stockholm! :D (del 1)

Nu tänkte jag berätta lite om vår grymma helg vi hade i sthlm dårå! :) men eftersom det är så mycket text delar jag upp det i två inlägg så det inte blir aaaaslångt..! ;)
okej: resan började då i fredags kväll, då vi åkte med swebus vid typ kl 18 från resecentrum. sen åkte vi dårå! :) tog ju då ca 4 tim, men kändes myyyycket mindre, eftersom jag och elsa satt och flummade aset hela resan xd
och så gick det snabbt för vi satt och kollade på ponnyakuten osv på elsas mobil och åt godis med ;)
men sen då vid 10-tiden var vi framme i sthlm, och då typ bara tog vi tunnelbanan till vårat "hotell" (egentligen vandrarhem men det va typ exakt som ett hotell) och sen fick vi checka in på våra rum och packa upp osv!
och man kan verkligen säga att vi blev förvånade när vi kom in på vårat rum! :O asså det va verkligen aasfint och lyxigt, med asfina och sköna sängar, plattv, stoora fönster och sjukt nice utsikt hehe ;D så det va sjukt fint asså!
men sen så va vi rätt trötta efter resan och så gick vi och la oss eftersom vi skulle upp sju nästa morgon.
och sen nästa dag ringde då klockan vid sju, och sen gick vi ner och åt asgod hotellfrukost (Y)
sen nån timma efter så åkte vi med tunnelbanan till storkyrkan och så fick vi kolla runt där lite oså :) lite coolt eftersom typ alla kungligheter gifter sej där ;)
men ah, sen fick vi gå typ 4 timmar på stan, riktigt gött! :D så då gick vi runt i massa butiker och kollade och shoppade! dock köpte jag bara två saker; en tröja som jag ska lämna tillbaka tyvärr, och sen köpte jag även en sak som jag länge velat ha; en såndär concealer som man rullar under ögonen haha! ni kanske sett reklamen? ;)
men den blev jag iaf riktigt nöjd med! :)
sen vid typ två samlades vi igen, och sen gick vi till kungliga operan! ;)
och sen satt vi i TRE timmar och kollade på opera..! >.< hahaha, lite lamt *host*, fast ändå inte såå farligt som man kan tro.. men en del somnade hahah xd dock kunde inte jag somna (försökte faktiskt!) för dom skrek så mycket haha xD
men tillslut var den äntligen slut iaf! ;)
och sen åkte vi hem en liten snabbis till vandrarhemmet, och sen gick vi till en thairestaurang och åt thaibuffé! :) riktigt gött! särskilt efterrätten, som killarna inte gillade (?!) så då åt vi upp deras haha xd
och när vi va färdiga så åkte vi hem till vandrarhemmet och typ chillade på rummet resten av kvällen :)
sen på söndagen va vi tvungna att gå upp lika tidigt (:/) och äta frukost.
efter frukosten åkte vi till gamla stan där bullkyrkan låg! och för er som inte vet vad det är (är nog nt så många som vet xd) så är det en kyrka dit typ hemlösa kan komma och få lite mat osv.. var la dock sådär roligt, satt precis bredvid nån alkis typ som verkade ha kissat på sej?! för det luktade så in i h-vete asså xO rätt skabbigt..men aja, va ändå rätt intressant att höra på när prästen berättade om bullkyrkan osv.
men sen efter det gick vi till ett betydligt intressantare ställe; en synagoga! alltså en judistisk kyrka för er som inte vet ;)
och det va rätt skoj och väldigt intressant att höra om judendomen osv!
fast roligast var nog att killarna behövde ha på sej såna där hattar som judistiska män måste ha på sej när dom är i synagogan xD haha.
tunnelbanan, som vi åkte med 24/7 typ x)
storkyrkan :)
asså gud, bikbok i sthlm har coolaste provrummen EVER :O
detta är alltså ett PROVRUM, inte en studio ;)
här va typ en del av namnen på dom judar som dog i förintelsen.. :S
OBS! Fortsättning följer imån, tog lite längre tid än väntat..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback