har det grymt på bästa åland!

Heeeey allihopa! :D yes, som rubriken lyder så har jag det grymt på bästa platsen på jorden, och vill inte åka härifrån.. :( dock bestämde vi oss för att stanna två dar längre, så kommer hem på torsdag ist :D
men vi har som vanligt gjort massa roliga saker, bl.a såklart solat och badat MASSA (har vart grymt väder alla dar), vart med min kompis Jojo, ridit på hennes häst, vart hos mina "småkusiner", vart hos andra kompisar och nu har vi vart i M-hamn några timmar, så sitter på bibblan nu :) ska strax gå å tvinga pappa att köpa ett par solglasögon åt mej hehe ;)
sen resten av de dagar som är kvar ska vi åka ut till en ö och hälsa på några där, och sen ska vi träffa min kusin å hans tjej och sen bara slappa på stugan! :D
men nu måste jag sluta, men hoppas ni har det grymt hemma oxå!
PUSS :*

Imån sticker jag till paradiset! <3

Hejsvejs allihopa :D får bli ett snabbt litet inlägg innan jag sätter mej och kollar på wallander! :)
men det har vart en bra dag! sov ut lääänge, det behövdes kan jag säga efter förra natten.. ;) sen så åt jag frukost osv, och sen började jag packa till åland! :) å sen chillade jag typ bara en stund, och sen så klippte jag klart gräset! haha har f*n tatt mej typ 1 vecka å klippa klart hela vår gigantiska gräsmatta xd 
men nu är jag färdig! ;)
å sen gick jag in, fikade lite och packade typ lite mer, och sen efter nån timma åkte jag och pappa och hämtade en bok som jag fick låna av elsa till åland, (världens bästa bok btw, Mitt perfekta liv heter den) och sen åkte vi en sväng till krysset och sen åkte vi hem och åt mat! :) 
å sen efter maten gick jag ut med mina söta katter som båda hängde efter mej på en promenad haha, dom är så söta x) så vi gick ner till fårhagen, och jag tror jag såg thelma för det lät som henne och såg ut som henne! såg ju henne i fredags btw, hann aldrig skriva det! Det va när jag, min moster och mamma gick ute i fårhagen, å jag letade å letade efter henne, och tillslut såg jag henne, och hon kände igen mej :') saknar henne så mkt, lilla gumman.. men hon har det jättebra med alla andra får nu!
Men somsagt, tror jag såg henne igen :) men sen efter en stund fick min lilla töntkatt nathalie typ panik å började mjaua helt hysteriskt, så då gick vi hem igen ;)
men nu börjar wallander om några minuter, och så måste jag packa klart och så!
så blir nog ingen mer uppdatering, och imån bitti sticker vi ju till paradiset på jorden Åland! Å där kanske det blir uppdatering typ nån gång, vet inte, men annars har vi ju inget internet där så kanske inte hörs på en vecka.. men vi får se! 
Hoppas iaf ni får en underbar vecka här hemma, för det ska vi ha! Åland, HERE WE COME! :D 
 
världens bästa ställe<3
bild från förra året :D
 

Tredje dagen i falsterbo!

Tänkte ju då berätta lite om andra dagen i falsterbo, som va vår sista "riktiga" dag där med dårå. 
Så vi gjorde som dagen innan ungefär, steg upp lite halv-sent, och åt frukost, gjorde oss iordning osv, och kom väl iväg ungefär samma tid som dagen innan. 
Sen när vi parkerat så gick vi bort mot området, och sen gick vi in dårå :)
Å sen hade vi ännu en galet rolig dag på falsterbo, med massa nya tävlingar där massa kändisar va med, Malin Baryard, Roffe, Helena Lundbäck, Peder Fredricsson med massa flera, och sen var det även agility med hundar som va hysteriskt roligt hahahha, och så var det ju massa andra hopptävlingar och massa dressyrtävlingar oxå, fast det smygkollade vi bara lite på eftersom vi bara hade inträde till hopparenan denna dagen. 
Å sen kollade vi ju såklart på mässan igen, och efter vääldigt mkt letande så hittade jag tillslut ett par billiga ridskor på horze som kostade 350 kr. Funderade även på att köpa ett par tretorn-skor som hade kostat typ 1400 men som var nedsatta till 400, dock passade dom inte superbra och tretorn har ju inte jättebra kvalite.. så fick bli ett par svarta klassiska! 
Sen hittade jag även ett Jacson-spö och nåt mer har jag för mej..? :o aja, har glömt.. nåväl, är ändå glad att jag hittade nånting! 
Men sen var det så sjuukt pinsamt inne på charlies, för jag stod mitt i en gång, och typ kollade på ridskjortor, å så märkte jag att två st ville gå förbi, men jag typ sket i dom haha xd å sen sa jag till ella ba; jaha, dom vände visst.. och sen ba slog hon till mej på ryggen å ba; DET VA JU NELLIE BERNTSSON!!!! hahahhahahah å jag ba; oj då... hahahhaa, lite fail av mej xd haha men sen blev vi ju lite starstrucked, så då typ stalkade vi henne, hennes mamma och hennes syster, hahah xd 
nåväl! sen så efter en låång dag inne på området, så var la klockan sex eller nånting, så då bestämde vi oss för att gå bort till bilen, och sen åka till stranden, även om det liksom inte va fint väder, men vi ville se den ändå för den är så fin! :)
så efter en stunds letande haha, så kom vi tillslut bort till stranden, och sen skulle ju såklart emilia den galningen bada, trots att det va molnigt, blåsigt och typ 14 grader x) jag och ella stannade dock på stranden och låg först och huttrade av kyla på våra handdukar haha, fast sen bestämde vi oss för att göra vår favoritsysselsättning; skriva poetiska ordspråk i sanden.. hahahahha xD å sen flummade vi typ gärnet, ända tills emilia äntligen badat färdigt å då drog vi oss tillbaka mot trelleborg! ;)
å sen väl hemma på campingen, så värmde vi gårdagens rester av det grillade köttet&kycklingen, och sen satt vi och åt det i vår lilla stuga medans vi satt och pratade om allt möjligt i typ nån timma :) 
sen efter det typ slocknade emilia haha, nämen hon va supertrött typ, så sen halv elva eller nåt så gick jag och ella ut i blåsten själva, å så gick vi ut på bryggan och satte oss där haha :D det var svinkallt men så sjukt mysigt, hela bryggan var upplyst och vi bara satt där i typ en timma och pratade och pratade och pratade haha, medans vi kollade på båtarna som åkte ut från hamnen.. :') haha romantiskt xd nämen sen var klockan plötsligt typ halv tolv på natten, så då var det bäst att gå tillbaka till stugan, där emilia låg och snarkade haha xD 
å sen kände vi att vi ville göra nåt mer, så då snodde vi emilias dator och satte på one three hill och kollade på det tills vi somnade :D en sjukt mysig sista kväll var det! 
lite bilder jag tog från 1.45 (?) hoppningen :)
 
 
helena lundbäck! :)
 
fin häst på dressyrframridningen! :)
 

goa dagar med tjejorna!

Hej allihopa! Är helt sjukt trött nu efter två sjukt roliga dagar med tjejorna, dock blev det knappt någon sömn alls så måste lägga mej snart, men först tänkte jag bara berätta lite snabbt om helgen och sen lite om sista dagen i falsterbo! :)
Men somsagt, har haft två grymma dagar med bästaste tjejorna! :D och det va på tiden, har inte sett frida sen konfan och lollo sen avslutningen?! ;o så vi hade myyycket att prata om..! ;)
men vi började då med att ta bussen ner till gränna, där vi sedan hoppade av i hamnen och gick upp till minigolfen! :) å sen spelade vi minigolf dårå, och det va askul som vanligt :D särskilt eftersom jag kom tvåa och det bara skillde en poäng mellan mej och frida hehe ;D
nämen skitkul vare och vi typ stektes ihjäl i solen, då kände man att det va sommar för typ första gången i år ;P
å sen efter typ en dryg timma, så var vi färdiga, och då satte vi oss och väntade på bussen, som aldrig kom -.- så då fick vi GÅ ända upp till thörns, typ 2.5 km elr nåt, och sen när vi ÄNTLIGEN kom fram beställde vi familjepizza och så köpte vi en 2liters-cola, och sen satte vi oss i parken bredvid och åt! myys :) å så flummade vi massa, OCH VET NI?!?! Det va en pissmyre-jävel som bet mej på röven IGEN?! HUR ÄR DET MÖJLIGT?!?! :O :O hahahahah så skumt! 
NÅVÄL! Efter vi ätit oså, så gick vi ner till ica, där vi köpte kycklingklubbor, chips, choklad och läsk till kvällen, och sen gick vi ner till hamnen igen! Å där gick vi till favoritstället Gott för alla, och köpte glass :D (jag och elsa delade på världens största banana split) å sen gick vi ut på piren och åt och flummade! ;)
å sen märkte vi att bussen kommit, så då kutade vi bort till den, och sen åkte vi till ölmstad! där hämtade fridas mamma och syster oss och skjutsade oss till elsa, där vi skulle tillbringa resten av kvällen/natten! :D
och sen hade vi en heeeelt galen kväll med massa prat, flumm, god mat, snacks, tv-tittande och massa mer ;D
sen busade vi SÅKLART med elsas uuursöta kattungar som blivit rätt stora nu! ååh va söta dom var, haha dom bråkade med varann hela tiden och hoppade på oss när vi skulle sova och så blev dom helt galna när vi busade med dom, haha ;D
nåväl, sen hände det massa mer under hela natten haha, men det talar jag inte om här.. haha xd nämen sen efter lollo babblat till typ kl 5, och efter att jag och elsa tatt en kopp te och mjölkchoklad, så la vi oss slutligen på vår enorma madrass och somnade! dock sov man inte jättebra med 4 katter i rummet och en lite konstig och för liten madrass haha ;) menmen, vi sov la ett par-tre timmar iaf, tills kl va 9 då elsas katt bajsade i kattlådan och det luktade så enormt mycket så vi var tvungna att gå ut i tvrummet hahaha, fy FAN va det luktade xd å väl där ute kunde vi inte sova, och jag hade så j*vla ont i magen och var helt spyfärdig.. :/ men efter jag gått på toa blev det bättre så sen vid tiotiden gick vi ner och åt frukost :p å sen typ gjorde vi inget speciellt i typ 5 timmar, vi typ flummade och kollade på tv ;) å sen vid tre va jag tvungen att åka hem! 
men det var en riktigt rolig dag/kväll/natt och det var på tiden kan man säga! 
men sen när jag kom hem så vart det snabbt in i duschen, och sen efter typ en halvtimme så åkte jag, mamma, pappa och min moster iväg till min systers kompis, Anna som jag red med i veckan, för hon och hennes syster typ har ett litet cafe hos dom nu i sommar! Så då åkte vi dit och fikade massa gott fika, jag tog både morotskaka, bulle och kaka haha *tjockis* x) 
å sen efter mamma och pappa pratat i typ 5 timmar med massa folk, medans jag stod vid bilen och frös ihjäl, så åkte vi slutligen hem! 
jaja nu ska jag sluta tjata om det, och börja berätta om andra å sista dagen i falsterbo!
har såklart absolut inga bilder från detta lilla partyt, så det får bli en gammal klassiker från förra året ;)
kanske kan kopiera lite bilder från frida sen, vem vet..? ;)

Andra dagen i Falsterbo!

Aja, fortsätter ändå, trots att det inte går att ladda upp bilder -.-
Nåväl! Sen på onsdagen var vi då tvungna att stiga upp tidigt, kl 8. Då fick vi snabbt göra oss iordning, klä på oss och äta frukost eftersom vi skulle åka halv nio, fast det blev la kvart i typ. 
Men sen kom vi iaf iväg, och kom väl fram till falsterbo vid halv tio eller nåt, va köer 1 mil innan så det tog lite tid.. ;) menmen, sen efter vi parkerat så gick vi då och stämplade våra biljetter, och sen gick vi in på området! :D
å sen hade vi en toppendag med ALLT möjligt! Första dagen var det ju bl.a Ponny Kúren där emilias kompis alicia va med på sin sjukt fina Paolo Pan, och dom VANN hela alltet, överlägset dessutom! :D så kul! 
Sen var det ju massa andra hopptävlingar med ponnys osv, och så var det ju fälttävlan med! var skitkul förutom när man fick se en häst snubbla över ett hinder och komma över ryttaren, så ambulanser fick komma :/
Nåväl, läste att hon klarade sej sen så det va ju skönt! 
Å sen då så var det ju massa roliga saker att kolla på, å sen gick vi ju såklart på mässan med! så sjukt gött! 
kollade efter både ridbyxor och ridskor, men hittade verkligen INGA som passade överhuvudtaget :/ så första dagen köpte jag ingenting, men det va ju kul ändå såklart! :)
å sen efter många timmar så blev vi helt slut, så då åkte vi hemåt mot trelleborg igen :) 
sen när vi kom hem kom jag inte exakt ihåg vad vi gjorde, men jag tror vi typ mest chillade i stugan och typ väntade medans åsa stod och grillade, höhö ;)
å sen hade vi en jättemysig kväll då vi åt massa gott grillat kött och kyckling, och pratade massa åså, å sen efter vi ätit så satt vi ute och grillade marschmallows med dumle på toppen, haha, godaste EVER :D looove. 
å sen vet jag inte om vi gjorde nåt mer efter det (sämst minne ni vet..), men sen till sist satte vi oss i emilias säng denna gången hah, och kollade på ännu en film och hade det sjukt mysigt! :)
mobilbild från dressyren!
dålig bild från teräänghoppningen..
haha såg visst att det fanns en bättre ;)
:)
å så fick det bli en bild från "vanliga" hoppningen med ;)

Första kvällen i Falsterbo!

Tjohej allihopa! :D idag har vart en mer spännande dag än igår iaf! ;D haha okej inte spännande direkt, men har iaf gjort lite saker! men det tar vi sen, måste hinna berätta om falsterbo först ju! Så nu kör vi igång med det, haha ;)
Det började ju då vid lunchtid förra tisdagen, då emilia, ella och åsa (emilias mamma) kom och hämtade upp mej och min enorma packning! ;) sen började vi åka dårå! å sen hade vi en SKITROLIG bilresa ner till skåneland, haha, vi typ satt och snackade skit om bloggare och skrattade massa å lyssnade på musik och jag och ella spelade massa kort, precis som förra året ;) och precis som förra året stannade vi en gång på vägen, vid ett ställe utanför ljungby typ. Å det luktade precis lika äckligt i fiskbutiken som då, och jag tog precis samma glass som förra året haha xd sen satt vi även och fikade lite bullar och kakor innan vi körde iväg igen! 
å tjaa.. sen vips var vi framme på campingen i trelleborg, helt SJUKT va snabbt det gick :O 
Så sen fick vi vår stugnyckel, och sen kollade vi in den mysiga lilla stugan och packade in våra grejer, bäddade osv :) sen var vi ofc tvungna att gå ut till den fina bryggan i solnedgången! kändes exakt som förra året :') å sen bestämde vi oss för att bada, trots att det var svinkallt haha! dock var det mycket varmare i vattnet! det obehagliga var bara när en fet typ tysk gick förbi å ba; is it cold? HÖHÖHÖÖHÖHÖ! typ som han va full, och sen stod han några meter bort å bara stirrade.. :/ aja, vi sket i honom och hoppade i, och sen filmade vi oss när vi badade och hade på one direction och bara hade det bäst, haha :D 
sen efter en stund gick vi tillbaka och åt åsas suupergoda kyckling&bacon-pastasallad! :D 
å sen spenderade vi resten av kvällen i stugan i min säng (oj detdär lät väldigt fel.. HAHA) och kollade på film å åt godis! :) sjukt mysigt!
 
den lååånga bryggan! lägg märke till alla namnen på den med ;)
 
sötaste emilia!
stranden!
btw, tror det är tyske gubben som står där..? :s
emilia påväg ner i havet ;)
 
hinner inte ladda upp mer nu, tar det imån eller nåt! eller nej..på söndag fåre bli!

å så lite om dagen med!

Och idag har vart en sjuuuuukt slö dag..! Om det inte skulle hänt nåt i början av den skulle den vart rätt meningslös haha x) men början var somsagt väldigt trevlig!
Och det var när jag och mamma gick efter frukosten till min moster, på fika! :) min moster är nämligen världsmärstare på att bjuda på fika, haha! ;)
Sen var sällskapet inte helt fel det heller, min lilla älskling Tyra var ju nämligen där med :D :D så första timmen gosade jag bara med henne, och typ gick runt med henne (hon har börjat gå, om man håller i hennes händer!) och lekte med leksakerna :D och sen åt vi massa våfflor med grädde, sylt och jordgubbar, och sen kom min ena kusin John dit, så då satt vi säkert två timmar i uterummet och pratade med honom och moster! Mycket trevligt! Sen blev det ännu mer gos med tyrisen och sen gungade vi henne, vilket hon tyckte var VANSINNIGT kul hhahahaha :D den ungen alltså..sötaste EVER! <3
Nåväl, sen vid tretiden gick vi slutligen hem, och då chillade jag lite och sen tog jag ut moppen på en liten tur! 
Å efter det så gjorde jag typ INGENTING! xO nämen jag vet inte vad jag gjorde? typ läste tidningen, kollade på bilder, hjälpte mamma med maten osv. 
Å nu ikväll har jag bara nördat tv'n och datan.. kul liv ;) haha nä det behövs lite lugna dagar nu, har ju haft det ganska intensivt den senaste månaden.. ;) men imån blir nog sista "chill-dagen" här hemma, sen på lördag blir det bus med tjejorna hihihihi :D :D har ju inte setts på ÖVER EN MÅNAD alla tillsammans?!?! SJUKT! aja, i helgen tar vi igen det! ;)
men nu ska jag sluta tjata, och gå å lägga mej så jag KANSKE kan komma upp innan elva imån... får se hur det går ;) aja ha det så gött, hörs nog imån igen, då blir det falsterbobilder (och massa text, mwohahah) hehhe ;D
nattinatti :*
förresten, HATAR DETTA VÄDRET DENNA SOMMAREN!!!! har inte vart (här hemma iaf) en ENDA riktig sommardag sen i maj typ?!?! HATAR DETTTTTTTTTT! damp.. aja, hoppas det blir bra på åland..annars!

vad jag har haft för mej den senaste veckan! #2

Sen i tisdags så vet jag inte riktigt vad jag gjorde först.. eller jag tror jag typ solade rätt mycket (dvs sprang in och ut vannan minut när solen gick i moln) och sen tror jag att jag klippte gräset med (eller nånting?).
Sen gick jag in, och sen bakade jag chokladcupcakes med frosting och jordgubbar på toppen! :D och efter några misslyckade cupcakes för några månader sen, så blev domma så jäkla goda haha *självgod japp* :D nämen om jag typ testar nya saker så blir dom oftast asmisslyckade och jätteäckliga, men domma har jag gjort massor av gånger innan så dom kan jag nu liksom! ;)
menmen! sen tyckte mamma att vi skulle bjuda över våra andra grannar på fika efter maten, så dom kunde få smaka på mina cupcakes, så då kom dom vid sjutiden! 
å det var la trevligt! dom är dock rätt gamla så det var la inte SUPERKUL, men jag fick iaf 200 kr som försenad konfirmationspresent, yeyy :D :D 
å sen satt jag väl vid datan resten av kvällen.. 
sen igår va en sjukt rolig dag! sov läänge (kan seriöst inte stiga upp tidigare än 11 numera :O) och sen vet jag seriöst inte vad jag gjorde i typ två timmar (sämstminne.com), haha men jag TROR att jag typ klippte gräset..? eller vafan gjorde jag?! omg blir ju rädd.. :o haha shit kommer inte ihåg?! JAJA nåt var det! 
sen vid tvåtiden så åkte jag ner med moppen, och pappa cyklade, ner till mina kusiner för att prata med dom lite :) så sen satt jag väl och snackade med min kusin om lite allt möjligt i en halvtimme typ. Å sen var jag tvungen att sticka hemåt och äta mat, innan jag skulle iväg och rida! Så sen vid fyra så skjutsade mamma mej till en som heter Anna, som är min systers kompis! Eller hon är ju min kompis med men eftersom hon är 8 år äldre umgås vi ju inte direkt haha ;) men jag har känt henne typ hela mitt liv! 
Å sen fick jag rida med henne igår då, på hennes fjording Leidi, medans hon tog en annans fjording som hette Lovis. Och det va så sjukt kul! :D lätt en av de roligaste ridturerna i mitt liv! 
Vi red en aslång runda nästan ner till vättern, på massa mysiga skogsvägar, stigar, grusvägar och ängar! Typ mer än 1 mil blev det, så det tog ju en stund! Men det va skitkul, vi pratade hela tiden om allt mellan himmel och jord, och  vi galopperade hur mycket som helst på alla fina raksträckor, och hade askul! :D det var oxå svinkul när vi bytte hästar så jag fick Lovis, som var skiitsnabb och typ stack iväg i galoppen, haha x)
nämen så det var en riktigt lyckad ridtur! :D sen när vi kom hem efter typ 2½ timme så kom pappa och sen efter han pratat i år med anna och några andra, så åkte vi hemåt! 
och sen chillade jag typ på kvällen :)
 
haha dom blev inte så vackra, fast jag försökte iaf! men goda blev dom ;)
höhö bra kvalite med.. xd

vad jag har haft för mej den senaste veckan!

Fast innan jag börjar berätta om falsterbo, så tar jag och berättar om vad jag gjort hela veckan sen jag kom hem därifrån, som jag lovade igår! :)
Det har väl inte hänt nån stor sensation direkt men jag har gjort lite småsaker här hemma! Får se om jag kommer ihåg allt dock.. inte så säkert ;) menmen!
Kom ju då hem i fredags från underbara falsterbo. Vi kom la vid fyratiden så sen tror jag inte att jag gjorde så mycket resten av den dagen.. inte nåt jag kommer ihåg iaf! 
Sen på lördagen packade jag nog mest upp, och typ städade mitt rum och sen gav jag mej ut på en springtur vilket var vääldigt välbehövligt efter typ 2 veckor med väääldigt mycket godis, snacks och läsk! 
Å det kändes rätt hyfsat, inte alls lika bra som typ i våras när jag hade rätt bra kondition, men ändå okej. Dog ju inte iaf haha, och kunde springa hela vägen ;) var dock inte så långt typ 3 km högst..
Men sen på kvällen så var min moster och morbror här på middag och det var trevligt och så! :)
Sen på söndagen så tror jag min granne kom på fika hos oss typ vid tolv, och stannade väl ett par timmar. Sen så testade jag även min moppe som stått flera månader i garaget, för förra gången jag testade gick det skit, den bara typ stannade hela tiden.. :/ men sen i söndags så fyllde vi på med olja och bensin, och då gick den skitbra igen :D blev så glad! så nu behövs det bara förarbevis, vet dock ej om jag kan ta det för man behöver massa intyg på moppen å så, och det har vi inte :/ aja, får la köra olagligt i värsta fall.. ;) 
nåväl! sen kommer jag inte ihåg vad jag gjorde mer den dagen..
sen i måndags var jag och mamma i stan, blev lite spontant sådär :) men det var väldans trevligt! först var vi på a6 en stund, och då gick jag och kollade mina favvisar h&m och bokbok! hittade massa på h&m men är typ pank nu, så det fick bli ett par vita shorts som var på rea på bikbok istället! 
å sen var jag även tvungen att köpa en concealerpensel med, och efter det var jag DEFINITIVT typ helt pank haha :(
aja, sen åkte mamma och simmade på brunstorp, och så släppte hon av mej på biblioteket i huskvarna. Har typ inte lånat en bok på ett år eller nåt, så kände att det var dags nu innan åland! men såklart var dom böckerna jag kollat in på nätet utlånade, så det fick bli några random. aja, en av dom är skitbra iaf! 
nåväl, sen efter jag vart där ett tag så gick jag bort till lindex, där jag som vanligt hittade typ 50000 saker (hittar ALLTID massa kläder på det lindex'et!!), men det fick bli en svart tröja som var på rea som jag tvingade mamma köpa åt mej, mwohahahhaha *bortskämd* ;) aja, sen gick vi och handlade på willys och sen åkte vi hem! å sen gjorde jag nog inget mer intressant den dagen.. 
oj det här blev ju skitmycket text, får fortsätta i nästa inlägg! 
ah det blev ju förbannat bra kvalite.. not. aja, ni ser ju vad det är iaf! 

Dag 8-påväg hem!

Sen på måndagen steg vi väl upp vid niotiden eller nåt tror jag? å då gick jag väl först ner och gick på toaletten, satte på linserna å sminkade mej osv, och sen gjorde vi frukost i tältet. 
Sen tog vi väl det lite lugnt, och sen vid typ halv elva eller nåt så packade vi ihop tältet och alla grejer, och sen typ vid elva så åkte vi iväg mot flygplatsen! å när vi kom dit var det ju stort så in i h-vete, så vi trodde ju vi aldrig skulle hitta mamma, särskilt när hennes mobil typ var avstängd. Men sen kom hon där efter en stund, så det va skönt! :) å sen gick vi till nån svindyr affär, typ norska 7eleven, och köpte kaffe/choklad och cookie typ :) å sen så satte vi oss i bilen och drog iväg igen!
å sen körde vi på, ända till typ vi kom till nånstans nära gränsen, och där fick mamma och pappa för sej att gå in på typ världens största affär som hade ALLT möjligt, så där fastnade ju dom i typ en halvtimma -.- aja, sen fick jag glass iaf ;P
å sen drog vi vidare, kom över gränsen osv, å jag sov rätt mycket igen haha, så gött ju! :D
å sen så kom vi till västkusten, där vi sen stannade i typ sveriges mysigaste stad Fjällbacka! Å där gick vi runt på dom mysiga små gatorna i solen, och sen åt vi jättegod mat på "Bryggan" och satt där och åt och solade oss! Där snackar vi svensk sommar när den är som bäst :D
nåväl, sen efter vi vart där nån timma var vi tvungna att åka vidare, så då gjorde vi det. 
Sen i falköping elr nåt stannade vi vid nån mack och köpte varm choklad igen haha, och sen var det ju typ bara nån timma hem! :) 
å sen var det riktigt gött att komma hem och ÄNTLIGEN få sova i sin egen säng igen! :)
men det var en sjukt mysig och rolig resa till fina norge, och det blir säkerligen mer norge snart igen, stina har redan fixat jobb åt mej på hotellet om några år, hahah x) nämen det skulle jag INTE ha nåt emot alltså! käna SJUKT bra med pengar + vara i ett sjukt fint land (Y)
Jaja, *phju* nu är jag ääääntligen färdig med norgeresan, thank god, det tog några dagar..! ;)
haha nu måste jag bara berätta om falsterbo med.. höhöhö.. aja det är inte lika ansträngande iaf! ;)
 
minicollage med fjällbacka! 
sen gjorde jag två till collage om norge, med lite bilder jag inte tatt med, men dom sparar jag till en annan gång! ;)

Dag 7 i norge- hemresan

Sen på söndagen var det då dags att lämna stugan och Hafslo (för denna gången). Vi steg upp rätt tidigt för att packa färdigt och städa och så. Å sen när allt var klart var la klockan halv tolv eller nåt, så då lämnade vi stugan, åkte ner till Solvorn en sista gång och sa hejdå till Tinna. Och sen vid halv ett ca så lämnade då pappa och jag fina Solvorn och började åka den lååånga vägen till vår camping, som låg några mil ifrån Gardemoen och Oslo. Å tjaa..vi åkte och åkte i många timmar, över berg och djupa dalar ;) Stannade ett par gånger, en gång vid ett fint vattenfall där pappa tog typ 5000 bilder, och sen vid en liten stad där vi stannade och åt hamburgare på en vägkrog typ. Å sen körde vi på, jag sov lite åså. Å sen stannade vi nånstans och handlade lite inför kvällen och morgonen efter, och sen körde vi förbi den campingen där vi först tänkt att vi skulle bo, men den var så full så vi bestämde oss för att åka vidare till en som låg närmre Gardemoen. Så då åkte vi vidare till den, och kom väl fram vid åtta/nio-tiden? Å sen när vi checkat in kom det ENORMA typ svarta moln mot oss, så då vart det snabbt och sätta upp tältet, och vi hann PRECIS sätta upp det innan regnet kom! Å sen kolllade vi typ in campingen lite, och sen satt jag i bilen i typ 1½ timme och läste ut min bok och lyssnade på radio, medans pappa satt vid toaletterna och läste haha xd
Å sen när pappa kom tillbaka så kokade vi te i yttertältet och satt där och åt kvällsmat, innan vi la oss i våra sovsäckar i tältet :)
 

Dag 6 i Norge

Hej allihopa! :D idag har vart en riktigt grym dag! lovar att göra en liten sammanfattning om vad jag gjort här hemma hela veckan sen när jag är klar med norge, som jag hoppas på att jag blir färdig med idag! *håller tummarna* ;) så nu kör vi direkt så jag blir färdig nån gång :p
Så.. sen var det då dags för sista dagen i Solvorn, för sen på söndagen var vi ju tvungna att åka mot Oslo igen.. så den sista dagen skulle vi göra nåt lite speciellt, så då steg vi upp vid åttatiden, och sen runt tio kom pappa och tinna och hämtade upp mamma och mej, och sen åkte vi mot en stad några mil därifrån. Där köpte vi sen biljetter till en färja som åker på fjordarna, och sen gick vi typ och kollade på ett museum medans vi väntade på färjan. Sen efter en stund gick vi på den lilla färjan! :) Å sen gick vi direkt till restaurangen/cafét och tog ett bord. Å sen hade vi fem supermysiga timmar ombord, då vi bl.a spelade kort, gick ut på däck , spanade in en assnygg kille som såg ut som Justin Bieber (haha), åt amerikanska pannkakor och nudlar (god kombination hahah), läste, tog smygfoton och skrattade MASSOR! :D Och så såg vi ju självklart på den sjukt fina utsikten, på alla berg och fjordar som vi åkte på :) (vi åkte alltså på fjordarna, inte bergen xd) Haha, så dom 5 timmarna gick SJUKT fort!! Så sen kom vi tillbaka vid femtiden dårå, och då körde vi till Sogndal och handlade lite innan vi åkte hem till stugan. Å när vi kom hem satte jag igång med maten, Pasta Carbonara, som blev asgod även om det blev en krämig soppa istället för tjock sås haha ;) Å sen vid sjutiden så kom tinnas kompis och hämtade upp henne för de skulle på fest, så sen hade jag, mamma och pappa en myskväll i stugan! :)
Först så packade jag väl i nån timma, och sen gick vi ner till bryggan vid fjorden lite, och lyssnade lite på Rockabillyfestivalen som var på andra sidan sjö :P å så sa jag hejdå till dom URsöta killingarna som vi hade bredvid oss typ och så gick vi med pengar till Katla (skumt namn haha) som var ägare till stugorna :)
Å sen tror jag att jag bara låg och läste i min bok resten av kvällen, tills jag somnade :)
fick bli såhär smått ändå, annars kapas ju halva collaget.. :/
 

Dag 5 i Norge

Dag 5 i norge var en GRYM dag då vi hann med asmycket! :D
Det började med att vi steg upp vid niotiden eller nåt, och då fixade jag frukost och så :) Sen vid typ kvart över tio åkte vi ner till Solvorn, där vi först handlade massa frukt och kakor i butiken, och sen stod vi och väntade på Tinna, som kom precis i sista sekunden innan färjan avgick. Och med färjan skulle vi då över till andra sidan, för att bl.a se den jättegamla kyrkan där. Så när vi kommit över, så gick vi uppför den LÅNGA backen upp till kyrkan, och sen köpte vi biljetter, och sen gick vi då på en guidad visning vid den gamla stavkyrkan. Det va la inte svinkul direkt, men lite intressant ändå. Men efter det så gick vi ner till det lilla cafeet som låg bredvid, och beställde våfflor, jordgubbar och hallonsaft, ASGOTT! :D 
Å sen efter en stund så gick vi ner till bilen igen, och sen åkte vi bort åt. På vägen så stannade vi vid ett jättesött litet kylskåp som stod vid vägkanten, där man kunde köpa sylt, saft, juice och bröd! Så då köpte vi bröd och rabarber/jordgubbssaft! :) Å sen så åkte vi vidare, tills vi kom till norges 2a största vattenfall, Feigefossen! Fast innan vi gick upp till det så satte vi oss nere vid fjorden och åt allt vi hade med oss; bröd, avokado, nötter, kakor, ananas, melon med mera :D å sen satt vi där en bra stund i solen och skrattade inna vi begav oss upp mot vattenfallet. Och jag trodde det inte skulle vara alls jobbigt, men FYF*N va jobbigt det var att gå upp! :O Och så gick tinna assnabbt och så var det typ 30 grader varmt, och det gick brant uppför HELA tiden, så det blev ett helt träningspass haha ;) men när man äntligen kom upp var det iaf jättefint och häftigt! :) fast vi stannade bara typ 10 min och tog lite kort och så, å sen gick vi ner igen, vilket var typ ÄNNU jobbigare än att gå upp!! Jag ramlade 2 ggr för mina ben typ var som spaghetti för det gick brant neråt hela tiden, så när vi kom ner var jag typ gråtfärdig haha :( menmen! sen gick jag och tinna iaf och satte oss på en brygga vid fjorden och doppade fötterna! :)
Å sen efter vi gått på toa så var vi tvungna att åka tillbaka för Tinna skulle börja jobba halv sex. Å sen när vi lämnat  den sönderstressade tinna, så åkte vi hemåt och då gjorde jag tomatsoppa! :)
Å sen chillade vi ett tag i solen och fikade och så, å sen vid sjutiden så åkte jag och pappa ner till hotellet, där vi fick låna 2 kajaker, som vi sedan paddlade ut på fjorden med! :) Å eftersom jag bara testat paddla pappas kajak nån gång tidigare, så var det ASvingligt i början och skitsvårt att svänga å så (man svänger ju med pedaler, typ), men sen blev det lättare! :) Å sen hade vi en fin tur på spegelblankt vatten och varmt i luften, och även om jag fick SJUKT ont i ryggem, så var det jättekul och mysigt :D
Å sen vart det snabbt hem och fräscha till sej lite, och sen åkte vi till hotellet igen, där jag sen spenderade min kväll i salongen med datorn i famnenm medans mamma och pappa gick på visning i galleriet :) Riktigt mysig kväll och ASGO dag! :D
 
så, nu blev det lite större iaf! :) fast fan.. nu försvann typ halva -.- hatar detta! å så är bilderna halva med -.- fuck! aja skitsamma, fick bli två collage från denna dagen.. 
hoppas ni ser vad bilderna föreställer iaf! 

Dag 4 i Norge

Hej igen allihopa! :) nu tänkte jag göra såhär, att eftersom jäkla skit blogg.se absolut inte vill ladda upp mina bilder, så börjar jag skriva klart om alla dagar i norge, och sen får vi se om det kommer några bilder, annars får jag väl typ göra collage och ladda upp.. för nångång vill jag ju bli klar!! 
Så vi kör igång! :)
Dag fyra var en mysig dag, dock rätt ansträngande! 
Men den började iaf på det bästa sättet! Vi steg upp kl 8 ungefär (nt så kul dock..) och sen vid niotiden begav vi oss mot hotellet, där vi skulle få hotellfrukost :D :D Och den va sjuukt god!! Inte lika god som Dalens (stinas förra hotell) dock, men riktigt bra ändå! Och dom hade MASSA saker, bl.a HUR mycket frukt och bär som helst, youghurt, syltar, massa pålägg, våfflor, ägg&bacon med mkt mera! Å sen efter det hängde vi lite i salongen för vi va så sjukt proppmätta. och sen efter en stund gick jag och mamma till affären och köpte massa kakor och choklad hehe :D för det behövde vi, eftersom vi skulle på en långvandring! Så då åkte vi till utgångspunkten, och sen började vi vandra! Å det gick uppför HELA tiden, och vi vandrade på, varma&svettiga uppför berget, i säkert 1½ timma (tog dock några chokladpauser hehe), innan vi kom fram till "Huarplassen", som var typ toppen på det berget. Och SHIT vilken utsikt det var även där! T.o.m bättre än på Setålen! Så sjuukt fint!! :O Så sen satt vi där och fikade kakor och choklad i säkert 45 minuter. 
Å efter det testade vi att gå vidare på den stigen, men det sket vi i när vi märkte att det typ stupade rakt ner..! ;s 
Så då gick vi en bit åt andra hållet istället, fast efter det gått brant uppåt i typ 20 minuter, och alla myggor anfallit mej, så fick jag nog och tvingade mamma och pappa att gå tillbaka till Huarplassen. Å när vi kom dit så kokade vi korv, och sen satt vi där och åt och bara var där i nån timma, tills vi till slut traskade nerför berget igen :) ^Å sen då efter nån timma, så kom vi ner till bilen igen, och sen åkte vi till tinna och hämtade upp henne, och sen åkte vi till macken i Hafslo och och köpte kebab och hamburgare (och blev uttittade av ett gäng norska killar?! creapy..) och sen åkte vi hem till stugan och åt! Och sen gick vi och kollade på ett litet museum som låg bredvid, å sen låg jag och tinna ute och läste (mys!) och sen hade vi en myskväll där hemma! :)
 
okej fick bli collage.. asså ser man överhuvudtaget vad som är på bilderna?! ska göra det större nästa gång..

Dag 3 i Norge

Hallå alla! Har haft en riktigt bra dag som jag tänkte berätta mer om senare, för nu tänkte jag fortsätta berätta om norge, så nu kör vi! :)
Den tredje dagen i Norge var en jättebra dag, särskilt på kvällen! :)
Men det började med att vi vaknade, åt, frukost osv, och sen vid elvatiden åkte vi iväg mot dit vi skulle, Fjaerlands Glaciärmuseum, yippi.. -.- nä, det låter ju inte direkt kul, och jag var inte direkt övertaggad på det, men det var faktiskt helt okej! Började med att vi såg en rätt cool film som var filmad från en helikopter som åkte över glaciärer och så. Å sen när den var slut så gick vi på en slags.. tja, "äventyrsutställning" eller vad man ska kalla det haha ;) Den handlade om jorden från första början  till framtiden typ, och så gick man in i olika rum där det liksom skulle kännas som om man "var där", t.ex när det handlade om istiden så var det kallt och "isigt" osv :p
så det va rätt coolt! Å efter det så gick vi och fikade i deras kafe, jag fick våffla och snickersglass :D
Å sen efter det gick vi och kollade lite på själva utställningen, och testade lite experiment oså. Fast sen fick jag och mamma nog, och släpade ut pappa haha, och sen åkte vi då till en känd glaciär (typ största i europa?) som låg i närheten. Och det var häftigt att se faktiskt!
Sen fikade vi där med, bland alla tyska och japanska turister hah, och sen åkte vi didare till en by som kallas "bokbyn" för typ alla säljer böcker där. Men det var aptrist, så då åkte vi hem till stugan igen!
Å där bytte vi om osv, och sen vid femtiden åkjte vi till Tinnas hus, och var där en liten stund, innan vi begav oss tillutgångspunkten för vår lilla vandring som vi skulle ha!
Å sen när vi kom dit var det bara att börja traska! Å sen gick vi en BRA bit uppför berget (ganska brant) och ibland var det ganska jobbigt, särskilt på slutet!
Men när man kom upp till den lilla platsen som var en äng som hette Setålen, så var det värt det, för vilken jäkla utsikt det var!!! Så SJUKT fint, man såg hela Lustrafjorden, Solvorn, Urnes, Hafslo och massa annat!! Å efter vi hälsat på alla fåren och lammen (som hade namn, haha!) så kokade vi korv och satt och åt och kolladeimma på utsikten! :)
Å sen efter vi vart där i nån timma eller så, så knatade vi ner igen! Å sen åkte vi ner till hamnen, och där tog jag och pappa ett kvällsdopp i den ISKALLA fjorden, och när vi gått upp så fick vi syn på nåt stort i vattnet som hoppade och hade en fena!! Å jag ba; EN DELFIN!!!!! :D :D hahahah, fast tyvärr så finns det ju inga delfiner i norge, så pappa kom fram till att det var en tumlare (en jättetjock sak som ser ut som en delfin.. ;) nåja, det KUNDE vart en delfin, hahah! xd
Jaja, sen efter det åkte vi iaf hem till stugan och drack te och jag kollade på film. :)
 
haha pappa på glaciärmuseet.. SÅKLART var han tvungen å cykla.. -.- haha
 
Vid glaciären! Eller nedanför snarare ;)
 
 
 
gaaah får damp på blogg.se :@ har suttit HELA kvällen med det här inlägget, men bilderna laddas ju fan inte upp -.-  aja, resten kommer en annan dag, god natt!
 
 
 

Dag 2 i Norge

Den första "riktiga" dagen i norge (som egentligen var dag 2) var en lugn och skön dag! 
Började med att mamma och pappa väckte mej vid niotiden, och sen åt vi frukost ute i solen :) Efter det gick jag och duschade och fixade iordning mej, och sen runt halv tolv åkte vi ner till Solvorn! Å då gick vi först och köpte lite grejer i den lilla butiken som fanns där, och sen gick vi till Tinna som jobbade. Å när vi kom dit fick vi kaffe/juice och några norska kakor av Tinna. Å sen efter ett tag gick mamma och pappa iväg på en vandring längs fjorden, medans jag blev kvar vid hotellet och läste :) å sen satt jag där i hotellets superfina trädgård och läste i min bok i typ 2½ timme (och hann läsa ut den ;)) Å sen vid tretiden så kom Tinna, och sen hjälpte jag henne att vattna alla blommorna på alla de fina hotellrummen, och det tog ett tag kan jag säga ;)
Sen efter nån timma kom mamma och pappa tillbaka, och sen efter pappa badat så åkte vi hem en snabbis och bytte om osv. 
Och sen vid femtiden så åkte vi tillbaka till Solvorn och till Tinnas hus där hon bodde dårå, och det var skitfint! Jättestort med stor trädård, uteplats och världens finaste utsikt! 
Å där kollade vi oss omkring lite, och träffade även husägaren Steffen som bjöd oss på jordens godaste jordgubbar! :D å efter vi pratat en stund med honom, så drog vi mot Sogndal, där vi skulle äta middag på restaurang! :) vi valde en mysig italiensk restaurang, som hade aasgod mat! Jag tog såklart min vanliga margherita med mozarella, (skitgod) fast jag smakade även på mammas "lax-pasta" som oxå var god! :)
Å efter det handlade vi mat, och sen åkte vi hem till stugan, och så hade vi en mysig kväll med prat och MYCKET
skratt, haha :D
 
den superfina trädgården utanför hotellet!
hotellet! :)
 

Första dagen i Norge!

