under hela lektionen, asså det är seriöst nåt helt sjukt med dom lektionerna x'd asså åh går inte å förklara men allt är så BISARRT bara?! Typ karin, läraren.. åh herregud säger jag bara xd hahahhah aja, även om vi mest stod och flummade hela lektionen så lyckades vi ändå göra helt okej goda pizzabullar! ;D å sen efter då den minst sagt skrattretande lektionen, så hade jag ju piano haha ;) å det va la okej det med, å sen åkte jag hem! å så vet jag inte vad jag gjorde på kvällen, men typ kollade på ung&bortskämd å gjorde läxor ;)
såhär blev då mina shorts! :) är rätt nöjd faktiskt för de blev ungefär som jag tänkte att dom skulle bli! för&efterbilder kommer nog! :P vad tycks btw?! :)
 

goder natt! :)

Hej igen allihopa! ;) Japp, nu blev jag färdig med nattkampsinlägget iaf, sorry att det blev såhäääär långt, men somsagt så är det heeelt frivilligt att läsa, skriver ju trots allt egentligen för min egen skull.. ;)
menmen, nu är klockan mycket och jag ska gå å nana, så hinner inte berätta om dagen eller gårdagen, så det kommer imån!
gonattttt! :*

nattkampeeeeeeen :D

(obs detta inlägget skulle kommit upp igår!)
Hejsvejs allihopa! :D har haft en bra dag! men innan jag berättar om den tänkte jag dra lite om helgen dårå, som bestod av NATTKAMPEN :D 
å det va typ lika kul som förra året, bara MYCKET blötare och lerigare.. ;) 
men kan ta det från början! vi åkte då kl 14 ifrån krysset, i en halvstor buss, eftersom vi inte va jääättemånga som va med i år. Jag, frida och elsa satt såklart längst bak å va coola B) haha nejmen vi satt där bak och flummade typ hela den 1 h långa resan till munkaskog, som är en typ lägergård utanför habo där nattkampen skulle va i år! :) 
Så resan dit gick sjukt snabbt! Sen när vi kom dit lastade vi ur, och sen gick vi direkt bort till militärtältet där vi tjejer skulle sova (vi var väl typ 10-12 tjejer eller nåt), och så bäddade vi och la grejerna där och så :) 
sen gick vi bort till husvagnen en stund och spelade lite kort, och sen efter det så gick vi på upptäcksfärd nerför branterna till vättern!! :D hahah fyf*n va brant det va, ni skulle sett, det va fan livsfarligt haha, men eftersom jag lekte tarzan (detta tyckte frida&elsa tydligen va hysteriskt kul?! ;o xd) så va jag ju tvungen att hasa mej ner ända ner till vattnet.. ;) och ner gick det bra, upp va lite värre, särskilt när linnea ringde mitt i allt?! haha jaja sen gick vi en bit bort och pratade med linnea, och sen vid fem var det samling/gudstjänst för allihopa! å det va la rätt tråkigt, dom pratade och vi sjöng massa sånger.. :/ dock finns det SJUKT skumma människor där som man kan titta på så det roade vi oss med hahahha x'd anyway, sen var den över efter typ 20-30 min, och då gick vi bort till husvagnen igen och istället för att äta den äckliga maten dom serverade där, så fick vi macka och avokado i husvagnen :D så då satt vi där och åt och pratade och flummade! hahah å sen va vi där i säkert en 2 timmar, och roade oss med att stirra ut genom fönstret på alla skumma männskor utanför som lekte lekar och dansade folkdans (nästan) hahahah xd vi dóg lite där några gånger.. xd 
sen efter vi flummat färdigt i typ 2 timmar så var väl klockan typ åtta, och då gick vi tillbaka till tältet för att göra oss iordning inför starten, som var kl 21 för oss :). 
Å sen då vid nio så drog vi iväg på vår nattvandring :D å sen hade vi ungefär 5 blöta och leriga men SJUKT roliga timmar ute i skogen, jag, elsa, frida, veronika och karin! å även om det var mörkt, blött, lerigt och mina stövlar läckte in och jag hade typ nageltrång haha, så var det askul och vi var grymma på stationerna (nästan iaf hahahah) ;D nämen på vägen då fanns det ju 8 stationer, och det var bibelkunskap, sjukvård, el, testa sina reflexer, bygga stege, bygga bil, samarbetsövningar och göra knutar på spaghetti haha! :D å kan säga att på elen gick det SÄMST hahah fick 1 poäng vilket är det minsta man kan ha haha, och sen gick det rätt dåligt på sjukvården med då vi inte la tryckbandaget rätt och vi byggde en ohållbar bår så vi tappade stackars Karin som låg på den HAHA! 
Men annars gick det ändå okej på dom andra, och huvudsaken va ju att vi hade roligt! ;D
Å sen efter vi gått ca tre timmar så kom vi tillbaka till gården, och då fick vi hamburgare där och en paus på 30 min, och sen gick vi då andra slingan som tog ca 2 timmar :)
Å sen när vi kom tillbaka från den å när vi gjort sista stationen så var vi skapligt trötta kan jag säga er ;) så då sov man rätt gott sen!
Sen vaknade vi vid åtta på morgonen, stelfrusna och lite lagom trötta, och efter vi gjort oss iordning så gick vi och tog frukost, och sen la vi oss ner i våra sovsäckar igen och bara vilade typ 30-40 min till, innan en kom å sa åt oss att packa våra grejer eftersom vi skulle ta ner tältet sen. Så då gjorde vi det, och sen var det då avslutningsgudstjänst kl halv elva (tror jag). Å den va ungefär lika lam som kvällen innan haha, men det va lite kul under prisutdelningen ;) vann ju då TYVÄRR inte hahaha men vi kom faktiskt inte sist i vår klass :D vi kom faktiskt 14 av 21 lag hahaha ;D så tycker vi får godkänt iaf.. ;) aja, sen fick vi vänta typ 1½ timma på att den bövla bussen skulle komma, men den 1½ timman var helt GALEN kan jag säga, hahahaha GUD va vi skrattade x''d så det gick ju ändå, och tillslut kom iaf bussen, och så åkte vi hem! 
Men en sjukt bra nattkamp var det och nästa år satsar vi på ett bättre lagnamn (vårat blev helt cp hahhaha) och så går vi in för vinst ;)
haha söta elsa och frida under vår lilla upptäcksfärd haha :D
:)
haha okej ser kanske inte så brant ut men det va skitbrant!! ;)
haha tyvärr va jag som vanligt skitdålig på å ta bilder så tog bara domma :/ jaja!

hörs imååån!

Halloj allihopa! OFC så hann jag bara börja på nattkampsinlägget idag, men får skylla på att jag haft fullt upp med å rida å spela piano å se på tv ikväll x) nämen ridningen gick jättebra, men nu stänger pappa av internetet så får skriva om det imån istället! så vi hörs, puss! :*