Ojojoj, har nu suttit snart två timmar och bara läst bloggar osv, fast jag tänkte börja att skriva om norge redan kl 6.. menmen, bättre sent än aldrig! Tänkte att jag kör 1-2 dagar per inlägg, så det inte blir för mycket i ett inlägg! Så nu kör vi! :)
 
Första dagen: 
Det hela började då dagen efter konfan, den 1a juli :) vi åkte halv två här hemifrån, och sedan tog det oss FEM timmar att komma bara till karlstad, bara för min familj är den segaste på jorden -.- menmen, där stannade vi och åt baguetter och sallad på en mack, och sen drog vi vidare till Oslo. Och efter ett evigt letande av en campingplats när vi väl var framme, så slog vi oss ner på en stor äng (fanns ingen camping i närheten), PRECIS bredvid norges största flygplats, asså typ 500 meter ifrån eller nåt!
Men det var faktiskt en jättemysig plats, så där satte vi upp tältet, och sen gjorde vi korv med bröd, och sen vid tolvtiden la vi oss. Och trots att det flög gigantiska flyg över oss på natten, som lät som f-n, så kunde vi faktiskt sova! (med öronproppar dock)
Å sen på morgonen efter vi packat ihop alla grejer å så, så drog vi iväg, pappa, tinna och jag (mamma åkte flyg därifrån). Och sen drog vi iväg då!
Och TYVÄRR valde gps:en en typ dubbelt så lång väg än en annan väg vi tänkte ta, så det tog oss ca 10 timmar att komma fram, haha.. Fast då stannade vi typ 1000 ggr och det var vägbyggen och så var vi ju tvungna att åka uppe i bergen, så det tog väl 2-3 timmar extra eller nåt. Men vägen var iaf väldigt fin och jag sov typ 2/3 av resan, så det gick bra ändå ;)
Men slutligen, vid 7tiden, kom vi äntligen fram till mamma, som väntat i Sognedal hela dagen, å då hämtade vi upp henne, handlade lite mat, och sen åkte vi till den lilla "stugbyn" där vi skulle bo! Och vår stuga var jättemysig!! Inte lyxig alls, men jättemysig med ett litet kök, bord, 4 sängar, toa och en liten veranda som vette ut mot Hafslovattnet (en fjord) :D
Sen när vi sett oss omkring lite, så gjorde vi mat, pasta med tomatsås, yummie :D Å sen efter vi ätit blev Tinna väldigt trött (på oss haha) så då körde vi henne till Solvorn, byn/samhället där hon jobbar och bor i! :) Å sen fick vi se hotellet lite snabbt, och sen fick vi se hennes ut från utsidan (skitfint!) och hälsa på katten Mister! :)
Å sen drog vi hem till vår lilla stuga, och då packade vi upp våra kläder och bäddade osv, och sen började jag läsa min bok och sen somnade jag! :)
 
stopp på vägen, i värnamo!
ett annat stopp på vägen, lillehammer! :)
såhär nära, fast ännu närmre flög flygplanen när vi campade! ;)
 
haha, och titt som tätt kom det får utspringandes på vägen! ;)
 
en fin dal! :) (pappas bilder får bli mindre för de tar enooorm tid att ladda upp..!)
 
oj shit va liten den blev.. aja, här va iaf Hafslo, byn där vi bodde! :)
 
utsikt från stugan! :)
 
 
 
okej, bara för blogg.se dampar loss nu så kan jag inte ladda upp fler bilder i detta inlägget, så dom kommer senare, eller nåt.
 

phju!

*PHJU*!!! nu har jag ÄNTLIGEN tankat över alla bilder från norge, tagna med mobilen och pappas system, och lagt in dom i olika mappar, sorterat osv, och nu är jag äntligen färdig! 
men nu är klockan mycket så hinner ej börja skriva, så det får bli imån! eller, jag börjar imån, sen vet man aldrig när det tar slut haha ;) menmen, hoppas ni haft en fin dag iaf!
hörs imån, puss :*

GAAAAH!

GAAAH va sur jag blir!!!! :@ har nu suttit typ 1-2 timmar och försökt återställa mitt jä*la hotmailkonto, som hade blockats medans jag var borta, pga att någon troligtvis hackat sej in på den och skickat massa spammeddelanden till mina kontakter :@ så har suttit här och försökt och försökt, och TILL SLUT gick det att återställa!! thank god. 
men nu har ju typ två timmar försvunnit, så hinner nog bara börja att överföra bilderna från norge till datorn och KANSKE börja skriva, vet inte riktigt.. men hoppas jag hinner! vill inte sitta inne hela dagen imån.. men jaja, bäst jag börjar nu dårå! så får se om jag börjar skriva, annars kommer del 1 nog upp imån eller så!
puss :*

påväg hem!

HEEEEEEEEJ ALLA!!! Haha shiit va länge sen det var! Mer än två veckor typ?! Shit..aja, som ni vet så har jag då vart i Norge tills i måndags, och sen i tisdags åkte ju jag, emilia, och Ella till Falsterbo, så har inte liksom haft tid att blogga, å så har jag ju inte haft typ nåt Internet förrens nu i Sverige. Så sorry för denna "lilla" bloggpausen haha ;) men nu sitter vi iaf i bilen påväg hem, efter tre helt underbara dagar nere i världens bästa Skåne <3 har haft helt sjukt kul, minst lika kul som förra året! åh kommer sakna det så.. Aja, sen om nån vecka blir det iaf paradiset på jorden, Åland, med kusin! TAGGA GÄRNET! Haha och just det, Norge ägde oxå! Hade en sån sjukt mysig vecka där asså! Men det kan jag inte berätta om nu, så får ta typ två hela dagar att skriva om allt som hänt haha ;) men nu ska jag va lite social med dom andra här i bilen, sitter och dunkar massa musik :D Men vi hörs som sagt typ ikväll eller imån eller nåt! Ha det bäst, puss :*
Fick bli en gammal arkivbild från världens bästa Skåne!